Aντι-troll moderator

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αν μείνω,θα αλλάξει ο τρόπος που δρουν τα τρολλς?
μαλλον οχι- αλλα θα διαβασεις ΚΑΙ εσυ καθε 3 και λιγο θεματακια και θα κατσαροσουν τα νυχια των ποδιων σου απο τα νευρα και θα δεις τι τραβαμε εδω περα τοσα χρονια!

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Κι εγώ συμφωνώ, δεν είναι εμφανέστατο.
Κάποιοι έχουν όλα τα προσόντα..ρωτάνε βλακείες, προκαλούν με τις δηλώσεις τους, και τελικά μετά από καιρό αποδυκνείεται ότι δεν είχαν καμία σχέση με τρολς, ήταν σοβαρά μέλη και αυτές τότε ήταν οι απόψεις τους.
Για αυτό θέλει probation για όλους.
Τα "ρωτάνε βλακείς και προκαλούν με τις δηλώσεις τους" μπορούν να αποφευχθούν με απλή παράθεση ενοτήτων εφόσον είναι σοβαρά μέλη!
Τα trolls απλά θέλουν να απαντάτε,δεν έχουν υπομονή και επιδιώκουν το flaming και γενικότερα ο τρόπος τους δείχνει τι είναι.Από την άλλη,αν μετά την παράθεση των ενοτήτων(τύπου γιατί όχι απο πετ σοπ και τέτοια) υπάρχει μια στάση διαφορετική απο τη δική μας,από του forum τότε δεν είναι ανάγκη να υπάρχει αντιπαράθεση,γιατί ήδη οι ενότητες έχουν πολλά πειστήρια και αν δεν είναι trolls,είναι ηλίθιοι,οπότε σε αυτούς γνώμη κανείς δεν μπορεί να αλλάξει.Στους τελευταίους,εφόσον δεν είναι τρολλς,που μάλλον θα 'ναι,αν επιδιώξουν flaming σε άλλα μέρη εκτος του "νεα μέλη",όπου απλά λένε τη γνώμη τους,θα πρέπει να σβήνονται(γιατα τρολλς δεν το συζητάμε καν).
Εντέλει,αυτό στα πρότυπα που είπε η FrenchieFan το βρίσκω λογικότατο!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
και τωρα αν καποιος μπει στο φορουμ με σκοπο να τρολλαρει, θα διαβασει αυτο το thread και θα ξερει ακριβως τι να μην κανει για να μην τον παρουν χαμπαρι.
Την ιδεα της frenchie την βρισκω πολυ σωστη,αλλα θα προτεινα αυτο το thread να διαγραφει λιαν συντομως.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Ελπίζω, ότι θα καταλάβεις, ότι αυτό που λες, δεν ισχύει.
Ελπίζω να μου απαντούσες σε αυτό που σε ρώτησα.Τέλως πάντων,μην απαντήσεις καν.Δεν έχει νόημα.Δεν ξέρω mareco,μου βγάζεις μια έντονη ειρωνία πολλές φορές όταν μιλάς,ίσως κάνω και λάθος.

είσαι νέος όπως λες στο φόρουμ....Και είναι λογικό να μην ξέρεις ότι πολλές φορές έχουν θιχτεί συμφέροντα πετ σοπς - κουταβοεμπόρων έμμεσα...ή ακόμα και άμεσα από την στάση του φόρουμ
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου απίθανο τέτοιοι τύποι να δημιουργούν εσκεμμένα προβλήματα...
ή να θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με το να φτιάχνουν πολλαπλά προφίλ και να προμοτάρουν απόψεις "δεν είναι και τόσο κακό να πάρεις από πετ σοπ"....

Σαφώς και είναι εμφανές ποιό είναι το troll με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και αν υποτίθεται ότι γράφει σοβαρά. Μπορεί να μην φανεί στο πρώτο του ή δεύτερο πόστ ...θα φανεί στη πορεία.

Το να μην δίνεις σημασία δεν είναι κάτι απλό γιατί απλά υπάρχουν δεκάδες μέλη και όλο και κάποιος θα του απαντήσει.

Το νέο μέλος όταν μπαίνει και έχει ενα θέμα δεν έχει άραγε καμία περιέργεια να δει αν κάποιος έχει αναπτύξει το ίδιο ακριβώς θέμα ? ..ή έστω να ψάξει λίγο..?
Δεν ξέρω όντως αν έχουν θειχτεί συμφέροντα αλλά εξακολουθεί να μου φαίνεται απίθανο,γιατί το forum βρήθει θεμάτων κατά των pet shops/bybs.Κάποιος που θα μπει στο forum δεν θα πάει να δει στα "νέα μέλη" το τι λέγεται.Και εδώ κολλάει αυτό που είπε η FrenchieFan για το γερμανικό που παρακολουθεί.
Δείτε αυτό που απάντησα ακριβώς πριν,με σχετικη παράθεση ενοτήτων,αν κάποιος μπει και δει τη γνώμη του troll θα δει και τις ενότητες.
Επίσης,το συζητάμε για να μην απαντά κανείς,ή οι περισσότεροι.
Όσο για την περιέργια συμφωνω(αν και εγώ άνοιξα κάποια θέματα αν και είχα διαβάσει γενικά),γι αυτό δεν θα έχουν δύναμη η άποψη των τρολλς.

μαλλον οχι- αλλα θα διαβασεις ΚΑΙ εσυ καθε 3 και λιγο θεματακια και θα κατσαροσουν τα νυχια των ποδιων σου απο τα νευρα και θα δεις τι τραβαμε εδω περα τοσα χρονια!
"Τι τραβάμε" μου φαίνεται σαν να 'ναι δουλειά:p.Μην απαντάτε ρε παιδιά,απλά δώστε ενότητες.Αν συνεχίσει στο ίδιο μότο είναι τρολλ ή ηλίθιος και το forum πρέπει να πράξει αναλόγως

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
και τωρα αν καποιος μπει στο φορουμ με σκοπο να τρολλαρει, θα διαβασει αυτο το thread και θα ξερει ακριβως τι να μην κανει για να μην τον παρουν χαμπαρι.
Την ιδεα της frenchie την βρισκω πολυ σωστη,αλλα θα προτεινα αυτο το thread να διαγραφει λιαν συντομως.
Και πώς θα είναι αξιοπρεπές τρολλ αν δεν κάνει όλα αυτά :p?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
"Τι τραβάμε" μου φαίνεται σαν να 'ναι δουλειά:p.Μην απαντάτε ρε παιδιά,απλά δώστε ενότητες.Αν συνεχίσει στο ίδιο μότο είναι τρολλ ή ηλίθιος και το forum πρέπει να πράξει αναλόγως
Ξερεις ποσοι μπηκαν σαν ηλιθιοι εδω μεσα?Οι περισσοτεροι νομιζω σαν ηλιθιοι μπηκαμε.Εγω παλευα να κανω λογαριασμο απο το 2011 παρακαλω και δεν μπορουσα να το ενεργοποιησω!Αν εγραφα τοτε,το λιγοτερο ηλιθια θα φαινομουν,ισως να φαινομουν και τρολ!! Με τον καιρο ομως μαθαμε ενα δυο πραγματα...Δεν ειναι τοσο ευκολο να αναγνωριστει ο ηλιθιος(προτιμω το ασχετος..) απο το τρολ οποτε μην τους παρει ολους η μπαλα.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Ξερεις ποσοι μπηκαν σαν ηλιθιοι εδω μεσα?Οι περισσοτεροι νομιζω σαν ηλιθιοι μπηκαμε.Εγω παλευα να κανω λογαριασμο απο το 2011 παρακαλω και δεν μπορουσα να το ενεργοποιησω!Αν εγραφα τοτε,το λιγοτερο ηλιθια θα φαινομουν,ισως να φαινομουν και τρολ!! Με τον καιρο ομως μαθαμε ενα δυο πραγματα...Δεν ειναι τοσο ευκολο να αναγνωριστει ο ηλιθιος(προτιμω το ασχετος..) απο το τρολ οποτε μην τους παρει ολους η μπαλα.
Δεν με κατάλαβες!
Ηλιθιους ορίζω αυτους που διαβάζουν και παρόλα αυτά επιμένουν.Δεν είναι αναγκαστικ το να είναι τρολλ,απλά μάλλον δεν θέλουν να μεταβληθεί η γνώμη τους.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Ρε συ fightclubith το θέμα εδώ είναι τρόποι αντιμετώπισης του τρολαρίσματος, όχι αν θεωρούμε εσένα τρολ ή στόκο..

Το IP Ban πάντως έιναι μια αρχή, τουλάχιστον αν κάποιος μπαίνει από κάπου με static ip (τουλάχιστον από καμιά δουλειά π.χ.) ε κάτι κάνει.

Τώρα το φόρουμ όπου δεν θα γράφουν όλοι με guest section σημαίνει ότι ο καθένας που θα μπαίνει θα πρέπει να ανοίγει καινούριο θέμα για χιλιογραμμένα πράγματα. Και φυσικά να μην απαγορευτεί εντελώς το γράψιμο έστω και για τα 20 πρώτα ποστς γιατί εδώ δεν πρόκειται για ειδικό για διατροφή φόρουμ οπότε άτομα που μες στον πανικό τους, έστω και για βλακεία (λόγω άγνοιας) λόγο θέλουν να γράψουν "το σκυλί μου κάνει τον ένα εμετό πίσω από τον άλλο, sos" να μπορούν να πάρουν κάποιες γρήγορες συμβουλές.

Αλλά έχει δίκιο ο sea-mol... Δεν εμπιστεύεσαι να συζητήσεις πουθενά με αυτά που γίνονται τελευταία.. Κι αυτό ενισχύει και μία "κλίκα των παλαιοτέρων μελών", αφού ο κόσμος επιλέγει να συνδιαλέγεται και να δίνει βάρος μόνο σε αυτούς που είναι σίγουρος ότι δεν είναι τρολ, κάτι που εμποδίζει τον υγιή διάλογο με τα νέα μέλη. Μία γρηγορότερη αντιμετώπιση των τρολ είναι ευκταία.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
=D> Συμφωνω απολυτα

Δεν με κατάλαβες!
Ηλιθιους ορίζω αυτους που διαβάζουν και παρόλα αυτά επιμένουν.Δεν είναι αναγκαστικ το να είναι τρολλ,απλά μάλλον δεν θέλουν να μεταβληθεί η γνώμη τους.
Συμφωνω Επισης. Απο ηλιθιοτητα αλλο τιποτα
Ειναι ανωφελο να καθομαστε να ασχολουμαστε με το ποιος ειναι τρολ η οχι.
Μπορει να ναι τρολ, μπορει να εχει αγνοια, και το πιθανοτερο ειναι και να εχει αγνοια ΚΑΙ να ειναι ηλιθιος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Fightclubiths, γενικώς δεν απαντάω σε πράγματα που δεν έχουν νόημα, όπως λες.
Οπως το αν θα εκλείψουν τα trolls. Οχι. Δεν θα εκλείψουν. Δεν χρειάζεται και δεν γίνεται κιόλας. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, δεν υπάρχει τρόπος, να υποψιαστείς άμεσα, μια τέτοια μεθοδευμένη κατάσταση. Κάποιες [ίσως τις περισσότερες] τις καταλαβαίνουμε με διάφορους τρόπους, λόγω εμπειρίας από το φόρουμ κυρίως. Αλλά πρέπει και να μπορείς να το αποδείξεις. Σίγουρα, αργά ή γρήγορα, αποδεικνύεται βέβαια. Από κει και πέρα, θεωρώ ιδιαίτερα δυστυχισμένα τα άτομα, που κάνουν το trolling, αυτοσκοπό, που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Κάποιοι απ'αυτούς, θεωρώ ότι είναι και ιδιαίτερης ευφυίας και είναι αμαρτία, να καταναλώνουν έτσι, τα εγκεφαλικά τους κύταρρα. Αλλά παρόλο που ενστερνίζομαι αυτή την άποψη, δεν είμαι σε θέση να παραστήσω την ψυχίατρο. Δεν με ενδιαφέρει. Αλλουνού δουλειά είναι. Δική μου "δουλειά", είναι να κρατάω το φόρουμ όσο γίνεται "καθαρό". Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν ξέρω αν υπάρχει τεχνικός τρόπος, να εντοπιστούν. Θεωρώ πως όχι, πάντα. Στο ενδιάμεσο όμως, δεν είναι δυνατόν [εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να το κάνω] να υποψιαζόμαστε αυτομάτως κάθε νέο μέλος, αλλά ούτε και να αφήνουμε αναπάντητες βλακείες. Οχι, γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην πρόκληση της βλακείας, αλλά γιατί διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι, που μπορεί να νομίσουν, ότι μια ηλιθιότητα που μένει αναπάντητη, είναι και σωστή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Οπως το αν θα εκλείψουν τα trolls. Οχι. Δεν θα εκλείψουν. Δεν χρειάζεται και δεν γίνεται κιόλας. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, δεν υπάρχει τρόπος, να υποψιαστείς άμεσα, μια τέτοια μεθοδευμένη κατάσταση.
Επειδή ακριβώς είναι μια μεθοδευμένη κατάσταση, οργανωμένη επίθεση κανονικότατα, η οποία τραβάει πάνω από δύο μήνες, και έχει κάνει τα παλιά μέλη του φόρουμ να δυσανασχετούν νομιζω ότι πρέπει να συζήτησετε με τον αντμιν την λήψη κάποιων μέτρων. Κάποιο σας προτείναμε μερικά, σίγουρα αν ασχοληθείτε θα ανακαλύψετε και άλλα. τουλάχιστον να περιοριστούν και να μην καταστρέφουν τα θέματα σε όλο το φόρουμ. Και το λέω σε σένα που ξέρω ότι νοιάζεσαι έμπρακτα για το φόρουμ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε κάποια θέματα είναι (σχετικά πάντα) εύκολο να αγνοηθεί το troll. π.χ. στα καλοσωρίσματα, αν κάποιος έχει το ψυχικό σθένος να βλέπει τη ζημιά και να μένει αμέτοχος. Το πραγματικό (κατα τη γνώμη μου) πρόβλημα αρχίζει όταν το εκάστοτε troll εδραιώνεται κι αρχίζει να απλώνεται και σε άλλα θέματα, πιο ενδιαφέροντα, και πιθανόν, πιο σημαντικά με αποτέλεσμα είτε να χάνει το θέμα το ενδιαφέρον του, είτε να γίνεται έως και επιζήμιο, έμμεσα, για το σκύλο. Όχι το σκύλο του troll (που δεν ξέρουμε αν έχει καν) αλλά για το σκύλο του κάθε ανωνυμου αναγνώστη του φόρουμ.

Συμφωνώ με την Estranged, ότι αρχίζει να ενισχύεται" η κλίκα των παλαιότερων μελών", κι είναι κρίμα να αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα η δική μου γνώμη, που ουσιαστικά ακόμα ξέρω ελάχιστα για το θέμα σκύλος, παρά η γνώμη κάποιου νεώτερου μέλους, που ίσως έχει κάποια καταρτηση και σοβαρότερη άποψη από τη δική μου.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Διαφωνώ με τον ορισμό σοβαρού κ ασόβαρου μέλους.
Και κάποιος που με υποκειμενικά κριτήρια θεωρείται ασόβαρος, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να γράφει..

Κάποια γελοία όμως θέματα,η θέματα που έχουν συζητηθεί πολλές φορές μπορούν κάλλιστα να κλειδώνονται με κάποιες παραπομπές.

Το ποια θέματα θα χαρακτηρίζονται ως τέτοια, επαφίεται αποκλειστικά στην ευχέρεια της διαχειριστικής ομάδας. Αυτή είναι υπεύθυνη για το επίπεδο των συζητήσεων και το γενικότερο κλίμα.

Η αλλαγή πρέπει να γίνεται σταδιακά για να μην εγείρονται αντιδράσεις εις βάρος της διαχειριστικής ομάδας, αλλά νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι όταν ο άλλος φτιάχνει θέμα γιατί ο σκύλος του τα κάνει μέσα..ε μάλλον ένα λουκέτο θα το εκτιμήσουμε όλοι.

Ούτε ban ip κ τέτοια που ακούστηκαν, ούτε πολυπλοκότητα..

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πιστεψε συλβοσκυλο ειναι το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα κι εγω οταν διαβασα το θεμα, οτι απλα τωρα τα τρολ θα ξερουν τι να μην κανουν.
Απο την αλλη ομως σκεφτηκα οτι τοτε δεν θα ειναι τρολλ αν απαντανε σοβαρα και δεν κανουν flaming οπως λενε. Απλα ενα "ηλιθιο τρολ" που θα ειχε γινει ban και μετα θα ξαναεκανε εγγραφη, τωρα θα ξερει να κανει απο διαφορετικη ip για να μην το καταλαβουν.

Επισης εχει δικιο το mareco. Και τρολ να ειναι, δυστιχως δεν γινεται να μην απαντας επειδη ετσι οταν καποιο νεο μελος διαβασει το φορουμ και τυχει να πεσει σε εκεινο το θεμα τοτε θα νομιζει οτι ειναι σωστα αυτα που εχει πει το τρολ και το καθε τρολ.
Δουλεια του φορουμ ειναι να ενημερωνει και στο τελος του θεματος να υπερισχισει το σωστο και οχι η βλακεια.

Επισης εγω ειχα αρχισει να γινομαι πιο επιφυλακτικη απο εκεινους τους δυο με τα jack russell (πιστευω πολλοι τους θυμομαστε) που βεβαια εκεινοι δεν ηταν τρολλ αλλα μαλλον κατι πολυ χειροτερο. Που το επαιζαν αγιοι και γνωστες και τελικα καπου αλλου αποσκοπουσε ολο αυτο.

Δυστιχως σε μια διαδυκτιακη κοινοτητα δεν μπορεις να ξερεις ποιον εχεις απεναντι σου (οχι παντα τουλαχιστον) ειτε ειναι τρολ ειτε ειναι κατι αλλο. Και πιστευω οτι τα τρολ ειναι το λιγοτερο.

Επισης δεν σημαινει οτι καποιος που επιμενει πχ στο οτι δεν ειναι κακο να παρεις σκυλο απο ιδιωτη ειναι και τρολ. Υπαρχουν πολλοι που ειναι κολλημενοι με παλιες αντιληψεις και που πιστευουν οτι ειναι καλο να ζευγαρωνουν εστω και μια φορα οι σκυλες τους. Οσο και να μας εκνευριζει ΔΥΣΤΙΧΩΣ δεν μπορουμε να κανουμε κατι εκει, ουτε σημαινει οτι το κανει για να μας τρολαρει.
Οποτε ξανασυμφωνω με το mareco οτι δεν ειναι παντα ευκολο να εντοπιστουν.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Νομίζω ότι πολύ σπαταλημένη φαιά ουσία για το τίποτα!
Διαφωνώ για τα περί μεθόδευσης,διαφορετικών ip κ.τ.λ.(μπορεί να υπάρχουν αλλά τις πιο πολλές φορές νομίζω είναι απλά για χαβαλέ)
Δεν ξέρω αν ενισχύεται μια "κλίκα παλαιότερων μελών",αλλά αν ισχύει το αποδίδω κυρίως στην παλαιότητα και μετά στα τρολλ,άρα το θεωρώ αναγκαστικό κακο,αν και βέβαια εμένα μου έχουν απαντήσει πολλές φορές παλιά μέλη!!
Επίσης εξαρτάται το τι θεωρεί κανείς τρολλ!Εγώ θεωρώ τρολλ αυτόν που μπαίνει στα νέα μέλη,και παρά την προτεινόμενη απο μένα(που την έχω δει αρκετές φορές κιόλας από μέλη) παράθεση ενοτήτων, με αυτά που λέει προκαλεί!
Τώρα,αν σε άλλα θέματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις(π.χ. σε θέματα εκπαίδευσης αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις αγοράς σκύλου από byb) δεν τα θεωρώ τρολλ ή δεν μπορώ να το πω σίγουρα και άρα δεν το εξετάζω!!
Κάποιος,εντέλει που θα μπει στο φορουμ θα δει και την μία και την άλλη γνώμη και θα επιλέξει!
Αυτο είναι και το υγιές.
Εμένω σε αυτό που είπα παραπάνω:Αν αγνοείς το παιδάκι που σε κοροϊδεύει,θα σταματήσει!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εγώ πάντως στο παρελθόν ήμουν σίγουρη για δυο νέα μέλη ότι ήταν τρολ, τα οποία απεδείχθει ότι δεν ήταν. Κι όταν λέω "σίγουρη", εννοώ ότι έκοβα το χέρι μου γι αυτό.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα αντιληφθούν άμεσα το νόημα των νημάτων που τους παρατίθενται, είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω ξεροκεφαλιάς, είτε απλά λόγω του οτι έχουν μεγαλώσει σε μια κοινωνία που αυτά που διαβάζουν εδώ τους φαίνονται τελείως εξωπραγματικά και χρειάζονται χρόνο να τα χωνέψουν. Και από τη μικρή μου συμμετοχή στο φόρουμ έχω δει κάποια ελάχιστα περιστατικά ατόμων που μπήκαν με το γνωστό ύφος αλλά στην πορεία το άλλαξαν. Και για μένα αυτά τα ελάχιστα περιστατικά αξίζουν πάρα πολύ γιατί κακά τα ψέμματα ως χώρα έχουμε πρόβλημα (στην κυνοφιλία αναφέρομαι) και τέλος πάντων και ένα και μόνο άτομο να αντιληφθεί το σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου, το ότι δεν πρέπει να ζευγαρώσει το σκύλο του κτλ είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Αυτό που θέλω να πω ουσιαστικά είναι είναι πολλές φορές το παιδάκι που νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει στην πραγματικότητα δεν το κάνει και αν το αγνοήσεις θα χαθεί η μικρή έστω πιθανότητα της αλλαγής που προανέφερα.

Η ιδέα της frenchiefan μου φαίνεται πολύ καλή, δεν ξέρω πόσο εύκολη είναι η υλοποίησή της, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εγώ τουλάχιστον έχω πιάσει τον εαυτό μου να αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε νέο μέλος ως πιθανό τρολ...:roll: