BARF και αδυνάτισμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν, μου φαίνεται ότι το Μουφ άρχισαν να το πειράζουν τα αρθριτικά του, έχει μάλλον κιόλας συμπληρώσει (ή θα συμπληρώσει συντόμως) τα πέντε του. Σήμερα πήγε στο πάρκο, έτρεξε, κλπ., αλλά στο γυρισμό είχε δυσκολία να μπει στο αυτοκίνητο κι έτσι σκαρφάλωσε από το μέρος που βάζουμε τα πόδια και είναι χαμηλότερο και επιπλέον το βοήθησα να ανεβεί στο κρεβάτι μου που είναι ψηλό λόγω ειδικού συστήματος σουηδικών ορθοπεδικών στρωμάτων και κλίσης λόγω των χρόνιων προβλημάτων που έχω με το στομάχι μου. Αυτή τη στιγμή ζυγίζει γύρω στα τρία κιλά πάνω από το ιδανικό του βάρος που είναι 25 κιλά. Η κτηνίατρός του είπε ότι θα προτιμούσε τα 25 κιλά, αλλά τα 28 δεν είναι τραγικά δεδομένης της όρεξής του, αλλά η κτηνίατρος φίλη μου είπε ότι αυτό που πραγματικά θα βοηθήσει με τη δυσπλασία είναι το αδυνάτισμα που είναι easier said than done... :(

Πρέπει να υποθέσω λοιπόν ότι η δυσπλασία του θα πρέπει να το ενοχλεί. Εννοείται ότι θα κλείσω ραντεβού μία των ημερών με το πανεπιστημιακό ορθοπεδικό νοσοκομείο στο Missouri, Columbia που θεωρείται το καλύτερο στην Αμερική (και μάλλον στον κόσμο). Ευτυχώς απέχει τρεις ώρες. Στο μεταξύ πρέπει να βάλω προτεραιότητα στη δίαιτά του. Η κτηνίατρος φίλη μου είπε ότι το νοσοκομείο είναι εξαιρετικό και να προτιμάω γενικά τα πανεπιστημιακά. Είναι επίσης αντίθετη στο να του κάνω την πειραματική θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα στο Μίσιγκαν, σίγουρα όχι πριν μιλήσω με τους τύπους στο Columbia.

Εν τω μεταξύ έχω αρχίσει να αγωνιώ και για τη γενική του δίαιτα διότι πραγματικά δεν τον παραταΐζω και του δίνω όσο λέει η κτηνίατρός του. Επίσης προσφατα άκουσα ότι οι σκύλοι ζούνε λιγότερο στις μέρες μας διότι τους δίνουμε ξηρή τροφή που Κύριος οίδε ποιος την κατασκευάζει πραγματικά και πώς. Έτσι προσανατολίζομαι μάλλον να γυρίσω τη δίαιτά του σε BARF. Διαβάζω φυσικά τα σχετικά νήματά σας, αλλά φοβάμαι διότι δεν ξέρω τίποτα από φυσιολογία σκύλου. Επίσης διάβασα τη δίαιτα του παρακάτω κτηνιάτρου που αδυνάτισε πρόσφατα ένα Μουφ από τον ένα σωστικό όμιλο εδώ στο Καλαμποκιστάν:

http://www.rawmeatybones.com/diet/ExpDiet.html

Αν και το Μουφ του καταφυγίου αδυνάτισε πλήρως, δε θέλω μάλλον να κάνω τη συγκεκριμένη δίαιτα στο Μουφ διότι είναι σκύλος και όχι αγριόσκυλο Dingo. Κατά τη γνώμη μου είναι σα να πω ότι ως άνθρωπος, αν ήθελα να κάνω δίαιτα, θα υιοθετούσα τον τρόπο ζωής και διατροφής του χιμπατζή.

Οπότε ρωτώ την ομήγυρη: πιστεύετε ότι η δίαιτα BARF είναι πραγματικά καλύτερη από την ξηρή τροφή? Έχετε εμπειρία ότι προσθέτει χρόνια στο σκύλο? Είμαι ικανή να πετύχω την κατάλληλη ισορροπία?

Γενικά είμαι μάλλον χαμένη στο διάστημα με τα παραπάνω. :( Αν είναι πάντως να του δώσω BARF, θα αγοράσω ολόκληρη αγελάδα και θα τη βάλω στην κατάψυξη.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οπότε ρωτώ την ομήγυρη: πιστεύετε ότι η δίαιτα BARF είναι πραγματικά καλύτερη από την ξηρή τροφή? Έχετε εμπειρία ότι προσθέτει χρόνια στο σκύλο? Είμαι ικανή να πετύχω την κατάλληλη ισορροπία?
1. Nαι, προσωπικά το πιστεύω. Ξέρεις τουλάχιστον τι δίνεις.
2. Δεν έχω υπόψη μου μελέτη που να το αποδεικνύει.
3. It's easier done than said. Στην πράξη είναι απλούστατο αν έχεις πρόσβαση σε καλό και πολύ κρέας και κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο. ΟΙ ακριβείς αναλογίες είναι μικρής σημασίας.

Προσωπικά πιστεύω οτι θα δουλέψει (ως προς το αδυνάτισμα). Το low carβ δουλεύει άλλωστε ωραιότατα στους ανθρώπους. ;)

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Σάρα έχω εμπειρία απο μπαρφ και σαφώς είναι καλύτερη απο την ξηρά. Είναι σαν να συγκρίνεις παιδική τροφή με΅ποντικοφάρμακο. Την έτοιμη την μπαρφ δεν θα την εμπιστευόμουν στην Αμερική για τον ίδιο λόγο που δεν εμπιστεύομαι τον κιμά σε τύπο λουκάνικου που είναι στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Μπορείς να κάνεις μπάρφ. Απλά για να συγκριθεί οικονομικά με την ξηρά και να μπορέσεις να την κάνει σωστά θα χρειαστείς έναν ψυγειοκαταψύχτη. Είσαι σίγουρη οτι δεν έχει δυσπλασία ο σκύλος; Επίσης να ξέρεις οτι μια που είναι ευνουχισμένο το μούφ δεν μπορείς να κάνεις πολλά. θα παχαίνει λιμοκτονόντας.

Για να χάσει κιλά... χμ θα μπορούσες να συμμετέχεις ίσως σε ένα κλάμπ ιχνηλασίας, που θα μάθεις να νηστεύεις τον σκυλο σου

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σάρα δεν μπορώ να σου απαντήσω αντικειμενικά στο θέμα αυτό. Θα σου δώσω μια συμβουλή όμως, if you dont feel comfortable with it don't do it...

Επειδί κι η δικιά μου έχει πρόβλημα με τα ποδαράκια η συγκεκριμένη δίαιτα μόνο καλό της έκανε-κάνει. Με ξηρά ζύγιζε 22.7kg με 200gr την ημέρα και τώρα είναι στα 21.2kg με 650gr τροφή την ημέρα, γιατί τέτοια διαφορά, τι παίζει?. Μη ξεχνάς την ποσότητα χονδροτίνης που θα λαμβάνει απο μια τέτοια διατροφή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ψυγειοκαταψύκτη έχω, γι' αυτό και σκεφτόμουνα την BARF. Πριν από κάτι μήνες μάλιστα σκεφτόμουνα να αγοράσω μισή αγελάδα από το σφαγείο, αναρωτιόμουνα αν το κρέας θα ήταν πολύ για μένα και πόσο θα κρατούσε και τα παιδιά εδώ προτείνανε να το μοιραστώ με το Μουφ. Οπότε σκέφτομαι να πάρω ολόκληρη αγελάδα σε μερίδες και να τον ξεκινήσω BARF. Οι επιφυλάξεις που έχω είναι ότι δεν ξέρω πώς να το κάνω, δηλαδή αν πρέπει να ζητήσω να μου δώσουν μισή γελάδα σε κιμά ή αν θα εναλλάσσω κιμά με κρέας σε κομμάτια (προφανώς έχω μεσάνυχτα περί κοψιδίων). Επίσης δεν ξέρω πόση ποσότητα θα θέλει και αν η τροφή του θα είναι ισορροπημένη, πόσα λαχανικά να του δίνω, αν θα πρέπει να προσθέτω βιταμίνες και κοπανισμένα κόκκαλα, πώς να τα κοπανάω, κλπ. Κοινώς είμαι χαμένη στο διάστημα.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να πάρω έτοιμη αμερικάνικη BARF διότι δεν έχω σκοπό να δολοφονήσω το Μουφ. Το ότι οι σκύλοι ζουν περισσότερο με BARF και ότι μειώθηκε ο μέσος όρος της ζωής τους με την ξηρή τροφή το άκουσα από εκπαιδευτή-μέλος του φόρουμ στην εκπομπή της Μενεγάκη και από τότε με έχει πιάσει σύγκρυο και αισθάνομαι σα δολοφόνος κάθε φορά που ταΐζω το Μουφ.

Ναι, είμαι σίγουρη ότι έχει δυσπλασία, διαπιστώθηκε με ακτινογραφίες. :( Είναι ελαφρά αλλά πρέπει να τον πειράζει πού και πού. Του δίνω βέβαια τις καθημερινές βιταμίνες του. Και ναι, ξέρω ότι ο ευνουχισμός δεν τον βοηθάει να αδυνατίσει. Ένα άλλο που με απασχολεί με την BARF είναι τι θα τρώει έτσι και τον αφήνω σε πανσιόν στο μέλλον όπου είμαι σίγουρη ότι ΔΕΝ επιτρέπουν BARF, ακόμα κι αν τη δίνω σε μερίδες από μόνη μου.

Ευελπιστώ να τον αδυνατίσω λίγο όταν θα πάμε στα Απαλάχεια τον άλλο μήνα για περπάτημα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
sara, άκουσε και έναν σχετικό με κοψίδια.
Προτείνω να πάρεις ένα μοσχάρι μέχρι 100 κιλά. Θα έχει μεγαλύτερη αναλογία σε κόκαλα και λιγότερο λίπος (σε σύγκριση με την μισή αγελάδα). Θα σου δώσουν και τον πατσά του και τα λοιπά εντόσθια (του ίδιου ζώου), που στα μικρά ζώα είναι απείρως καλύτερα. Μπορείς να βγάλεις χαλαρά γύρω στο εξάμηνο (φαντάζομαι οτι θα δίνεις και άλλα μαζί με το μοσχάρι) κρατώντας και καλά κομμάτια για σένα (όχι κόκαλα:D), γιατί δεν είναι και πολύ καλό για το κρέας να μένει περισσότερο καιρό κατεψυγμένο.
Εννοείται οτι δεν χωράει στους συνηθισμένους καταψύκτες...

Πρόσεχε μη γίνει το μπιφτεκο-μουφ κάπως έτσι http://www.sport-fm.gr/article/469122

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αχ, εντώ στο Αμέρικα είναι όλα μεγάααααααλα... ΚΑΙ τα μοσχάρια δυστυχώς, οπότε 100 κιλά θα είναι ίσως το ένα τρίτο του μοσχαριού. :) Μπορώ βέβαια να πάρω μισή αγελάδα, αλλά μάλλον θα κάνω ανάλογα τι χωράει ο ψυγειοκαταψύκτης μου που είναι νομίζω πέντε ή επτά κυβικών ποδών. Όταν σφάξουν τη γελάδα, συνήθως την κόβουν σε μικρά πακέτα, οπότε χωράνε. Τα συσκευάζουν δε εν κενώ, βάζουν και ταμπέλες τι είναι το καθετί, κόβουν και τον κιμά όσο θέλεις (ή τον κόβεις μόνος σου στο σπίτι-το μίξερ μου έχει ειδικό εξάρτημα). Αν τα βάλω στον καταψύκτη μπορούν να μείνουν εκεί χωρίς να πάθουν τίποτα για χρόνια. Επίσης αν ένα κομμάτι μου φαίνεται μεγάλο, έχω κι εγώ συσκευή συσκευασίας εν κενώ (ναι, διαθέτω πολλά τσουμπλέκια! :)).

Lord, σου απάντησα ήδη με προσωπικό. :) Ποιο μήνυμά σου αγνόησα στο παρελθόν? Δε θυμάμαι να έκανα κάτι τέτοιο.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Sara η λογική της barf βασίζεται και στην ποικιλία. Αν δίνεις μόνο βοδινό δεν του δίνεις την απαραίτητη ποικιλία και συνεπώς όλα τα απαραίτητα συστατικά. Επιπλέον εμπειρικά μπορώ να πω ότι προτιμώ σε μεγαλύτερη αναλογία το κοτόπουλο και όλα τα άλλα κρέατα από λίγο και για εναλλαγή.

Με την Barf το σκυλί θα αδυνατίσει και θα "δέσει" καλύτερα μυικά. Υπάρχει μπούσουλας υπολογισμού της ποσότητας με βάση το βάρος και την κίνηση του σκύλου - από εκεί και πέρα παρατηρεί κανείς και μειώνει ή αυξάνει αντίστοιχα. Συνήθως πάντως οι σκύλοι που μεταβαίνουν σε barf αδυνατίζουν και γίνονται πιο μυώδεις - έτσι παρατήρησα σε δύο σκυλιά μου.

Πάντως με την Barf μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τι και πόσο δίνεις - ακόμη και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται ειδική δίαιτα. Εγώ π.χ. χρειάστηκε να μειώσω πρωτείνες και λίπη και προσάρμοσα αντίστοιχα το διαιτολόγιο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν αποφάσισα να κάνω το πείραμα: πήγα και αγόρασα ένα τέταρτο του κιλού κιμά και το έδωσα κατευθείαν στο Μουφ που καθόταν στο αυτοκίνητο. Εννοείται ότι στην αρχή μούφιαζε, μετά το έγλυψε κανα-δυο φορές, σημάδι ότι δεν του είχαν δώσει ποτέ τέτοιο πράμα, είπα κι εγώ να του το αφήσω μέχρι να πάμε στο πάρκο να δω τι θα κάνει, το πολύ να μην το θέλει και να το δώσω σε καναν άλλον σκύλο ή να το πετάξω, άλλωστε έκανε μόνο ενάμισυ δολλάριο και ξεκίνησα να οδηγώ. Ε, σε λιγότερο από ένα λεπτό έφτασα στο φανάρι, γύρισα πίσω και είδα το Μουφ με το ύφος του τρελλού να έχει καταβροχθίσει το σύμπαν, γλύψει τα πάντα, είχε ξαπλώσει μάλιστα πάνω στο περιτύλιγμα και γλυφότανε πατόκορφα!! Άρα του άρεσε!

Πήγα λοιπόν στο σουπερμάρκετ στο γυρισμό (κάνει τρομερή ζέστη και είπα να μη πάρω τίποτα πράματα και χαλάσουν), είχε και σούπερ εκπτώσεις κοτόπουλα, οπότε ζαλώθηκα τρία κιλά ακόμα κιμά και τέσσερα κοτόπουλα και τα έβαλα στην κατάψυξη στο σπίτι. Αποφάσισα να του αρχίσω BARF αφού μελετήσω λίγο κιόλας, θα του δίνω και φασολάκια πράσινα που τα λατρεύει, άντε και κανα σηκωτάκι, φρουτάκι, γιαουρτάκι και πού και πού κανα ρυζάκι και βλέπουμε. Πάντως ενέργεια είχε, έτρεξε στο πάρκο, κολύμπησε και στη λιμνούλα, βρώμισε σε σημείο που τον ξανάκανα μπάνιο με το λάστιχο στο σπίτι, ήπιε και τα νερά του και τώρα έχει ξαπλωθεί στα πόδια μου κατευχαριστημένο. Φανταστείτε ότι πρώτον δεν ήθελε μπανάνα (!), δεύτερον δε ζητιάνεψε τίποτα, ούτε καν γάλα και έχει πάρει τρισευτυχισμένο ύφος.

Το ζήτημα τώρα είναι να πάρω τη γελάδα, μισή ή ολόκληρη. Η μια φάρμα που ρώτησα έχει καλές τιμές και θα ξανασφάξει τον Ιούλιο, τις δε αγελάδες τις ταΐζει μόνο χόρτο και έχει και σφραγίδα από το Υπουργείο Γεωργίας. Θα τη φάμε μαζί με το Μουφ υποθέτω σε κάποιο διάστημα. Από κει και πέρα θα παίρνω πολλά κοτόπουλα όταν κατεβαίνει η τιμή τους πολύ (αυτή τη στιγμή έχω περί τα δέκα στην κατάψυξη), άντε και κανα γουρούνι καπνιστό, κόκκαλα και θα πάρω και κείνο τον dehydrator να του φτιάχνω φυσικές λιχουδιές και σταματάω τελείως τις μαλακίες. Ο χασάπης μου επίσης πουλάει πάμφθηνα και σηκώτια κοτόπουλα περί τα πέντε δολλάρια τα τρία κιλά. Νομίζω ότι δε θέλω να τολμήσω κόκκαλα κοτόπουλου διότι ακούω διάφορα κακά για τραυματισμούς εντέρου και θανάτους και έτσι.

Θα σας ενημερώσω για το τι θα κάνει το Μουφ από αδυνάτισμα. Ως συνήθως, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας στο θέμα. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
ΟΚ, το Μουφ έφαγε για βραδυνό 150 ακόμα γραμμάρια ωμό κιμά, έγλυψε τα πάντα, καθάρισε και λίγα πράσινα φασολάκια με ελαιόλαδο (λίγο, μου είπε η φίλη μου που είναι κτηνίατρος), ξαναρνήθηκε μπανάνα (!) και γενικώς φαίνεται ευχαριστημένο. Αν πάρω την αγελάδα σκέφτηκα να τους ζητήσω να μου δώσουν το κρέας για τον κιμά να το αλέσω η ίδια και θα πάρω το λίπος να βάζω όσο θέλω, δηλαδή λίγο, στον κιμά και με το υπόλοιπο να φτιάξω ενδεχομένως σαπούνι. Το δέρμα θα το πάρω κι αυτό διότι έτσι κι αλλιώς αγοράζω αυτή την εποχή δέρματα για να φτιάξω τσάντες (καινούριο μου βίτσιο το ράψιμο) και υπάρχει μάλιστα και βυρσοδεψείο που μπορεί να κάνει αυτό τελοσπάντων που κάνουν στα βυρσοδεψεία, να το βάψει κιόλας και έτσι δε θα ξοδεύομαι να παίρνω δέρμα αγελάδας από το Ebay.

Υπάρχει και το ντόπιο κυνήγι φυσικά. Την εποχή της κυνηγετικής περιόδου, κυρίως για ελάφια, υπάρχουν αρκετά ζώα που τα δίνουν οι κυνηγοί στους χασάπηδες και μπορώ να πάρω και από τέτοιο (όπως και το δέρμα του).

Και μια και έθιξα το θέμα του βίτσιου της ραπτικής, αγόρασα προχτές πατρόν για να φτιάξω κρεβάτι για το Μουφ, καθώς και ράμπα για ν' ανεβαίνει στο κρεβάτι μου ώστε να μην πηδάει και πονάνε τα ισχύα του. Αν επίσης αναρωτιέστε για τα σαπούνια, αυτά τα φτιάχνω χρόνια: είναι πολύ της μόδας εδώ να φτιάχνει κανείς απορρυπαντικά που να μην έχουν χημικά. Τα υγρά απορρυπαντικά τα ξέρω, για μη απαιτητικά πλυσίματα φτάχνω και απορρυπαντικό πλυντηρίου (για σοβαρά πράγματα παίρνω Ariel εισαγωγής από το Μεξικό που είναι πιο φτηνό από τα άλλα και με τσάμπα μεταφορικά και χωρίς ΦΠΑ!) και επειδή πάω και σε πολλά συνέδρια για χρόνια, παίρνω τα σαπουνάκια των ξενοδοχείων, τα τρίβω και έχω και συνταγή για κρεμοσάπουνο για τα χέρια! Του προσθέτω γλυκερίνη και αλόη και άλλα τινά και γίνεται πολύ ωραίο. :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Με το συκώτι μπορεί να έχει διάρροια. Μη δώσεις πολύ γιατί θα έχει περιπέτειες. Για δες εδώ.
Δε χρειάζεσαι αφυγραντήρα, άμα έχεις φούρνο μικροκυμάτων και τις λιχουδιές τις καταναλώνει άμεσα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μπα, το Μουφ μικρό-μεγάλο παστρεύει! Τρελλαίνεται για σηκώτι, αναγνωρίζει την εντολή "σηκωτάκιιιιιι" και κάνει τούμπες! Από εντερικά δε τα πάει περίφημα με το σηκώτι.

Πώς ξεραίνουμε πράματα με τα μικροκύματα? Το σφυγραντήρα τον σκεφτόμουνα και για μένα για να φτιάχνω ξερά φρούτα όταν είναι η εποχή τους. Μπορεί κανείς και να καπνίσει ή να κάνει διάφορα σε κρέατα. Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο αν και υπάρχουν και φτηνότερα (ή και μεταχειρισμένα φυσικά):

http://www.amazon.com/Nesco-FD-75PR-700-Watt-Food-Dehydrator/dp/B000FFVJ3C

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ απόψε, δηλαδή γύρω στα 3-4 κιλά έξτρα, σε before pictures:

Last edited:

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Αν ενδιαφέρεσαι για αποξηταντήρα πήγαινε στο
Βass Pro άμα είσαι κοντά. Μην πετάς τα λεφτά σου σε αυτα τα οικιακά κατασκευάσματα που εχουν ζωη 40 ώρες λειτουργίας. Επίσης δεν μπορείς να καπνίσεις φυσικά με τέτοια κατασκευάσματα. Ίσως να καπνίσω μια μέρα με ξύλο για να δεις

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Στο σφυγραντήρα καπνίζουν μόνο με υγρό καπνό (liquid smoke) που παίρνει κανείς το σουπερμάρκετ. Λοιπόν το Μουφ τρώει το ωμό, χορταίνει, δεν κλαίει, βέβαια μουφιάζει και ζητιανεύει, αλλά χωρίς να το πιάνει το αλλιώτικο. Επίσης δε χτυπιέται για φαΐ όταν είναι η ώρα του όπως τώρα. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι άλλαξαν χρώμα τα κακάκια του και είναι ελαφρώς διάρροια, μάλλον από την απότομη αλλαγή τροφής? Επίσης με έχει ταράξει στα βρωμερά αέρια ξαφνικά. :( Δεν πειράζει, θα του περάσει. Σηκώτι δεν του έχω δώσει καθόλου. Λέω απόψε να του φτιάξω λίγο κοτόπουλο και να του το δώσω. Ακόμα πάντως δεν τολμάω να του δώσω τα κόκκαλα διότι η μάνα μου λέει ότι θα του τρυπήσουν τα σωθικά και θα πέσει ξερό. Και ναι μεν μπορεί να κάνει λάθος, δεν ξέρω, αλλά με έχει ταρακουνήσει για την ώρα. :(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aν έχει ψιλοδιάρροια, μη δώσεις ακόμα εντόσθια..... θα γίνουν ακόμα "υγρότερα"..... περίμενε να "σφίξει" η κατάσταση πρωτα κια μετά.... επίσης μην αλλάζεις προς το παρόν κάθε μέρα κρέας μέχρι να συνιθήσει το ωμό (μετά κάνεις ότι θέλεις). Στη θέση σου θα έδινα μια βδομάδα μόνο κοτόπουλο ή μόνο κιμά.....