Εγω προσοπικα αφηνω τα κρεατα και για τουλαχιστον 15 μερες καταψυγμενα, πριν τα ταιζω στα σκυλια μου. Σαν απολυμανση ας πουμε.
Αν πάρω καμιά φορά φρέσκο κοτόπουλο και το δώσω απ'ευθείας?
Στην συντηρηση του ψυγειου δεν θα ξεπαγοσουν τα κρεατα!
Εγω τα βγαζω το πρωι απο την καταψηξη και τα αφηνω στον πανγκο της κουζινας σε ενα μπολακι- και το μεσημερι ειναι ετοιμα ξεπαγομενα ( εχω μεριδες του κιλου για τα 4 σκυλια).
Το χειμονα εχει τυχει ακομα και να τα βαλω επανω στο καλοριφερ, επειδη στην μεση ειχαν ακομα παγο.
Στο μικροκυματων δεν βαζω τα κρεατα των σκυλων.
Δεν τα δινω σε καμια περιπτοση παγομενα.
Γενικά το ξεπάγωμα εκτός ψυγείου δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Το σωστό ξεπάγωμα γίνεται 1. στο μικροκυμάτων
(ούτε εγώ ξεπαγώνω του σκύλου στο μικροκυμάτων), 2. στο ψυγείο, 3. κάτω από
τρεχούμενο κρύο νερό
(όχι σε λεκάνη με ζεστό που έχω δει). -και αν θυμάμαι καλά αυτή είναι και η σωστή σειρά, από την καλύτερη μέθοδο στην λιγότερο καλή.
Οι πιο επικίνδυνες συνθήκες για τα κρέατα είναι σίγουρα η θερμοκρασία δωματίου.
Πάντως, αν βγάλεις, για παράδειγμα, ένα κοτόπουλο 2 μέρες πριν στο ψυγείο, θα ξεπαγώσει μιά χαρά (και φροντίζεις τα υγρά του ξεπαγώματος να φεύγουν, να μην λιμνάζουν, πχ ξεπαγώνεις σε σουρωτήρι με λεκανάκι από κάτω).
Εγώ τα βγάζω αρκετά νωρίτερα από την κατάψυξη και απλώς όταν είναι να φάει τα αφήνω στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να του φτιάξω τα υπόλοιπα και μέχρι ένα 20λεπτο, ίσα να μην είναι κρύα.
Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά σίγουρα είναι ρίσκο να τα αφήνεις τόσες ώρες εκτός ψυγείου.
Και κάτι άλλο, του έδωσα προχθές μπουτάκι, πρώτη φορά, και χθες βρήκα κοκκαλάκια στα κακά του... Ο λιγούρης, το μασάει 3-4 φορές και το καταπίνει. Επίσης, χώνει όλο το κομμάτι στην στοματάκλα του (μιλάμε για το μπούτι ολόκληρο, όχι μόνο το μπουτάκι, και το πλαϊνό) και όποιον πάρει ο χάρος. Βρήκα και κομματάκι πετσούλα αμάσητη... Ενώ με τις φτερούγες και τα υπόλοιπα δεν είχα βρει κοκκαλάκια.
Να ελπίζω πώς είναι επειδή είναι ακόμα αρχή και να του ξαναδώσω μπουτάκι να δούμε?