Barf μαζί με ξηρα τροφή

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Καλησπερα σε ολους.
Επιτρεπεται να δινω μαζί barf με ξηρα τροφη συνδιαστηκα.;
Σημερα ξεκινησα την barf στο κανε κορσο μου ειναι ενος ετους 45 κιλα
Αν αναμένω απαντησεις
Ευχαριστω

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Νομίζω πως όχι.
Έχουν διαφορετικούς ρυθμους πέψης.
Και νομίζω υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
Κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να τους αναφέρει

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ναι, αλλα οχι μονιμα και οχι ανακατα. Οχι δλδ στο ιδιο μπωλ κρεας και κροκετες.

Αλλα μπορεις αρχικα να αντικασταστησεις το μισο του πρωινο γευμα με την μπαρφ, το αλλο μισο σε κροκετα να το δωσεις πιο μετα, υστερα να αντικαταστησεις ολο το πρωινο με κρεας, κι ετσι να μειωνεις σταδιακα την ξηρα και να μεινει σκετη μπαρφ.

Βεβαια πολλοι κανουν τη μεταβαση στη μπαρφ αποτομα χωρις ιδιαιτερο προβλημα. Εγω θα παρακολουθουσα τις αντιδρασεις του σκυλου.
Υπαρχει και μια θεωρια που λεει οτι μπορει να τρωει καποιες μερες της εβδομαδας μια καλη ξηρα και τις υπολοιπες μπαρφ. Τι να πω εγω προσωπικα δεν θα το εκανα, αλλωστε ο δικος μου την κροκετα δεν θα την πλησιασει καν. :)

Last edited:

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Μια διευκρίνιση.
Απάντησα στο αν μπορεις να ταιζεις στο ίδιο γεύμα κροκετα και barf ταυτόχρονα.
Εάν εννοούσες να ταιζεις μια βδομάδα barf μια ξηρή τροφή νομίζω γίνεται.
Απλά από τις εταιρείες που έχω ψωνίσει μ έχουν πει ότι για να γίνει η αλλαγή από ξηρά σε μπαρφ θες μια μέρα αφαγια

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγω επειδή ηθελα να μαθω και στη μεγαλη μου να τρωει ωμο εψαξα αρκετα το θεμα της μεταβασης και με βοηθησε κι η εκτροφεας του Ηρωα, η οποια μου ελεγε να δινω αρχικα πχ ενα πλαταρι κοτας για πρωινο, να δω αν ειναι οκ η σκυλα κ τα κοπρανα, υστερα να προσθεσω κι αλλο γευμα μπαρφ με ιδιο κρεας (κοτοπουλο) κοκ, και μετα αν ολα ειναι καλα να δωσω κι αρνι ή μοσχαρι. Ουσιαστικα ηταν αυτο που λεει στο slow switch εδω (1η παραγραφος).
Για αφαγια δεν μου ειπε και ειλικρινα δεν βρισκω και λογο να κανει νηστεια πριν δοκιμασει ωμο.

Το θεμα ειναι ομως οτι η μεγαλη φοβαται το ωμο και δεν το πλησιαζει. Δεν ηθελα να την πιεσω, υστερα διαγνωστηκε και με καρδιοπαθεια κι ειπα νταξ χεστο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Konmac

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ποιές εταιρίες στο είπαν αυτό ;
Ρώτησες τον λόγο ;
Voldog και dogmania.
Μ ειπαν να το κάνω έτσι λόγο των διαφορετικών χρόνων πέψης και για μη ζορισω το στομάχι με δύο διαφορετικών ειδών διατροφή.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ποιές εταιρίες στο είπαν αυτό ;
Ρώτησες τον λόγο ;
Voldog και dogmania.
Μ ειπαν να το κάνω έτσι λόγο των διαφορετικών χρόνων πέψης και για μη ζορισω το στομάχι με δύο διαφορετικών ειδών διατροφή.

• Like
Reactions: Konmac

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
o δικος μου τρωει συνηθως για λογους ευκολιας (δικής μου) ενα γευμα το πρωι κροκετα και ενα γευμα το βραδυ μπαρφ. Δεν εχει θεμα με στομαχι κ.τ.λ. ίσα ισα . Στο ιδιο γευμα δε τα βαζω ομως.
Γενικα λιγο που διαβαζα ολες οι θεωριες περι ανακατεματος και χρονων χωνεψης δε με επεισαν οτι ευσταθουν. Αλλωστε και τα ιδια υλικα της μπαρφ η του μαγειρευτου δεν ειναι ομοιογενη ουτε εχουν ιδιους χρονους χωνεψης.

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η αλήθεια είναι ότι και έμενα δεν μου κάθετε στην λογική μου αυτή η διαφοροποίηση και η νηστεία.
Σε άδειο στομάχι όλα φαίνονται πιο βαριά. Και όπως το είπες στην μπαρφ όλα διαφορετικά είναι.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
σιγουρα ειναι και θεμα οργανισμου παντα και πως εχει μαθει και απο μικρο πιστευω.. .Ενα πιο ευαισθητο σκυλακι ή ενα που εχει μαθει να τρωει χρονια μονο ξηρα θα θελει παραπανω προσοχη.

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
o δικος μου τρωει συνηθως για λογους ευκολιας (δικής μου) ενα γευμα το πρωι κροκετα και ενα γευμα το βραδυ μπαρφ. Δεν εχει θεμα με στομαχι κ.τ.λ. ίσα ισα . Στο ιδιο γευμα δε τα βαζω ομως.
Γενικα λιγο που διαβαζα ολες οι θεωριες περι ανακατεματος και χρονων χωνεψης δε με επεισαν οτι ευσταθουν. Αλλωστε και τα ιδια υλικα της μπαρφ η του μαγειρευτου δεν ειναι ομοιογενη ουτε εχουν ιδιους χρονους χωνεψης.
Για αυτο ακριβως το λόγο εβαλα το θεμα.
Νομιζω ομως οτι καποιοι το κάνουν
Εγω τωρα πρωτη φορα του έδωσα
Voldogfood να δω

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ταιζω ολα τα σκυλια μου τελειως "ανακατα"!
Δηλαδη- μπορει να φαμε μια εβδωμαδα μπαρφ0- μετα 2 μερες ξηρη- και μετα; να εχω βρει κατι οραια χοιρινα και να δινω και μαγειρευτο.
Και αυτο για πολλα χρονια τωρα|!
Δεν εχουμε κανενα προβλημα.
Εξετασεις ολες μια χαρα, εμφανηση επισης. Και εχναι και μεγαλες πια ( 12-10- 9-7 ετων οι "μεγαλες" και σχεδον 3 η μικρη).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Εγω ταιζω ολα τα σκυλια μου τελειως "ανακατα"!
Δηλαδη- μπορει να φαμε μια εβδωμαδα μπαρφ0- μετα 2 μερες ξηρη- και μετα; να εχω βρει κατι οραια χοιρινα και να δινω και μαγειρευτο.
Και αυτο για πολλα χρονια τωρα|!
Δεν εχουμε κανενα προβλημα.
Εξετασεις ολες μια χαρα, εμφανηση επισης. Και εχναι και μεγαλες πια ( 12-10- 9-7 ετων οι "μεγαλες" και σχεδον 3 η μικρη).
Αυτό το αποβλημάτιστο συμβαίνει σε σκυλιά που έχει μάθει το στομάχι τους στην ποικιλία όπως οι δικές σου και οι δικές μου που τρώνε και πρόκες που λέει ο λόγος και δεν παθαίνουν τίποτα.
Εάν το σκυλί έχει μάθει στη μονοφαγία, είτε αυτή είναι έτοιμη barf, είτε ξηρά, τότε θέλει περίοδο "προσαρμογής". Ξέρω ας πούμε σκύλο που έχει μάθει σε ετοιματζίδικη barf (με αλεσμένο κόκαλλο) και μόλις ξεκίνησε σπιτίσια barf με καθαρό κρέας, έκανε διάρροιες.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτό το αποβλημάτιστο συμβαίνει σε σκυλιά που έχει μάθει το στομάχι τους στην ποικιλία όπως οι δικές σου και οι δικές μου που τρώνε και πρόκες που λέει ο λόγος και δεν παθαίνουν τίποτα.
Εάν το σκυλί έχει μάθει στη μονοφαγία, είτε αυτή είναι έτοιμη barf, είτε ξηρά, τότε θέλει περίοδο "προσαρμογής". Ξέρω ας πούμε σκύλο που έχει μάθει σε ετοιματζίδικη barf (με αλεσμένο κόκαλλο) και μόλις ξεκίνησε σπιτίσια barf με καθαρό κρέας, έκανε διάρροιες.
Εχεις δικιο!