φλεγμονωδεις νοσο του εντερου

galanos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2017
48
5
37
καλησπερα σας , εχω ξανα κανει θεμα πιο παλια αλλα πλεον εχω βιοψια και θελω να δω αν εχει καπιος καποια παρομοια περιπτωση . επισεις αν εχει καποιος καποια ιδεα τι αλλο να κανω πλεον εχω δοκιμασει μεχρι και Ομοιοπαθητική ..
Εχω Γερμανικο ποιμενικο 8.5 ετων
τα τελευταια σχεδον 4 χρονια εχει φλεγμονωδεισ νοσοι εντερου και τωρα που καναμε βιοψια Και λεμφαγγειεκτασία.
τα 4 χρονια αυτα εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα απο Ξηρες τροφες ( ΠΧ royal gastrointestinal και την low fat, advance gastoenteric τον ειχε πιασει αρκετο καιρο και μετα σταματησε και αυτη.. hills gastrointestinal biome , fibre respone royal , sensivity control και αλλες ) με αποτελεσμα πολυ σπανια να τον πιανει καποια 2-3 μηνες και μετα ξανα διαρροιες . απο φαρμακα τον τελευταιο καιρο επερνε μονο κορτιζόνη καπου στα 3 χαπια τον 5mg + προβιοτικα
για καμια εβδομαδα και εστρωνε αλλα οχι για αρκετο καιρο γενικα ειχαμε υφεσεις και εξαρσεις οπως ειναι λογικο στην παθηση του αλλα οι εξαρσεις κρατανε πολυ καιρο.

αυτο που με ανησυχει τωρα :
ειναι οτι αρχες ιουλιου που καναμε Βιοψια
ειναι πολυ χειροτερα .
η θεραπεια που πηρε στην αρχη
ηταν Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat
και 3.5 prezolon 5mg πρωι και 3.5 το βραδυ = 7
ποτε δεν εχει ξανα παρει τοση κορτιζόνη πραγμα που πιστευα οτι θα τον πιασει φουλ..
αλλα εγινε ακομα χειροτερα Φουλ διαρροια νερο νερο νερο... + προβιοτικα + οτι ηθελε τουαλετα καθε 2 ωρες με το ρολοι αλλιως του φευγαν στο σπιτι
μετα με τον γιατρο του εδω και μια μιση σχεδον εβδομαδα πηγαμε σε αλλη θεραπεια :
prezolon 5mg 7 χαπια
vivomixx 1 φακελακι
tylosin 100% μισο κουταλακι
Sandimmun Neoral (100mg + 25mg την μερα)
+ τροφη τονο σε νερο + βραστη πατατα
( μου εδωσε εναλλακτικες βραστη γαλοπουλα στηθος με ρυζι η τυρι cottage με ρυζι )
παλι δεν τον εχει πιασει , δεν του φευγουν στο σπιτι , κανει πουρε αντι νερο...
απο οτι μας ειπε ο γιατρος για να τον πιασει το sandimmun στο Φουλ πρεπει να περασουν 3 εβδομαδες.
αλλα αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι σταδιακα το σκυλι παραπαταγε οταν πηγα να τον παιξω στο δρομο
στην αρχη πολυ λιγο. και σταδιακα τωρα 1 αυγουστου .. σχεδον δεν μπορει να παρει τα ποδια του στην βολτα... λαχανιαζει παρα πολυ
και δεν ειναι απο την ζεστη οτι λαχανιαζει περιεργα σαν ταχυπαλμια.. και ειναι σαν να σερνει τα πισω ποδια του..
μπορω να ανεβασω βιοψια κτλπ

Attachments

Last edited:

galanos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2017
48
5
37
update. τον πηγαμε στο αττικο νοσοκομειο ζωων Παιανία
γιατι δεν πηγαινε αλλο δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του...
ειχε χαμηλο αιματοκριτη και αιμοπεταλια μαλλον καποιο ελκος στο στομαχι... βλεπουμε αυριο....