barf και ξηρα τροφη μαζι?

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
καλημερα παιδια!μετα απο ολα οσα διαβασα σκεφτκα τον συνδιασμο barf και ξηρας τροφης!πχ πρωινο barf και τα αλλα γευματα κροκετουλα!θα ηθελα να να με βοηθεισετε στο κατα ποσο θα ειναι σωστο αυτο και αν θα κανω κατι καλο η θα επιβαρινω τον σκυλακο μου!(και κατι που με βαζει πολυ σε σκεψη ειναι οτι τα rottie εχουν ευαισθητο στομαχακι)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω συγκεκριμένα για Barf και κροκέττες αλλά για μαγειρευτο και κροκέτες πολλά σκυλιά δεν τρώνε τις κροκέτες γιατί προτιμάνε το μαγειρευτό αν είνια το ένα γεύμαέτσι και το άλλο αλλιώς!

Ίσως μπορείς να τα συνδιάζεις και τα δύο ανα γεύμα....

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
διαβασα στο forum οτι αν δινεις κροκετα δεν θελε τπτ αλλο ειναι κομπλε ο σκυλος και οτι παραπανω το δωσουμε κακο παρα καλο θα κανει!οποτε σκεφτηκα το ενα γευμα του να ειναι barf!οσο για να μην φαει την κροκετα μετα...δεν υπαρχει τετοιο θεμα..ειναι πιναλας..και απο την λεμαργια του..δεν ξεχωριζει γευση..και ουτε θημαται τι εφαγε πριν..τον νοιαζει τι θα φαει τωρα...χιιχι

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω δινω ωμα και κροκεττες ...τα δικα μου σκυλια δεν ειχαν κανενα προβλημα, για το δικο σου δεν μπορω να ξερω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kι εγώ δινω κυρίως ωμά αλλά και κροκέτες (συνήθως δεν αλλάζω μέσα στη μέρα, δηλαδή δίνω κροκέτα για μια δυο βδομάδες αν δεν έχω ψωνίσει ή αν μένει με άλλους ο σκύλος, αλλά όχι πρωϊ κροκέτα βράδυ ωμά πχ.... κι αυτό πάντως δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα αν συνηθίσει ο σκύλος).
Είμαι πάντως της άποψης ότι εστω και μερικώς ωμό/μαγειρεμένο (μετά απο σκέψη και σχετικό διάβασμα) είναι καλύτερο απο αποκλειστικά κροκέτα. Αλλοι διαφωνούν.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
θα ηταν καλυτερο αν καθοριζα μια μερα ολοκληρης διατροφης μονο barf?αυτο που με βαζει σε σκεψει ειναι μν τον πιασει τσιρλιπιπι και αντι για καλο του κανω κακο..!στην αρχη λογικο ειναι να εχει..το θεμα ειναι θα το συνηθίσει και θα σταματησει το τσιρλιπιπι η οχι??

BRUNO10

Active Member
19 Νοεμβρίου 2009
34
0
KOZANI
GEORGEROTWEILER said:
17ειναι πιναλας..και απο την λεμαργια του..δεν ξεχωριζει γευση..και ουτε θημαται τι εφαγε πριν..τον νοιαζει τι θα φαει τωρα...χιιχι
χαχαχαχαχαα να ξερεες ποσοο σε νιοθωωω;);)
απο πια ηλικια αρχισες να του δινεις barf?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
θα ηταν καλυτερο αν καθοριζα μια μερα ολοκληρης διατροφης μονο barf?αυτο που με βαζει σε σκεψει ειναι μν τον πιασει τσιρλιπιπι και αντι για καλο του κανω κακο..!στην αρχη λογικο ειναι να εχει..το θεμα ειναι θα το συνηθίσει και θα σταματησει το τσιρλιπιπι η οχι??

εαν θελεις να ξεκινησεις τετοια διατροφη στον σκυλο σου, πρεπει να ενημερωθεις καλα, διοτι δεν ειναι τοσο απλο (πχ πηραμε ωμα κρεατα και δωσαμε, η θα κανει τσιρλιπιπι η δεν θα κανει και τελειωσε το θεμα) .
διαβασε καλα τα θεματα που υπαρχουν ηδη στο φορουμ και εαν εχεις αποριες, τις συζηταμε.
υπαρχουν μελη που μπορουν να σε κατατοπισουν, διοτι ειναι πολυ ενημερωμενα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οτι σου ειπε η Γαλαζια ειναι πολυ σωστα.

πρεπει να ενημερωθεις και να διαβασεις πολυ αν αποφασισεις να προσθεσεις και αλλες τροφες στην βασικη ξηρα!

οσο για το ωμο...υπαρχουν 2 σχολες...αυτη που το εφαρμοζει και εκεινη που δεν το κανει...

προσωπικα ανηκω στην δευτερη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οτι σου ειπε η Γαλαζια ειναι πολυ σωστα.

πρεπει να ενημερωθεις και να διαβασεις πολυ αν αποφασισεις να προσθεσεις και αλλες τροφες στην βασικη ξηρα!

οσο για το ωμο...υπαρχουν 2 σχολες...αυτη που το εφαρμοζει και εκεινη που δεν το κανει...

προσωπικα ανηκω στην δευτερη.
Για το ωμό δεν υπάρχουν απλώς δυο σχολές, αλλά εικοσιδύο! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δώσει κανείς μπαρφ. Διάβασε, ενημερώσου (δεν μιλάω στον Τεο που αρνείται κατηγορηματικά να δώσει μπαρφ...:p) και αποφάσισε τι και πως θέλεις να δίνεις στο σκύλο ανάλογα με την κρίση σου, τα οικονομικά σου, την ευκολία σου και φυσικά τα εντερικά του σκύλου σου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καλημερα παιδια!μετα απο ολα οσα διαβασα σκεφτκα τον συνδιασμο barf και ξηρας τροφης!πχ πρωινο barf και τα αλλα γευματα κροκετουλα!θα ηθελα να να με βοηθεισετε στο κατα ποσο θα ειναι σωστο αυτο και αν θα κανω κατι καλο η θα επιβαρινω τον σκυλακο μου!(και κατι που με βαζει πολυ σε σκεψη ειναι οτι τα rottie εχουν ευαισθητο στομαχακι)

Διάβασε, ενημερώσου (δεν μιλάω στον Τεο που αρνείται κατηγορηματικά να δώσει μπαρφ...) και αποφάσισε τι και πως θέλεις να δίνεις στο σκύλο ανάλογα με την κρίση σου, τα οικονομικά σου, την ευκολία σου και φυσικά τα εντερικά του σκύλου σου!
υπαρχουν 2 σχολες...αυτη που το εφαρμοζει και εκεινη που δεν το κανει...
εαν θελεις να ξεκινησεις τετοια διατροφη στον σκυλο σου, πρεπει να ενημερωθεις καλα,
Αυτα ολα και απο εμενα!!:):)

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
χαχαχαχαχαα να ξερεες ποσοο σε νιοθωωω;);)
απο πια ηλικια αρχισες να του δινεις barf?
Δεν του εχω δωσει ακομα ειμαι σε σκεψη και αναζητηση!και σε μεγαλο δηλημα για θελω να κανω καλο και οχι κακο..και απο οτι φαινεται..θα σκεφτομαι και θα ψαχνω πολυ ακομα μεχρι να αποφασησω αν θα το κανω η οχι!!!

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Δεν πρεπει να αναμειξεις Barf και ξηρα τροφη. Θα εχει ως αποτελεσμα την υπερλειτουργεια του εντερου και του στομαχου λογω διαφορετικου χρονου πεψης. Η Barf χωνευεται σε 4-6 ωρες ενω η ξηρα σε 9-10 ωρες.
http://www.mountaindogfood.com/HealthCare/digestion/digestive_response.htm

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν πρεπει να αναμειξεις Barf και ξηρα τροφη. Θα εχει ως αποτελεσμα την υπερλειτουργεια του εντερου και του στομαχου λογω διαφορετικου χρονου πεψης. Η Barf χωνευεται σε 4-6 ωρες ενω η ξηρα σε 9-10 ωρες.
http://www.mountaindogfood.com/HealthCare/digestion/digestive_response.htm
Εγω το κανω και δεν εχουν προβλημα τα σκυλια μου

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πάντως δοκίμασα να καταλάβω το διάγραμμα στο λινκ που έβαλες, αλλα δεν τα κατάφερα. Αν το έχεις καταλάβει εσύ, δοκίμασε οταν έχεις καιρό να μας το εξηγήσεις. (Επίσης όταν πατάω τα κουτάκια για επεξήγηση δε βγαίνει τίποτα).

Πάντως δεν είναι μονο με το συνδυασμό ωμό/ξηρα που υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το διάγραμμα σου, αλλά και με ξηρά σκέτη.

(να διευκρινήσω ότι δίνω μπαρφ, οποτε δε χρειάζεται να με πείσεις ότι είναι καλύτερη επιλογή αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι βραχυπρόθεσμα υπάρχει πρόβλημα με το να δίνει κανείς ξηρά... προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα ούτε και με το συνδυασμό, αν έχει δωθεί αρκετος χρόνος στο εντερο του σκύλου να συνιθησει..)

Last edited:

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Δεν προσπαθω να σε πεισω για την barf. Ειναι επιλογη σου. Απλα εαν το ψαξεις λιγο μεσα στο λινκ που εχω δωσει καθως και σε αλλους ιστοχωρους θα δεις οτι δεν προτεινεται συνδιασμος. Τωρα κτηνιατρος δεν ειμαι αλλα το εχω διασταυρωσει και με αλλους που ταιζουν......
Το "πιστευω"με το "ειμαι σιγουρος" εχει καποια διαφορα και ιδιαιτερα στο σκυλο μας, δεν συμφωνεις;:):)

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Λοιπόν εγώ επειδη ταξιδεύω με τα σκυλιά μου και δεν είναι πάντα εύκολο να δίνεις μια συγκεκριμένη τροφή του δίνω και ξηρή και barf και μαγειρευτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απλα εαν το ψαξεις λιγο μεσα στο λινκ που εχω δωσει καθως και σε αλλους ιστοχωρους θα δεις οτι δεν προτεινεται συνδιασμος. Τωρα κτηνιατρος δεν ειμαι αλλα το εχω διασταυρωσει και με αλλους που ταιζουν......
Το "πιστευω"με το "ειμαι σιγουρος" εχει καποια διαφορα και ιδιαιτερα στο σκυλο μας, δεν συμφωνεις;:):)
To έχω ψάξει. Και δεν εχω δει πουθενά καλή τεκμηρίωση, περαν του λεγόμενου "διατροφικού σοκ" το οποίο ομως ισχύει μονο όταν δεν έχει δωθεί ανάλογος χρόνος στο έντερο να συνιθήσει. Μυριάδες σκυλιά δεν παθαινουν διατροφικό σοκ με τις αλλαγές και είναι πάντα αυτά που δεν έτρωγαν αμιγώς μια τροφή πριν. Επίσης μυριάδες σκυλιά που τρώνε αποκλειστικά μια τροφή, αποδεδειγμένα κάνουν διάρροια όταν τους την αλλάξεις.

Επειδή λοιπόν είμαστε κοντά σε μια πιο επιστημονική συζητηση με το λινκ που έθεσες, γι'αυτό ζήτησα διευκρινήσεις..... μη με στέλνεις στο βάλτο που υπάρχει εκεί έξω για το θέμα! ;)

Τέλος, οπως είπα και παραπάνω, η σελίδα που έβαλες, θεωρεί ότι παρενέργειες υπάρχουν όχι μονο στο μεικτό αλλά και στην ξηρά μονη της. Υπάρχουν μυριάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο....

(συζήτηση κάνουμε.... να μάθω προσπαθώ, όχι να πειστώ).:)