Αγγελική μου ξέρεις καλά πως ένα καθαρόαιμο ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ χαρακτήρας.
Κι εγώ δεν έχω "κόλλημα" με το κούρεμα στην ουσία...
Απλά, όταν κάποιος δεν έχει πάει τον σκύλο ΠΟΤΕ σε καμία έκθεση, και τον κουρεύει σε ιατρείο (με αποτέλεσμα ο σκύλος να μοιάζει ημίαιμος), αμφιβάλλω αν αυτός ο κάποιος ΞΕΡΕΙ πως πρέπει να είναι ένα καλό δείγμα της ράτσας.
Λογικό δεν είναι;
Και να φανταστείς, πως ο σωστός επιβήτορας Ερντείλ, δεν είναι ΜΟΝΟ το ότι έχει ελεγχθεί από γνώστες/κριτές, ούτε είναι ΜΟΝΟ το ότι έχει pedigree, και ούτε είναι το αν ή όχι είναι πάντα "στην πέννα".
Απλά, αυτά θα ήταν μιά καλή ΑΡΧΗ.
Είναι το πρώτο σου Ερντείλ. Δεν ξέρεις τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ έκθεση, είναι ΠΟΛΥ νεαρός, και τον έχεις με λούκ "γκριφόν-κανίς κακοκουρεμμένο".
ΠΩΣ ξέρεις αν είναι καλό Ερντεήλ;
Γιατί αν θέλεις να τον ζευγαρώσεις μόνο και μόνο επειδή είναι καλός ΣΚΥΛΟΣ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ανεύθυνο με το να ζευγαρώνεις ημίαιμο. Ίσως και χειρότερο. Γιατί εσύ θα πάρεις και άλλους ανθρώπους στο λαιμό σου, ενώ αυτός που ζευγάρωσε ημίαιμο τουλάχιστον δεν κοροϊδεψε κανέναν.
Όσο για τα κουτάβια, πιο εύκολα βρήσκεις σπίτια για ημίαιμα στην Ελλάδα, παρά για καθαρόαιμα Ερντέηλ κουταβάκια.
Πραγματικά απορώ γιατί εσύ και η Μαρίνα δεν πηγαίνετε στις εκθέσεις, εφ' όσον σκέφτεσται να ζευγαρώσετε τους σκύλους σας. Η έκθεση είναι ένα εργαλείο που φτιάχτηκε για ανθρώπους σαν ΕΣΑΣ. Είναι το μέρος που θα βρείτε α) μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κουταβιών και β) που θα μάθετε και κάποια βασικά πράγματα που θα έπρεπε να ξέρετε για τους σκύλους σας (ΠΡΙΝ ζευγαρώσουν).
Ακόμη και πολύ έμπειρο εκτροφέα του εξωτερικού (ο οποίος θα σας δώσει τα "φώτα του" με ανεκτύμητες συμβουλές) μπορεί να συναντήσετε σε έκθεση της Αθήνας.
Το ζευγάρωμα θα έπρεπε να είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα στο μυαλό σας, στην φάση που βρίσκεστε. Για το καλό σας, και τον σκύλων σας, ΚΑΙ τον μικρών τους. Για να μην πω για το καλό της φυλής.
ΚΑΙ αυτό θα έπρεπε να σας απασχολεί. Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ Ερντέηλ "αμφίβολης ποιότητας" που προέρχονται από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν τη φυλή. Απλά ζευγάρωσαν τους σκύλους τους γιατί ήταν καθαρόαιμα.
Αν δεν κάνετε κάποια βασικά πράγματα, δεν διαφέρετε από αυτούς σε ΤΙΠΟΤΑ.