Καλησπέρα,
εγώ τη λυκοσκυλίτσα μου την αγόρασα από ιδιώτη έναντι διακοσίων ευρώ.Είναι ένα λυκόσκυλο στο προτυπο της φυλής και όταν λέω πρότυπο δεν εννοώ αυτό που ορίζεται απο τις εκθέσεις αλλά αυτό που μπορούσε κανείς να διακρίνει στα γερμανικά ποιμενικά των αρχών του περασμένου αιώνα τόσο μορφολογικά όσο και στο ταμπεραμέντο του.Είμαι κατά των περισσότερων εκτροφείων για τους παρακάτω λόγους.Πολλοί εκτροφείς θέλουν τα σκυλιά τους να μπορούν να πάρουν μέρος σε εκθέσεις μορφολογίας με αποτελεσμα η φυλή να αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου ώστε τα σκυλιά να γίνονται πιο όμορφα(π.χ. αλλάγή στα γ.π. , παγκ, μπουλ τερριε, καβαλιε κλπ).Για να μην πω πολλά πραγματα, ο άνθρωπος που μου πούλησε το σκυλο (χωρίς χαρτιά, μόνο με μικροτσιπ, βιβλιάριο και πρωτο εμβόλιο) ζήτησε να με δεί και να μάθει πολλά πραγματα για εμένα και για τον κολλητό μου ο οποίος επίσης ήθελε σκύλο.Αφου συναντηθήκαμε ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δωσει ενα απο τα κουταβια στον φίλο μου μονο και μόνο επειδή ήταν της άποψης να μένει ο σκυλος στην αυλή και ο ίδιος θέλει τα κουτάβια του να αντιμετωπίζονται σαν κατοικίδια.Με τον άνθρωπο μιλάω για κάθε θέμα που έχω με το σκύλο και το μόνο που δεν ήξερε να με βοηθήσει το έλυσα μέσω του φόρουμ. Επίσης μέσω φωτογραφιων και βίντεο βλέπει την προοδο και την αναπτυξη του σκύλου.Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί να είναι byb αλλά καλό είναι να μη γενικέυουμε και να λεμε ότι όλοι οι bybs είναι απερίσκεπτοι αλλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν συνείδηση, ΓΝΩΣΗ και ΑΓΑΠΗ για τους σκύλους.