bischon frise

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν έχω γνωρίσει κανένα. Γνωρίζω απ' τη θεωρία ότι είναι πολύ-πολύ παιχνιδιάρικα και ζωηρά! Χαρά Θεού!
Για γαύγισμα δε γνωρίζω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχουμε εδω στο Forum ενα μελος- εκτοφεας της φυλης!
Ελπιζω ηα σου απαντησει.
Παντος ενα πραγμα ξερω- ειναι απο τα πλεων απαιτητηκα σκυλια για οτι αφορα την περιποιηση τους και δεν υπαρχουν πολλα Groomers που μπορουν να το φτιαξουν σωστα!

BichonFrise

New Member
10 Φεβρουαρίου 2008
4
0
Nicosia - Cyprus
www.aphroditesreflection.com
Bichon frise

Τα Βichon είναι όπως και πολλά άλλα σκυλία συντροφιάς. Από την εμπειρία που έχω μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι είναι μία ράτσα που γαβγίζει χωρίς λόγο. Είναι γενικά πολύ πεχνιδιάρικα και χρειάζονται τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα καλό βούρτσισμα. Δεν μαδάνε καθόλου και για να μπορέσεις να το διατηρήσεις με το σωστό κούρεμα χρείαζετε κούρεμα κάθε 2 μήνες από άτομα που ξέρουν πως να το κουρεύουν.

Εαν χρειάζεσαι κάποιες πληροφορίες και μπορώ να σε βοηθήσω μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Δημήτρης

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ έχω ένα φίλο εκτροφέα Μπισόν στην Αθήνα που σύμφωνει με τα λεγόμενα στο νετ ότι γαυγίζουν πολύ (εγώ δεν έχω γνωρίσει σκυλιά που να γαύγιζαν περισσότερο) και με το ότι δυσκολεύονται αρκετά με το θέμα της τουαλέτας. Για "αταξίες" δεν γνωρίζω αλλά έχουν αρκετή ενέργεια να ισχύει κάτι τέτοιο εάν δεν τα απασχολείς σωστά. Οι πελάτες μου με Μπισόν είχαν όλοι πρόβλημα με την καθαριότητα και το νευρικό γαύγισμα (έβρησκαν εύκολα "λόγο" τα Μπισόν για να γαυγίσουν). Έχω συναντήσει και προβλήματα με δειλίες και φοβίες σε αρκετά δείγματα. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό στα Μπισόν να μην είναι υπερπροστατευτικός ο άνθρωπός τους. Ίσως κι αυτή η εμμονή να είναι κατάλευκα όλη την ώρα, να μην είναι ότι καλύτερο για τη ψυχική υγεία του ζώου (τι σκύλος είσαι αν δεν σ'αφήνουν να λερώνεσαι ποτέ; ).

Τα Μπισόν δεν είναι κούκλες. Κι αρκετά έχουν "υπερκινητικό" ή "περίεργο" χαρακτήρα. Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί ποτέ δεν έγιναν δημοφιλείς όσο τα Κανίς (σαφώς πιο επιτυχημένη φυλή/ες) ενώ μοιάζουν πάρα πολύ και δεν μαδάνει επίσης.

Δεν έχω γνωρίσει Μπισόν που συμπάθησα (αντιθέτως έχω αρκετές άσχημες εμπειρίες). Κι ενώ προσωπικά δεν τρέφω ιδιαίτερο θαυμασμό για της μικρόσωμες φιλές, πολλά Κανίς κατάφεραν να μ' εντυπωσιάσουν (και σε άσχετες συναντήσεις αλλά και όταν τα εκπαίδευα). Φυσικά, έχω γνωρίσει (και εκπαιδεύσει) πολύ λιγότερα Μπισόν (20-30 περίπου). Σαν παιδί απορούσα πως ένα τόσο όμορφο πλάσμα δεν είναι περισσότερο διαδεδομένο. Τώρα νομίζω πως ξέρω το λόγο.

Last edited:

maja

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
8
0
...εχω ενα bison frise,και ειναι ενα ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΥΠΝΟ σκυλι,:pδεν λερωσε το σπιτι μας ποτε,ουτε γαυγιζει,καποια στιγμη νομιζα οτι ειναι μουγγος!!ειναι τοσο μα τοσο ησυχος,που μερικες φορες με εκνευριζει,και ειναι μολις 4 μηνων!!! δηλαδη οταν μεγαλωσει τι θα γινει?

maja

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
8
0
πριν,κουφαθω και εγω απο το Βελιγραδι εισαι?....και εγω απο το Βελιγραδι ειμαι!!!
μαλον ειναι εξυπνος απο μονος του,τι να σου πω?το σκυλι ειναι (που,που,που)πανεξυπνο

Berna....nadam se da se lepo provodis u Beogradu;)

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
maja τα αγγλικα δεν επιτρεπονται στο φορουμ ποσο μαλλον οι υπολοιπες ξενες γλωσσες.