φοβικο σκυλι

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι μηπως κ εχετε καμια ιδεα προσπαθω να πιασω ενα θηλυκο σκυλι αδεσποτο να το παω για στειρωση γιατι φτυνω αιμα καθε φορα να να προσπαθω τα κουταβια της να φυγουν απο τον δρομο για οσους δεν εχουν ξαναδιαβασει ποστ δικο μου ειναι η μανα των κουταβιων μου κ τωρινων κουταβιων που ψαχνω να τους βρω σπιτι..λοιπον ειναι φοβικη κ ανασφαλης την ταιζουμε απο τον ιουνιο που μετακομισαμε εδω κ δεν μας πλησιαζε τωρα που εχει κανει τα κουταβια αυτα επειδη παμε καθε μερα δυο φορες την ημερα για ταισμα εχει εξικοιωθει περισσοτερο αλλα κ παλι δεν αφηνει να την χαιδεψεις σε πλησιαζει αλλα μολις απλωσεις χερι εχει απομακρυνθει,ξερω πως ειναι προκληση να πιαστει αλλα πραγματικα πρεπει να γινει γιατι δεν θελω να ξαναζευγαρωσει παλι,εχετε να προτεινεται κατι?της εδωσα σημερα calmivet αλλα μαλλον για τα κιλα της ηταν λιγη η δοση κ ηταν σαν να μην της εδωσα τιποτα..υπαρχει κατι αλλο να δοκιμασω?μου ειπανε κ για θηλια κ τετοια αλλα το ζητουμενο ειναι οταν επανατοποθετηθει εξω να καθεται να την ταιζουμε οπως τωρα οχι να μας βλεπει κ να κοβει λασπη12465284_527201767453404_1758229917_o.jpgειναι αυτη εδω η μουσουδα

• Like
Reactions: l.Kyveli

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Υπάρχουν γενικώς 2 κατηγορίες λύσεων. Η πρώτη είναι αναισθησία διαφόρων ειδών και η δεύτερη ένα ποτ πουρί μεταξύ κομάντο και Μαγκάιβερ :D

Το τι θα διαλέξεις εξαρτάται από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, την περιοχή που βρίσκεσαι, αν έχεις βοήθεια κλπ καθώς βέβαια και από το ίδιο το σκυλί.

Η χημικοί τρόποι από τον πιο εύκολο/ήπιο προς τον πιο δύσκολο/δυνατό:
  • Calmivet (χάπια). Κτηνιατρικό, εύκολα προσβάσιμο, δεν πιάνει όμως πάντα.
  • Sedalin (gel). Επίσης κτηνιατρικό, αλλά δύσκολα προσβάσιμο. Δεν το έχω ψάξει πρόσφατα, αλλά τουλάχιστον μέχρι πριν κάποιο καιρό δεν το έφερναν Ελλάδα ούτε με παραγγελία. Θα πρέπει να το αναζητήσεις μέσω φίλων που μένουν στο εξωτερικό, μέσω φιλοζωικών που φροντίζουν κατά καιρούς να το προμηθεύονται για τέτοια χρήση ή και μέσω ανθρώπων σχετικών με άλογα (χρησιμοποιείται και για άλογα).
  • Αναισθησία με βελάκια. Δεν θυμάμαι πώς λέγεται το φάρμακο, αλλά έτσι κι αλλιώς για αυτή τη λύση πρέπει να βρεις άνθρωπο να έχει εξοπλισμό και εμπειρία στη χρήση του, οπότε ο ίδιος θα έχει και το φάρμακο.
Διάφοροι άλλοι τρόποι, μέσες-άκρες γιατί συμπεριλαμβάνεται και αρκετός αυτοσχεδιασμός ανάλογα με τις συνθήκες.

• Σκυλοπαγίδα. Λειτουργεί σαν μεγάλη φάκα-κλουβί. Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αλλά δύσκολος να εφαρμοστεί γιατί υπάρχουν ελάχιστες τέτοιες παγίδες που ανήκουν σε φιλοζωικά σωματεία (δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον που θα είχε τέτοια παγίδα). Αν υπάρχει κάποια στην περιοχή σου θα μπορούσες να τη χρησιμοποιήσεις σε συνεργασία με το σωματείο στο οποίο ανήκει. Τη λύση της αγοράς δεν την προτείνω γιατί είναι πολύ ακριβές. Αν βέβαια υπάρχει οικονομική άνεση την αγοράζεις και μετά αν δεν την χρειάζεσαι άλλο την χαρίζεις σε σωματείο που στειρώνει και κονομάς και το άγαλμα που θα σου φτιάξουν :)
  • Θηλειά. Για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι το σκυλί στριμωγμένο, ο χειριστής κατά προτίμηση έμπειρος και γρήγορος. Η αλήθεια είναι ότι για κάποιοα σκυλιά μπορεί να είναι αρκετά τραυματική εμπειρία. Το να μην έρχεται μετά να φάει δύσκολο. Στη χειρότερη θα πηγαίνει αφού δει τον άνθρωπο να απομακρύνεται. Μεγαλύτερο είναι το ρίσκο αν έχεις βλέψεις για υιοθεσία, μπορεί να πάει τον σκύλο αρκετά βήματα πίσω στην όποια πρόοδο του με τους ανθρώπους, αν είναι ήδη φοβικός.
  • Crate/box. Αν ο σκύλος βρίσκεται σε μέρος στο οποίο έχεις άμεση πρόσβαση και έλεγχο, μπορείς να αφήσεις ένα crate ή μποξ (μάλλον καλύτερα το δεύτερο ή αν είναι crate να είναι σκεπασμένο) με κουβέρτες, σαν να έβαζες σπιτάκι για τον σκύλο. Μπορείς να αφήνεις και φαγητό (μεζέδες) μέσα, κατά προτίμηση όχι όταν σε βλέπει, ώστε να αρχίσει να το προσεγγίζει ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσει όντως σαν φωλιά. Με λίγη (ok, αρκετή!) τύχη όταν έχει αρχίσει να το χρησιμοποιεί ήδη και νιώσει στριμωγμένο θα πάει μόνο του μέσα και θα κλείσεις την πόρτα, θα το πάρεις και θα φύγεις. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, το παραδέχομαι!

• Οργανωμένο στρίμωγμα με βοήθεια. Συντονισμένη προσπάθεια ομάδας ανθρώπων που κλείνουν έναν νοητό κύκλο γύρω του μέχρι να στριμωχτεί σε προσβάσιμο σημείο και να το βουτήξεις στο τέλος με τα χέρια (χοντρά γάντια & κουβέρτα). Πρέπει να βοηθάει και ο χώρος, σε ανοιχτή αλάνα δεν έχεις που να το στριμώξεις. Καλό είναι να γίνει σε συνδυασμό με ηρεμιστικό. Σοβαρό μειονέκτημα ότι αν αποτύχεις, μπορεί να πάρει πολύ καιρό να καταφέρεις να το ξαναπλησιάσεις έστω και λίγο ώστε να ξαναπροσπαθήσεις.

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, αν θυμηθώ κάτι θα επανέλθω.

Καλή διασκέδαση! :confused:

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
οφειλω να ομολογησω οτι το διαβαζα κ γελαγα ειναι τοσο περιγραφικο χαχαχπερα απο την πλακα ειμαστε εγω κ ο αντρας μου πλησιαζει μας μυριζει μου εχει γλυψει το χερι κανα δυο φορες αλλα ουτε λογος να την χαιδεψεις.υπαρχει μια κοπελα που ενδιαφερεται για υιοθεσια οποτε αν χρησιμοποιησω στριμωγμα,θηλια θα με σιχτιριζει το σκυλι για μια δεκαετια τουλαχιστον κ ο μελλων ιδιοκτητης επισης για διαφορετικους λογους ο καθενας.Τωρα το sedanil εδω οντως δεν υπαρχει το εψαξα καλα μην μιλησουμε για φιλοζωικες απο εδω γιατι απλα γελαω για να παρω σκυλοπαγιδα,η μονη λυση που κατεληξα αλλα ειναι χρονοβορα μπορω να πω ειναι το calmivet κ μετα θηλια με λουρι ομως κ φαι ,φαντασου οτι απο την κλινικη ζωων στο πικερμι ο ανθρωπος που υποτιθεαι συνεργαζεται μαζι τους κ εχει εμπειρια μην πω τιποτα δεν ερχεται να την πιασει γιατι φοβαται δεν ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω.Το σκυλι δεν ειναι αγριο απλα ανασφαλες κ φοβικο γιατι υποπτευομαι οτι το ξυλο της το εχει φαει κ με το παραπανω

• Like

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Είναι κοντά στο σπίτι σου; Αν σου έρχεται τόσο κοντά, μήπως μπορείς να το "παρασύρεις" ως το σπίτι, να μπει μέσα στην αυλή, είσοδο, ότι έχετε; Και μετά θα είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα αφού θα είναι ήδη περιορισμένο.

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
ειναι σχετικα κοντα ναι με τα ποδια παω κ τα ταιζω ,σπιτι δεν μπαινει το εχω ηδη προσπαθησει..θα δω πως θα γινει παντως σιγουρα πρεπει να γινει δεν θελω να ξαναμπει σε οιστρο το αγχος που εχω για αυτην κ τα κουταβια της με τρελαινει

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρα δεν είναι ήδη έγκυος, καλό αυτό γιατί σημαίνει ότι υπάρχει μια σχετική ευχέρεια χρόνου. Ξαναδοκίμασε με σωστή δόση Calmivet, αν έδωσες όντως πολύ λίγο. Γενικά σε όσο περισσότερο πανικό βρίσκονται, τόσο πιο δύσκολα πιάνουν τα ηρεμιστικά. Αυτή από την περιγραφή δεν φαίνεται να είναι και τόσο τρομοκρατημένη, άρα είναι πιο πιθανό να πιάσει ακόμα και το Calmivet. Με προσοχή πάντα να μην είναι ο σκύλος κοντά σε δρόμο και αρχίσει να κάνει τον Ορέστη Μακρή ανάμεσα στα αυτοκίνητα!

Αν δεις ότι δεν πιάνει το Calmivet στείλε μου ένα πμ για να το δω σίγουρα, να τσεκάρω αν μπορώ να βοηθήσω αλλιώς :)

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
την υπολογιζω καπου στα 20 με 25 κιλα ο κτηνιατρος μου μου ειπε οτι 3 χαπια που της εδωσα ειναι λιγο κ να δωσω την διπλασια δοσολογια μου ειπε καπου στα 6 με 7 δλδ αντε σταυρωσε τα δαχτυλα σου για καλη τυχη γιατι μονο αυτο με σωζει,αν ηταν εγκυος θα τραβαγα τα μαλλια μου τα μικρα της ειναι 3 μηνων κ κατι αυριο φευγει το τριτο της παρεας κ θα μεινει ενα κοριτσι μονο να δω τι θα την κανω κ αυτη

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
Καλημέρα θα τους στείλω δεν ήξερα ότι βοηθάνε κ σε αυτό νόμιζα πως ήταν μόνο για απεγκλωβισμους,ευχαριστώ πολύ

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμεις ειχαμε το ιδιο θεμα με μια σκυλα στο βολο.
Απο τον οκτοβριο ταιζε ο αντρας μου την σκυλα καθε μερα- ερχοταν στο ενα μετρο περιπου για να φαει- αλλα μολις κουνουσε το ενα δαχτυλακι εφευγε τρεχοντας.
Εμενε παντα εκει κοντα που ετρωγε. Σιγα σιγα ερχονταν οστοσο η κορη της ( γεννηθηκαν το οκτοβριο) ολο και πιο κοντα- και εμπαινε και στην αυλη μιας γειτονησας ( γερμανιδα).
Τοτε ζητησαμε και την βοηθεια της- πλεον βαζαμε φαι μονο στην αυλη της γερμανιδας- και αφηναμε την αυλοπορτα ανοιχτη. Μεσα σε λιγες μερες εμπαινε και η μαμα- για να φαει- και μετα απο 2-3 μερες καταφερε να κλεισει την αυλοπορτα.
Και ευτυχος, μετα απο ενα συντομο κυνηγη η σκυλα απο μονη της ετρεξε στην αποθηκη για να κρυφτει, οπου την μαγκοσαμε τελικα!
Ο Κτηνιατρος ηταν ενημερος και Stand By- και ετσι την στειρωσαμε!

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
Χαχαχαχα κάπως έτσι μας βλέπω με πολύ προσπάθεια βέβαια εκτός αν καταλήξω στο crate τελικά το θέμα είναι ότι πρέπει αυτήν τη βδομάδα να τελειώνουμε γιατί την έχω κ άγχος,και μόλις ξεμπερδεψω με την μάνα μένει να βρω σπίτι για το τελευταίο κουτάβι κ τα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος μετά

• Like
Reactions: l.Kyveli and mareco

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω το βλεπω πολυ δυσκολο να μπει μονος του σε crate αδεσποτος φοβικος σκυλος!
Εαν το crate ειναι αναμεσα σε δυο αυτοκινητα πχ κ οχι ενα αντικειμενο στο πουθενα κ ταυτοχρονα μεσα βρισκεται ενα λαχταριστο κομματι κρεας νομιζω του δινει σοβαρες πιθανοτητες.......

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
καλημερα τελος με τα κουταβια το ζευγαρι χτες τα πηρε και τα δυο οποτε σε εκκρεμοτητα ειναι η μουσουδα να την πιασω να τελειωνω.Θα κανω την αποπειρα αυριο,μου ειπαν για το calmivet να δωσω μεγαλυτερη δοση γιατι αυτη που εδωσα ηταν λιγη για τα κιλα της κ περασε κ δεν ακουμπησε ..οποτε αυριο η προσπαθεια τωρα..βεβαια απορω ποια κλινικη που υποτιθεται συνεργαζεται με ανθρωπο γιαυτην την δουλεια με τα αδεσποτα προσλαμβανει εναν ανθρωπο που δεν ξερει πως να την πιασει κ φοβαται..τι να πω πια..

• Like

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
θα δωσεις τουλαχιστον 8 calmivet και θα περιμενεις σιγουρα
1.30 ωρα για να την πιασει και να ζαλιστει οποτε παρε αμαξι
μαζι σου κ περιμενε εκει μεσα. και μετα οχι αποτομες κινησεις
γιατι με την αδρεναλινη που τα πιανει αρχιζουν και τρεχουν σαν
κατσικια παρολο την μαστουρα τους.
Καλη επιτυχια!

• Like
Reactions: Aslan and mareco

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
τοσο μου ειπε κ ο κτηνιατρος μου ,μου ειπε δεν θα κοιμηθεια απλα θα την χαλαρωσει τοσο ωστε να μπορω να την πλησιασω

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
Αχ κ η ταλαιπωρία μου συνεχίζεται τα calmivet δεν την έπιασαν κ σήμερα της έδωσα ένα lexotanil ύστερα από προτροπή 2 κτηνιάτρων την ζαλισανε αλλά μόλις την στρίμωξα λίγο ξεκίνησε να τρέχει στα χωράφια κ την έχασα..πήρα τον κτηνίατρο μου κ μου είπε να τής δώσω δύο αύριο γιατί της έδωσα το πιο ελαφρύ κ δεν την έπιασε καλά..έχω σκάσει με αυτό το σκυλί αν δεν την πιάσω κ αύριο δεν ξέρω τι θα κάνω

Stergianna

Active Member
23 Οκτωβρίου 2015
41
43
40
Χαχαχαχα αχ ρε στεναχωριέμαι πολύ αλλά είναι για το καλό της αν την αφήσω Έτσι θα συνεχίσει να γεννάει είναι 6 με 8 χρονών τώρα το θα τα κάνω τόσα κουτάβια στην γειτονιά?συν ότι πρέπει να εμβολιαστεί..άσε την ξέρω την ιδιοκτήτρια της που το έδιωξε το σκυλί αλλά τι να σου κάνω που δεν μπορώ να τής κάνω κάτι αλλιώς θα σου έλεγα τι θα γινόταν

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Morian,
το σκυλακι στο βιντεο ειναι αρρωστο...σου φαινεται αστειο?

Stergianna,
Δεν υπαρχει κανεις να βοηθησει?

• Like
Reactions: korthem