Barf σε ντογκο

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Το κουτάβι μου είναι 10 μηνών, εδώ και δύο εβδομάδες του άλλαξα την τροφή του απο ξηρή σε barf, μετά απο αρκετή έρευνα .
Δέχτηκε την αλλαγή χωρίς πρόβλημα σε αντ'ιθεση με την 10 ετών μποξερίνα μας , που τελικά διάλεξε την ξηρά.
Είναι όμως κατάληλη διατροφή για ένα ντόγκο ??

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μαίρη,
γιατί δεν παραθέτεις τι δίνεις?

Υπάρχουν συστατικά σε τροφές (όπως π.χ. οι προτεϊνες πουλερικών) που αν ληφθούν σε μεγάλες ποσότητες από ένα Ντόγκο δύνανται να προκαλέσουν αλλεργίες ή να επιδεινώσουν πιθανές δερματοπάθειες.

Σε γενικές γραμμές πάντως ένα Ντόγκο δεν θα έχει προβλήματα με BARF και θα εγκλιματιστεί πολύ σύντομα (συνήθως πρεέπι να κάθεσαι από πάνω να προλάβεις να τραβήξεις το μπωλάκι). Μια δεκαετία τώρα, προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα ουσιαστικό πρόβλημα σε κανέναν σκύλο μου!

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Ο Romel, να'ναι καλά το μανάρι μου, τρώει (με βάση κάποιους πίνακες που βρήκα στο νετ) 1400 gr ημερησίως (σε 2 δόσεις). Κιμά μοσχαρίσιο 2-3 /εβδ, εναλλάξ με πλατάρια 2-3/εβδ και προσπαθώ 1/εβδ ψάρι. Δυστυχώς μόνο με τον κιμά του δίνω αλλεσμένα λαχανικά ή φρούτα με λίγο σκόρδο και ηλιέλαιο, που από Σάββατο θα αλλάξω με μουρουνέλαιο. 1-2/εβδ του δίνω 2 μεγάλες κουταλιές γιαούρτη και 1/εβδ ένα αυγό. Για την ώρα το βάρος του είναι σταθερό και τα κόπρανά του λίγα και σφιχτά.
Αυτή είναι η διατροφή του .
Οποιαδήποτε αντίρρηση / πρόταση είναι δεκτή.Λόγο απειρίας και έλλειψη χρόνου δεν έχουμε διαβάσει πάρα πολύ.

Last edited:

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Tελικά η barf δεν μας πήγε καλά.
Ο Romel αρρώστησε πριν απο 10 ημέρες, απο το μικροβιο της σαλμονέλας, πιθανών απο χαλασμένο αυγό.
Τα συμτωματα διάριες και αδιαθεσία μας έκαναν να τον πάμε αμέσως στον γιατρό. Διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό, και ξεκίνησε αντιβίωση έως το τέλος της εβδομάδας που θα πάμε πάλι στον γιατρό.
Απο εκείνη την ημέρα τρώει μονο μαγηρευτό καλά βρασμένο κρέας.

Να προσθέσω ότι ο γιατρός μας είναι εντελώς αντίθετος (και με επιχειρήματα) με την Barf.

Last edited:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
κ εμενα οι γιατροι που το συζητησα ειναι ακρως αντιθετοι λογω σαλμονελας,παρασιτων, εχινοκοκκου κτλ. απο εκει κ περα μου ειπαν να παρω εγω το ρισκο κ φυσικα ειπα δεν θελω......

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ασχετα με την περιπτωση του mairyk πιστευετε οτι δεν ισχυουν ολα αυτα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ασχετα με την περιπτωση του mairyk πιστευετε οτι δεν ισχυουν ολα αυτα?
Κι εγώ την έχω αυτή την απορία!
Άντε με τα κατεψυγμένα αν η κατάψυξη γίνει σωστά κάτι πάει κι έρχεται, αν και έχω αμφιβολίες αν οι συμβατικές καταψύξεις των ψυγείων επαρκούν, με τα φρέσκα τι γίνεται;:confused:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών από τα ωμά προιόντα!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
σαλμονελες ενδοπαρασιτα εχινοκοκκος κτλ.δεν θα μιλησω για αλλες αρρωσστιες εγκεφαλοπαθιες κ τετοια ας πουμε για τα απλα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
αυτο το διεγνωσε με βεβαιοτητα ο γιατρος?και με τι τροπο?
Συνήθως εξετάζεται δείγμα κοπράνων και χορηγείται αντιβίωση.
Υπάρχει σχετικό θέμα εδώ: Σκύλος κ Σαλμονέλα

:)

Μηπως ηταν ενα απλο κρυωμα?
Τι κρύωμα βρε Ηλία? Δεν κρυολογούν τα σκυλιά!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές βρε παιδιά όλα αυτά...:rolleyes:
Όποιος φοβάται πολύ καλά κάνει και δε δίνει, όπως και το αντίθετο..
Προσωπικά (-αν και δίνω ωμα-) αυγά δεν θα έδινα ωμά και για αλλους λόγους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές βρε παιδιά όλα αυτά...:rolleyes:
Όχι απλά το έχουμε συζητήσει...το έχουμε λιώσει!!!!:p
Το ξανασυζητάμε όμως, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, απλά γιατί δεν έχω βρει τα επιστημονικά δεδομένα που θα μου επιβεβαιώσουν ή θα μου απορρίψουν τις απορίες μου!:)

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Ειμαι Η Μαίρη.
Το σκυλί ήταν άκεφο, δεν έτρωγε, έκανε διάριες, καθόνταν στον ήλιο και έτρεμε.
Ευτυχώς ο γιατρός μας έχει κληνική είναι πάντα ανοιχτα 7 ημερες την εβδομάδα (δεν μηλαω για την γνωστή κληνική).
Τηλεφωνήσαμε και πηγαμε απο εκεί. Του πήραν θερμοκρασία, είχε 39,9 .
Με εξέταση κοπράνων μάθαμε τι μικρόβιο είναι.
Δόθηκε αντιβίωση σε ενέσιμή μορφή για δύο μέρες. Απο την τρίτη ημέρα του δήνουμε γνωστό αντιβιωτικό.
Το σκυλί απο το επόμενη ημέρα είναι μια χαρά.
Το τι ταίζει ο καθένας σαφώς και είναι δικό του θέμα.Εμείς το προσπαθήσαμε δεν μας βγήκε και είπα να σας μεταφέρω την εμπειρία μας.
Η μεγάλη διάλεξε την ξηρή, δεν της άρεσει η Βarf.
Επίσεις στα 10 της χρόνια με ξηρή τροφή ποτέ δεν έπαθε κάτι.
Το προηγούμενο βράδυ έφαγε πλατάρια κοτόπουλου και αυγο.Ολα ομά όπως λέει αυτός ο τρόπος διατροφής.
Τώρα πιο απο τα δύο ήταν μολισμένο λιγο μας νιάζει.
Η BARF τελείωσε για τον Ρομελ όσο και αν τρελένεται.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το προηγούμενο βράδυ έφαγε πλατάρια κοτόπουλου και αυγο.Ολα ομά όπως λέει αυτός ο τρόπος διατροφής.
Τώρα πιο απο τα δύο ήταν μολισμένο λιγο μας νιάζει.
Η BARF τελείωσε για τον Ρομελ όσο και αν τρελένεται.
Μαίρη περαστικά στον Rommel,
νομίζω πως στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σου είχα αναφέρει τον κίνδυνο που ελοχεύι η χορήγηση ωμών πουλερικών και σου είχα πει τι έκανα εγώ για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις.
Ελπίζω όλα να είναι καλά και ο Rommelάκος να βρει πάλι σύντομα την φόρμα του!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Και η κτηνίατρος μας υποστηρίζει ότι όταν ταΐζεις barf υπάρχει κίνδυνος για σαλμονέλα και Aujeszky και καλύτερα να μην δίνεις ωμά αυγά, κοτόπουλο και χοιρινό στο σκύλο.