ψήλωσε κι άλλο;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε παιδιά μεχρι ποτε ψηλωνουν οι μολοσσοι; Ηρθαν προχθες οι κουνιαδες μου και μου ειπαν οτι ψηλωσε. Τον μετρησα και όντως μαγαλωσε 1,5 εκατ. περιπου. Εχει να ψηλωσει από 9-10 μηνων.Ειναι 23 μηνων.Θα τον ξαναμετρησω, αλλα αυτο ειδα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
πιθανα αυτό το 1,5 ενατοστό να το πηρε σε διαρκεια κι εσυ να μην το καταλαβες........
θα συνεχίσει να μεγαλωνει κυριως σε ογκο....αλλα λιγο ακομα....
παντως οσοι δεν τον βλεπουν καθημερινα θα το καταλαβαινουν

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ξέρω σκύλους που ψήλωναν μέχρι 3,5 ετών. Οι περισσότεροι όμως σταματούν 2 -2,5 ετών.
Φυσικά μετά τους 15 μήνες ψιλώνουν πολύ σταδιακά και δεν φαίνεται εύκολα (ιδίως αν βλέπεις τον σκύλο κάθε μέρα).

Κάποτε γνώρισα ένα κουτάβι 9 μηνών και 90εκ στον ώμο. Η ιδιοκτήτριά του έλεγε "Κάνε Θέε μου να μην πάρει άλλο ύψος!!!"
Πήρε 15 εκατοστά ακόμη.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι πολύ ψηλοί Μολοσσοί. Βρήσκω πως είναι πιο όμορφοι όσοι είναι 80-85 εκατοστά.
Άσε που στατιστικά έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και ζουν περισσότερο.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
να ρωτησω και εγω κατι!ο δικος μου (κηνυγοσκυλο με lab και διαφορα αλλα..)ειναι τωρα 15κιλα 8μηνων!
οταν ηταν 5 μηνων ηταν 9 κιλα
6 μηνων 11 κιλα
7 μηνων 13 κιλα
8 μηνων 15 κιλα(σημερα)
ποσο λετε να παρει ακομα εμπειρικα??
και πως μπορω να καταλάβω αν θα ψυλωσει αλλο?
παιζει ρολο αν εχει χοντρα ποδαρακια?
η μητερα του ηταν μικρου προς μεσαιου μεγεθους!βεβαια παιζει και ρολο που ειναι αρσενικο γιατι μια αδερφουλα του ειναι σημερα 10κιλα!
skylakos σορυ δεν ηθελα να σου καπαρωσω το θεμα!ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το υψος το πήρε μεσα σε 2 μηνες γιατι πριν τον ειχα μετρησει.
Ουτε εμενα θα μου αρεσε να ειναι τεραστιος,αλλα ενα 85αρακι σε υψος θα μου αρεσε. Αν εχει να κανει ομως και με τα χρονια της ζωης του,82 και παλι 82!
lastbreath,μην αγχωνεσαι καθολου.Ξεκιναει καποιος το θεμα και μετα εξελισσεται διαφορετικα, αρκει να μη βγεις εκτος.
Παντως εγω πιστευω οτι το 95% εχει παρει στους 8 μηνες.Οταν ηταν 8 μηνων και λογαριασα ποσο θα εβγαινε αν επαιρνε αλλο 20%, μου βγηκαν αλλοι 12 ποντοι,αν θυμαμαι καλα.Ε,καμια σχεση!
ευχαριστω παιδια...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο Lawrence μάλλον μιλούσε για το γενικός μέγεθος (+ όγκο) όχι για το ύψος.

Όσο για του μεσαίου μεγέθους σκύλους (lastbreath) συνήθως δεν ψηλώνουν μετά τους 7-8 μήνες καθόλου.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
αρα μαλλον απο θεμα υψους δεν θα παρει αλλο!αφου τωρα ειναι 7,5 μηνων (για την ακριβεια)
απο θεμα βαρους ομως μπορει να παρει κιαλο?στς μεσαιου μεγεθους φυλες μεχρι ποσο παιρνουν βαρος?
δυστηχως το υψος δεν το παρακολουθουσα οπως το βαρος αλλα θεωρω πως απο 4 μηνων μεχρι 7,5 εχει παρει περιπου 15cm

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε οταν του πηγα το δικο μου οτι ψηλωνουν συνηθως μεχρι 18 μηνων οποτε μου ειπε οτι θα παρει το λιγοτερο 3 ποντους .Οποτε φιλε μου θα ψηλωσει το δικο σου:p

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
αυτο ισως ισχυει στης μεγαλοσωμες ρατσες!
μεσαιου μεγεθους μεχρι τους 8 μηνες!