Barf διατροφή

Ana!!Ili93

Member
20 Οκτωβρίου 2020
19
8
31
Παιδιά καλημέρα σε όλους. Έχω ένα λαμπραντορ 23 κιλά ένα μισή έτους. Μέχρι τώρα δίνω κροκέτα αλλά θα ήθελα να την περάσω σε ωμοφαγια αυτό που λέμε barf διατροφή. Ρώτησα το κτηνίατρο αλλά δεν ήξερε να με βοηθήσει. Έχω προσπαθήσει να βγάλω μια άκρη από το Ίντερνετ αλλά μπερδεύομαι. Θα μπορούσε να με κατατοπίσει κάποιος ο οποίος ξέρει για το τι πρέπει να κάνω. Πόσο να δίνω; Τη αναλογία κρέατος και λαχανικών πρέπει να της δίνω; Κρέας να αγοράζω από το κρεοπωλείο γιατί είδα ότι πουλάνε και στο εμπόριο. Και τέλος πως να το διατηρώ; Δηλ πρέπει να το βγάζω από το ψυγείο κάποιες ώρες πριν το δώσω; Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
Η αναλογια νομιζω πρεπει να ειναι 70% κρεας 20% οργανα και 10% λαχανικα, φρουτα κ.α. Τα σκυλια χρειαζονται 2% με 3% του σωματικου τους βαρους σε ωμη τροφη, αναλογα και με τις απαιτησεις ενεργειας και το μεγεθος τους.
Γνωμη μου ειναι πως πρεπει να παιρνεις τα κρεατα παντα απο κρεοπωλειο, ποτε απο σουπερ....
Ειμαι υπερ της ωμοφαγειας, αλλα κρατα στο μυαλο σου πως η ψυξη δεν σκοτωνει τα βακτηρια του κρεατος, απλα τα "κοιμιζει", και οταν ξεπαγωνει το κρεας, ξυπνανε παλι. Τα στομαχια των σκυλων ομως, ειναι πολυ πιο ανθεκτικα και μπορουνε να σκοτωσουν βακτηρια που εμας τους ανθρωπους θα μας πειραζαν. Ομως απο οτι ακουω απο ανθρωπους που κανουν ωμοφαγεια, θελει να εισαι 100% στο προγραμμα ενδοαποπαρασιτωσης, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Επισης, απαγορευεται το χοιρινο.
Διαβασε και εδω: BARF συνοπτικά για αρχάριους.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χθές ήταν μέρα φαγητού.
Πάρε κι ένα φωτό για χαβαλε.
IMG_20210922_124226.jpg

Ομως απο οτι ακουω απο ανθρωπους που κανουν ωμοφαγεια, θελει να εισαι 100% στο προγραμμα ενδοαποπαρασιτωσης, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Επισης, απαγορευεται το χοιρινο.
Έχω να πιάσω κροκέτα σχεδόν 17χρονια. Το κουτάβι που έχουμε τώρα έχει κάνει μόνο στον εκτροφέα (το κλασικό) και όσες φορές μου "πλασάρει" η κτηνίατρος χάπι της λέω όχι, αν ποτέ χρειαστεί εντάξει. Πιο εύκολα κολλάει ο σκύλος παράσιτα από την ξηρά παρά από ωμά. Δεν το λέω έτσι, υπάρχει εξήγηση. Όσοι λένε το αντίστροφο απλά τρομάζουν κόσμο. Λες και θα δώσω στο σκυλί μου κρέας σάπιο με σκουλίκια να φάει.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
Έχω να πιάσω κροκέτα σχεδόν 17χρονια. Το κουτάβι που έχουμε τώρα έχει κάνει μόνο στον εκτροφέα (το κλασικό) και όσες φορές μου "πλασάρει" η κτηνίατρος χάπι της λέω όχι, αν ποτέ χρειαστεί εντάξει. Πιο εύκολα κολλάει ο σκύλος παράσιτα από την ξηρά παρά από ωμά. Δεν το λέω έτσι, υπάρχει εξήγηση. Όσοι λένε το αντίστροφο απλά τρομάζουν κόσμο. Λες και θα δώσω στο σκυλί μου κρέας σάπιο με σκουλίκια να φάει.
ξερω μια που ειναι φανατικη της μπαρφ και φανατικη με το να παει κοντρα σε οτι λενε οι κτηνιατροι, ομως ακομα και αυτη δινει κανονικα ενδοαποπαρασιτικα συν food grade γη διατομων. πιστευω ειναι απαραιτητο. και δεν αποσκοπω να τρομαξω κανεναν. αλλα καλο ειναι να προσεχουμε.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ότι κάποιος είναι φανατικός δεν σημαίνει ότι είναι σωστός. Πίστεψε με μετά από τόσα χρόνια δεν ασχολούμαι.
Αλλά από περιέργεια, γιατί πρέπει να γίνεται πιο συχνή αποπαρασιτοποιηση; Γιατί όπως έγραψα το αντίθετο ισχύει συνήθως.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
Το ότι κάποιος είναι φανατικός δεν σημαίνει ότι είναι σωστός. Πίστεψε με μετά από τόσα χρόνια δεν ασχολούμαι.
Αλλά από περιέργεια, γιατί πρέπει να γίνεται πιο συχνή αποπαρασιτοποιηση; Γιατί όπως έγραψα το αντίθετο ισχύει συνήθως.
δεν ειπα να γινεται πιο συχνη, ειπα να εισαι 100% συνεπης στην αποπαρασιτωση. δηλαδη καθε τριμηνο, η εστω 2 φορες τον χρονο, συν φουντ γκρειντ διατομικη γη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χαλάμε το θέμα του φίλου
Εγω φταίω. Απλά είναι δύο θέματα τα οποία δύσκολα αλλάζω γνώμη. Ενδοπαρασιτικα θα δώσω αν χρειαστεί. Προληπτικά δεν δίνω. Επειδή για κάποιο λόγο πολλοί σκέφτονται ωμοφαγια ίσον παράσιτα, μου κάνει εντύπωση που 17χρ είμαι τυχερός.