Barf - ανησυχίες

iris33

New Member
28 Δεκεμβρίου 2013
2
1
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι σκαλομαμα ενός ακιτα 4,5 χρόνων που μεχρι στιγμης τους έδινα ξηρα τροφή και κατα καιρούς λιγο μαγειρευτό. Τα κόπρανα με την ξηρα ειναι αρκετά και μυρίζουν αρκετά, επίσης χάνει αρκετή τρίχα. Η εκπαιδεύτρια μας ταΐζει μπαρφ και ειπα να δοκιμάσω κι εγώ γιατι διαβασα θετικά γενικά. Όμως με αγχώνει πολύ το θέμα της σαλμονέλας απ ότι διάβασα κι εδώ σε κάποιες συζητησεις ειδα πως σκυλί επαθε σαλμονέλα και δεν θα ήθελα να θέσω σε κίνδυνο την υγεία του. Όπως επίσης δεν θα ήθελα να θέσω σε κίνδυνο και την δική μου υγεία σε περίπτωση μεταφοράς μικροβίων απο το σκύλο μου σε εμένα. Για πείτε οι πιο εμπειροι!!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ο σκύλος δύσκολα κολλάει σαλμονέλα, πρέπει να εχει για κάποιο λόγο πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό. Αλλά αν συμβαίνει αυτό μπορεί να κολλήσει και απο κροκέτα, γίνονται αρκετές ανακλησεις τον χρόνο σε κροκέτες λόγο σαλμονέλας.
Τώρα για εσένα , αν δεν ξεχνάς ότι την τροφή του σκύλου μας την διαχειριζόμαστε όπως κάθε ωμό κρέας που μπαίνει σπίτι μας τότε δεν θα είναι ευκολο να κολλήσεις εσύ ή καποιο αλλο μελος της οικογένειας σου.
Να σου πει καποιος ότι είναι αδύνατο να κολλήσει ο σκυλος σου η εσυ δεν μπορεί ;)
Ψάξε στα θέματα διατροφής έχει θέματα για την μπαρφ αρκετά

iris33

New Member
28 Δεκεμβρίου 2013
2
1
Ο σκύλος δύσκολα κολλάει σαλμονέλα, πρέπει να εχει για κάποιο λόγο πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό. Αλλά αν συμβαίνει αυτό μπορεί να κολλήσει και απο κροκέτα, γίνονται αρκετές ανακλησεις τον χρόνο σε κροκέτες λόγο σαλμονέλας.
Τώρα για εσένα , αν δεν ξεχνάς ότι την τροφή του σκύλου μας την διαχειριζόμαστε όπως κάθε ωμό κρέας που μπαίνει σπίτι μας τότε δεν θα είναι ευκολο να κολλήσεις εσύ ή καποιο αλλο μελος της οικογένειας σου.
Να σου πει καποιος ότι είναι αδύνατο να κολλήσει ο σκυλος σου η εσυ δεν μπορεί ;)
Ψάξε στα θέματα διατροφής έχει θέματα για την μπαρφ αρκετά
Ευχαριστώ για την απάντηση! Ως χορτοφάγος δεν χειρίζομαι πολύ το κρέας πια χαχα. Αυτό που κάνω ειναι να πλενω το μπολ τ σκυλου μετα με ξύδι και σαπούνι πιάτων και αν ακουμπήσει στην επιφάνεια της κουζίνας κρέας επίσης να το καθαρισω. Δεν μπορώ να κάνω κατι άλλο νομίζω! Επίσης στο σκύλο κάνω αποπαρασιτωση καθε τρίμηνο με χάπι, οπότε ειναι προστατευμένος θεωρώ κατά κάποιον τρόπο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να λειτουργήσει σωστά αυτή η διατροφή.. η αλήθεια είναι όταν χρόνια δινεις ξηρά, το να δίνεις ωμά ειναι κάπως.. αλλα συνηθιζεις μετα. Θα ηθελα να ρωτήσω αν η μπαρφ προέκυψε απο καποιον κτηνίατρο δηλαδή αν επιστημονικά αποδεικνύονται τα οφέλη και οτι είναι ακίνδυνη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

• Like
Reactions: vek