AKANA SPORT σε κουτάβι

deminio

Member
10 Μαϊου 2008
11
0
γεια σας παιδιά.
αποφάσισα να αλλάξω τροφή στο κουτάβι μου (setter 2 μηνών) και είπα να πάρω origen η akana. πήγα λοιπόν σήμερα να αγοράσω...origen δεν είχε και πήρα akana.. μου έδωσε όμως την AKANA SPORT M.E. 4650. τον ρώτησα αν κάνει για κουτάβια και μου είπε ναι.

θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εν λόγο τροφή. το πινακάκι στην τροφή λέει τα έξεις

βάρος σκύλο δραστηριότητα
1-10 KG -> 40 - 120 gr
11-20 KG -> 120 - 210 gr
21-40 KG -> 210 - 330 gr
41-50 KG -> 330 - 480 gr

αυτό είναι το βάρος του σκύλου όταν γίνει ενήλικος?
ο σκύλος μου είναι 2 μηνών και κάτι και περίπου 5.5 κιλά.
ποσα γραμμάρια πρέπει να του δίνω?

από εκεί που την αγόρασα μου είπαν να δίνω 120gr την ημερα. αλλα με προβλημάτισε λίγο το πινακάκι

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν αναρωτήθηκες γιατί λέγεται sport η τροφή και γιατί θα πρέπει να δώσεις μια energy τροφή η οποία κατασκευάζεται για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε λίπος (ενέργεια) ενός ενήλικου ζώου που γυμνάζεται εντατικά κάνοντας κάποιο κυναθλημα, σε κουτάβι 2 μηνών?

Ενδεικτικά αναφέρω πως η τροφή που δίνεις στο κουτάβι έχει 23% λίπος σε σχέση με το 14-16% που περιέχουν συνήθως οι puppy τροφές.

deminio

Member
10 Μαϊου 2008
11
0
αναρωτήθηκα μόλις τσέκαρα στο site τις εταιρίας για τι είδος τροφή πρόκειται. άμεσος επικοινώνησα με τον κτηνίατρο μου και κάποιους που έχουν αρκετές γνώσεις σε τέτοια θέματα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το κουτάβι. σε περίπτωση που δεν μου αλλάζει την τροφή να του την δώσω και όταν τελειώσει να παρω acana/orijen puppy

επίσης το πινακάκι που σας είπα, από πάνω λέει "δοσολογία και οδηγίες για κουτάβια" . και αναγράφεται στο πίσω μέρος τις συσκευασίας