Acana - Origen

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
καλημερα!
διαβαζω αυτη την εκφραση συχνα "την τρώει και εσύ είσαι ικανοποιημένος με την εικόνα του σκύλου σου γιατί να αλλάξεις τροφή" και συμφωνω εν μεροι αλλα πως ξερουμε οτι η διατροφη που τους κανουμε αν και φενετε να τα κραταει υγειοι δεν του ςκανει κακο μακροχρονια?

η σκυλιτσα μου ειναι στειρωμενη,λιγο πανω απο 10 κιλα και 2,5 χρονων...ειναι κανονικη προς το αδυνατο θα ελεγα(ετσι ηταν παντοτε) τα "φτιαχνει" 1 φορα την ημερα και φενονται παντα μια χαρα αυτα με την acana που ταϊζω εδω και καποιους μηνες...

εχουμε περα σει απο φρισκις με την οποια ειχαμε μεχρι και εμετους που πιστευω εφτεγαν σε αυτο...
απο πετιγκρι...
και οριτζεν...

πιστευω οτι της ταιριαξε καλυτερα η acana αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστη η διατροφη που της γινετε μακροχρονια...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Έκανα τη μετάβαση με ένα 2,5κιλο acana grasslands ανάκατα με προπλάν και όλα έδειχναν καλά.

Παρατηρώ όμως πως αφού πλέον τρώει μόνο acana grasslands πως προς το τέλος της αφόδευσης κάνει διάρροια και καμιά φορά τα κάνει και σε 2-3 δόσεις. Και μπόχα απίστευτη τα κόπρανα!!!
Τρίχα, ενέργεια, βάρος δείχνουν άριστα.

Το κορίτσι είναι 4,5 μηνών περίπου και 19 κιλά.
Γιατί δίνεις acana grasslands και όχι Acana puppy Large breed?
Η acana grasslands κάνει και για 4,5 μηνών σκυλάκια;

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Γεια σας παιδια.
Οπως ειχα ξαναγραψει πριν απο μερικους μηνες, το κριτηριο σωστης τροφης δεν ειναι τι λεει ο εμπορος, καποιο "ειδημων" site, ή ο γειτονας με τον σκυλο "κροκοδειλο".
Καντε μια δοκιμη της τροφης και αν κατσει, εκατσε! Σε εμενα αν και εδινα μηνες acana οταν ηταν κουταβι, ειχε προβληματα. Μαλακα και πολυ συχνα κακα, μυριζε η αναπνοη και το τριχωμα της και ποτε δεν την εφαγε με πολλη ορεξη. Βεβαια η δικια μου δεν τα παει καλα με την μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης ετσι και αλλιως. Μια-δυο φορες που επρεπε να φαει βραστο κοτοπουλο με βραστο ρυζι, τα κακα της ηταν ενα καφε νερο και της εφευγαν παντου. Δε μπορουσε να τα κρατησει!
Το αλλαξα σε Royal canin και ΟΛΑ ειναι μια χαρα! Φυσικα ειναι μια χαρα και οι εξετασεις της.
Αρα, μην αλλαζετε τροφη χωρις λογο. ΜΟΝΟ αν δεν ταιριαζει και εχει προβληματα το σκυλι.
Οσο για τον φιλο με το κουταβακι Rott, νομιζω πως δεν ειναι πολυ παχυ το σκυλακι του. Απλα μην το παρακανει γιατι ότι τροφη και αν δωσει, οσο καλη και να ειναι, αν ειναι σε μεγαλες ποσοτητες, μαλλον κακο θα κανει. Αλλωστε αντι να ρωταει εδω, γιατι δεν ρωταει εναν κτηνιατρο ωστε να εξετασει το σκυλακι και να του πει για τις αποριες του;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν ξερω με επιστημονικα γεγονοτα να αποδειξω οτι ειναι η καλυτερη ή οχι, σιγουρα το θεμα ειναι κατσει καλα στο σκυλο.. επαιρνα την lamp & apple και αδυνατισε, και εκανε πολλα κακα μαλακα... αλλαξα σε grasslands και ολα ειναι τελεια.. κιλα , τριχωμα , κακα.. τελεια ολα.. μεχρι και τα αερια λιγοστεψαν..

Αλλα αυτο που παρατηρησα χτες.. επεσε στα χερια μου ενα πολυ μωρο κουταβι... σπιτι δεν ειχα puppy ξηρα, ουτε κονσερβα, ουτε καν γαλα... πηρα λιγη απο την grasslands.. και εβαλα λιγο ζεστο νερο να μαλακωσει.. και παιδια εγινε σαν σουπα!! εβγαλε ολα της τα ζουμια, μαλακωσε απιστευτα γρηγορα.. και το νερο στο λεπτο εγινε οπως οταν ριχνουμε ενα κυβο κνορ σε ζεστο νερο... και γιατι το λεω αυτο.. γιατι το εχω ξανακανει αλλοτε με αλλα κουταβια αδεσποτα.. και ποτε καμια τροφη δεν μαλακωσε ή εβγαλε ζωμο... ισα ισα.. που σκεφτομουν.. τι σκ@τ@ ταιζουμε τα σκυλια μας.. και μας λενε οτι ειναι τα καλυτερα..

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Οσο για τον φιλο με το κουταβακι Rott, νομιζω πως δεν ειναι πολυ παχυ το σκυλακι του. Απλα μην το παρακανει γιατι ότι τροφη και αν δωσει, οσο καλη και να ειναι, αν ειναι σε μεγαλες ποσοτητες, μαλλον κακο θα κανει. Αλλωστε αντι να ρωταει εδω, γιατι δεν ρωταει εναν κτηνιατρο ωστε να εξετασει το σκυλακι και να του πει για τις αποριες του;
Μανώλη μάλλον παρεξήγησες, αν αναφέρεσαι σε μένα.
Δε θεώρησα ποτέ τη σκύλα υπέρβαρη. Απλά ζητούσα γνώμες περί ποσότητας σε σχέση με δραστηριότητα και ποιότητα κοπράνων.
Σαφώς και μιλάω με τον κτηνίατρο για πράγματα που με προβληματίζουν, αλλά και τα φόρα γι αυτό υπάρχουν. Για να συζητάμε επί θεμάτων.
Αν δε ρωτάμε ως λες δεν θα υπάρχουν τόπικς. !!:D
Τεσπά.

Στο θέμα συνάδελφοι, είχατε δίκιο.
Με μείωση τροφής στα 280γρ./ημέρα η Cuba κάνει κακάκια χειροπιαστά ;)- λίγα και άοσμα σε σχέση με την μπόχα πριν.

Σας μερσώ όλους !!!:cool:

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Σαφώς και μιλάω με τον κτηνίατρο για πράγματα που με προβληματίζουν, αλλά και τα φόρα γι αυτό υπάρχουν. Για να συζητάμε επί θεμάτων.
Αν δε ρωτάμε ως λες δεν θα υπάρχουν τόπικς. !!:D
Μα φυσικα και συζηταμε! Αλλωστε και εγω το ιδιο κανω. Αν δεις, καποτε ειχα και εγω την ιδια απορια με σενα επειδη μου ειπε καποιος εκτροφεας οτι η Αβανα μου ηταν παχια οταν ηταν 6 μηνων. Μεχρι φωτογραφιες την εβγαλα και την εβαλα στο site να μου πουν γνωμες. Οτι και να ελεγαν ομως, η λυση ηταν μονο ο γιατρος, που την ειδε, τη ζυγισε και μου ειπε να μη της δινω ενδιαμεσα μεζεδακια και να την ταιζω 2 φορες την ημερα και οχι τρεις οπως εκανα ως τοτε γιατι ειχε μεγαλωσει και δεν το χρειαζοταν πια.
Το forum ειναι καλο για να σου δωσει ιδεες για τις αποριες σου αλλα ολα τα θεματα λυνονται μονο απο το γιατρο και τον εκτροφεα (αν και καποιες φορες μπορει αυτοι οι δυο να διαφωνουν ριζικα)...
By the way, πολυ ομορφη η σκυλιτσα σου! Αντε με το καλο να την πας και σε εκθεση!

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
Εγω θελω να φερω ενα παραδειγμα .Ειχα θεσει ενα θεμα για το ποσα γευματα πρεπει να κανει ο σκυλος μετα τον ενα χρονο ,τα περισσοτερα παιδια στο φορουμ ειπαν για 2 γευματα την ημερα προς αποφυγη συστροφης στομαχου,ο κτηνιατρος μου ειπε για ενα γευμα την ημερα καθως και ο εκπαιδευτης.Τωρα ειναι 19 μηνων και του μοιραζω ακομα τα γευματα στα 2 ενα πρωι ενα βραδυ.Η λογικη λεει οτι τα 2 γευματα βοηθανε στην αποφυγη συστροφης ,γιατι ομως η κτηνιατρικη μιλαει για 1 γευμα???
Μα φυσικα και συζηταμε! Αλλωστε και εγω το ιδιο κανω. Αν δεις, καποτε ειχα και εγω την ιδια απορια με σενα επειδη μου ειπε καποιος εκτροφεας οτι η Αβανα μου ηταν παχια οταν ηταν 6 μηνων. Μεχρι φωτογραφιες την εβγαλα και την εβαλα στο site να μου πουν γνωμες. Οτι και να ελεγαν ομως, η λυση ηταν μονο ο γιατρος, που την ειδε, τη ζυγισε και μου ειπε να μη της δινω ενδιαμεσα μεζεδακια και να την ταιζω 2 φορες την ημερα και οχι τρεις οπως εκανα ως τοτε γιατι ειχε μεγαλωσει και δεν το χρειαζοταν πια.
Το forum ειναι καλο για να σου δωσει ιδεες για τις αποριες σου αλλα ολα τα θεματα λυνονται μονο απο το γιατρο και τον εκτροφεα (αν και καποιες φορες μπορει αυτοι οι δυο να διαφωνουν ριζικα)...
By the way, πολυ ομορφη η σκυλιτσα σου! Αντε με το καλο να την πας και σε εκθεση!

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε 1 ή 2 αναλογα αν μπορω να το κανω. Αν ειμαι εκει και μπορω δηλαδη. Πραγματι οι εκτροφεις που εχω ρωτησει τους δινουν 1 γευμα γιατι ειναι και πιο πρακτικο ισως. Δεν κανει να φανε και να γυμναστουν ουτε να γυμναστουν και μετα να φανε για να μην παθουν καμια συστροφη. Πρεπει να περασει χρονος ενδιαμεσα. Αν ο εκτροφεας παει 2 φορες τη μερα στο "μαντρί", τοτε τη μια παει να τα ταισει και τη δευτερη για να τα γυμνασει. Αν τα ταιζε και τις 2 φορες τοτε πώς θα τα γυμναζε; Μαλιστα καποιοι εκτροφεις εχουν και πανσιον. Αν επρεπε να ταιζουν 2 φορες τη μερα, τοτε θα επρεπε να ζουνε και εκεινοι σε κλουβι εκει μεσα για να προλαβαινουν!
Αρα (αποψη μου) ταιζε το σκυλο σου 2 φορες τη μερα αρκει να μην ειναι μετα απο εντονη ασκηση ή μεγαλη βολτα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν ειστε ευχαριστημενοι με την εικονα του σκυλου σας απο την τροφη που δινετε....
( πρωτη εκτιμηση του σκυλου, κανονικα κιλα, λαμπερο δερμα, ελαχιστη τριχοπτωση, κανονικα σχηματισμενα κοπρανα.....
και δευτερη εκτιμηση εξετασεις αιματολογικες βιοχημικες κλπ σε σωστα επιπεδα....)
τοτε δεν εχετε λογο να αλλαξετε την τροφη που ταιζετε.....
αν τωρα μακροχρονια μπορει να προκυψει κατι.... κανεις δεν μπορει να γνωριζει αν ειναι κληρονομικο ή την πειραξε η συγκεκριμενη τροφη ή κατι διαφορετικο....
( κληρονομικο ισως μπορειτε εξεταζοντας το γενεαλογικο του δενδρο... οπου αυτο ειναι εφικτο.... να το απορριψετε ή οχι...)

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
αν ειστε ευχαριστημενοι με την εικονα του σκυλου σας απο την τροφη που δινετε....
( πρωτη εκτιμηση του σκυλου, κανονικα κιλα, λαμπερο δερμα, ελαχιστη τριχοπτωση, κανονικα σχηματισμενα κοπρανα.....
και δευτερη εκτιμηση εξετασεις αιματολογικες βιοχημικες κλπ σε σωστα επιπεδα....)
τοτε δεν εχετε λογο να αλλαξετε την τροφη που ταιζετε.....
αν τωρα μακροχρονια μπορει να προκυψει κατι.... κανεις δεν μπορει να γνωριζει αν ειναι κληρονομικο ή την πειραξε η συγκεκριμενη τροφη ή κατι διαφορετικο....
( κληρονομικο ισως μπορειτε εξεταζοντας το γενεαλογικο του δενδρο... οπου αυτο ειναι εφικτο.... να το απορριψετε ή οχι...)
Eξαρταται απο τον σκυλο :p:p:p
Πχ τα Λαμπραντορ,ειδικα τα κιτρινα...τριχομηχανες ειναι :D:D

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Χθες βρισκόμουν στο Μαρκόπουλο για δουλειά και εντελώς τυχαία βρήκα petshop (μόνο ψάρια είχε) που πούλαγε orijen και acana.
Η τιμή της acana grasslands ήταν τα 13,5κιλά στα 60,00€.

Πήρα την κάρτα του καθώς ως μου είπε μένει Αγ. Παρασκευή και μπορεί να τα κουβαλάει ο ίδιος εως εκεί για να μην τρέχω Μαρκόπουλο.

Παπαδημητρίου 13 - Μαρκόπουλο - 2299022289

Δεν τον ξέρω για να αποτελεί διαφήμιση, απλά ενημερώνω καθώς είναι και η φθηνότερη τιμή που βρήκα εως σήμερα.

Αν θεωρείτε διαφήμιση ζητώ συγγνώμη και ας σβηστεί το πόστ.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Και εγώ acana ταϊζω την Μπραντυ ή τουλάχιστον "προσπαθώ" γιατί γενικά δεν τρώει.
Διάβασα ότι τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να ελαττώνουμε στο minimum την πρωτεϊνη, φυσικά όχι κατω απο ενα λογικό οριο.
Από την άλλη δεν πρεπει να αλλάζουμε την τροφή συχνά.
Με ποια διαδικασία γίνεται αυτό? Κάθε φορά αρχές καολοκαιριού και φθινοπόρου πρέπει να κάνουμε ολοκληρη την διαδικασία αλλαγής τροφής (10ήμερο συνήθειας)?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο ισχυει για λογους ελλειψης δραστηριοτητων,λογω ζεστης.μπορει το σκυλι να συνεχιζει να αθλειται η να εκτονωνεται ,αλλα νυχτερινες ωρες.δεν υπαρχει λογος να αλλαζεις συνηθειες ετσι απλα....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγω θα ρωτησω παλι ισχυει αυτο το τηλ???Ξερει κανεις γιατι μενω σε διπλανο δημο και με ενδιαφερει αν την αγοραζω πιο φτηνα γιατι και το πετ που ψωνιζω μενιδι ειναι!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog