Bianca

Status
Κλειδωμένο θέμα

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Συγχωρέστε με για τα αγγλικά. Την επόμενη φορά θα τα μεταφράζω μόνος μου πριν τα αναρτήσω, μαζί με το πρωτότυπο.

@ghelly στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ξέρω ποιος πρωτοέγραψε το κείμενο. Έχει αναρτηθεί ουκ ολίγες φορές σε σελίδες εκτροφέων στο φατσοβιβλίο.

Τέλος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

• Like
Reactions: johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βάζε ενα λινκ αναδημοσίευσης.
Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά ουκ ολίγες φορές δημιουργήθηκαν προβλήματα για χώρους που αναδημοσιεύονταν κείμενα χωρίς άδεια ή αναφορά στην πηγη.

Εμάς δεν θα μας αγγίξει, αλλά είναι κρίμα να την πληρώσει το φορουμ.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
@kostillos να χαίρεσαι τη Bianca!
Είναι πανέμορφη! :love:
Σε ευχαριστώ πολύ :barefoot::love::barefoot:

@Θανάση,
εγώ που είμαι "απλός" ιδιοκτήτης σκύλου, κατανοώ τι έγραψες ,πως το έγραψες και γιατί.
Επειδή όμως είμαι και λίγους μήνες εδώ μέσα, κατανοώ και τις ανησυχίες άλλων χρηστών που προφανώς έχουν δει πολλά τα μάτια τους κι ορισμένα πράγματα αποτελούν κόκκινο πανί για εκείνους.
Ένα από αυτά τα θέματα είναι και το "μη εκτροφικό" ζευγάρωμα!
Έχουν δίκιο?
Έχουν άδικο?
Τι να σου πω....
Προσωπικά τα έχω ακούσει από αρκετούς εδώ μέσα για 1-2-3 θέματα,ένα εκ των οποίων είναι και το "μη εκτροφικό" ζευγάρωμα!
Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ θέλω να τα ξανακούσω... χωρίς να έχω αλλάξει άποψη στο θέμα.

Σε ότι αφορά τώρα την Bianca, το σκυλί μου ΔΕΝ έχει pedigree (οι γονείς του έχουν) και ΔΕΝ είμαι καθόλου σίγουρος εάν θα την ζευγαρώσω. Έχω περάσει τη διαδικασία γέννας - κουτάβια και ειλικρινά ΔΕΝ είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορώ ΥΠΕΥΘΥΝΑ να την ξαναπεράσω. Γιατί η αλήθεια είναι πως όσο όμορφα κι εάν είναι τα κουτάβια, η όλη διαδικασία (με τη σειρά που τα γράφω )
  • προ-αποκατάσταση κουταβιών
  • εγκυμοσύνη
  • γέννα
  • 2,5 μήνες με τα κουτάβια
  • αποκατάσταση κουταβιών
  • έλεγχος της αποκατάστασης

απαιτεί χαρακτηριστικά που σήμερα ΔΕΝ πληρώ.

Κι εν πάση περιπτώσει η Bianca είναι... πολύ μικρή κι άβγαλτη για τα δόντια του δικού σου :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Πάντως ευχαριστώ για την ...."ανήθικη " πρόταση σου :X3::X3:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Βεβαια, να πω το εξης σε σχεση με την "μοδα" που επικρατει "οτι ο εκτροφεας δεν κερδιζει απο την εκτροφη"......

Απο την στιγμη που" απαιτουμε" ως πελατες η εκτροφη να γινεται "επαγγελματικα" εγω πιστευω οτι ο επαγγελματιας πρεπει να βγαζει χρηματα.
Γιατι αν συνεχως τα χωνει μονο, τοτε δεν μπορει να κανει το καλυτερο δυνατο.....
Αυτο ως παρατηρηση γιατι το "δεν μετραω τα χρηματα" του παραπανω μου χτυπαει ασχημα.
Καλος ο ρομαντισμος κ τα ροζ συννεφακια, αλλα λιγος επαγγελματισμος κ ρεαλισμος δεν βλαπτει......
Υπάρχουν εκτροφείς και εκτροφείς Ιστ.
Αλλοι κάνουν 10 γέννες το χρόνο, άλλοι κάνουν 1 γέννα στα 2 χρόνια.
Αλλοι είναι χομπίστες, άλλοι το κάνουν για να ζήσουν.

Ο σκοπός που κάνεις την κάθε γέννα είναι το ζητούμενο.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εφ οσων υπαρχουμε οι "εθελοντες μεταφραστες" καλο ειναι να υπαρχει κ το προτοτυπο κειμενο.
Πολλοι, μεταξυ των οποιων κ εγω, προτειμουμε το αγγλικο.....
Ειναι αλλο να γραφονται τα προσωπικα μας κειμενα στα αγγλικα κ αλλο να παρατειθεται αυτουσιο ενα κειμενο.
East49 όπως το λες. Εφόσον υπάρχει και η μετάφραση συμφωνώ απολύτως -και εγώ άλλωστε συχνά προτιμώ το πρωτότυπο.
Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε καθόλου ο κανονισμός μου φαίνεται κάπως "άκομψο"* να γράφεις μόνο για όσους γνωρίζουν μια συγκεκριμένη γλώσσα.
Δηλαδή όταν και αν έρθει η μετάφραση μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση και οι υπόλοιποι;
* Όχι με την έννοια ότι ο γράφων έχει αγενή πρόθεση (σε καμία περίπτωση αυτό), αλλά κατ' αποτέλεσμα ότι ο αναγνώστης δε μπορεί να διαβάσει.

Στα ψιλά γράμματα: Πιστεύω ότι εφόσον ποστάρεις ένα κείμενο πρέπει να είναι (και) στα ελληνικά. Άλλο αν παραπέμψεις σε άλλο. Παρακαλώ τον @admin να μας λύσει την απορία.
Περαιτέρω όταν δε βάζεις πηγή, όπως είπε η ghelly, γιατί να μην θεωρήσω, ιδίως όταν δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα, ότι γράφεις "εσύ". ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εφ οσων υπαρχουμε οι "εθελοντες μεταφραστες" καλο ειναι να υπαρχει κ το προτοτυπο κειμενο.
Πολλοι, μεταξυ των οποιων κ εγω, προτειμουμε το αγγλικο.....
Ειναι αλλο να γραφονται τα προσωπικα μας κειμενα στα αγγλικα κ αλλο να παρατειθεται αυτουσιο ενα κειμενο.
Έχεις απόλυτο δίκιο....
Κι εγώ προτιμώ τα Αγγλικά (όπως και η γιαγιά του @sea-mol)... μου αρέσει να διαβάζω από το πρωτότυπο κείμενο, δεδομένου ότι, ακόμα και το "χρώμα" που βάζει ο συγγραφέας (και το οποίο "προδίδει", με ακρίβεια και την εθνικότητά του και πολλά άλλα) είναι σημαντικό...
ΟΜΩΣ... αρκετοί καλοί φίλοι δεν είναι τόσο fluent στα αγγλικά και δυσκολεύονται...

Έτσι, είναι άριστο να υπάρχει το πρωτότυπο, αλλά και η προσπάθεια των "εθελοντών μεταφραστών" μας δίνει μερικές ευκαιρίες παραπάνω! Τουλάχιστον, στα θέματα που δεν είναι εξειδικευμένα, όπως το συγκεκριμένο.

Υ.Γ. Εχεις σαφέστατα δίκιο, για τα προσωπικά μας κείμενα στα Αγγλικά...
Αν και (ακόμα και) εκεί, θα μπορούσαμε να δούμε το "χρώμα" του κειμένου του συγγραφέα... δηλαδή: "Αυτός είναι Έλληνας που γράφει Αγγλικά"... π.χ. "And from here, my woman" (και από 'δω η γυναίκα μου)!!!

Επίσης απαραίτητο είναι να αναφέρεται και η πηγή.
Αυτό επιβάλλεται!

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι το "ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό"... που το είχε πει ο johnk... ή ο Νίκος Πορτοκάλογλου...

Υ.Γ.2. Βέβαια, όπως λέει σωστά και ο @Michalis-Maya, πολλά αγγλικά κείμενα έχουν (εδώ και πολύ καιρό) "ξεκοπεί από τον αρχικό συγγραφέα τους και αποδίδονται στον "ανώνυμο συγγραφέα"... έχω πετύχει πολλά τέτοια κείμενα...

Last edited:
  • Like
Reactions: ghelly

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Υπάρχουν εκτροφείς και εκτροφείς Ιστ.
Αλλοι κάνουν 10 γέννες το χρόνο, άλλοι κάνουν 1 γέννα στα 2 χρόνια.
Αλλοι είναι χομπίστες, άλλοι το κάνουν για να ζήσουν.

Ο σκοπός που κάνεις την κάθε γέννα είναι το ζητούμενο.
Για μία φορά ακόμα με καλύπτει ο @Yorkaddict!

Όμως, Μιχάλη, εδώ μάλλον έρχεσαι να επιβεβαιώσεις τον @east49 (και, σε κάθε περίπτωση κι εμένα) που υποστηρίζει ότι ο επαγγελματίας, ο σωστός, ο πρόστυχος εκτροφέας πρέπει να βγάζει λεφτά, αν πρόκειται να μας ικανοποιεί στις φιλόδοξες απαιτήσεις μας!

Πολύ δε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ εκείνος που κάνει 1 γέννα στα 2 χρόνια!!!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Τέλος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
@Michalis-Maya καταρχήν δεν υπάρχουν βασικοί και δευτερεύοντες κανονισμοί.
Στην ουσία αυτού που λες τώρα, ποτέ δε θα είναι πρωτεύων θέμα η μετάφραση ή η παραπομπή στην πηγή εκτός αν ανοίξουμε ένα νέο θέμα αποκλειστικά για αυτό.
Και όντως σε κάποια θέματα έχουν καθιερωθεί ξενόγλωσσοι "τεχνικοί" όροι (από αυτούς που χρησιμοποιεί ο @johnk και... η γιαγιά του sea-mol) που όλοι (τουλάχιστον από τους τακτικούς εδώ μέσα) λίγο-πολύ καταλαβαίνουμε αλλά βρε παιδί μου και εσύ "προκαλείς" όταν ανοίγεις θέμα "the colors of the siberian husky", μα "the colors"?!
:D

Επί του προσωπικού:
Και εγώ διαβάζω με ενδιαφέρον πολλά από τα κείμενα που παραθέτεις, ιδίως στα της εκπαίδευσης μου βγάζουν μια νοσταλγία -μου θυμίζουν τις εποχές της συστηματικής εκπαίδευσης και μου βάζεις ιδέες "μήπως να ξανασχοληθούμε με κάτι πχ ατζίλιτι;".
Σε κάθε περίπτωση σε παρακαλώ θεώρησε δεδομένη την φιλική μου διάθεση.
:)

• Like
Reactions: Michalis-Maya

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@ LeCat

Ναι, πρέπει τα ξενόγλωσσα κείμενα να δημοσιεύονται μεταφρασμένα στα Ελληνικά, είτε συνοδεύονται είτε όχι από το πρωτότυπο κείμενο. Σημαντικό, επίσης, είναι να συνοδεύονται από την πηγή.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@ LeCat

Ναι, πρέπει τα ξενόγλωσσα κείμενα να δημοσιεύονται μεταφρασμένα στα Ελληνικά, είτε συνοδεύονται είτε όχι από το πρωτότυπο κείμενο. Σημαντικό, επίσης, είναι να συνοδεύονται από την πηγή.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :)

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Το να με ευχαριστείς δε μου αρκεί, θέλω και άλλες φωτογραφίες! :D
Έχεις δει αυτές στο topic
Καναδέζικο Λυκόσκυλο - White Shepherd ?

Από
το καλοκαίρι φέτος δεν έχω πολλά γιατι αδιαθέτησε
Δες μια με ένα κρητικόπουλο επίδοξο εραστή ,2-3 ξεκάρφωτες και με τον φίλο μας τον Ζούλου (ρεδεσιανό)

Attachments

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μιχάλη,
Αυτό όντως μπορείς να το κάνεις... να στέλνεις τα κείμενα σε pm (σε μερικούς από εμάς - όχι στον ίδιο πάντα και "σιχτηρίσει":D) και κάποιος να τα μεταφράζει...

Υ.Γ. Παρόλα αυτά, ορισμένα εξειδικευμένα κείμενα "ειδικού" ενδιαφέροντος, προσωπικά δεν θα τα μετάφραζα, θα τα άφηνα στα Αγγλικά...:cool:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ειδεμή, βάζω ένα πολύ ενδιαφέρον κειμενάκι που βρήκα στα ιταλικά, για μια φυλή κυνηγόσκυλου, και το απολαμβάνουν μόνο όσοι γνωρίζουν ανάγνωση ιταλικών (σαφώς λιγότεροι από τους κατέχοντες την αγγλική)

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Ειδεμή, βάζω ένα πολύ ενδιαφέρον κειμενάκι που βρήκα στα ιταλικά, για μια φυλή κυνηγόσκυλου, και το απολαμβάνουν μόνο όσοι γνωρίζουν ανάγνωση ιταλικών (σαφώς λιγότεροι από τους κατέχοντες την αγγλική)
Αναλαμβάνω εγώ τη μετάφραση των Ιταλικών....

• Like
Reactions: Orilis

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:cautious::cautious::cautious:

Αντιλαμβανομαστε ολοι οτι το να στελνει πρωτα ο Μιχάλης τα κειμενα στον πχ @east49 ή στον @Elrandir για μεταφραση πριν ποσταρει είναι αδυνατον ετσι?
Καταρχας οι δυο που ηδη καναν την καλη...το καναν ακριβως γιαυτο...για την καλη...δευτερον δεν είναι υποχρεωμενοι αλλα ξαφνικα θα αισθανθουν σαν ναναι...κ τριτον νομίζω κ ο Μιχαλης ειτε θα αισθανθει άσχημα εαν περιελθει σε αυτη την θεση ειτε απλα θα το κόψει το σπορ κ ολοι χαμένοι θα βγουμε εντέλει...

Να κανουμε γκαλοπ?:barefoot:

Status
Κλειδωμένο θέμα