ALASKAN MALAMUTE-ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ

kemal

New Member
6 Μαϊου 2010
4
0
Γεια σε ολους.Εχω ενα αρσενικο malamute,4,5 ετων,πανεμορφο κ θα ηθελα να το ζευγαρωσω πριν του κανω στειρωση.Εχω 2 προβληματα ομως.Δεν εχω ιδεα για το πως γινεται η διαδικασια κ θα ηθελα να βρω ενα θηλυκο malamute για να διατηρηθει η ρατσα...Οποιος μπορει κ γνωριζει ας με βοηθησει.Ευχαριστω!!!

leonidas94

Active Member
5 Ιανουαρίου 2010
33
0
Και γιατι ακριβώς θες να ζευγαρώσει και μετα να του κάνεις στείρωση?? Για να νιώσει το συναίσθημα του έρωτα?? Φανταζεσαι εσάνα να σου λέγαν οτι θα το κάνεις μια φορά αλλα μετα δεν θα μπορεις. Κοίτα ίσως δεν είμαι ο πιο κατάλληλος εδω για να μιλήσω και ίσως αυτα που γραφω φανούν λιγο έντονα και ειρωνικά αλλα νομίζω πως αυτή θα είναι και η αντίδραση απο τα άλλα μέλη του Foroum. Οι απαιτήσεις είναι πόλλες καθώς και το κόστος είναι αυξήμενο .....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
κ θα ηθελα να βρω ενα θηλυκο malamute για να διατηρηθει η ρατσα...
Τα μαλαμιουτ ειναι υπο εξαφανιση; Δεν το ηξερα!
Οπως και να 'χει αυτου του ειδους αγγελιες απαγορευονται στο φορουμ.

Πριν φυγεις διαβασε το αρθρο Γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια

kemal

New Member
6 Μαϊου 2010
4
0
Berna,ισως δεν το εθεσα καλα.λεγοντας "να διατηρηθει η ρατσα" εννοουσα να βγουν καθαροαιμα κουταβια για να τα ΧΑΡΙΣΩ σε φιλους,που μου ζητουν.Διαβασα το αρθρο που μου ειπες κ με εχει βαλει σε σκεψεις.δε θα εκμεταλλευτω το "φιλο" μου επειδη αλλοι θελουν τα κουταβακια του.
Λεο ακουω ολες τις αποψεις κ δε μου φαινονται καθολου ειρωνικα αυτα που γραφεις.Αλλωστε ειναι το πρωτο σκυλι που εχω κ δε γνωριζω πολλα,γυρω απο αυτα.Αλλα οπως ειχα δει σε ενα ντοκυμαντερ,τα ζωα ζευγαρωνουν μονο για αναπαραγωγη,εκτος του ανθρωπου,του πηθικου κ των δελφινιων που το κανουν κ για ευχαριστηση.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μην τον ζευγαρωσεις ( δεν θα παθει τιποτα)

μην τον στειρώσεις ( αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος )

οι φιλοι σου να απευθυνθουν σε σοβαρο εκτροφέα της ρατσας για το κουταβι που θελουν

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Φίλε kemal, αν θέλεις να κάνεις το τέλειο δώρο στους φίλους σου, πήγαινε στις αγγελίες του φόρουμ ή κάποιων καταφυγίων και δες πόσα πανέμορφα, βασανισμένα μωρά και ενήλικα, περιμένουν κάποιος να τα πάρει αγκαλιά και στο σπίτι του και να τους προσφέρει μια ελπίδα για ζωή που δύσκολα θα την βρουν. Θα βρεις ίσως και κάποια που να μοιάζουν στον δικό σου. Ο σκυλάκος σου ανήκει σε πανέμορφη ράτσα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπαραχθεί, από εσένα τουλάχιστον. Εκτός αν έχεις φροντίσει για όλα όσα είναι απαραίτητα πριν προβείς στο ζευγάρωμα. Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό να τον στειρώσεις. Εχει κάποιο πρόβλημα υγείας; Τέλος, ο εκτροφέας σου τι γνώμη έχει γι' αυτήν σου την σκέψη (του ζευγαρώματος και της στείρωσης);

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Kemal καλώς ήρθες! :)

Στους φίλους σου που θέλουν κουτάβια από τον σκύλο σου, μπορείς να απαντήσεις διαβάζοντας τα παρακάτω

Εμπειρίες από pet shops / bybs

Όπου byb=back yard breeder, δηλαδή κάποιος που ζευγαρώνει τον σκύλο του χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες για την προέλευσή του, τους προγόνους του και τυχόν κληρονομικές παθήσεις που μπορεί να μεταφέρει στα κουτάβια του καθώς και χωρίς να ακολουθήσει όλες τις σωστές κινήσεις που θα έκανε ένας σωστός και υπεύθυνος εκτροφέας.

Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

Αν οι φίλοι σου θέλουν οπωσδήποτε malamute μπορούν να το αποκτήσουν αφού βρουν έναν κατάλληλο εκτροφέα:

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

Αν θέλουν να αποκτήσουν απλά ένα κουτάβι, μπορούν να βρουν ένα από τα πάρα πολλά ημίαιμα που χαρίζονται:

Αγγελίες/προσφορά

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για μενα, περα απο ολα αυτα περι χαμηλης ποιοτητας κουταβιων που θα βγουν με πιθανα προβληματα υγειας κλπ, το σημαντικοτερο ειναι η ταλαιπωρια της σκυλας και ο κινδυνος εγκυμοσυνης και ξεγεννηματος οταν δεν υπαρχει εμπειρια (μπορει να πεθανει και η σκυλα και τα κουταβια - η φυση δεν θα προνοησει απαραιτητα) και η σιγουρη δημιουργια νεων αδεσποτων (δεν θα ειναι ολοι οι νεοι ιδιοκτητες αξιοι, μπορει κι αυτοι με την ιδια λογικη να ζευγαρωσουν τα κουταβια αργοτερα κλπ). Δεν χρειαζομαστε άλλα αδεσποτα. Ειναι κριμα και γι αυτα και επιπλεον αποτελουν και πηγη όχλησης, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ο ΜΑΚΗΣ με καλύπτει απόλυτα
θα συμπληρώσω απλά : διάβασε τα τόπικ που σου προτείνουν-καθώς και τα υπόλοιπα υπομνήματα στις ενότητες του φόρουμ-θα αποκτήσεις πολλές γνώσεις γύρω απο τους σκύλους-οι περισσότεροι εδώ έχουν μόνο τις εμπειρίες τους να μοιραστούν αλλά είναι εμπειρίες πολλών ετών απο κτηνίατρους/βιολογους/εκτροφείς/εκπαιδευτές και πολλούς πολλούς κυνόφιλους

Α
και μακριά απο πέτσοπ και επιπόλαιους δήθεν εκτροφείς

kemal

New Member
6 Μαϊου 2010
4
0
Παιδια,εγω παντως απο pet shop τον αγορασα κ η αληθεια ειναι οτι ηταν αρρωστος κ τον ταιζα με συριγγα στην αρχη...δεν ειχα ιδεα για εκτροφεις κ τετοια.Αλλωστε τοτε δεν ειχα ουτε pc ουτε internet...Μεγαλη υποθεση το internet.Δηλαδη να μην του κανω ουτε στειρωση???3 κτηνιατροι μου το ειπαν.οι 2 μου ειπαν οταν θα ειναι 6 χρ κ ο αλλος μου ειπε οτι επρεπε ηδη να του εχω κανει...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κανένας μας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας! :)
Όλοι στην πορεία μαθαίνουμε και προσπαθούμε να προφυλάξουμε και άλλους από τα ίδια λάθη που κάναμε κι εμείς μέχρι να μάθουμε.

Για τη στείρωση αρσενικών μπορείς να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον θέμα εδώ:
Στείρωση σε αρσενικό σκύλο

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
αφου το εχεις παρει απο πετ σοπ εχεις εναν ακομα λογο παραπανω για να μην το ζευγαρωσεις!τα κουταβια απο πετ σοπ κατα 99% δεν ειναι καλα στην υγεια τους παρουσιαζουν πολλα προβληματα μετα και αυτο γιατι το ζευγαρωμα δεν εγινε κατω απο τα απαραιτητα μετρα!
για να ζευγαρωσεις 2 σκυλια 8α πρεπει να τους κανεις ολες τς εξετασεις για να δεις αν ειναι καταλληλα για αναπαραγωγη!το οποιο εχει ενα καλο κοστος!θα πρεπει να εισαι σιγουρος για τς οικογενειες απου θα δωσεις τα κουταβια και αλλα πολλα που μπορεις να διαβασεις σε αλλα ποστ!
η γνωμη μου και εμενα ειναι να μην το ζευγαρωσεις δεν ειναι καθολου ευκολη και φτηνη υποθεση μια σωστη γεννα!

και αν δεν υπαρχει λογος να μην το στειρωσεις!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
για να ζευγαρωσεις 2 σκυλια 8α πρεπει να τους κανεις ολες τς εξετασεις για να δεις αν ειναι καταλληλα για αναπαραγωγη!το οποιο εχει ενα καλο κοστος!
δεν φτάνει αυτό, πρέπει να ξέρεις και για τους προγονους