amstaff

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα american staffordshire terrier η ένα american staffordshire bull terrier καταρχάς θα με ενδιέφερε ένα καλο εκτροφείο είτε εντός ελλάδας είτε εκτος ελλάδας δεν με ενδιαφέρει αρκεί να είναι καλο εκτροφείο και όχι μάπα...

αυτό που θέλω να ρωτήσω και θέλω βοήθεια είναι το εξής

εκτος από το να μου πείτε ένα εκτροφείο θα με ενδιέφερε να μου πείτε με τι χαρτιά συνοδεύεται ο σκύλος. εκτος από το βιβλιάριο του τι άλλο πρέπει να πάρω από τον εκτροφέα?

επίσης πια η διαφορα ανάμεσα στο staffordshire και το staffordshire bull terrier?

σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα american staffordshire terrier η ένα american staffordshire bull terrier
Καλως ηρθες.
Μηπως εννοεις οτι είσαι αναμεσα σε american staffordshire terrier ή staffordshire bull terrier ?
Δυο διαφορετικες φυλες. Αρχικα διάβασε τα πρότυπα και των 2.
FCI - Nomenclature des races

Υπάρχουν αρκετα θεματα στο φορουμ και για τις δυο. Κανε μια αναζητηση.
Επισης, δες και αυτο
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
σε ευχαριστώ πολύ για τα link όμως δεν ξέρω αγγλικά οποτε δεν θα βγάλω άκρη στο link που μου έδωσες που αφορά τα staffordshire και τα stafforshire bull

συνοπτικά ποίες είναι η διαφορες μεταξύ τους?

επίσης σε ευχαριστώ για το link που μου έδεσες όσον αφορά τον εκτροφέα το διάβασα αλλα θα ήθελα να μου αναφέρεται τι ακριβώς χαρτιά χρειάζεται να πάρω μαζί με το σκυλί γιατί κάπου διάβαζα στο forum για μεταβίβαση ιδιοκτησίας... μήπως μπορεί κάποιος να μου πει συνοπτικά τι χαρτιά πρέπει να πάρω για να ξέρω πως έχω καθαρόαιμο κουτάβι? και επίσης διάβαζα στο internet πως πολύ είναι αυτή που βγάζουν ψεύτικα pedigree ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι πως το καταλαβαίνω πως είναι πλαστό?

συγγνώμη αν γίνομαι γραφικός αλλα δεν θέλω να πάω στα τυφλά... τουλάχιστον να έχω μια ιδέα τι πρέπει να αποκτήσω μαζί με το σκυλί ώστε να είναι καθαρόαιμο

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
σε ευχαριστώ πολύ μήπως μπορείς να μου πεις τι ακριβώς χαρτιά επιβάλλεται να πάρο μαζί με τον σκύλο αφού είναιη καθαρόαιμος? και πως θα καταλάβω αν ένα pedigree είναι πλαστό? και κάτι τελευταίο στο βιβλιάριο πρέπει να αναγραφή κάτι συγκεκριμένο? σας ευχαριστώ πολύ

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Το πεντιγκρι δεν είναι υποχρεωτικό απο το νομο. Όμως αν θέλεις ένα καθαρόαιμο σκύλο το πεντιγκρι(γεννεαλογιο σκυλου) πρέπει να είναι δεδομένο. Τώρα όλα μετα έχουν να κάνουν με τον εκτροφεα. Πρέπει να ψάξεις τον πολυ καλα και να εμπιστευθεις κάποιον. Γι αυτο η επιλογή του εκτροφεα είναι πολυ σημαντική edit: το βιβλιάριο είναι για τα εμβόλια,αποπαρασιτωσεις και τσιπ. Δεν είμαι σίγουρη αλλα αν πάρεις ένα κουταβι 2 μηνών στο βιβλιάριο του πρέπει να αναγράφεται η πρώτη αποπαρασιτωση και το πρωτο εμβόλιο και τον αριθμο του τσιπ(νομίζω) :)

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν βρεις εκτροφέα στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον ΚΟΕ, επιβεβαιώνεις ότι είναι αυθεντικό το pedigree. Αν πάρεις από εκτροφέα του εξωτερικού πρέπει να ψαχτείς πολύ περισσότερο.

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
σας ευχαριστώ πολύ..

να ρωτήσω αυτό το εκτροφείο είναι καλο?

Blueline Kennels

ξέρω πως πρέπει να πάρο από εκτροφέα για καθαρά λόγου υγείας και μονο

επίσης σκέφτομαι και πως τα προηγούμενα 2 σκυλιά που είχα αγοράσει παλιότερα από genes φίλων ( 1 ντόπερμαν και 1 pit mpoul αντίστοιχα ) μεγαλώσανε χωρίς κανένα πρόβλημα δυσπλασίας και ούτω καθεξής αλλα και άτομα που αγοράσανε από σκυλιά από pet shop λόγο οικονομικού προβλήματος πάλι δεν βγάλανε τίποτα

βεβαια δεν είμαι υπέρ του pet shop εννοείτε πως πρέπει να παίρνουμε από εκτροφής... απλά το λέω γιατί όλα τα σκυλάκια ήταν υγειές.....

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Αυτο το εκτροφειο με μια γρηγόρη ματια είδα ότι εκτρέφει American bully και όχι αμσταφς...Διαβασε το πρότυπο των αμσταφ ώστε να έχεις μια ιδέα,τι δεν ειναι επιθυμητό κλπ Και λόγω του ψευδωνυμου που έχεις θα σου πω ότι τα μπλε αμσταφς ειναι ανεπιθυμητα σαν χρώμα και παρουσιάζουν αρκετα προβλήματα υγείας,απλα επειδη ειναι εμπορικά κακώς τα προωθούν..
(τα ανοιχτό χρώμα στα ματια ειναι εκτός προτύπου επισης,όπως και περισσότερο απο 80% λευκό χρώμα)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
σας ευχαριστώ πολύ όλους

σας παρακαλώ και κάτι τελευταίο όπου δεν πήρα ακόμα απάντηση....

μήπως μπορεί κάποιο μέλος αν γνωρίζει να μου πει πως καταλαβαίνω αν το pedigree είναι αυθεντικό η όχι? και τι χαρτιά πρέπει να πάρω με τον σκύλο πέρα από το βιβλιάριο υγείας?