1ος σκύλος και οικογένεια ...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
oscar said:
και εαν το τριχωμα "πεφτει" η δεν "πεφτει" ποια η διαφορα για την αλεργια?
Λογικα να το παρουμε οταν αιωρουνται οι τριχες παντου,οπου καθεσαι,οπου ξαπλωνεις,οταν πας να χαιδεψεις το ζωο και σου μενει μια τουφα τριχα στα χερια ειναι το ιδιο με ενα τριχωμα που δεν πεφτει ?Οσο σε ενοχλουν τα δικα σου μαλλια αλλο τοσο τοτε σε ενοχλουν και του ζωου.Ισως να ειναι και η ποιοτητα της τριχας δεν γνωριζω,το λεω με επιφυλαξη αυτο.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εαν το χτενιζεις καθε μερα στην βουρτσα θα μεινουν οι "νεκρες" τριχες.και στο ακιτα το ιδιο.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
oscar said:
εαν το χτενιζεις καθε μερα στην βουρτσα θα μεινουν οι "νεκρες" τριχες.και στο ακιτα το ιδιο.
καθε μερα χτενιζω και χτενιζα ποτε δεν το αμελλω που θες να καταληξεις???? :D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
στο οτι και τα μαλτεζ ριχνουν το τριχωμα!!!!
αλλα εχουμε ξεφυγει απο το τοπικ εδω και ωρα.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
oscar said:
στο οτι και τα μαλτεζ ριχνουν το τριχωμα!!!!
αλλα εχουμε ξεφυγει απο το τοπικ εδω και ωρα.
Ωραια για να κλεισουμε το μεταξυ μας λοιπον και να μην ξεφυγουμε περαιτερω οπως ειπα και πιο πριν το δικο μου δεν χανει τριχωμα ειναι unique :lol: :lol: :lol:

spyros_greece

Member
26 Δεκεμβρίου 2007
12
0
gwgw said:
FrenchieFan said:
gwgw said:
παρε ενα λαμπραντορ...ή ενα γκολντεν ριτριβερ..
θα το χαρειτε και εσεις και το μικρο...
Αλλα μαδανε τρελαααααα!!!
ναι δε διαφωνω...ολα ομως τα σκυλια μαδανε..αυτη ειναι η φυση..

αν δε θες τριχες ή θα παρεις ενα κανισακι το οποιο ομως θα κουρευεις καθε τοσο ή παρε μια γατουλα απο εκεινες που δεν εχουν ουτε μια τριχα πανω τους (Σφιγξ νομιζω λεγετε)... ή μη παρεις καθολου ζωο.. :D

δε γινετε να τα εχουμε ολα... και να μη μαδαει, και να τα πηγαινει τελεια με τα παιδια, και να ανεχετε οτι θα του κανει ο μικρος, και να μην εχει προδιαθεση για αρρωστειες, και να μην ειναι νευρικο, επειδη θα εχεις το παιδι.. ε δε γινονται αυτα..
εφοσον αποφασισεις οτι θα εχεις σκυλο για τα επομενα χ χρονια, θα αποφασισεις οτι θα εχεις τριχα ΠΑΝΤΟΥ μεσα στο σπιτι...
δυστυχως ετσι ειναι..
Πολλά ζητάω ε ?
Το ξέρω βρε παιδιά αλλά προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να ψάχνω να δώσω μετά το σκύλο με τα επακόλουθα που έχει αυτό όπως ανέφερε και ο φίλος ROTTIE…….

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το δικο μου μαλτεζακι εχανε πολυ τριχωμα..!
εγω εχω να προτινω τα westie που τα πανε εκπληκτικα με τα παιδια και εχουν και το αβανταζ του μικροσωμου σκυλιου χωρις ομως να σπανε..
εχουν διαφορετικη τριχα απο το μαλτεζ πιο σκλυρη και πολυ λιγοτερη περιποιηση συγκριτικα με ενα μαλτεζ..αλλα δεν θα ελεγα οτι τα μαλτεζ ειναι η ιδανικη ρατσα για παιδια..

για οχι μεγαλες βολτες θα προτεινα το αγγλικο μπουλτογκ που βαριουντε να παρουν τα ποδια τους..αλλα βγαζουν πολλα προβληματα υγειας..

επισης θα ηθελα να πω στον φιλο που ενδιαφερετε να βρει ενα σκυλακι για να τα παει και καλα με τα παιδια..οτι απο την στιγμη που θα βρει το σκυλι τα παιδια και οχι το αντιστροφο..τα παιδια θελουν μεγαλη εκπεδευση για να τα πανε καλα και σωστα με το σκυλι..
το σκυλι μαζι τους θα μεγαλωσει και αν τα παιδια ειναι σωστα μαζι του δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα παει καλα με τα παιδια σε γενικες γραμες οτι ρατσα και να ειναι..

:wink:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καλα κανεις και το ψαχνεις ...και να το ψαξεις και περισσοτερο οταν θα ερθει η ωρα να το παρεις..

σκυλο ομως πες μου..γιατι θες?

spyros_greece

Member
26 Δεκεμβρίου 2007
12
0
oscar said:
καλα κανεις και το ψαχνεις ...και να το ψαξεις και περισσοτερο οταν θα ερθει η ωρα να το παρεις..

σκυλο ομως πες μου..γιατι θες?
Δεν είχα ποτέ σκύλο …
Το παράπονο μου
Ο μικρός θέλει σκύλο …..και χτύπησε ευαίσθητη χορδή
Αλλά όχι για την επιθυμία που έχω να παιδεύω και το ζωντανό αλλά και την οικογένεια
Προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή …….

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
:cry: μην το λες ετσι...
απλα ειναι δυσκολο να συνδιαστουν ολες οι παραμετροι που θετεις.

αστο για αργοτερα ,να μεγαλωσει λιγο και το μωρο και βλεπεις..

μακαρι ολοι να σκεφτοντουσαν οπως εσυ αδελφε!!

spyros_greece

Member
26 Δεκεμβρίου 2007
12
0
oscar said:
:cry: μην το λες ετσι...
απλα ειναι δυσκολο να συνδιαστουν ολες οι παραμετροι που θετεις.

αστο για αργοτερα ,να μεγαλωσει λιγο και το μωρο και βλεπεις..

Είναι 5 και πάει για 6 δεν είναι κατάλληλη ηλικία ?
Για το Shar Pei έχει κανείς άποψη ?

spyros_greece

Member
26 Δεκεμβρίου 2007
12
0
oscar said:
Εννοείς ότι να το δω σε βιτρίνα και να τρελαθώ να το πάρω ??????
Μα είναι ζωντανό δεν είναι κουρδιστό ……..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
στο link που εδωσες λεει σε καποια φαση..( Είναι όμως ιδιαίτερα πεισματάρικα και δεν κάνουν για πολύ «μαλακά» αφεντικά. Απαιτούν πειθαρχία στην ανατροφή και πρέπει αμέσως να τους ξεκαθαρίσετε – με ωραίο τρόπο πάντα – πως σ’ αυτή τη σχέση, εσείς θα είστε ο αρχηγός της αγέλης. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, το Shar Pei σας δεν έχει καμιά αντίρρηση ν’ αναλάβει το... πάνω χέρι.)
Με λιγα λογια τα σαρ πει δεν ειναι η καταληλη επιλογη για πρωτο σκυλι..ειναι δυσκολος χαρακτηρας..

καλυτερα να κινηθεις σιγουρες καταστασεις οπως ενα λαμπραντορ η golden..
η ενα μικροσωμο οπως αυτα που προαναφεραμε..
Εγω ειμαι υπερ στο να μεγαλωνουν τα παιδια με τα σκυλια μεγαλο μαθημα..
Αρκει να μαθεις στα παιδια να σεβονται και να αγαπανε σωστα το σκυλι..
και να μην το εχουνε σαν παιχνιδι..
το σκυλι πρεπει πρωτα να δεις αν το θελεις εσυ ,η γυναικα σου,αν εισαστε ετοιμοι να δεχτητε ενα καινουριο μελος στην οικογενεια...
Αν καποιος απο την οικογενεια δεν το θελει και γενικα εχεις καταλαβει οτι δεν πολυαγαπαει τα ζωα..και δεν θα τα φροντιζει τοτε μην το παρεις..
Το σκυλι θελει αγαπη και ειναι κανονικο μελος της οικογενειας..θα το κανεις μπανιο ,θα το βγαλεις βολτα, θα παιξεις μαζι του..θα εισαι κοντα του αν αρωστησει και θα κανεις τα παντα για να γινει καλα..θελει τον χωρο του,το κρεβατι του..και δεν ειναι με τιποτα για να κοιματε σε ενα μπαλκονι..,ειναι σιγουρα μεγαλη ευθεινη..
Σκεψου το και αν εισαι ετοιμος ,οι ρατσες και γενικα τα σκυλια ειναι αυθονα..και εδω ειμαστε εμεις για να σε συμβουλεψουμε τι, που και απο που, θα το παρεις οταν θα ερθει η ωρα.. :p

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Εννοείς ότι να το δω σε βιτρίνα και να τρελαθώ να το πάρω ??????
oxi,εννοω οτι εχεις μπει μεσα σε ενα φορουμ,ρωτας και αναρωτιεσαι για το τι πρεπει να κανεις.οι περισσοτεροι απο εμας θα μπαιναμε αφου ειχαμε παρει τον σκυλο και θα ζηταγαμε οδηγιες χρησεως.

και 5,και 6 και 7 ειναι μικρος. δεν καταλαβαινω τι σημαινει το παιδι θελει σκυλακι??να το κανει τι??εαν το παρεις σε ποσες ωρες θα το βαρεθει πιστευεις?

@παιδια
εχουμε κανει τοσα τοπικ...ενα τοπικ που να λεμε και τα αρνητικα "του εχω σκυλο" δεν εχουμε κανει.
χωρις να το πολυσκεφτω ..ξεκιναω
.καθε μερα βολτα.σημερα βαριεμαι,ποιος θα τον βγαλει?( καθε μερα -2 φορες την ημερα-επι 10/15 χρονια)
.φτου ξεχασα να του παρω φαγητο.εχει μεινει καμια φακι απο το μεσιμερι?
.μετα το μπανιο μας τα κανει ολα λουτσα.τον επομενο μηνα θα τον πλυνεις στην ταρατσα.
.συγνωμη κυριε!! γιατι δεν μαζευετε τις @@ του σκυλου σας?ειμαι @@που τις παταω?(ναι)
.19 του μηνα να πας να κανεις τα εμβολια στον λακι. εγω δεν παω μεσα στο ιατρειο κανει σαν παλαβος.
.μηπως να του καναμε καμια εκπαιδευση ,με εχει τρελανει στο τραβηγμα.να του κανουμε , θα πηγανεις καθε μερα στον εκπαιδευτη?
.διακοπες φετος? δυσκολα ,εχουμε σκυλι.

πειτε κανα αλλο :D

spyros_greece

Member
26 Δεκεμβρίου 2007
12
0
οκ ευχαριστώ όλους για της συμβουλές
Όταν καταλήξω αν θα πάρω και τη ράτσα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα να μου προτείνεται εκτροφείς ???
( η είναι διαφήμιση και δεν επιτρέπεται ?)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ανοιξε οτι θες αδερφε,εμεις εδω θα μαστε ,ανοιχτα.ολη μερα καθε μερα.
και αφου σε βλεπω ωρες μεσα και διαβαζεις ακομα για σκυλια..για μενα να κοιτας μεγαλοσωμη φυλη.