BARF σε κουτάβι

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Καλησπέρα σας, θα ηθελα να αναφέρω οτι ο μικρος mojo(6 μηνών bulldog)τρέφεται προς το παρών μόνο με ξηρά τροφή(περιέχει άλευρο κοτόπουλου και γαλοπούλας) και μου ειπαν στο pet shop οτι ειναι καλο για την αναπτυξη του.Εγω βεβαια οχι και τοσο ευχαριστιμένος θέλω να ρωτήσω το εξής:Το σαγόνι του και τα δοντάκια του ειναι ακομα μικρα,μπορώ να του δώσω φρούτα-λαχανικά-φαγητο απο τώρα η πρεπει να περιμενω να μεγαλωσει κιάλλο?
Ολες οι Απόψεις Δεκτές.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
LaMb0fGod, ρίξε μια ματιά στα θέματα διατροφής. Θα βρεις πολλές και χρήσιμες συζητήσεις και άπειρες απαντήσεις στα ερωτήματα σου.
Εάν δεν καλυφθείς, εδώ είμαστε! :wink: :D

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Ειδα αρκετα που όντως δεν ειχα προσέξει ειναι ΑΠΕΙΡΕΣ οι πληροφοριες στην ιστοσελιδα και χαιρομαι παρα πολυ που βρικα ανθρωπους που νιαζονται εξισου για τα "παιδια" τους.Ειδα μια φωτογραφια που ενα σκυλακι 7 μηνων ετρωγε φτερουγα κοτοπουλου αρα πιστευω αν το δοκιμασω και εγω δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα τι λετε?Ειναι που μου αρεσει και εμενα η μεθοδος διατροφης BARF και θελω να την ακολουθησω αλλα φοβαμαι πολυ ακομα γιατι ειμαι και απειρος με τα σκυλακια μην του δημιουργισω καποιο προβλημα.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Όπως έχω αναφέρει προηγουμένος θέλω σε καποια φάση οσο το συντομότερο γινεται να ξεκινησω την διατα BARF στον μικρό μου.Ειμαι πολυ χαρουμενος που πρώτων σας βρίκα εδώ και μου ανοίξατε τα μάτια σε πολλά θέματα και πλέον θα ειμαι πιο έτοιμος οταν μου τύχει κάτι να το αντιμετωπίσω κατάλληλα και ξέρω πως θα ειστε και εσεις εδω να με στηριξετε.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:
Θέλω απο Δευτέρα-Τρίτη πρώτα ο θεός να ταϊσω τον μικρό μου σαν πρωτο γευμα μια φτερουγα απο κοτόπουλο γιατι ειδα σε πολλα topic οτι ετσι ξεκιναμε και θα ήθελα να ρωτησω για το καρότο.Οταν θα φτάσει η στιγμή μετα απο καποιες μερες Το κόβο σε μικρά κομματάκια και του το βάζω να το φάει?
Και απο την φτερούγα τα βγάζω τα κόκκαλα?Υπάρχει περίπτωση ο μικρός να πληγωθεί εσωτερικά απ τα κόκκαλα?Σημείωση,δεν έχει ξανα παίξει με αληθινό κόκκαλο. :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ξεκινα με πλαταρια- λαιμους κοτοπουλο πρωτα!
Ειναι πιο μαλακοι απο φτερουγες και ακομα και κουταβι 2 μηνων μπορει να το φαει.
Με τα μικρα αυτα κοκκαλακια συνηθος δεν υπαρχει κανενα προβλημα- και δεν τα κοβεις, αλλα, αν ο σκυλος σου καθεται και τα κομματιαζει, τα δινεις ολοκληρα, για να τα σπασει ο σκυλος σου με τα δοντια του- για αυτο τα εχει!!

Μερικα γαλλικα ομος νομιζουν, οτι οτι χωραει στο στομα τους μπορουν να το καταπινουν ολοκληρο= εκει θα εχεις μαλλον προβληματα.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Καλησπερα,λοιπον σημερα χωρις δευτερη σκεψη μετα το επανελημενο ζορι που τραβουσα για να τον κανω να φαει την ξηρα τροφη,εφαγε για πρωτη φορα ωμο κρεατακι.
Το μενου ειχε μοσχαρισιο κρεατακι.Τωρα για το απογευμα τι να του δωσω?
Εχει ακομα μοσχαρισιο κρεας στην καταψυχη και βγαινει για μια ιδια μεριδα(περιπου 100γρ.)
Να του την δωσω η να ετοιμασε κατι αλλο?
ΒΑRFERS αναλάβετε.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
A και κατι αλλο που θελω να ρωτησω.
Εχω βαλει στο φυλλο excel που μου εδωση η vrmode τα κιλα και στο σωματικο βαρος 5%

Μου βγαζει οτι ημερισιως πρεπει να καταναλωνει 350(γρ).
Κοιταξτε τωρα τι γινεται.Βγηκανε τα γρ. αναλογα με ποσες φορες την εβδομαδα θα δινω πχ.κρεας ή δημητριακά.
Ολα καλα,αλλα οταν συνδιαζω στο ενα γευμα πχ.κρεας και στο αλλο φρουτα-λαχανικα δεν συμπληρωνω τα 350 γρ.

Σας δεινω ενα παραδειγμα.
Κρεας 8 φορες την εβδομαδα=189γρ. καθε φορα
Λαχανικα-φρουτα 8 φορες την εβδομαδα=61,25 γρ καθε φορα.
Αρα αν υπολογισουμε οτι πρωι δινω λαχανικα-φρουτα και μεσημερι κρεας βγαινουνε συνολο 250,25 γραμμαρια.Που σημαινει οτι μενουν ακομα 100 γρ. να φαει ο μικρος.Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση? :?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν το ξερω το προγραμμα της vrmode, δεν το εχω χρησημοποισα ποτε (απο μενα ηρθε στο BARF και εκεινη και ο σκυλος της!)
αλλα αφου στο ειπα και χτες:

Απο τα 350γρ που πρεπει να φαει ημερισιως, τα 70-90% πρεπει να ειναι κρεας/κοκκαλα!

Δεν ειναι και δυσκολο!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα.

LaMb0fGod said:
Εκανα αυτο το topic γιατι πιστευω θα βοηθησει και αλλα νεα μελη και γιατι σε ολα τα οποια εχουν σχεση με barf αλλοι λενε για 3% αλλοι λενε για 10% του σωματικου βαρους και ειμαι λιγο μπερδεμενος.
Ποτε γινεται ενηλικας ο σκυλος(Σε ποια ηλικια)και τι ποσοστο του σωματικου βαρους του δινουμε τοτε?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
FrenchieFan said:
Δεν το ξερω το προγραμμα της vrmode, δεν το εχω χρησημοποισα ποτε (απο μενα ηρθε στο BARF και εκεινη και ο σκυλος της!)
αλλα αφου στο ειπα και χτες:

Απο τα 350γρ που πρεπει να φαει ημερισιως, τα 70-90% πρεπει να ειναι κρεας/κοκκαλα!

Δεν ειναι και δυσκολο!
LaMb0fGod
Η αναλογία αυτή είναι η σωστή - θα ξανακοιτάξω το Excel μέσα στη βδομάδα να δω τι συμαβαίνει όταν τα επιμερίζω σε διάφορα συστατικά...

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
vrmode εγω υπολογισα 350γρ με το 4% αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο,επιδη ειναι 7 μηνων και εχω διαβασει οτι στα κουταβια δινεις 10% του σωματικου βαρους.
Επισης παρατηρω οτι ο μικρος δεν χορταινει αλλα αυτο ισως το κανει απο λαιμαργια.
Να αυξησω κιαλλο ή οχι?
Α και κατι αλλο.Θελω να πολτοποιησω τα λαχανικα-φρουτα.
Αυτα τα κανω ολα μαζι οπως διαβασα και μετα τα βαζω σε παγοθηκες.
Οταν τα βγαζω απο τις παγοθηκες τα δινω ετσι η το αφηνω να ξαναγινει ζουμι?
Και τι μου προτεινεις να αναμειξω?Πιστευω μπανανα(λυπος) ειναι καλή και μήλο που εχω διαβασει.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Η δικιά μου είναι κουτάβι και της δίνω το 3% του βάρους της. Και εμένα μου φαίνεται ότι πεινάει, αλλά αυτή πεινάει όλη την ώρα!! Ζύγισέ τον και ανάλογα με το πόσα κιλά θα "έπρεπε" να είναι αύλησε ή μείωσε ανάλογα..

Χωριστές παθοθήκες φρούτα και λαχανικά. Τα αφήνεις να ξεπαγώσουν πρώτα.
Φρούτα εγώ βάζω μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, αχλάδια, φράουλες.
Δες και εδώ : http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=155&start=0

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
LaMb0fGod said:
vrmode εγω υπολογισα 350γρ με το 4% αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο,επιδη ειναι 7 μηνων και εχω διαβασει οτι στα κουταβια δινεις 10% του σωματικου βαρους.
Επισης παρατηρω οτι ο μικρος δεν χορταινει αλλα αυτο ισως το κανει απο λαιμαργια.
Να αυξησω κιαλλο ή οχι?
Α και κατι αλλο.Θελω να πολτοποιησω τα λαχανικα-φρουτα.
Αυτα τα κανω ολα μαζι οπως διαβασα και μετα τα βαζω σε παγοθηκες.
Οταν τα βγαζω απο τις παγοθηκες τα δινω ετσι η το αφηνω να ξαναγινει ζουμι?
Και τι μου προτεινεις να αναμειξω?Πιστευω μπανανα(λυπος) ειναι καλή και μήλο που εχω διαβασει.
Αύξησε την ποσότητα. Τα νούμερα είναι ενδικτικά για να έχεις ένα μπούσουλα. Εγώ π.χ. στον δικό μου δίνω περισσότερο από όσο μου βγάζει γιατί γενικά δεν παχαίνει.
Για πολτό λαχανικά-φρούτα σου έστειλα Pm.
Εγώ φτιάχνω πράσινα παγάκια (πράσινα λαχανικά) και πορτοκαλί παγάκια )καρότο-μήλο- άλλα φρούτα). Κάθε φορά δίνω ένα κι ένα.