Διάβασα με έκπληξη ότι δεν θα βρει κάποιος να δώσει τα μικρά. Προβληματίστηκα γιατί είμαι από αυτούς που θα ήθελαν έναν τέτοιο σκύλο πάρα πολύ. Εαν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω ένα, προτιμώ να μου το χαρίσουν, ας με πληροφορήσει. Επίσης τι γίνεται με τις κακοήθειες σε αυτή τη ράτσα; Τί να προσέξει κάποιος; Εκπαίδευση που προτείνετε;
Ευχαριστώ ερντελιστες.
Αν βρεις να χαρίζουν κουτάβια, Airedale, σε παρακαλώ πες το μου και μένα γιατί θέλω ένα πάρα πολύ! Φυσικά θα πρέπει να έχει καλό πεντιγκρί και οι γονείς να έχουν περάσει εξετάσεις για δυσπλασία (κληρονομική πάθηση στην φυλή, όπως είναι η αλεργίες και τα δερματικά προβλήματα).
Αν κάνει κάποιος γέννα στην Ελλάδα, ίσως και να τα χαρίζει... δεν θα μου έκανε εντύπωση. Εξαρτάται από το πόσο καιρό θα αντέχει να τα κρατήσει μέχρι να βρει να τα πουλήσει όλα. Σίγουρα θα θέλει αρκετούς μήνες να βρει καλά σπίτια για όλη την γέννα (ακόμη και αν τα χαρίζει).
Αυτές οι "σχεδόν άγνωστες" φυλές δεν έχουν ζήτηση. Για την συγκεκριμένη ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως είναι κάτι σαν όλα τα γκριφονοειδή που βλέπει κάθε μέρα. Βέβαια, δεν είναι λευκό ή κρέμ και είναι αρκετά μεγαλόσωμο, οπότε αρέσει ακόμη λιγότερο από τα περισσότερα γκριφονάκια.
Σε πολύ λίγους αρέσει... τόσο πολύ λίγους, που αναγκαστηκά πρέπει να σε ρωτήσω (rikatso):
Εσύ τι του βρήσκεις του σκύλου αυτού; Τι σου αρέσει στο Airedale παραπάνω από ένα μεγαλόσωμο γκριφόν που θα βρεις ΑΝΕΤΑ σε οποιοδήποτε φιλοζωικό σωματείο (τζάμπα κι όλας) και σε ότι χρώμα θέλεις; Αν το κουρέψεις σαν Airedale, σχεδόν ίδιο δεν θα είναι;
Η Natasha βέβαια θα ξέρει ΠΟΛΥ καλύτερα (πόσο εύκολα βρήσκουν καλά σπίτια τα Airedale στην Ελλάδα) καθώς έκανε γέννα πρόσφατα. Ας μας πει εκείνη.
Πόσα κουτάβια έκανε η νυφούλα του Κίμωνα; Πόσος καιρός πέρασε μέχρι να δωθούν όλα;
Πουλήθηκαν ή χαρίστηκαν;
Είχε καμία αξία το ζευγάρωμα (όσον αφορά την ποιότητα της φυλής σε υγεία, χαρακτήρα και μορφολογία) ή ήταν απλά άλλο ένα Back Yard Breeding (εκτροφή της Κουτσής Μαρίας) που δεν δηλώθηκε καν στον κυνολογικό όμιλο ώστε να έχουν (τουλάχιστον) χαρτιά τα κουταβάκια;
Δεν νομίζω να λάβουμε απάντηση όμως. Μόλις πρόσεξα πως η Natasha γράφτηκε στο φόρουμ μόνο για να βρει να ζευγαρώσει τον σκύλο της.... και εξαφανίστηκε.
Αφού πέτυχε τον στόχο της:
http://airedaleterrier-greece.blogspot.com/