Agility practice

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν εχω χασει κανενα επεισοδιο ισα ισα που τον εχω δει και απο κοντα:)
αν η απαντηση στην ερωτηση μου ειναι για να
ανεβει η αυτοπεποιθηση του οκ δεν το καταλαβα!
απλως μου φανηκε περιεργο.
πρωτη φορα το περναει με αλλον?εσυ εχεις δοκιμασει μαζι του?
αυτα:D
Πρώτη φορά το περνάει το άλφα γενικώς (με οποιονδήποτε) στο βιντεάκι. (Δεύτερη φορά που πάμε για agility, την πρώτη έκανε μόνο εμπόδια και τραπέζι). Ναι, μετά τα περάσαμε όλα και μαζί (οπου του είχε φύγει το άγχος και πραγματικά το χάρηκε). Οπως είπα και παραπάνω, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Με μένα κάνει οτιδήποτε. Και στο γκρεμό θα πέσει. Ούτε και του είναι ιδιαίτερα δύσκολο απο φυσικής απόψεως να περνάει εμπόδια (είναι αεικίνητος γενικά). Το αξιοθαύμαστο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οτι ανέχεται χωρίς ιδιαίτερο πανικό (ακόμα κι αν γυρνάει να με ψάξει) το χειρισμό απο τον εκπαιδευτή. Να διευκρινήσω οτι είχε μεγάλη διαφορά απο την αρχή μέχρι το τέλος του "μαθήματος". Θεωρώ οτι παίρνει βελτίωση και οτι θα του κάνει καλό. :).

Last edited:

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Kopritis φανταζομαι γνωριζεις οτι μια μορφη πιεσης αυτο που κανεις στον σκυλο σου.

Δεν λεω οτι ειναι κακο απλα το παρατηρω για να υποστηριξω οτι εκπαιδευση χωρις βια και πιεση δε γινεται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
μήπως η βία ώς λέξη έχει ξεχειλώσει αρκετά στις μέρες μας???
Ε, ναι. Παλια βια ηταν το βρωμοξυλο. Τωρα βια ειναι το απαλο τραβηγμα του λουριου και το δυνατο ΜΗ :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν παίζω-συζητάω όμως για το παιχνίδι που παίζουν οι λέξεις :)
sorry αν μπερδευτηκα...αλλά στο ακριβώς πιο πάνω πόστ απο το δικό μου,εσύ, γράφεις την λέξη βία .

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να σας δείξουμε κι' εμείς τι κάναμε?...
Φάνια, βλέπω πρόοδο και ο Σπούκη! Μπράβο!!!
Αν και λίγο off-topic, έχω ...φάει (με τη Μόκα) πάρα πολλές ώρες μέσα στον συγκεκριμένο στίβο:cool:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kopritis φανταζομαι γνωριζεις οτι μια μορφη πιεσης αυτο που κανεις στον σκυλο σου.

Δεν λεω οτι ειναι κακο απλα το παρατηρω για να υποστηριξω οτι εκπαιδευση χωρις βια και πιεση δε γινεται.
Φυσικά και πιέζεται ο σκύλος. Κατα τη γνώμη μου είναι αδύνατον να ξεπεράσει τις φοβίες του χωρίς να χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με αυτές, και άρα η πίεση είναι αναπόφευκτη. Τώρα το πόση πίεση, αυτό είναι ενα λεπτό ζήτημα και απαιτεί να ξέρεις καλά το σκύλο και το πως να τον χειριστείς. Στην προκειμενη περίπτωση εγώ ξέρω καλά το σκύλο, κι ο εκπαιδευτής έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πως να τον χειριστεί. Ετσι είμαστε σίγουροι οτι δεν ξεπεράσαμε τα όρια. Αλλωστε αυτό αποδείχτηκε και απο τη μεγάλη βελτίωση που παρατηρήσαμε απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Να διευκρινίσουμε πάντως ότι δεν πρόκειται ακριβώς για εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι δευτερεύον ζήτημα. (πχ να ανεβαίνει στο άλφα κατ'εντολή). Το ζητούμενο εδώ είναι μέσα απο την εκμάθηση μιας εντολής, να διορθωθεί μια (φαινομενικά άσχετη) προβληματική συμπεριφορά.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Φυσικά και πιέζεται ο σκύλος. Κατα τη γνώμη μου είναι αδύνατον να ξεπεράσει τις φοβίες του χωρίς να χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με αυτές, και άρα η πίεση είναι αναπόφευκτη.
Συμφωνώ και διαφωνώ. :D Αναλόγως την περίπτωση, για κάποιες περιπτώσεις προτιμώ να χρησιμοποιήσω απευαισθητοποίηση για φοβίες, σε κάποιες τα πιέζω, τα φέρνω αντιμέτωπα ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που φοβούνται δεν είναι στ' αλήθεια τόσο τρομακτικό. (Μάλιστα, βασιζόμενη σε αυτή τη φιλοσοφία που χρησιμοποιώ στα σκυλιά, την εφάρμοσα πάνω πρόσφατα κι έπιασε, αφού δεν έφαγα τα μούτρα μου :rolleyes: ).
Ιδιαίτερα για το agility, χρησιμοποιείς πίεση. Ο σκύλος γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει, αποκτά αυτοπεποίθηση και σύντομα επιζητά να περάσει τα διάφορα εμπόδια γιατί το διασκεδάζει που το επιτυγχάνει.
Σε κάποια φάση φιλοξενούσα το κατσίκι (τη Λώρα ντε :p ) και η Νατάσσα μου χε πει ότι δε θα πήδαγε τα εμπόδια. Την πίεσα έχοντας τη δεμένη και μέχρι να φύγει τα πήδαγε λυτή κατ' εντολή. ;) Φυσικά και μπορούσε χωρίς καν να πάρει φόρα με τέτοια αλτικότητα που έχει, απλά δεν το γνώριζε. Τώρα είμαι σίγουρη ότι το απολαμβάνει καθώς βρήκε κάπου να διοχετεύσει την ενέργεια της, όπως θα κάνει και ο αεικίνητος Γκογκολ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ιδιαίτερα για το agility, χρησιμοποιείς πίεση.
Στην προκειμένη περίπτωση (του Γκογκολακίου) η πίεση στη οποία αναφερόμουν είναι άσχετη με το agility. Τα εμπόδια και το άλφα τα πέρασε αβίαστα και (ευτυχώς!) χωρίς να χρειαστεί να ανέβω πουθενά (γιατί θα είχε γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! - ναι, και η Λώρα! ;) - ). Η πίεση εχει να κάνει με τους εξής δυο παράγοντες.
1. Οτι τον χειριζόταν ξένος άντρας
2. Οτι εγώ είμουν μακριά.

Εχουμε δοκιμάσει και τη μέθοδο "λάου λάου" και προκοπή δεν είδαμε. :) Εχει βέβαια υπάρξει βελτίωση, αλλά με αυτούς τους ρυθμούς θα πεθάνει πριν προλάβει να συνιθίσει τους ξένους ανθρώπους! :). Γι'αυτό είπα να δοκιμάσω κι έναν άλλο τρόπο, μέσω agility, που απαιτεί πιο "ενεργή" προσπάθεια απο τη μεριά του (ναι, και αυξημένη πίεση) προκειμένου να μάθει οτι μπορεί να περνάει καλά και με άλλους, κάνοντας κάτι που του αρέσει, και αντλώντας επιβράβευση και αυτοπεποίθηση (και όχι φόβο!) απο κάποιον άλλον, χωρίς εμένα δίπλα του! :)

Το μέλλον θα δείξει αν θα το πετύχουμε ή όχι, αλλά είμαι αισιόδοξη. :)

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
6η προπόνηση στο clever canin κ η ομάδα ανεβαίνει κ βελτιώνεται ακόμη περισσότερο!

guest star: η φιλενάδα μας blu :)

νέο βίντεάκι λοιπόν, enjoy:

[video=facebook;1676276019223]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1676276019223&comments[/video]

agilitizzzzeee!! :D:D

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Natassaοντως δειχνεις βελτιωση σφεντονα πας
.
περα απο την πλακα η διαφορα φαινεται
και η προοδος!
για την μπλε γνωστα πραγματα, σουπερ
μπραβοκαι στα αλλα σκυλια και φυσικα
πανω απ ολα στους ιδιοκτητες που ασχολουνται

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πολυ ωραιο βιντεο!!
Η Θετις ειναι "αρχαρια";
Γιατι αν ειναι εχει φοβερη προοδο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο γπ γνωστός;
Και αραχτός δίπλα-δίπλα με τον Dexter;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Αυτό κι αν είναι πρόοδος...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αυτή ήταν η 4η συμμετοχή της Θέτιδας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Δικια σου ειναι η Θετις!
Μονο 4 φορες; Μιλάμε για μεγαλη προοδο, τουλαχιστον οσο μπορω να καταλάβω απο το βιντεο!
Με εντυπωσιασε πολυ, να τη χαιρεσαι :)