Καλησπερα σας. Εδω και 4 μηνες φροντιζω ενα αδεσποτο σκυλακι (σετερ) το οποιο μας παρατησαν στην αποθηκη. Ειναι περιπου 8-10 μηνων και ειναι φοβικο. Επειδη οταν το πρωτοβρηκα ειχε την οψη αρρωστου σκυλου και γι αυτο σκεφτηκα οτι μαλλον το παρατησε καποιος κυνηγος φωναξα την κτηνιατρο μου ( την οποια υπερευχαριστω) και μετα απο 3 αποτυχημενες προσπαθειες των 5 ωρων η καθεμια την πιασαμε, της καναμε εξετασεις κ τα πρωτα εμβολια. Αν και την ταιζω καθημερινα, της εκανα σπιτακι και ακουει στο ονομα που της εδωσα (νταιζυ) δεν με εχει πλησιασει ακομα στα 2 μετρα.. καθομαι κατω, δεν την κοιταω στα ματια, πηρα μαζι μου τον σκυλο μου για παρεα, τιποτα. ερχεται μεχρι ενα σημειο και φευγει. στο σπιτακι δεν εχει μπει ποτε ουτε προχθες που εβρεχε παρα μα παρα πολυ πηγα για να δω αν μπηκε μεσα αλλα ηταν κατω απο ενα αμαξι μουσκεμα.. εβαλα το φαι της μεσα στο σπιτι, μπηκε φοβισμενα, το εφαγε και εφυγε.. σε 1 βδομαδα εχω κανονισει για στειρωση και σκεφτομαι απο τωρα πως θα την πιασω για να την παω στην κτηνιατρο. Με τα αλλα ζωακια που εχει εκει (αδεσποτα και αυτα που τα προσεχουν τα συνεργεια που ειναι τριγυρω) εχει αριστες σχεσεις αλλα με τους ανθρωπους οχι. μονο εναν πλησιαζει (τον γειτονα μας) που εχει και αυτος εναν σκυλο και κανουν παρεα χωρις ομως να τον αφησει ουτε αυτον να την αγγιξει. δεν μπορω να φανταστω τι εχει περασει το ζωακι και εχει χασει τοσο την εμπιστοσυνη του στους ανθρωπους ομως δεν βρισκω τροπο να την κανω να με πλησιασει εστω και λιγο. μολις την στρειρωσω θα ηθελα να την υιοθετησει καποια οικογενεια αλλα ειναι δυσκολο αφου δεν πιανεται καν.. υπαρχει καποιος να μου δωσει καμια συμβουλη? τι αλλο μπορω να κανω για να μην με φοβαται και να ερθει κοντα μου?