BARF

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
29
Καλησπερα.Σκεφτομαι να ξεκινησω barf στον κουταβο μου αλλα η κτηνιατρος μου και 2 κοντινα ατομα μου λενε αν θελω μετα τον ενα χρονο για να παρει ολα τα απαρειτητα απο την ξηρα τωρα που ειναι μικρο αλλα και για τα κοκκαλα του.Εκει που βγαζω τον δικο μ εχω γνωρισει ενα ζευγαρι με pitbullaki 4 μηνων και δινουν barf αλλα και ξηρα. Το θεμα ειναι οτι ο δικος μ ηδη δεν τρωει acana και orijen και αμα ξεκιινησω barf δεν θα χω επιλογη για ξηρα γιατι δεν προκειται να την ξανα ακουμπησει :LOL: οποτε θελω να ρωτησω αν την barf μπορεις να την δινεις απο συγκεκριμενη ηλικια και αν εχετε να μου προτεινετε καποια εταιρεια προς το παρον ειμαι αναμεσα σε voldog και barfcode

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τη barf μπορείς να τη δίνεις από την ηλικία που μπορείς να δίνεις και την ξηρά. Καλό θα ήταν να μη τα ανακατεψεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, ή το ένα ή το άλλο. Με voldog εγω είμαι ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
καλες οι εταιριες και οι δυο.
ανα καιρους μπορει να εχει καποια θεματα με παρτιδες(πολύ κοκκαλο κτλ) αλλα σε γενικες γραμμες όλα είναι οκ.
για αρχη θα ελεγα να ξεκινήσεις με σκετο κοτοπουλο πριν αρχισεις λαχανικα κτλ.
και δινε εσυ μονη σου σιγα σιγα λαχανικα και αυγο και γιαουρτι.
δε ξερεις πως θα αντιδρασει το στομαχι αν του τα δωσεις όλα μονοοκοπανια και μπορει να το τσακισεις το μπεμπε.
ξηρα με barf όχι μη δινεις μαζι.διαφορετικες τροφες άλλες αντιληψεις
αν τωρα μια κάθε μηνα απλα δινεις ξηρα ξαβτο,.εγω ετσι το κανω μονο και μονο να εχουν μια επαφη μεξηρα σε περιπτωση που χρειαστεί να τα ταισει καποιος άλλος καποια στιγμη.
αλλα μαζι όχι μη.

παντως θα σου πω ότι εχω πει και σε αλλους επειδή η ηλικια μεχρι ενός ετους είναι η ηλικια που θελει τα παντα (ασβεστιο κτλ) και με τη barf μπορει ευκολα να κανεις λαθος σε αυτά και καλο είναι σε αυτές τις ηλικιες να δινεις ξηρα της εκάστοτε ηλικιας.που τα εχει όλα.
σαν ποιοτητα οκ η barf λογικα είναι καλυτερη.αλλα όλα θελουν και το καιρο τους.αποψη μου αυτή δεν μπορω να στη τεκμηριωσω ιατρικως ή καπως επιδτημονικως απλα ετσι πιστευω και στο λεω.
ότι θες κανεις βεβαίως.

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
29
ομως και στην barf εχει ειδικη τροφη για puppy οποτε λογικα θα χει κ αυτο τα απαραιτητα για να μεγαλωσει εξισου καλα ενα κουταβι (n)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εαν τελικα καταληξεις σε barf προσθεσε στο γευμα του λαδι καρυδας, khia seeds ή κουρκουμα και μηλοξυδο.
Νομιζω οτι και απο τις δυο εταιρειες που ανεφερες μπορεις να τα προμηθευτεις. Η Voldog σιγουρα εχει γιατι παιρνω εγω.
4 μηνων κατα τη γνωμη μου ειναι μια χαρα ηλικια να ξεκινησεις. Θα δεις μεγαλες αλλαγες στο κουταβι. Προσοχη λιγο με το θεμα υγιεινης μονο. Οχι γλυψιες και αγαπες μετα το φαι λιγες ωρες.

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
29
εμενα απλα μου χαν πει να το βαζω στην κατσαρολα για λιγο ισια ισα να αλλαξει χρωμα για τα μικροβια να το συνδιαζω με ρυζι κ αν θελω να βαζω κοκκινη πιπερια(οχι καυτερη) και ελαιολαδο..αυτα που μου ανεφερες σε τι βοηθανε?το μηλοξυδο κλπ και γιατι οχι αγαπες για λιγες ωρες?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το μηλοξυδο βελτιωνει το δερμα του σκυλου (λιπαροτητα ) κατα συνεπεια το τριχωμα και βοηθαει την πεψη. Το λαδι καρυδας επισης σε δερματικα κλπ ( η φυλη εχει ευαισθησια σε δερματικα) . Και στο εντερο.
Γιατι ο σκυλος μπορει να μη νοσει απο σαλμονελα, ο ανθρωπος ομως νοσει.

Chia seeds
https://authoritynutrition.com/11-proven-health-benefits-of-chia-seeds/

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ομως και στην barf εχει ειδικη τροφη για puppy οποτε λογικα θα χει κ αυτο τα απαραιτητα για να μεγαλωσει εξισου καλα ενα κουταβι (n)

ναι εχεις δικιο σε αυτό.(θεωρησε το παραξενια μου το ότι δεν θα εδινα σε κουταβια)
απλα στο θεμα να μην δωσεις ξαφνικα barf με τα οαντα όλα επιμενω.
παρε ένα κιλο κρεας σκετο πρωτα και μετα δωσε για 2 μερες και λιγο με λαχανικα κτλ΄.
το μηλοξυδο κανει καλο γιατι καταπολεμα παρασιτα - βακτηρια κτλ , και το λαδι καρυδας ή σολωμου καταπολεμα αλλεργιες (τα dogo σε κατι τετοια είναι ευκολακια) φτιαχνει το δερμα το τριχωμα .
το γιαουρτι κανει καλο (προβειο μονο).

ο σκυλος δεν θα παθει κατι από το κρεας αν είναι ωμο (για ασπρα κρεατα σιγουρα - για μοσχαρι υποθετω το ιδιο αλλα δε ξερω αν πρεπει να κοιτάξεις κατι ).το να το βρασεις δεν είναι καλο γιατι πλαστικοποιουνται τα κοκκαλα και δεν λιωνουν ευκολα στο στομαχι....
τωρα αν το βρασεις 5 λεπτα το πολύ (που ουσιαστικα είναι πολύ λιγο ) δεν ξερω να σου πω τι γινεται. θα σου πει καποιος που το ξερει καλυτερα.
όχι γλυψιες γιατι εχει φαει κατι ωμο και εσυ μπορεις να παθεις κατι από αυτό ο σκυλος όχι...νομιζω για αυτό το λεει.
από κει και περα παντως το ωμο δεν εχεις να το φοβάσαι κατι.απλα θελει καλο καθαρισμα το πιατο του και ο χωρος εκει που τρωει .

Dogo95

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
141
161
29
τωρα για να φαει την ξηρα πρεπει να την βρεξω λιγο κ να βαλω λαδι σολωμου..αλλα απο οτι εχω παρατηρησει απλα γλυφει το λαδι και φευγει..τρωει πολυ λιγο ξηρα. Εχω ακουσει οτι για να τον γυρισω απο ξηρα σε barf πρεπει να τον αφησω μια μερα νηστικο επειδη η ξηρα χωνευεται πολυ πιο δυσκολα απο barf και για να μην παθει τιποτα το στομαχι τ

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ναι κανονικα ετσι πρεπει.όπως και ανα ένα μηνα πες μια μερα θα πρεπει να μην τρωει τιποτα όταν τρωει barf .δε θα παθει τιποτα αν θε φαει μια μερα.
αλλα αν δε τρωει καθολου ξηρα σε διευκολυνει κιολας.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Καλησπέρα. Ξέρεις κανείς την εταιρεία A & D nature foods για barf?
Ναι την εχω δοκιμασει εγω.
Καλη ποιοτητα το κρεας (το simple κοτοπ που δοκιμασα) αλλα χωρις συκωτακια καθολου, ο μονος κωδικος που εχει κ συκωτακια (που ειναι πολυ βασικο στην ωμη διατροφη) ειναι πανακριβο (3,25 ευρω η κιτρινη συσκευασια) οταν η voldog,barfistas με κοντα στο 1,80 περιεχουν συκωτακια.
Αν η τιμη δεν ειναι προβλημα προχωρα ελευθερα