bandog-dogo canario-cane corso

geathana

Member
30 Νοεμβρίου 2007
7
0
Καλησπέρα παιδιά,

Ότι ρωτάω, είναι για τα ένστικτα φλυλαξης. Έχω ακούσει για σκυλιά οτι φυλάνε την περιουσία τους χωρίς εκπαίδευση κλπ.

presa-kriti

New Member
14 Νοεμβρίου 2008
2
0
presa canario

προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο σκυλί για "φυκαξη" χώρου και σωματοφυλακή το πρέσα κανάριο είναι μακράν το καλύτερο. χωρίς σημαντική εκπαίδευση

Last edited by a moderator:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς όρισες presa - kriti!
Γράψε μας 2 πράγματα για σένα στην ενότητα "συστάσεις-νέο μέλος" και μην γράφεις με greeklish, καθώς απαγορεύεται απ' τους κανονισμούς του φόρουμ.
Επίσης, γράφεις "μακράν το καλύτερο".
Θέλεις να το τεκμηριώσεις? :)

presa-kriti

New Member
14 Νοεμβρίου 2008
2
0
canario

Καλώς όρισες presa - kriti!
Γράψε μας 2 πράγματα για σένα στην ενότητα "συστάσεις-νέο μέλος" και μην γράφεις με greeklish, καθώς απαγορεύεται απ' τους κανονισμούς του φόρουμ.
Επίσης, γράφεις "μακράν το καλύτερο".
Θέλεις να το τεκμηριώσεις? :)
εχω cane εχω presa εχω bandog και εχω mastino, στα καθηκοντα προστασιας το πρεσα ειναι αuτο ποu αποδιδει περισοτερο,ειναι πιο απολυτο.

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Ο φίλος μου έχει bandog και cane corso. Είναι αρκετα υπάκουα και εκπαιδεύσιμα.
Το bandog του είναι χαρακτήρας που δεν "κολώνει" πουθενα, αλλά ακούει ότι του πει.
Ενώ το cane corso το "παίζει" πιο μάγκας αλλά στην ουσία είναι πιο "χέστης".Και καμιά φορά κάνει ότι δεν ακούει..
Προφανως είναι έτσι λόγω ηλικίας. To bandog είναι 4 ετών ενώ το cane corso μόλις 1 έτους.
Αλλά και τα δύο είναι υπέροχα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εχω cane εχω presa εχω bandog και εχω mastino, στα καθηκοντα προστασιας το πρεσα ειναι αuτο ποu αποδιδει περισοτερο,ειναι πιο απολυτο.
τα συμπεράσματα που εχεις βγάλει δηλαδή ειναι από προσωπικές εμπειρίες από ενα εκπρόσωπο της κάθε φυλής???

αν ναι μήπως έτυχε???

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Κατ'αρχην να πω οτι κι εμενα μου ερεσουν πολυ αυτες οι ρατσες και ο λογος ειναι οτι ειναι πολυ ανθρωποκεντρικες.Εχω γνωρισει και cane και presa(2) και bullmastif.Νιωθω οτι εχουν κατι κοινο ολες αυτες οι ρατσες και τα συγκρινω και καμια φορα και με τον δικο μου(boxer)και νομιζω οτι εχω βρει ποιο ειναι το κοινο τους σημειο,το βλεμα τους η καλοσυνη τους και η πονηρια τους(αν μπορω να χρησιμοποιησω τετοιες εκφρασεις)απο εκει και περα νομιζω οτι αν ηθελα εναν καθαρο φυλακα θα κοιταζα περισοτερο προς βελγικους ποιμ.καθως ειχα(ο πατερας μου βασικα) γκρενενταελ.

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
θα αντιπαρελθω για μια ακομη φορα τις κακιουλες και ειρωνιες στις φυλες που ανηκουν στην ομαδα 2 και δεν ειναι ροτυ μιας και μας εχει γινει συνηθεια να τις βλεπουμε:( και θα πω στον φιλο που ζηταει μια αξιολογηση των παραπανω φυλων να το ξανασκεφτει και εαν παλι καταληξει σε αυτες να μελετησει την ψυχολογια των φυλων τυπου μαστιφ μιας και οι 3 με τις ιδιαιτεροτητες τους ανηκουν σε αυτη την κατηγορια σκυλων και δεν πρεπει να συγχεονται με τις λεγομενες μολλοσσοειδης φυλες αφου ουσιαστικα προκειται για κυνηγετικους σκυλους μεγαλου θηραματος που συγκρατουσαν η κατεβαλλαν οι ιδιοι το θηραμα.Ενα πολυ καλο βιβλιο που θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ειναι του David
Hancock <<THE MASTIFFS- the big game hunters>> καλη τυχη.

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Δηλαδη οι λεγομενες μαστιφ δεν ειναι και μολλοσοειδης.Δεν εχουν κοινα στοιχεια κοινα αιματα και προγονους?Το dogo ας πουμε που κατατασεται?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
krisai σε εμένα αναφερεσε να υποθεσω...

δεν νομιζω οτι αυτα που λες

θα αντιπαρελθω για μια ακομη φορα τις κακιουλες και ειρωνιες στις φυλες που ανηκουν στην ομαδα 2 και δεν ειναι ροτυ μιας και μας εχει γινει συνηθεια να τις βλεπουμε:( και θα πω στον φιλο που ζηταει μια αξιολογηση των παραπανω φυλων να το ξανασκεφτει και εαν παλι καταληξει σε αυτες να μελετησει την ψυχολογια των φυλων τυπου μαστιφ μιας και οι 3 με τις ιδιαιτεροτητες τους ανηκουν σε αυτη την κατηγορια σκυλων και δεν πρεπει να συγχεονται με τις λεγομενες μολλοσσοειδης φυλες αφου ουσιαστικα προκειται για κυνηγετικους σκυλους μεγαλου θηραματος που συγκρατουσαν η κατεβαλλαν οι ιδιοι το θηραμα.Ενα πολυ καλο βιβλιο που θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ειναι του David
Hancock <<THE MASTIFFS- the big game hunters>> καλη τυχη.
εχουν σχεση με αυτα που παρουσιαζουν οι φιλοι των φυλών

η καλύτερη φυλή σε ρεαλιστικη προστασία κλπ
από εκει και περα τα περι ειρωνιών κλπ μόνο στην φαντασία σου υπάρχουν

τις θεωρίες και τα βιβλία τα αφήνω σε εσας

προτιμώ τις πράξεις και τις εμπειρίες

Last edited by a moderator:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ρε παιδιά ποιές ειρωνείες και τι είναι αυτές οι ιδέες ότι κάποιος μπορεί να "μισεί" όσες φυλές δεν κατέχει ή δεν επιλέγει?! :eek:

Ας ηρεμήσουμε και να διαβάζουμε χωρίς να "χρωματίζουμε" τα γραφώμενα.

Η ερώτηση ήταν σαφείς και καθόλου ειρωνική:

Μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για φυλή ή ομάδα σκύλων ή προϊόντα διασταυρώσεων περισσότερων από 2 φυλών,με 1,2,3 ή 4 δείγματα?

...και εγώ νομίζω πως όχι.

Θέλει "βαθύτερη" μελέτη και χρόνια "τριβής",εμπειριών και πολλά άλλα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ.
Πως μπορεί κάποιος να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα στηριζόμενος σε υποκειμενικές εκτιμήσεις που προκύπτουν από την παρατήρηση μεμονωμένων δειγμάτων που όλως τυχαίως συμβαινει να είναι τα δικά του?