Ισως να είμαι εγώ λάθος, ίσως να γίνω κακιά, αλλά με σταναχωρούν πολλά από αυτά που είπαν παραπάνω μερικοί.Πρώτον, ποτέ δεν θα έδινα λεφτά για να αγοράσω ένα ζωάκι-υπάρχουν τόσα που μας κοιταν στα μάτια και εκλιπαρούν για ένα χάδι.
Αν ήθελες ένα καθαρόαιμο για τους δικούς σου χ-ψ λόγους δεν θα το πλήρωνες?
Αν το θέμα είναι "γιατί καθαρόαιμο?" οι απαντήσεις είναι πολλές... και σίγουρα δε θα το συζητήσουμε εδώ. Σίγουρα εσύ μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ να αγοράσεις ζώο, άλλοι όμως το θέλουν και δεν πρέπει να το καταδικάζουμε αυτό. Έγω π.χ έχω poodle και γουστάρω όλα τα σκυλιά. Έχοντας γνωρίσει όμως το χαρακτήρα του σκύλου αυτού καθώς και κάποια άλλα πλεονεκτήματά του (μεγάλο προσδόκιμο ζωής, δεν μαδάει, ευφυϊα, μικρό μέγεθος κ.ο.κ) μάλλον θα επέλεγα να ξανα-αγοράσω τέτοιο σκύλο.
Δέυτερον, ας πούμε οτι πήρα ένα ζώο απο pet shop, και βρέθηκε οτι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.Ποτέ δεν θα το γύριζα πίσω να αφήσω την τύχη του σε αυτούς!!!
Εσύ κι εγώ κι ο δίπλα ίσως όχι! Τι νόημα όμως έχει να καταδικάζουμε την πράξη ενός άλλου? Τι επέλεξε? Να μην δεχτεί να κρατήσει ένα ετοιμοθάνατο κουτάβι. Άλλοι τον έβαλαν σ' αυτό το λούκι, άλλων είναι η ευθύνη. Ό,τι έγινε-έγινε... Δεν ήταν υποχρεωμένος να πονέσει κι άλλο.
Θα έκανα ότι μπορούσα να το κάνω καλά και αν δεν γινόταν τίποτα ή θα του έκανα ευθανασία(να το έχω όμως αγκαλια) ή αν μπορούσε να επιβιώσει χωρίς να τυρανιέται για λίγο καιρό θα το φρόντιζα όσο μπορούσα.
Άγια θα έκανες. Ωστόσο, με την καταγγελία δε θα έβγαζες άκρη, εφόσον το κατάστημα έχει δηλώσει ότι μέσα σε Α χρονικό διάστημα μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν αν σου βγει ελαττωματικό. Μη σε ξενίζει η λέξη. Τα κουτάβια για τα pet shops είναι απλώς προϊόντα.
Τρίτον, κάπου λέει οτι τα λεφτά δεν θέλει να πάνε στράφι και γι'αυτό πιέζει για άλλο σκυλάκι...ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από το να τα πάρεις τροφές για τα άπειρα αδεσποτάκια?
Ο άνθρωπος είπε ότι δεν θα πάρει άλλο σκυλάκι απ' αυτούς! Το σκέφτηκε, το συζήτησε, το απέρριψε. Και ναι, καλό θα ήταν να πάρει τροφές για τα αδέσποτα, αλλά εδώ ο άνθρωπος και η κοπελιά του χρεώθηκαν με ένα μεγάλο ποσό, όχι για να ταϊσουν τα αδέσποτα, αλλά για να πάρουν σκύλο. Το καλύτερο λοιπόν θα ήταν είτε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και να τα διαθέσουν στην αγορά ενός σκύλου από καλό εκτροφείο, είτε να αγοράσουν τροφές και τέτοια για τον μελλοντικό τους σκύλο. Όταν ξοδεύουμε χρήματα
για μας δεν το κάνουμε για κανέναν κοινωφελή σκοπό. Γιατί έπρεπε να αλλάξει αυτό?