Σαπουνόπερα; Εκπαιδεύτρια σκύλων είναι η τύπισσα, όχι η Καρολάιν απο το "τόλμη και γοητεία"! Χα χα χα!
Πολλοί υποστηρίζουν αυτό το είδος τιμωρίας ακόμα κι εδώ στο φόρουμ. Αν η τακτική αυτή είναι λάθος, τότε πώς μπορεί να γίνει με τη "στιγμιαία διόρθωση"; Θα με ενδιέφερε! Ούτε σε εμένα αρέσει να απομονώνω το σκύλο μου, παρ'όλο που έχει αποτέλεσμα.
Ένα παραδειγμα στο περιπου σου ειπε ο Φοιβος.
Εγω ειμαι αλλης σχολης, όταν βεβαια προκειται για σκυλο καποιας ηλικιας και όχι για τελειως κουταβι.
Θετικη μεθοδος. Πρωτα του στρεφεις την προσοχη σε κατι άλλο, πχ ένα μπαλακι, αν υποθεσουμε ότι είναι το αγαπημένο του παιχνιδι (που το εχεις ηδη στην τσεπη σου, εφοσον ξερεις ότι ο σκυλος εχει την ταση πχ να δαγκωνει – μπορει πχ να πηδαει πανω στο καναπε). Πιθανοτατα θα παρατησει το δαγκωμα και θα θελει να παιξει με το μπαλακι. Βλεπει ετσι ότι αν αφησει το δαγκωμα, μπορει να κανει κατι πολύ ευχαριστο.
Σε λιγα λεπτα σταματας ΕΣΥ το παιχνιδι και εξαφανιζεις το μπαλακι. Αυτό στα ματια του σε τοποθετει μια σκαλα ψηλα στην ιεραρχια επειδη εσυ καθοριζεις τους ορους του παιχνιδιου.
Άλλη μεθοδος, συντομοτατη και αποτελεσματικότατη. Ο σκυλος εχει την ταση να σε ψιλοδαγκωνει όπως στο βιντεο της κυριας Βικτωρια. Τον εχεις να περιφερεται με ένα μικρο λουρι περιπου μισο μετρο. Την ωρα που σε δαγκωνει πιανεις το λουρι, λες δυνατα ΜΗ και διορθωνεις με το λουρι με ένα ή δυο στιγμιαια αποτομα τραβηγματα. Μολις σε αφησει τον επιβραβευεις ηρεμα και χαλαρά για να καταλαβει οτι ηταν ανεπιθυμητη συμπεριφορα και ότι εκανε το σωστο που σε αφησε αλλά και για να φυγει η ενταση από την διορθωση.
Σε πιο εντονες καταστασεις η δουλεια παει μακρια και καλυτερα να πας σε εκπαιδευτη