Αυτο δεν το ηξερα!Αυτό είναι το μειονέκτημα όταν κάνεις βασική υπακοή, την οποία νομίζω ότι αποφεύγουν όσοι σκοπεύουν να κατεβάζουν τον σκύλο τους, στις εκθέσεις
Αυτό ακριβώς μου είπε και ο εκπαιδευτής εργασίας! Που έχουν μάθει μόλις τους λέμε να σταματήσουν το περπάτημα να κάτσουν.Αυτό είναι το μειονέκτημα όταν κάνεις βασική υπακοή, την οποία νομίζω ότι αποφεύγουν όσοι σκοπεύουν να κατεβάζουν τον σκύλο τους, στις εκθέσεις
Να πω κάτι, φίλε mareco?Αυτό είναι το μειονέκτημα όταν κάνεις βασική υπακοή, την οποία νομίζω ότι αποφεύγουν όσοι σκοπεύουν να κατεβάζουν τον σκύλο τους, στις εκθέσεις
Ναι, αν έχει μάθει το "μείνε" (όπως η δικιά μου) για να μένει (στο "κάτσε" ή στο "κάτω"), μπορεί το stay" να λειτουργήσει σαν το "περίμενε" το δικό μου...της/του μαθαίνεις απλά μια καινούργια εντολή...το ''stay''...
Παρ'όλο που η λώρα κάνει αυτόματο 'κάτσε' όταν σταματώ, της έμαθα την εντολή ''σήκω'' ή το "μείνε" για τέτοιες περιτώσεις.Αυτό είναι το μειονέκτημα όταν κάνεις βασική υπακοή, την οποία νομίζω ότι αποφεύγουν όσοι σκοπεύουν να κατεβάζουν τον σκύλο τους, στις εκθέσεις
μπραβο Γιαννη! Σωστο!!Να πω κάτι, φίλε mareco?
Αυτοί που λες, την αποφεύγουν (τη βασική υπακοή) γιατί ...βαριούνται!
Προσωπικά, το έλυσα ως εξής, την αλήστου μνήμης εποχή που έτρεχα τη Μόκα: Είχα προσθέσει μία ακόμα εντολή (που την εξάσκησα από μόνος μου), τη μαγική λέξη "περίμενε"!
Ετσι, είχα διπλό κέρδος:
α) Να στέκεται όρθια στην έκθεση, οπότε μπορούσα (τρομάρα μου) να της φτιάξω στοιχειωδώς τα πόδια και την ...κορμοστασιά και
β) Οταν είμαστε έξω και βρέχει, να στέκεται (π.χ., στην άκρη του πεζοδρομίου, μέχρι να σταματήσουν να περνάνε αυτοκίνητα) και έτσι να μην ακουμπάει το "πιπάκι" του κοριτσιού μου στη λασπουριά!
Στη φάση αυτή, λοιπόν, αν προσθέσεις ένα λαχταριστό ...μεζεδάκι στην άκρη του χεριού σου, μπροστά στο στόμα της και το τραβάς απειροελάχιστα προς τα εμπρός (και ελαφρά προς τα επάνω), δεν πρόκειται να κάτσει... θα προσπαθεί να πιάσει το μεζεδάκι......αλλά μόλις πάω να της φτιάξω σωστά τα πόδια και το χειρότερο να της σηκώσω το κεφάλι πιο ψηλά εκεί μου τα χαλάει...
πως το μαθαινουμε?????????της/του μαθαίνεις απλά μια καινούργια εντολή...το ''stay''...
Εδώ χρειάζεται πολλή φαντασία, για να καταλάβει κανείς πως μπορεί να τα δείξει το αρσενικό......''μπαλάκια'' (ή όποια άλλη λέξη προτιμάτε...) για να δείχνουν οι αρσενικοί τους όρχεις...
Kαι ομως ειναι το Βulldog.Ασε που εγώ νόμιζα ότι η Εθνική της Αγγλίας ήταν το Old English Mastiff, με ...αναπληρωματικό το Bullmastiff...
Στο κάτω-κάτω, προστάτευαν και τα βασιλικά κτήματα...
Σωστο!!Kαι ομως ειναι το Βulldog.
Όντως μαγική λέξη αυτή.... ήταν η πρώτη που έμαθα στο Σπουκάκι μου και μας έσωσε πολλές φορές, όχι από τη βροχή, αλλά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, τον κίνδυνο των οποίων ακόμα αγνοεί και αρνείται να μάθει....Προσωπικά, το έλυσα ως εξής, την αλήστου μνήμης εποχή που έτρεχα τη Μόκα: Είχα προσθέσει μία ακόμα εντολή (που την εξάσκησα από μόνος μου), τη μαγική λέξη "περίμενε"!