ναι σιγουρα εκει βασιζονται... στην ευαισθησια μας αλλα μοθ ειναι δυσκολο να φανταστω πως οι ιδιοκτητες των πετ σοπ δεν ειναι φιλοζωοι....
θα επρεπε να γινεται ελεγχος στο που δινεται αδεια για πετ σοπ :/
και ποιος μοθ λεει ομως οτι οι εκτροφεις ειναι καλυτεροι.... και αυτοι για το κερδος το κανοθν, οχι για την ψυχη της μητερας τοθς...
Να σου πω τι κανουν οι πετσοπαδες .., πρώτα πρώτα δεν έχουν καμια σχέση με την φιλοζωία ..,δεν υπάρχει φιλόζωος πετσοπας που να πουλάει στο μαγαζί του ζώα ...!!αν ήταν.. πολύ απλά δεν θα πούλαγε εκεί ζώα..
Μετά το παίζουν ξερόλες , χωρίς στην ουσία να γνωρίζουν τίποτα δίνοντας στους πελάτες ασταθείς πληροφορίες..
Ξέρω petshop που έχει πουλήσει χελώνα ξήρας..
Οι εκτροφείς είναι ανθρωποι οι οποιοι αφιερώνουν την ζωή τους στα σκυλιά , στην αγαπημένη τους ράτσα και πολύ απλά έκαναν αυτό που αγαπούσαν.. επάγγελμα ...
Κάπως έτσι γίνετε και με τους περισσοτερους καλους κτηνιάτρους ..
Δεν είναι εμπόριο ακριβώς γιατί αυτό που παράγουν θέλει πολύ αγάπη και στοργή για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν ...
Είναι ένα χόμπι ,όπου γίνετε επάγγελμα ..,με πολύ κόπο ..,με πολύ χρόνο .. ,με πολύ διάβασμα ...
και με τόσες λεπτομέρειες ενασχολήσης που προσωπικά το θεωρώ αδύνατον να είσαι εκτροφέας και να μην αγαπάς πραγματικά τα σκυλιά ..
Οταν ομως λέμε εκτροφείς ,δεν εννοούμε συλλέκτες ...τυπου ..έχω 100 σκυλιά πολλών ρατσών που γεννοβολάνε και δίνω κουτάβια ..
δεν είναι αυτός εκτροφεας ...
και προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να εξασφαλιστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα όταν έχεις πάνω από 2 είδη ρατσών ...και ίσως λέω και πολλές ..
Επίσης υπάρχουν εκτροφείς όπου θεωρούν τον εαυτό τους επίσημα εκτροφεα συγκεκριμένων ρατσών ισχυρίζοντας αναληθη πρότυπα συγκεκριμένων ρατσών στους πελαστες τους , ότι είναι έτσι ..,π.χ από 5 κιλά που θεωρείτε η ράτσα (παράδειγμα δίνω..)ότι το σωστό είναι 2 κιλά ..
θέλει προσοχή γενικά ..,αλλα ο πιο εύκολος και ξεκάθαρος δρόμος είναι ότι τα pet shop τα έχουμε για όλα τα αλλα ...,εκτος από την αγορά ζώου γενικά ...