Alek + Sandy

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Γεια σας. Πριν λίγες ώρες έβαλα στο σπίτι μου μια μικρή bull mastiff. Ονομάζεται Sandy και είναι 5 εβδομάδων. Για την ακρίβεια ο μπαμπάς της είναι bull mastif και η μαμα dogue de bordeaux.

Χαίρομαι που βρίσκω ένα forum με αρκετά ενεργά μέλη γιατί είναι ο πρώτος μου σκύλος και θα χρειαστώ συμβουλές τον επόμενο καιρό.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες στο καταλληλο μερος για συζητησεις και συμβουλες. Εχουμε αρκετα να πουμε :)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλώς τη δέχτηκες, την Sandy σου!
Εύχομαι να έχετε μία υπέροχη συμβίωση τα δυο σας!
Α! και φωτογραφίες.... βάλε καμία να "χαζέψουμε" ;)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Θα ανεβάσω το συντομότερο δυνατόν. Ακόμη δεν έχω καμιά καλή γιατί όλη μέρα κοιμάται και όταν βγαίνει τρέχω με τις σφουγγαρίστρες, που καιρός για φωτό... :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αν επιτρέπεται απο που την πήρες την κούκλα σου?(κουράγιο,είναι ο πρώτος καιρός,χεχεχ)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Alek καλώς ήρθες, αλλά έχεις κάνει ήδη κακή αρχή με το σκυλάκι σου. Για την ακρίβεια δύο κακές αρχές. Για να έχει την διασταύρωση αυτή, προφανώς την πήρες από φίλους ή γνωστούς που είχαν το ένα ή το άλλο ή και τα δύο και ένα ωραίο πρωί, που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν, είπαν: δεν τα ζευγαρώνουμε να δούμε τι θα βγεί; Και βγήκε η μικρούλα σου. Τους την πλήρωσες κιόλας; Αυτός λοιπόν, είναι ο δεύτερος χειρότερος τρόπος, μετά τα pet shop για να αποκτά κανείς σκυλάκι και μάλιστα ημίαιμο. Εύχομαι να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε τουλάχιστον να μην έχει κληρονομήσει κάτι άσχημο. Και... βεβαίως... δεν είναι ακόμη σε ηλικία που έπρεπε να έχει φύγει από την μητέρα του. Ξαναεύχομαι λοιπόν, το δεύτερο αυτό λάθος, να μην σας στοιχίσει σε μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Να την χαίρεσαι την Sandy σου, να την αγαπάς και να την φροντίζεις. Ξεκίνα όμως να διαβάζεις το φόρουμ, γιατί έχεις δρόμο μπροστά σου.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Πράγματι την πήρα από γνωστούς. Η μάνα της έκανε 14 κουτάβια!!! από τα οποία τελικά βέβαια επέζησαν μόνο τα 8. Οι άνθρωποι τα έδιναν μόνο κ μόνο για να βρουν ένα σπίτι, δεν τα πούλησαν (κανένα απ' όσο γνωρίζω΄- ήδη έχουν δώσει τα 4). Δεν συμμερίζομαι την άποψη περί κατοχής ενός καθαρόαιμου σκύλου με πιστοποιητικά και διακρίσεις.

Οι γονείς της είναι και οι δυο υγιέστατοι. Το γνωρίζω 100% γιατί τους έχει εξετάσει η φίλη μου που είναι κτηνίατρος. Και πάνω απ' όλα είναι πολύ καλά σκυλιά σαν χαρακτήρες. Τη μάνα τη βλέπω σχεδόν κάθε μέρα εδώ και 1-2 χρόνια.

Το δεύτερο λάθος που έχει να κάνει με την πρόωρη απόκτησή της έγινε εν γνώση μου, καθώς το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα κουτάβια είχε πολύ υγρασία και πιθανότατα σκνίπες και ήταν ιδανικοί υποψήφιοι για λυσμανίωση. Οπότε θυσιάσαμε τις 1-2 εβδομάδες επιπλέον εκπαίδευσης από τη μάνα της για να της προσφέρουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Ευτυχώς προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω αυτού του γεγονότος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Φίλε Αλέκο, η όλη συζήτηση δεν έχει καθόλου να κάνει με την κατοχή καθαρόαιμου ή ημίαιμου. Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποδεκτές. Το θέμα είναι, ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει καν το ζευγάρωμα αυτό. Είναι ήδη γεμάτος ο τόπος από πανέμορφα -σαν το δικό σου- παρατημένα κουτάβια. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να προστεθούν άλλα τελικά 8, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν άλλα πόσα, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν άλλα τόσα, και πάει λέγοντας. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την φιλοσοφία της όλης υπόθεσης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αλεκο, αν μεινεις λιγο καιρο μαζι μας, θα αναθεωρησεις παρα πολλα από αυτά που ειπες. Δεν θα σου πω ποια. Ειναι εκπληξη :D Θα γυρνας πισω στα πρωτα σου ποστ και θα χαμογελας ή θα κοκκινιζεις. Μιλαω εκ πειρας.
Καλως ηρθες και παλι.
Αρης :)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Γι' αυτό και εγγράφηκα στο forum σας. Για να μάθω πράγματα που δεν γνώριζα και ήδη έχω μάθει πολλά. Όμως τα κουτάβια δεν τα παράτησε κανείς. Οι ιδιοκτήτες της σκύλας αποφάσισαν να τη ζευγαρώσουν και στη συνέχεια απ' όσο γνωρίζω θα στειρωθεί. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω αν έκαναν καλά ή όχι που το αποφάσισαν. Εγώ αποφάσισα να πάρω ένα σκυλάκι κ τα συγκεκριμένα με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή που τα είδα.

Δεν μπορώ να τοποθετηθώ με βάσει την κρίση του "μελλοντικού" μου εαυτού, αλλά είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις, αν κ δεν τις δέχομαι άκριτα. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω λοιπόν και να επαναξιολογήσω τα γραφόμενά μου.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω καθόλου! :) αλήθεια! αφού δεν μπορώ να προβλέψω καταστάσεις άλλωστε... είπα να σου γράψω εδώ μια χρήσιμη πληροφορία, που θα μπορούσε να σου φανεί πολύ χρήσιμη και να προλάβει πολλά!
σου παραθέτω συζήτηση από άλλο θέμα...

Promitheas εννοείς ότι η περίοδος πριν τους 3 μήνες είναι τόσο σημαντική που ότι και αν έκανε μετά δεν το "έσωζε" ή ότι έκανε κάτι λάθος από αυτά που βλέπεις στην περιγραφή μετά τους 3 μήνες?
Δεν θεωρώ πως είναι αδύνατο, αλλά καθίστατι πλέον πάρα πολύ δύσκολο να κοινωνικοποιηθεί με σκύλους ένας σκύλος που έχασε την περίοδο 7 έως 12 εβδομάδων!
Και το λέω από προσωπική πείρα - αφού όλοι από τα λάθη μας μαθαίνουμε!
Ο τρίτος κατά σειρά Γερμανικός Ποιμενικός μας ήταν μοναχοπαίδι (μοναδικό κουτάβι στον συγκεκριμένο τοκετό). Η μητέρα του τον "παράτησε" (κατά το "έπαψε να ασχολείται μαζί του") από την 6η εβδομάδα της ζωής του. Ο σκύλος ήταν κοινωνικότατος με άλλα σκυλιά μέχρι την ηλικία των 13 μηνών περίπου. Μετά έβγαλε μια έντονη επιθετικότητα προς όλα τα άλλα σκυλιά ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ο σκύλος είχε ταυτιστεί τόσο πολύ με τον τρόπο αωής και επικοινωνίας των ανθρώπων που αγνοούσε παντελώς την επικοινωνία μεταξύ σκύλων!

Αυτός είναι κι ένας λόγος που εγώ προσωπικά όταν παραλαμβάνω κουτάβι 2 μηνών το βγάζω αμέσως έξω και το φέρνω άμεσα σε επαφή με άλλα σκυλιά, άσχετα απ' το αν είναι πλήρως εμβολιασμένο ή όχι (που δεν είναι στην ηλικία των 2 μηνών). Για τον ίδιο λόγο δεν δίνω κουτάβι σε νέο ιδιοκτήτη αν αυτό δεν έχει κλείσει τις 75 ημέρες τουλάχιστον!
Δε λέω για κανένα λόγο ότι μπορεί να σου συμβεί... αλλά των φρονίμων τα παιδιά.... !

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Αλλού στο forum (http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?453-Mεγαλωνοντας-ενα-κουταβι) βρήκα τα εξής: (παραθέτω αποσπάσματα)
...
Νεογνική περίοδος: Γέννηση μέχρι 12 ημερών
...
Μεταβατική περίοδος: 13 μέχρι 20 ημερών
...
Περίοδος συνειδητοποίησης: 21 μέχρι 28 ημερών
...
Κυνική κοινωνικοποίηση: 21 μέχρι 49 ημερών (3η με 7η εβδομάδα)
Το κουτάβι αρχίζει να μαθαίνει να χρησιμοποιεί την συμπεριφορά που θα το κάνει μέλος του είδους του. Προπονείται σε διάφορες στάσεις του σώματός του, σε εκφράσεις του προσώπου του και σε φωνητικές ασκήσεις, και παρατηρεί το αποτέλεσμα τους πάνω στα αδέλφια του. Αρχίζει να παίζει κυνηγητό, ώστε να βελτιώσει τον συντονισμό και τον συγχρονισμό των κινήσεών του, στάσεις και συμπεριφορά χαιρετισμού για να εξασκήσει τις στάσεις του σώματός του και μικρο-καυγάδες για να μάθει να χρησιμοποιεί το σώμα του. Μαθαίνει να δέχεται σε αυτή τη περίοδο τιμωρία πειθαρχίας από τη μητέρα του. Επίσης μαθαίνει απαγόρευση μέσω του δαγκώματος και κλάμα παραπόνου. Για όλα αυτά τα μαθήματα, κυρίως υπεύθυνη είναι η μητέρα του, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να παρευρίσκεται ανάμεσα στα κουτάβια της αυτό το διάστημα.

Ανθρώπινη κοινωνικοποίηση: 7η με 12η εβδομάδα
Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να πάμε ένα κουτάβι στο καινούργιο του σπίτι, καθώς και να του παρουσιάσουμε καινούργια πράγματα (με θετικό τρόπο) στα οποία θα είναι εκτεθειμένο. Τα εγκεφαλικά κύματα του κουταβιού σε αυτή την ηλικία ομοιάζουν αυτά του ενήλικα. Είναι η περίοδος της πιο γρήγορης μάθησης. Οτιδήποτε μάθει το κουτάβι σε αυτό το διάστημα είναι ΜΟΝΙΜΗ ΓΝΩΣΗ.
...

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η Sandy έλαβε το 50% της εκπαίδευσης από τη μάνα της, αφού την πήρα 5 εβδομάδων, ακριβώς δηλαδή στη μέση της "κυνικής κοινωνικοποίησης". Ελπίζω ότι τουλάχιστον έμαθε τα βασικά.

Μου είχε περάσει ακόμη από το μυαλό να την πηγαίνω 1-2 φορές την εβδομάδα στη μάνα της και τα αδέρφια της για να έχει επαφή, όμως μετά από καλύτερη σκέψη θεώρησα ότι είναι κακή ιδέα γιατί πρέπει να συνηθίσει την ιδέα του αποχωρισμού. Τουλάχιστον θα προσπαθήσω να την φέρνω σε επαφή με άλλα κουτάβια (παρόμοιας ηλικίας) για να παίζει κ να μαθαίνει...

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις ευχές.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Οριστε που τη βρήκα να κοιμάται το πρωί:
View attachment 8477
Βγήκε από το σπίτι της και στριμώχτηκε σε ένα κενό μεταξύ καναπέ-τοίχου, πάνω σε μια τσαντα μπάνιου. Πέθανα στα γέλια μόλις την είδα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Nα σου ζησει! Να ειναι παντα γερη!
Αμεσως μολις τελειωσετε τον κυκλο εμβολιων να ξεκινησετε συναντησεις με αλλα σκυλια! Για να προλαβεις κατι που δυνατον εχεις χασει παιρνοντας τη γρηγορα απο την τοκετομαδα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Τουλάχιστον θα προσπαθήσω να την φέρνω σε επαφή με άλλα κουτάβια (παρόμοιας ηλικίας) για να παίζει κ να μαθαίνει....
Οχι πριν τελειώσει τα δικά της εμβόλια και σίγουρα όχι με ανεμβολίαστα κουτάβια αμφιβόλου υγείας.
Και προσπάθησε να έχεις γενικά τον νου σου, γιατί το να κυκλοφορεί ελεύθερη σε κάθε σημείο του σπιτιού, ενδέχεται να κρύβει και κινδύνους εκτός από χαριτωμένες φάσεις.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Οχι πριν τελειώσει τα δικά της εμβόλια και σίγουρα όχι με ανεμβολίαστα κουτάβια αμφιβόλου υγείας.
Και προσπάθησε να έχεις γενικά τον νου σου, γιατί το να κυκλοφορεί ελεύθερη σε κάθε σημείο του σπιτιού, ενδέχεται να κρύβει και κινδύνους εκτός από χαριτωμένες φάσεις.
Σίγουρα αφού εμβολιαστεί πλήρως...

Δεν κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι, μόνο στο σαλόνι. Έχω αποκρύψει όσο καλύτερα μπορώ καλώδια κλπ. Βέβαια το έχω υπ' όψην ότι πρέπει να περιοριστεί και άλλο. Ήδη το επεξεργάζομαι το θέμα...