Echei akousei kaneis edo gia autin tin Methodo diatrofis?
Taizei kaneis edo ton skylo tou basi tis methodos aytis?
Taizei kaneis edo ton skylo tou basi tis methodos aytis?
To BARF den einai poly pio chronoboro, apo opoiodipote allo taisma skylou!magi said:Δυστυχώς μόνη μου δεν έχω χρόνο για αυτί δίαιτα, μια φορά την εβδομάδα τα σκυλιά μου τρώνε ωμό κρέας και κόκαλα και τους αρέσει πάρα πολύ, υπόλοιπες μέρες ξηρά τροφή καλής ποιότητας. Στο μέλλον θα ήθελα να ταΐζω μόνο με Barf .
To oti chreiazetai perrisotero chori nai! Alla chrono den nomizo!ΜΑΚΗΣ said:Καλησπέρα και από εμένα και καλωσήρθες στο forum.
Το θέμα BARF με έχει απασχολήσει και εμένα πολύ.
Οι απόψεις όλων δεκτές και σεβαστές αλλά οι επιφυλάξεις πολλές.
Στο θέμα χρόνου θα ήθελα να πω ότι δεν έχουν όλοι ένα σκύλο (και μάλιστα αρκετά μικρόσωμο) αλλά 2,3 η και περισσότερα των 45+ κιλών. Αναλογικά λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟστην προετοιμασία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ στην φύλαξη.
Kai omos, eimai sigouri pia!Πως είσαι ΠΑΝΤΑ σίγουρη για την 100 % Ισοροπημένη διατροφή? (Πχ λόγος ασβεστίου προς φόσφωρο) που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ για την υγιή ανάπτυξη του σκελετού???????
Πως είσαι ΠΑΝΤΑ σίγουρη για την 100 % υγιεινή διατροφή όταν και εμείς πραγματικά δεν ξέρουμε τι τρώμε???????? (παραδείγματα στην tv σχεδόν καθημερινά)
Kai pioes einai aytes, kata tin gnomi sou?Ξηρές τροφές καλές υπάρχουν. Αρκεί να έχουμε ανοικτό μυαλό και να ξέρουμε και να διαβάζουμε και ακούμε την γνώμη των άλλων και να ενημερωνόμαστε από όσες περοσσότερες πηγές μπορούμε. (το θέμα της DIAMOND θα έπρεπε να μας έχει ταρακουνήσει όλους)
Ego den echo brei kai pollous idioktites skylon, pou Diavasoun kai katanoun to to grafoun oi analyseis stis sakkoules ton trofon!Όλες οι εταιρείες νοιάζοντε για την ευχαρίστηση του πελάτη τους (μη ευχαριστημένος πελάτης=μη πωλήσεις=μη κέρδη=κλείσιμο εταιρίας) άλλες για την οικονομική προσφέροντας τροφές των 20 kg προς 12 ευρώ (αληθειά τι πληρώνεις με αυτά τα λεφτά?????)και άλλες εταιρίες για την πνευματική-σωματική υγεία των σκυλιών μας προσφέροντας άριστης ποιότητας (κατά την γνώμη μου) ξηρές τροφές.
Ego ksero prosopika polla skylia, me megala problimata ygeias, pou anarosan, molis allaksan tropo diatrofis!Το ότι μαζί με την άφιξη των ξηρών τροφών ήρθαν και καινούργιες αρρώστιες είναι άλλο ένα επιχείρημα.
Μήπως όμως ταυτόχρονα με την άφιξη των τροφών ήρθαν και εξελίξεις στην κτηνιατρική με αποτέλεσμα να μπορούμε να τις βρουμε ΚΑΙ να τις καταπολεμήσουμε και ένα αυξημένο αίσθημα ευθύνης των ιδιοκτητών απέναντι στα κατοικίδια τους που πλέον δεν είναι παρατημένα στην μοίρα τους και δεν εκτελούνται όταν πλέον είναι ανίκανα να προσφέρουν το έργο για το οποίο αποκτήθηκαν?????
Mallon den mporo edo na sou fero aksiopista stoichia!Αλήθεια πως μπορείς να μου ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ότι τώρα τα σκυλιά αρρωσταίνουν σε πιο νεαρή ηλικία από ότι χρόνια πριν????
Nai, alla ayto pou ginetai tora edo, ginotan prin apo 20-30 chronia idi stin germania, opou ekana ego ta prota kynofilika mou bimata!Απλώς τώρα υπάρχουν τα μέσα και η διάθεση να τα ανακαλύψεις και να τα καταπολεμήσης!!!!!!!!!!!!!!
Kala, den mporeis na eisai sobaros, otan sygrineis to adespoto me ton skylo toy kanape!Μήπως υπάρχουν στοιχεία που να μας λένε πόσα από τα αδέσποτα ζώα (ζώα τα οποία κατα κύριο λόγο ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ) κτυπιώντε από τις ασθένειες που αναφέρεις???
Gia ayto yparchei kamia statistiki?Και τέλος η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ συν την πρόοδο της κτηνιατρικής συν την σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας του ανθρώπου έχει αλλάξει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ το προσδόκημο όριο ηλικίας των μικρών μας φίλων.
Ego doylevo edo kai chronia se ktiniatreio edo stin ellada/Athina!Εύχομε σε όλους σας να μην ζήσητε το θέαμα σκύλου να πεθαίνει από κόκκαλο το οποίο του τρύπησε το έντερο.
Περί σαλμονέλας,γρίπης πουλερικών, σύνδρομο τρελών αγελάδων,διοξινών ο καθένας μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του.
αν μιλας για τον Billinghurst ..θα εχεις προσεξει οτι στην σελιδα του ο ανθρωπος εχει στησει ολοκληρο συστημα διανομης κατεψυγμενων τροφων παραδοτεα σε κτηνιατρους petshop εκπαιδευτες κτλ...οποτε καπου μας ξεφυγε στην πορεια ο κυριος Ian ....παντως μας εχει κανει να συζηταμε,για τα barfκαι δεν αναθεματίζω για όλα τα κακά της τροφές όπως κάνει ο γνωστός σε λιγούς (αλήθεια αυτό πως το ξέρω???) κτηνίατρος απο την Αυστραλία πρωτεργάτης της BARF diet .
Symfono apolyta!!SwkDoG said:ΜΑΚΗΣ μην το πάρεις σαν "προσωπική αντιπαράθεση",κατ'αρχήν το θέμα...
Ούτε εγώ,αλλά ούτε και η FrenchieFan νομίζω,αναφερόμαστε προσωπικά σε εσένα (αλοίμονο!).
Επίσης συνυπολόγισε και την όποια δυσκολία με τα Ελληνικά αλλά και την "παρερμηνεία" του γραπτού λόγου στο διαδύκτιο...
Δεν θέλω να γράψω "άλλο ένα κατεβατό",πάντως και έρευνες υπάρχουν και η φύση δεν είναι τα σκουπίδια και τα σαρκοφάγα τρώνε πρώτα το συκώτι και όχι το στομάχι...κλπ.
Η "διατροφολογία" ήταν κάτι που με απασχολούσε και πολύ πριν το πανεπιστήμιο ακόμα και είναι "άλλη μια μεγαααάλη κουβέντα"...
Δεν προσπαθώ να "πείσω" κανέναν,σεβαστές όλες οι απόψεις και ο "καθείς τον δρόμο του"...εξάλλου δεν είναι τα πάντα "άσπρο-μαύρο".
Ennoeis chtes to brady i genikos?ΜΑΚΗΣ said:Kαλησπέρα από εμένα ξανά. (τουλάχιστον όσοι είναι ακόμη σπίτι τους)
Ego mia ap ta idia! Chairoumai pou to ksekatharisame!Αντιπαράθεση δεν ήθελα ούτε θέλω να υπάρξει. Τις απόψεις μου είπα χωρίς να κατηγορήσω κανέναν ή να προσπαθήσω να πείσω για κάτι κανέναν και θεωρώ ότι δέχτηκα αναίτια επίθεση.
Ean mporoume, giati ochiΤέλως πάντων. Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι η ΒΑRF diet είναι καλύτερη διατροφή απο μια καλή ξηρά τροφή. Επειδή όμως είμαι ανυκτόμυαλος και επειδή πιστεύω ότι σκοπός και κίνητρο είναι το καλό και η υγεία του μικρού σας φίλου θα ήθελα να μου λύσεται κάποιες απορίες.
Pos ginetai akribos, den ksero kai ego! Den eimai zootechnis, ktinotrofos i kati tetio.Γιατί όλα τα κοτόπουλα που τρώμε εμείς και αγοράζουμε απο τα SUPER MARKET (και όχι τα παλιοκρέατα) όπως αναφέρεις έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο βάρος????? Μήπως η εκτροφή τους (αντιβιοτικά-ορμόνες) γίνεται με αυτόν τον σκοπό???? Τι παθαίνει κάποιος ο οποίος τρώει αυτά τα κρέατα ωμά?
Ekei eimai sxedon sigouri, oti mporoun me ormones na kanonisoun tin epochi toy oistrou kai olo to metepeita!Πως γίνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή (το Πάσχα που είναι κινητή γιορτή και όχι σταθερή) να υπάρχουν τόσα πολλά αρνιά και κατσικιά διαθέσιμα σε συγκεκριμένα βάρη??? Πως δηλαδή τον κάθε χρόνο ζευγαρώνουν όταν ‘πρέπει’ προκειμένου τα ‘μωρα’ τους να μπουν στην σούβλα μας???????
Kai ekei pistevo oti einai kai kapos problebsima ta pragmata, kseroun me poso lipasma megalonoun ta maroulia se poses meres!Πως γίνεται οι Γεωργοί (όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με φυσικές καταστροφές έτσι όπως κάναμε τον πλανήτη) να μπορούν να διαθέτουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ποσότητες φρούτων και λαχανικών στους εμπόρους όταν τους ζητηθούν????
Echeis dikio se OLA afta!!Δυστυχώς δεν είχα κάμερα μαζί μου να τραβήξω φωτό γεωργό που ράντιζε και θύμιζε περισσότερο σφουγγαρά απο την Κάλυμνο λίγο πριν βουτήξει στον βυθό της θάλασσας ή άνθρωπο έτοιμο να μπει σε ραδιενεργό θάλαμο.
Η φωτιά στο Λαύριο προχθές θα μας επηρεάσει τελικά ή όχι??? Από ότι είπαν όμως οι ρύποι ήταν ‘εντός ορίων'
Το σκυλί σου κάνει μπάνιο στην θάλασσα???? Άν ναι ελπίζω όχι στον Σαρωνικό αφού υπάρχει πολύ έντονη φημολογία φέτος ότι το Αντικαρκινικό ‘ΜΕΤΑΞΑ ΄είχε κάποια διαρροή στους αγωγούς με αποτέλεσμα να έχουν διαρρεύσει ραδιενεργά κατάλοιπα στην θάλασσα. Κατά κάποιους άλλους κάδμιο. Εγώ πάντως φέτος ΔΕΝ έχω δει φέτος τα περίφημα χαρτιά που μας πληροφορούσαν για την καταλληλότητα του νερού. Από περιέργεια τα έχει δει κάποιος?????
Αν και πέρσι που τα είδα, τρεις εντερίτιδες είχαμε από κατάλοιπα που είχαν πέσει στην περιοχή της Ελευσίνας από εργοστάσια.
Από προστασία για σκνίπα πως πάμε???? Εγώ επειδή στην περιοχή μου έχουμε τρομερό πρόβλημα, αμπούλες advantix ή exspot, κολάρο scalibor, antiphlebotome και κάποιο άλλο το οποίο δεν θυμάμαι το όνομα του μόνο την συσκευασία.
Den nomizo oti kourazei to thema!Μπορώ να γράψω πολλά ακόμη αλλά δεν θέλω να σας κουράσω και άλλο.
Και σας ερωτώ. Τι ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι υπεύθυνο ή επίφοβο για καρκινογενέσης?????
Τι είναι καλό και τι κακό για τον οργανισμό ζώου μας?????
Και όπως λέει το τραγούδι στην διαφήμιση της GREENPEACE
‘ IT’S THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT”
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ