Δεν μπορω να το αναλυσω εδω αλλά αν ανοιξετε νεο θεμα θα σας γραψω ακριβως το αποσπασμα που το έχω διαβάσει και απο πιο βιβλίο. Στην εικονικη-κυνοβιβλιοθηκη το έχω αναφέρει. Αν θέλεις, και οποιοςε θέλει ας το αγοράσει. Λέει πάρα πολλά πράγματα για προβλήματα συμπεριφοράς στους σκύλους και γιατι δεν πρέπει να αγγίζουμε το σκύλο στο κεφάλι. Για τον σκύλο είναι σήμα υποταγής, ότι του ζητάμε να μας υποταχθει και αυτο το πρώτο χρόνο της ζωης του σκύλου δε πρέπει να συμβαίνει πολύ γιατι προσβάλει την κυρχιαρχικότητα που πρέπει να εχει ο σκύλος, και κυρίως ορισμένες φυλές όπως ένα Ακίτα.
Για το Ακίτα ειδικότερα το γνωρίζω συζητώντας με τους εκτροφεις ότι κανείς δε θέλει να έχει έναν ανασφαλές Ακίτα, και στη γλώσσα του σώματος ίσως σε ένα μικρό ποσοστό σχετικά, αλλά σημαντικό ώς προς τον τρόπο που γίνεται, το άγγιγμα στο κεφάλι σημαίνει ανασφάλεια για το ζώο. Βασικά θέλουμε ένα θαρραλέο Ακίτα, αυτόνομο και με αυτοπεπιθηση ενισχημένη. Μπορεί ένα Ακίτα να χάσει την ασφάλεια στον εαυτό του και την αυτονομία του πολύ εύκολα εξ αιτίας της απελπιστικής πίστης που δείχνει στο αφεντικο του. Ειναι λίγο δύο έννοιες αντίθετες, και αυτοσυγκρουόμενες και γι αυτο χρειάζεται πολύ προσεκτικούς χειρισμούς έτσι ώστε ούτε να ξεφύγει πολύ στην κυριαρχία του απέναντι μας, αλλά ούτε και να γεμίσει ανασφάλειες και φοβίες.
Στο πρώτο χρόνο της ζωής του το σκυλί δέχεται ερεθίσματα που αγγίζουν την λεπτομέρεια, αλλά τον στιγματίζουν στη συμπεριφορά του στο μέλλον, και ένα τέτοιο λεπτομερές ερέθισμα είναι και το άγγιγμα στο κεφάλι.