american bully

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Λοιπον αρχικα ηθελα να υιοθετησω ενα σκυλακι αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξα οτι κανενα απο τα σκυλια που ειδα και διαβασα γι αυτα δεν μου ταιριαζει απολυτα. Τωρα ψαχνω για καποια καθαροαιμη φυλη απο εκτροφειο. Διαβασα διαφορα για την φυλη american bully αλλα στις φωτογραφιες μερικα που δεν ειναι πολυ χοντρα μαρεσουν και κατι αλλα τοφαλοι δεν μου αρεσουν καθολου.
Π.χ
Slider_Mr-TroubleMaker.jpg
Αυτο το σκυλι μαρεσει
Ενω αυτο οχι
baaf1593e4a39d4b10f09d80ba94979b.jpg

Ειναι θεμα διατροφης το ποσο χοντρα θα γινουν?
Επισης θελω να μου πειτε αν γνωριζετε καποιο εκτροφειο στην Ελλαδα.
Ευχαριστω για το χρονο σας!

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Καλησπέρα @Tsakk190

Ο πρώτος σκύλος, αυτός που σου αρέσει, είναι ο Mr. Trouble Maker:

Ο δεύτερος σκύλος, που δεν σου αρέσει, είναι ο Biz Markie:

Θα ήθελα να μας γράψεις τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στον κάθε ένα από αυτούς τους δύο σκύλους και ποιες οι διαφορές τους.

Να συμπληρώσω πως δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω με πολλές λεπτομέρειες στην αναζήτηση σου για American Bully... Αν ποτέ θελήσεις σκύλο, ευχαρίστως! :D (βλακ χιούμορ)...

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Καλησπέρα @Tsakk190

Ο πρώτος σκύλος, αυτός που σου αρέσει, είναι ο Mr. Trouble Maker:

Ο δεύτερος σκύλος, που δεν σου αρέσει, είναι ο Biz Markie:

Θα ήθελα να μας γράψεις τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στον κάθε ένα από αυτούς τους δύο σκύλους και ποιες οι διαφορές τους.

Να συμπληρώσω πως δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω με πολλές λεπτομέρειες στην αναζήτηση σου για American Bully... Αν ποτέ θελήσεις σκύλο, ευχαρίστως! :D (βλακ χιούμορ)...
Το σωματοτυπο του πρωτου μου αρεσει περισσοτερο απο του 2ου.
Το τελευταιο καιρο εχω διαβασει για τη ρατσα και δεν πιστευω πως πρεπει να απολογηθω για την επιλογη μου.
Η ερωτηση μου ηταν σαφης ρωτησα αν υπαρχει εκτροφειο στην Ελλαδα.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Θεωρω πως θα ηταν προτιμοτερο να απευθυνθεις στο γκρουπ στο facebook που λογικα θα γνωριζουν περισσοτερα για αυτη την φυλη(; ) ; Επειδη αναφερθηκες σε καθαροαιμο σκυλο στο αρχικο σου ποστ,απο οτι ειδα προκειται για μια φυλη που δεν αναγνωριζετε απο ολους τους οργανισμους,τουλαχιστον οχι απο την FCI και τo AKC,με οτι συνεπαγεται αυτο(το ιδιο ισχυει και για τα pitbull νομιζω).

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Θεωρω πως θα ηταν προτιμοτερο να απευθυνθεις στο γκρουπ στο facebook που λογικα θα γνωριζουν περισσοτερα για αυτη την φυλη(; ) ; Επειδη αναφερθηκες σε καθαροαιμο σκυλο στο αρχικο σου ποστ,απο οτι ειδα προκειται για μια φυλη που δεν αναγνωριζετε απο ολους τους οργανισμους,τουλαχιστον οχι απο την FCI και τo AKC,με οτι συνεπαγεται αυτο(το ιδιο ισχυει και για τα pitbull νομιζω).
Λογικα αν καταλαβα καλα αυτος που εχει την σελιδα στο facebook που ανεβασα παραπανω ειναι εκτροφεας.Θα προσπαθησω να επικοινωνησω μαζι του και απλα θα ηθελα να μου πει καποιος αν ειναι ο μονος που υπαρχει στην Ελλαδα.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
@Tsakk190

Συγνώμη αν νόμιζες ότι ήθελα να απολογηθείς για την επιλογή σου, μάλλον θα έφταιξε το τελευταίο χιουμοριστικό σχόλιο που έκανα.

Το πάχος είναι θέμα διατροφής, αλλά ο όγκος δεν είναι πάντα πάχος όπως και η εμφάνιση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα πάχους ή μυικού όγκου. Η υγεία τώρα είναι ακόμα πιο σύνθετο, αλλά και ταυτόχρονα απλό ζήτημα...

Για εκτροφεία δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Τι διαφορές έχουν αυτά τα δύο σκυλιά στον σωματότυπο δηλαδή;

• Like
Reactions: Kodagoshe

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
@Tsakk190

Συγνώμη αν νόμιζες ότι ήθελα να απολογηθείς για την επιλογή σου, μάλλον θα έφταιξε το τελευταίο χιουμοριστικό σχόλιο που έκανα.

Το πάχος είναι θέμα διατροφής, αλλά ο όγκος δεν είναι πάντα πάχος όπως και η εμφάνιση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα πάχους ή μυικού όγκου. Η υγεία τώρα είναι ακόμα πιο σύνθετο, αλλά και ταυτόχρονα απλό ζήτημα...

Για εκτροφεία δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Τι διαφορές έχουν αυτά τα δύο σκυλιά στον σωματότυπο δηλαδή;
Δεν πειραζει
απο οτι εχω καταλαβει ετσι ξεχωριζονται τα american bully
θα ηθελα κατι σαν το classic της φωτογραφιας.
1798168_1483782351841233_1618268418_n.jpg

• Like
Reactions: Kodagoshe and canis

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Αυτά τα δύο που έβαλες στις φωτογραφίες τι είναι;

Classic και τα δύο;

• Like

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Αυτά τα δύο που έβαλες στις φωτογραφίες τι είναι;

Classic και τα δύο;
Αυτο που ειπα οτι μου αρεσει ειναι ή classic ή standard δεν μπορω να καταλαβω ακριβως αλλα νομιζω οτι ειναι classic και το αλλο που ειπα πως δε μου αρεσει ειναι extreme.

• Like
Reactions: Kodagoshe and canis

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Βασικα ψιλομπερδευτηκα πριν το σκυλι που ειπα οτι μου αρεσει ειναι pocket.
Αλλα θελω να πω οτι προτιμω τα classic και τα standard.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σειρά παιχνιδιών. Μάλλον δεν θα βγαίνει πια, φαίνεται... Χιουμοράκι, ίσως και βλακώδες, απλά δεν είμαι ιδιαιτέρως φαν των χαρακτηρισμών τύπου mini, teacup, pocket, κλπ γιατί στις περισσότερες φυλές δεν υπάρχει ο διαχωρισμός αυτός στο πρότυπο κι είναι απλά λέξεις κράχτες των απανταχού byb. Αν στα American Bullies δεν ισχύει αυτό, γράψε λάθος

• Like

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Σειρά παιχνιδιών. Μάλλον δεν θα βγαίνει πια, φαίνεται... Χιουμοράκι, ίσως και βλακώδες, απλά δεν είμαι ιδιαιτέρως φαν των χαρακτηρισμών τύπου mini, teacup, pocket, κλπ γιατί στις περισσότερες φυλές δεν υπάρχει ο διαχωρισμός αυτός στο πρότυπο κι είναι απλά λέξεις κράχτες των απανταχού byb. Αν στα American Bullies δεν ισχύει αυτό, γράψε λάθος
Ετσι κι αλλιως για το standard και το classic ενδιαφερομαι περισσοτερο?

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπέρα.

Η διατροφή ναι, μέχρι ενός βαθμού ορίζει τα κιλά του σκύλου. Αν δεν τον ταΐζεις επαρκώς λογικό είναι να ρέψει, αν τον παραταΐζεις θα καταλήξει υπέρβαρος. Όμως μην σε ξεγελάει το σώμα τους και πιστεύεις πως τα κιλά τους είναι πάχος. Απ'ότι βλέπω έχουν μυϊκή μάζα και μπόλικη μάλιστα :eek: Ίσως η μυϊκή μάζα σε συνδυασμό με το ύψος τους και τον ιδιαίτερα ανοιχτό θώρακα να σε μπερδεύουν...έτσι είναι ο σωματότυπος τους, δεν έχει να κάνει με παραπάνω κιλά.

Εκτροφείο δυστυχώς ούτε εγώ γνωρίζω, πρέπει να το ψάξεις on your own αυτό το κομμάτι.

Πώς και διάλεξες αυτή την ράτσα; Τι χαρακτηριστικά διάβασες συγκεκριμένα που σε έπεισαν πως ένα τέτοιο σκυλί θα ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία σου; Περίεργη επιλογή και όπως είπε και ο @Beyond Wonderland μιλάμε για φυλή που δεν αναγνωρίζεται ούτε από την FCI ούτε και από το AKC.

Γενικά, είναι χαρούμενα, εξωστρεφή και κοινωνικά σκυλιά με σταθερότητα στον χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Απίστευτα πιστά στον ιδιοκτήτη τους και γνωστά για την στοργικότητα τους ως ζώα οικογένειας αλλά και για την ευφυία και το κουράγιο τους ως φύλακες. Επίσης, εκδηλώνουν αξιοθαύμαστη ανέχεια με παιδιά και συνολικά, είναι σκυλιά γεμάτα ζωή.
Καλό όμως είναι να κοινωνικοποιούνται σωστά από κουτάβια έτσι ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε επιθετικές τάσεις. Κατάλληλα για σπίτι χωρίς αυλή με την προϋπόθεση ότι τους παρέχεται αρκετή εκτόνωση καθημερινά διότι είναι ενεργητική φυλή. Ιδανικά για ιδιοκτήτες που είναι απόλυτοι (όχι σκληροί) στον χαρακτήρα και παράλληλα ήρεμοι, σταθεροί και με αυτοπεποίθηση. Αυτά τα γνωρίζω από κάτι λίγα που είχε τύχει να διαβάσω για την ράτσα.

Όσο αφορά θέματα υγείας, κάτι έχω ακούσει πως ορισμένοι εκτροφείς δίνουν στα σκυλιά αυτά στεροειδή ώστε να αυξήσουν την μάζα τους. Με τον καιρό όμως περνάει η επίδραση και το ζώο αρχίζει ολίγον τι να ''ξεφουσκώνει'' και επανέρχεται στο νορμάλ μέγεθος. Προκαλούνται προβλήματα υγείας όμως φυσικά εξαιτίας αυτού. Οπότε πρέπει να βρεις steroid-free εκτροφέα.

Tsakk190

Active Member
3 Μαϊου 2016
44
12
33
Καλησπέρα.

Η διατροφή ναι, μέχρι ενός βαθμού ορίζει τα κιλά του σκύλου. Αν δεν τον ταΐζεις επαρκώς λογικό είναι να ρέψει, αν τον παραταΐζεις θα καταλήξει υπέρβαρος. Όμως μην σε ξεγελάει το σώμα τους και πιστεύεις πως τα κιλά τους είναι πάχος. Απ'ότι βλέπω έχουν μυϊκή μάζα και μπόλικη μάλιστα :eek: Ίσως η μυϊκή μάζα σε συνδυασμό με το ύψος τους και τον ιδιαίτερα ανοιχτό θώρακα να σε μπερδεύουν...έτσι είναι ο σωματότυπος τους, δεν έχει να κάνει με παραπάνω κιλά.

Εκτροφείο δυστυχώς ούτε εγώ γνωρίζω, πρέπει να το ψάξεις on your own αυτό το κομμάτι.

Πώς και διάλεξες αυτή την ράτσα; Τι χαρακτηριστικά διάβασες συγκεκριμένα που σε έπεισαν πως ένα τέτοιο σκυλί θα ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία σου; Περίεργη επιλογή και όπως είπε και ο @Beyond Wonderland μιλάμε για φυλή που δεν αναγνωρίζεται ούτε από την FCI ούτε και από το AKC.

Γενικά, είναι χαρούμενα, εξωστρεφή και κοινωνικά σκυλιά με σταθερότητα στον χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Απίστευτα πιστά στον ιδιοκτήτη τους και γνωστά για την στοργικότητα τους ως ζώα οικογένειας αλλά και για την ευφυία και το κουράγιο τους ως φύλακες. Επίσης, εκδηλώνουν αξιοθαύμαστη ανέχεια με παιδιά και συνολικά, είναι σκυλιά γεμάτα ζωή.
Καλό όμως είναι να κοινωνικοποιούνται σωστά από κουτάβια έτσι ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε επιθετικές τάσεις. Κατάλληλα για σπίτι χωρίς αυλή με την προϋπόθεση ότι τους παρέχεται αρκετή εκτόνωση καθημερινά διότι είναι ενεργητική φυλή. Ιδανικά για ιδιοκτήτες που είναι απόλυτοι (όχι σκληροί) στον χαρακτήρα και παράλληλα ήρεμοι, σταθεροί και με αυτοπεποίθηση. Αυτά τα γνωρίζω από κάτι λίγα που είχε τύχει να διαβάσω για την ράτσα.

Όσο αφορά θέματα υγείας, κάτι έχω ακούσει πως ορισμένοι εκτροφείς δίνουν στα σκυλιά αυτά στεροειδή ώστε να αυξήσουν την μάζα τους. Με τον καιρό όμως περνάει η επίδραση και το ζώο αρχίζει ολίγον τι να ''ξεφουσκώνει'' και επανέρχεται στο νορμάλ μέγεθος. Προκαλούνται προβλήματα υγείας όμως φυσικά εξαιτίας αυτού. Οπότε πρέπει να βρεις steroid-free εκτροφέα.
Θελω να βρω εκτροφειο ελλαδα γιατι τα εξοδα του εξωτερικου εχω ακουσει οτι ειναι 2000-3000 χωρις μεταφορικα εξοδα.Στην Ελλαδα λογικα θα ειναι χαμηλοτερες τιμες πιστευω.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
@Tsakk190
Ψαξε για εντος Ελλαδας αν δεν υπαρχει όμως;

Επισης, αν οντως ενδιαφέρεσαι σοβαρα μην βασίζεσαι σε αυτά: ''τα εξοδα του εξωτερικου εχω ακουσει οτι ειναι 2000-3000 χωρις μεταφορικα εξοδα.Στην Ελλαδα λογικα θα ειναι χαμηλοτερες τιμες πιστευω''
Το ''εχω ακουσει'' μια πολυειπωμενη κουβεντα είναι... το ''εχω ακούσει ότι...'' να ξερεις απεχει κατά παρα πολύ από το ''ισχυει ότι...''
Το ιδιο ισχυει για το ''λογικα αυτό...το άλλο... κλπ.'' και το ''πιστευω το ταδε...το άλλο...''
Ερευνησε το σοβαρα το θεμα, μην 'πιανεσαι' και βασιζεσαι από το τι ακουστηκε εκει και αλλου και στο τι πηρε ελαφρως το αυτι σου σε μια παντελως τυχαια συζητηση. Αναζητησε απαντησεις και πληροφοριες (αν οντως ενδιαφέρεσαι, το επισημαινω αυτό και δεν μιλάμε για γενικό και αόριστο ενδιαφέρον) και πραξε αναλόγως.

Προσωπικά, μια και δεν ξερω να σε βοθησω με εκτροφειο όπως και τα υπολοιπα μελη, το λιγοτερο που μπορουσα να κανω είναι να σου γραψω μερικα από τα χαρακτηριστικα της φυλης για να εχεις υποψη και να σκεφτεις αν μπορεις να ανταπεξέλθεις. Δυστυχως, δεν απαντησες στα ερωτήματα μου...οκ, ισως να μην θες, απλα αν μας δωσεις έναν μπουσουλα σχετικα με το τι σου κεντρισε το ενδαιφερον, τι lifestyle εχεις και πιστεύεις ότι θα ταιριάξει στην συγκεκριμενη ρατσα κτλ. ισως να βοηθουσε να σε βοηθήσουμε σε καποιο κομματι (?)

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφερθώ νωρίτερα σε αυτό...ναι μεν ασχετο με αυτό που ζητας, αλλα κατά εμενα invalid:
''Λοιπον αρχικα ηθελα να υιοθετησω ενα σκυλακι αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξα οτι κανενα απο τα σκυλια που ειδα και διαβασα γι αυτα δεν μου ταιριαζει απολυτα.''

• Είναι απλα αδυνατον να μην υπαρχει ουτε ΕΝΑ σκυλι (χιλια υπαρχουν, απλα εγω θα αρκεστω στο ένα, για να ερθω και πιο κοντα στα λεγομενα σου) που να μην ταιριαζει στη ζωη και στην προσωπικοτητα σου ως ατομο. Στην Ελλαδα των εκατομμυριων αδέσποτων δεν ευσταθει να απορριπτεις τα τοσα mixed breed προς υιοθεσια λεγοντας πως ακομα και μετα από πολύ ψαξιμο δεν βρηκες ουτε ένα, ενώ κυριολεκτικα με μια γρηγορη περιηγηση στις ομαδες του fb, βρίσκεις 1002 που ποικιλουν στο μέγεθος, χαρακτηρα και ότι άλλο θες και παραλληλα να βρίσκεις οσα θελεις σε μια φυλη. ;)
  • Αυτό το ''να μου ταιριάζει απόλυτα'' κατά τις δικες μου τις αποψεις δεν υπαρχει. Το απολυτο το ξεχναμε για τον απλουστατο λογο ότι μιλαμε για αποκτηση συντροφου ο οποιος - θελοντας και μη - εχει δικο του χαρακτηρα και ιδιαιτερα ακομη στοιχεια στην προσωπικοτητα του. Μπορει να μην είναι ολόιδιοι οι χαρακτήρες σας αλλα πολλες φορές η διαφορετικοτητα κανει δυο συντρόφους να 'δέσουν' συναισθηματικά αφου ότι του λειπει του ενός το προσφέρει ο άλλος. ;) Αν όμως εξακολουθήσεις να το στηρίζεις αυτό το ''απολυτα'' τοτε ειλικρινα απορω πως επελεξες καθαροαιμη φυλη που εχει και standards...ένα μιξι-τριξι είναι λιγο απολα, αποκλειεται, κατι θα σου ταιριαζε :D

• Like
Reactions: Eirini-Fontas

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Σοβαρα τωρα αυτα ειναι αναγνωρισμενη ρατσα; Εγω για ντοπαρισμενα pit bull τα νομιζα :p

• Like
Reactions: myEnzo

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Το FCI και το AKC όπως έχει ήδη πεί ο Beyond Wonderland δεν τα έχουν αναγνωρήσει σαν φυλή και απ' ότι είδα έχει αναγνωριστεί το 2013 μόνο απο το UKC

@Tsakk190 Αντί να ψάχνεις "america bully" και να δώσεις ένα χ ποσό για μία ημίαιμη "φυλή" της οποίας τα δείγματα είναι αποτέλεσμα πολύ κακής πισω-αυλήτικης "εκτροφής" [byb], με αποτέλεσμα τα περισσότερα σκυλιά αν όχι όλα να παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα υγείας για τα οποία θα χρειαστεί να δώσεις πάνω από 2000 και 3000 ευρώ, γιατί δεν ψάχνεις στο pitbull rescue να βρείς κάποιο που θα σου κάνει κλίκ;;