Εψαξα ρε γμτ και δεν βρηκα σαιτ στο νετ.... το ξερεις εσυ??μπωσερόν εκτροφέας υπάρχει στην ελλάδα.... ο εκπαιδευτής που αναφερόταν νωρίτερα η μαρία......
στειλε εστω σε πμ αν θελεις σε παρακαλω
Εψαξα ρε γμτ και δεν βρηκα σαιτ στο νετ.... το ξερεις εσυ??μπωσερόν εκτροφέας υπάρχει στην ελλάδα.... ο εκπαιδευτής που αναφερόταν νωρίτερα η μαρία......
Αυτό που λες έχει περισσότερο να κάνει με την ανατροφή κι όχι τη φυλή.γενικα θελω ηρεμια και σωστη κριση στην αντιδραση μιας πιθανης απειλης...να ξερουν δλδ ποτε να δρασουν
Η επαφες που ειχα απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου να υπαρχει ειναι μονο με λυκοσκυλα γερμανικα. Καποια ηταν εργασιας και αλλα ειχαν ελαφρα μπασταρδεμενο αιμα. και μια φορα ειχαμε ενα σκυλο με τριχωμα οπως του μεγαλου των πυριναιων αλλα ξανθο..ημουν πολυ μικρος και δεν καλοθυμαμαι... αρα μονο με λυκοσκυλα εχω να κανω και μπορω να πω οτι δεν ειχα προβλημα συμπεριφορας των σκυλων.Αν δεν έχεις εκπαιδεύσει παρόμοιο σκύλο (πανέξυπνο, δυνατό, ευκίνητο, πεισματάρικο φύλακα) μην πάρεις Μποσερών.
πανεμορφα οντως αλλα οσο και να μου λετε οτι δεν εχουν προβλημα στη ζεστη τα λυπαμαι σε τοσο θερμο κλιμα ...δεν ξερω γιατι αλλα εχω αυτο το κολιμαΑν στην ουσία σε ενδιαφέρει σκύλος "αποτροπής" (αυτό κατάλαβα εγώ) μπορείς να πάρεις ένα ωραίο Νέας Γης. Έχει σταθερή συμπεριφορά, γαυγίζει όταν πρέπει (και κάνει ΣΕΙΣΜΟ 4,5ρ) και τον φοβούνται ΟΛΟΙ (στην Ελλάδα τουλάχιστον). ΔΕΝ δαγκώνει (ποτέ δεν έχει καταγραφεί ούτε ΕΝΑ δάγκωμα από Νέας Γης) αλλά μάλλον δεν χρειάζεται να δαγκώσει.
Δεν ρώτησα για τι επαφές είχες. Έχεις εκπαιδεύσει σκύλους με έντονα ένστικτα προστασίας;Αν δεν έχεις εκπαιδεύσει παρόμοιο σκύλο (πανέξυπνο, δυνατό, ευκίνητο, πεισματάρικο φύλακα) μην πάρεις Μποσερών.
Ακριβώς.Εννοεις ποιο πανω οτι ο εργασιακος γερμανικος ποιμενικος ειναι μαχητικος και θελει εμπειρια??
Ναι, αλλά απ' ότι κατάλαβα ΔΕΝ ήταν δικά σου.εκπαιδευση τωρα εννοω οχι να τον κανω οπως θα το νεκανες εσυ πχ.. αλλα προβληματα συμπεριφορας δεν ειχα ποτε μα ποτε(επιθεσεις σε αλλα σκυλια, ανθρωπους κτλ κτλ)εκτος και αν τον προκαλουσαν. και ηταν ΜΟΝΟ λυκοσκυλα
σαφεστατος θα ελεγα...Το μόνο "ΠΙΟ" αντίθετο από το Μποσερόν, από το Λαμπραντόρ, είναι ο Μολοσσός που σου αρέσει πολύ επίσης!
Είναι εύκολος σκύλος (αν και θέλει μελέτη περισσότερο για θέματα υγείας, άσκησης διατροφής) και αυτός επίσης μοιάζει με φύλακα.
Έχει και το καλό (υπέροχο θα ΄λεγα) ότι δεν χρειάζεται να ασχολείσαι τόσο πόλυ καθημερινά όσο οι σκύλοι εργασίας (δεν βαριέται τόσο εύκολα, κι ούτε έχει τόσο ενέργεια).
Ο σκύλος εργασίας θέλει εκτόνωση καθημερινά (σε όλη τη ζωή του) και εκπαίδευση επίσης σε όλη τη ζωή του.... αλλιώς παρουσιάζει πιο εύκολα προβλήματα συμπεριφοράς από ΟΛΟΥΣ τους άλλους σκύλους. Τα προβλήματα ξεκινούν από το να σου καταστρέψει τον κήπο, σπίτι, αμάξι, (βάλε ότι άλλο θες) μέχρι το να δαγκώσει (πολύ άσχημα) κάποιον που δεν έπρεπε.
Δεν τους ειχε ο παππους δεμενους σε μια γωνια οχι....φυλαξη μεγαλων χωρων ηταν η δουλεια τους... Δεν ειμαι εκπαιδευτης αλλα ξερω οτι 1-2 απο αυτα ηταν ΦΥΛΑΚΕΣ που τετοιοι δεν θα ξαναυπαρξουν και δεν το διαπραγματευομαι αυτο Αλλα μη σε ανυσυχει αυτο... δεν εχω προβλημα... ποιο ευκολα θα λοιωσει ο σκυλος παρα εγω... τι να περιμενεις?? 6-7 ωρες κοιμαμαι μονο... και μετα... δουλεια και παραλια... το βασικο μου θεμα ειναι το ποσα σκυλια μπορω να μεγαλωσω σωστα... Το σκυλο του Κωστα δεν θα τον επαιρνα γιατι δεν ξερω πων τον εχει μεταχειριστει,... Και ακομα ποτε μα ποτε δεν εμεινε σκυλος απο γενα που να αφησαμε να παει στο δρομο... ειχαμε παντα βλεπεις την αναγκη φυλαξης μεγαλων χωρων και θελαμε 4-6 σκυλια...Επίσης ΔΕΝ ήταν εργασιακά Γ.Π., με την κυνολογική έννοια.
Φυσικά καταλαβαίνω πως τους είχε (ο παππούς σου) ; για φύλακες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ήταν κι όλας.
χαχαχαχαχαχαχανα σας πω κυρια εκπαιδευτα μου μη μας θιγετε! Σκυλος που διαπρεπει στο ατζιλιτυ δεν εχει ενεργεια? hyper δεν ειμαστε, αλλα απο ενεργεια...βουνα ανεβοκατεβαινουμε!
Αυτο ακριβως ειχα σκοπο .. οσους και να παρω να τους παρω ενα ενα με διαφορα ο καθενας απο τον αλλο...Αν σκέφτεσαι να πάρεις ως πρώτο σου σκύλο, ΔΥΟ, τουλάχιστον μην το κάνεις ταυτόχρονα. Δηλαδή άσε τον έναν τουλάχιστον να χρονίσει πρώτα.
Ναι αυτο ειναι αληθεια...απο καθαροαιμα και εκτροφη ειμαι στουρνος(προτυπα κτλ κτλ) Ασε που δεν θελω να κανω στειρωση ...για αυτο ενα ενα για να βλεπω και πως εξελισεται το πραγμα5. αν είναι ίδιου φύλου αυξάνονται οι πιθανότητες για καβγά αλλά αν είναι διαφορετικού θα πρέπει να κάνεις "οικογενειακό προγραμματισμό" (δηλαδή στείρωση καθώς είσαι πολύ άπειρος για να γίνεις κι εκτροφέας στο καπάκι)
Μια απορια εχω... οταν λες "δεν αλλαζει ευκολα χερια" εννοεις οτι δεν αλλαζει/εμπιστευεται ευκολα αλλον ανθρωπο για ιδιοκτητη του εκτος απο αυτον που το μεγαλωσε/εκπαιδευσε??Δεν αλλάζει εύκολα χέρια το Μποσερόν (σε αντίθεση με το Ρόττι) και αυτό, σε συνδιασμό με το πολύπλοκο (και συχνά πολύ πεισματάρικο)χαρακτήρα του τον έχει κάνει πολύ σπάνιο σκύλο αστυνομίας.