φιλοζωος..."γεννιεσαι" η...γινεσαι;;;

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Στα παιδια π κανουν καποιο αθλημα σε επιπεδο πρωταθλητισμου ολοι οι προπονητες λενε¨''εισαι γεννημενος για αυτο''.
Κατι τετοιο δν ισχυει. Μπορει να εχεις μια κλιση μια ταση στο αθλημα η στη φιλοζωια αλλα αυτο δν σημαινει ντε κ καλα πως δν μπορεις στην πορεια (αν δν το κατεχεις απο γεννησιμιου σου) να το αναπτυξεις.
Εγω δν ειχα ιδεα απο ζωα μεχρι 13 χρονων. Με αφηναν παγερα αδιαφορο.
Μεσα απο τα ζωα ομως γνωρισα εναν αλλον κοσμο. Συνειδητοποιησα αν θελετε πως εχουν ψυχη αισθηματα κανονες αγελες κ οταν υποφερει ενα σκυλι δν διαφερει απο το να υποφερει ενας ανθρωπος.
evelyna δν σαρεσουν οι γατες. Αυτο δν νομιζω να σημαινει πως δν εισαι φιλοζωη.
Οταν προπερσυ (αν δν κανω λαθος) καηκανε τοσα ζωντανα στις φωτιες δν λυπηθηκες? Θελώ να καταλαβω αν αγαπας μονο τους σκυλους η αν αντιπαθεις μονο τις γατες.
Σε οτι αφορα τα αδεσποτα που τα φοβασαι ειναι καθαρα θεμα φοβιας. Μονη σ ειπες πως θελεις να τα ταιζεις και τα λυπασαι.
Προσωπικα εγω δν γουσταρω τα φιδια και τις σαυρες . Τι παει να πει αυτο ? πως δν ειμαι φιλοζωος?
ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΒΕΛΥΝΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΑΤΑ? ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ?
Δν νομιζω. Αρα εισαι φιλοζωη με φοβιες και προτιμησεις ισως. Που πιστεψε με ολοι μας εχουμε. ;)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Επίσης..πως γίνεται κάποιοι να αγαπάνε τα σκυλιά και να σιχαίνονται τις γάτες? Αυτοί είναι φιλόζωοι?
ειμαι στο ποδι και απλα θα σχολιασω αυτο. Εγω δεν ειπα οτι σιχαινομαι τις γατες...ειπα οτι δεν τις συμπαθω ιδιαιτερα. Τα μονα που μπορω να σκεφτω οτι σιχαινομαι ειναι κατσαριδες, σκαθαρια και τατοιαυτα.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παιδι τα λατρευα, αλλα μεγαλωσα σε σπιτι που μου λεγαν πχ, φαε αλλιως το σκυλι του γειτονα θα σε δαγκωσει, οι γονεις μου να μην μας αφηνουν να πλησιασουμε σκυλο η γατα γνωστου, εγω να πηγαινω κρυφα στην ξαδερφη μου να παιζω με τη Ραστυ..και καποτε ειχα δεχθει επιθεση και τρελο τρεξιμο απο ενα μικροσωμο και απο τοτε, ετρεμα...να μην πω ποσες φορες στη μηχανη απανω εχω δεχθει επιθεση απο σκυλια ...

δεν μισουσα ποτε τα ζωα.ΠΟτε. Απλα, ειδα οτι απο τοτε που απεκτησα την Χοουπ εχω γινει πολυ συναισθηματικη. Το πολυ ειναι συγκριτικο με το πως ημουν.

Επισης, να πω οτι τα αδεσποτα δεν ξερω, μου γεννουν τον φοβο του κινδυνου περισσοτερο απο καποιο που ειναι κατοικιδιο καποιο. Σαφως και ειναι σχετικα ολα. Εχω δει πχ οτι δεν μου αρεσουν τα μεγαλοσωμα σκυλια. Ναι...βασικα οτι οτι δεν μου αρεσουν. Ετσι λεω. Τα φοβαμαι πολυ περισσοτερο απο τα μικρα.

Αυτη μου η μετατωπιση ειναι που με εκανε να προβληματιστω...Για να καταλαβετε, οταν πηρα τη μικρη, ειπα, χμ...προφανως και απλα αγαπας την Χοουπ. Ειδα ομω τωρα που πηγα στον Μαραθωνα οτι δεν φοβηθηκα καποια σκυλια, καθολου. Μαλλον γιατι ειχα στο μυαλο μου οτι ε, θα τα εχουν εκπαιδευσει να μην δαγκωνουν...

Δεν ξερω...δεν εχω καταληξει σε συμπερασμα, πραγματικα..

ΥΓ: ωπα, διαβασα κατι κ θα ηθελα να ξεκαθαρισω γιατι κατι ειπα λαθος τωρα που το σκεφτομαι...εχω θεμα με τα αδεσποτα,οχι με τα ημιαιμα...ειναι αυτο που ειπα, στο μυαλο μου ειναι επικινδυνα γιατι αυτα που εχουν ιδιοκτητη λεω, ε, ολο κ κατι εχουν μαθει, δνε ειναι αργια...κ επειδη σπανιο να βρεις καθαροαιμο...απο την αλλη, ντροπη μου;;; ισως. Αλλα θα ηθελα να εχω καποιο καθαροαιμο.Ετσι λεω βεβαια. Γιατι παλι μεσα στο μυαλο μου το ημιαιμο μου κανει για μεγααααααλο σκυλι...δνε ξερω αν μπορειτε να καταλαβετε.

Τζον, εχεις δικιο. ειχα δει ενα εργο που αλογο εσπασε το ποδι του και ναααααααααααααα σου κλαμα στο σινεμα η δικια σου...

Last edited:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Τζον, εχεις δικιο. ειχα δει ενα εργο που αλογο εσπασε το ποδι του και ναααααααααααααα σου κλαμα στο σινεμα η δικια σου...
Aρα εισαι φιλοζωη με καποιες φοβιες και αντιπαθειες :)
Σε ολους μας συμβαινει νομιζω. Αλλα κανεις δν θελει το κακο καποιου ζωου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επισης, να πω οτι τα αδεσποτα δεν ξερω, μου γεννουν τον φοβο του κινδυνου περισσοτερο απο καποιο που ειναι κατοικιδιο καποιο. Σαφως και ειναι σχετικα ολα. Εχω δει πχ οτι δεν μου αρεσουν τα μεγαλοσωμα σκυλια. Ναι...βασικα οτι οτι δεν μου αρεσουν. Ετσι λεω. Τα φοβαμαι πολυ περισσοτερο απο τα μικρα.
Σ'ενδιαφέρει να ξεπεράσεις το φόβο σου ή μιλάμε θεωρητικα εδώ?

Με πόσα σκυλιά έχεις έρθει σε κοντινή επαφή για παραπάνω απο μια ώρα, εκτός απο το δικό σου?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
με ενδιαφερει να το ξεπερασω. ΕΙναι απο ταπραγματα που εχω πει στα πρωτα μου ποστς μου φαινεται. Με το να ερθω σε καποια σας συναντηση...Νομιζω θα ειναι μια καλη αρχη και για μενα και για τη μικρη... κανω λαθος;
πανω απο μια ωρα; οταν ειχα παει στο σπιτι της κατερινας, και ηταν εκει μεγαλουτσικα σκυλια μπορω να πω, χιχι!(τα χρειαστηκα λιγο εννοειται αλλα ενιωθα καλυτερ απου ηταν εκει και οι ιδιοκτητες)

κοπριτη, δεν ειμαι της θεωριας για τη θεωρια, ως ανθρωπος γενικα. Χρησιμοποιω τη θεωρια για να προβω σε πραξεις που θα βελτιωσουν εμενα ως υπαρξη και τους γυρω μου.

εχω σκεφτει και να ερθω σε καταφυγιο.. Αλλα κολλαω κυριως στο οτι ντρεπομαι ρε γμτ...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν σου απηντησα, σορρυ. με μεγαλοσωμο ηρθα μετα απο χροοοοοοοοοοοοονια, με τον Αζορ, που ηταν οτυ ιδιοκτητη του σπιτιου .πεθανε ομως ο καημενουλης μου...Σκατα. ουτε να το θυμαμαι το ολο σκηνικο. με τον Αζορ αρχησα να μην τρεμω,αλλα κατι εκανα λαθος γιατι εβγαινα να παιξω μαζι του κ να τον χαιδευω και μια μερα σηκωθηκε ορθιος και παραλιγο να μου δαγκωσει τον λαιμο...βασικα ηταν σε φαση που ειχε βγει η μικρη εξω, ο Αζορ τρελαθηκε με τη μικρη, τσιριξε η μικρη, την πηρα αγκαλια και μετα...ορμηξε σε μενα ο Αζορ. Κι ετσι, νααααααααα σου παλι φοβος...
μετα τον αζορ λοιπον, εχω ερθει με τα σκυλια της ΚΑτερινας Κ. και της Μαριας mareco Σωτηρη και Δαφνη και βεβαια με την αδυναμια μου τη Νελλυ(δνε το γραφω σωστα μου φαινεται) της Χotikouli, μια φορα αυτο.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
ΓΤ ντρεπεσαι ? Ειναι ανθρωπινο και λογικο. Ρελαξ εβελυν!!!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Τζον, ντεπομαι με τους ανθρωπους...πως να πω. Δεν παω σε συναντησεις... Αυτοπεποιθηση δαπεδου κλπ. Και μετα, ντρεπομαι να δειτε οτι φοβαμαι...

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Εβελυν θες ξυλο!!! Κανονισου για καμια συναντηση αντε μπραβο!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
με ενδιαφερει να το ξεπερασω. ΕΙναι απο ταπραγματα που εχω πει στα πρωτα μου ποστς μου φαινεται. Με το να ερθω σε καποια σας συναντηση...Νομιζω θα ειναι μια καλη αρχη και για μενα και για τη μικρη... κανω λαθος;
πανω απο μια ωρα; οταν ειχα παει στο σπιτι της κατερινας, και ηταν εκει μεγαλουτσικα σκυλια μπορω να πω, χιχι!(τα χρειαστηκα λιγο εννοειται αλλα ενιωθα καλυτερ απου ηταν εκει και οι ιδιοκτητες)

κοπριτη, δεν ειμαι της θεωριας για τη θεωρια, ως ανθρωπος γενικα. Χρησιμοποιω τη θεωρια για να προβω σε πραξεις που θα βελτιωσουν εμενα ως υπαρξη και τους γυρω μου.

εχω σκεφτει και να ερθω σε καταφυγιο.. Αλλα κολλαω κυριως στο οτι ντρεπομαι ρε γμτ...
OK, στην ουσία λοιπόν δεν έχεις έρθει σε πραγματική επαφή με άλλο σκύλο (πέραν της επίσκεψης στην οποία αναφέρεσαι). Δοκίμασε να το κάνεις και είμαι σίγουρη οτι θα αλλάξεις γνώμη για πολλά. Οι σκυλοσυναντήσεις που κάνουμε είναι ιδανικές. Τα σκυλιά (ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ξεκινάνε σε μέγεθος απο τσιουάουα μέχρι ντόγκο και ΕΠ, ημίαιμα και καθαρόαιμα, αλλά όλα γλυκύτατα, υπέροχα πλάσματα. Ισως μια τέτοια επαφή να σε πείσει οτι τα σκυλιά δεν διαφέρουν στην ουσία μεταξύ τους (προτιμήσεις και λατρείες έχουμε όλοι, αλλά δεν έχει να κάνει με το αν ο σκύλος είναι αδέσποτος, μεγαλόσωμος, καθαρόαιμος κτλ). Επίσης συνήθως εκεί που πάμε έχει και αδέσποτα. Προφανως αν δε θες δεν τα πλησιάζεις, αλλά ίσως κερδίσεις κάτι βλέποντας τη συμπεριφορά των συμφορουμιτών και των σκυλιών τους προς αυτά.

Σε καταφύγιο για να έρθεις, καλό θα είναι να είσαι εξοικιωμένη με "στενες" επαφές με σκύλους.... τα σκυλούνια εκεί δεν έχουν τη φροντίδα που έχουν τα δικα μας, ούτε και πολλή εκτόνωση, ανθρωπινη επαφή και φυσικά εκπαίδευση, οπότε καλο θα είναι να είσαι προετοιμασμένη κατάλληλα.... (έχει ΠΟΛΛΑ γαυγίσματα, πολλά σκυλιά να χοροπηδάνε γύρω σου και πάνω σου, μεγαλώσωμα σκυλιά που τραβάνε στο λουρί οταν τα βγάζεις βόλτα κοκ).

:)

Αυτό με τη ντροπή δεν το κατάλαβα (τι ακριβώς ντρέπεσαι?), αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και μέσω αυτού να εξοικιωθείς περισσότερο με τα σκυλιά, μπορείς να απευθυνθείς σε πολλούς συμφορουμίτες που βοηθάνε σε καταφύγια και να πάτε μαζί.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τζον, ντεπομαι με τους ανθρωπους...πως να πω. Δεν παω σε συναντησεις... Αυτοπεποιθηση δαπεδου κλπ. Και μετα, ντρεπομαι να δειτε οτι φοβαμαι...
Σύνελθε!! Ενήλικες άνθρωποι είμαστε όλοι!!! (κι ας γράφουμε καμια φορά σαν παιδιά.....) :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ειμαι στο ποδι και απλα θα σχολιασω αυτο. Εγω δεν ειπα οτι σιχαινομαι τις γατες...ειπα οτι δεν τις συμπαθω ιδιαιτερα. Τα μονα που μπορω να σκεφτω οτι σιχαινομαι ειναι κατσαριδες, σκαθαρια και τατοιαυτα.
Μα δεν μίλησα για εσένα..:confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
, εχω ερθει με τα σκυλια της ΚΑτερινας Κ. και της Μαριας mareco Σωτηρη και Δαφνη και βεβαια με την αδυναμια μου τη Νελλυ(δνε το γραφω σωστα μου φαινεται) της Χotikouli, μια φορα αυτο.
Δεν υπάρχουν πιο καλόβολα πλάσματα απο τους Keagan, Tσούφι, Σωτήρη, Δάφνη και Νελλίτσα!!!! :) :) :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ειχα σκοπο να το εχω ηση κανει ...το θεμα υγειας της μικρης κ το σοκ με εχουν παει λιγο πισω. Οσο ομως διαβαζω εδω και γραφω τις βλακειες μου κ με ταρακουνατε, ειμαι σε καλο δρομο.
Αληθεια, να ερθω πρωτα μια φορα μονη μου λετε; χωρις τη μικρη;
μη γελασετε και μην μου την πειτε, τουλαχιστον οχι τωρα ειμαι λιγο νταουν δλδ , αλλα φοβαμαι που η Χοουπ ειναι μικρη...ξερω γω; σκεφτομαι οτι τα μεγαλα σκυλια μπορουν να τη χτυπησουν ασχημα, εστω κ στο παιχνιδι. Εχει παει κ η κοινωνικοποιηση της πολυυυυυυυυυ πισω,χαιρετα μου τον πλατανο.
Τελος παντων, αυτο θα ειναι θεμα αλλου τοπικ, οταν τελειωσει τα εμβολια η μικρη. ΤΟΤΕ θα δειτε ποσο πυροβολημενη ειμαι, οταν ανοιξω θεμα φοβιας του διοκτητη για κοινωνικοποιηση... Δεν πειραζει. πολλοι εδω θα γελανε, θα με βριζουν , θα κοροιδευουν , θα κουτσομπολευουν. Οπως ακριβως γινεται κ στον εξω κοσμο. Ομως αξιζει ολο αυτο προκειμενω να εχω τη μικρη με ψυχικη υγεια.

kango1, sorry. Ετσι νομισα κ ειπα να διευκρινισω.συγνωμη.

καληνυχτα και ευχαριστω ακομα μια φορα. ξερω οτι ισως γινομαι κουραστικη να ευχαριστω μα δεν μπορω να μην το λεω αφου ετσι αισθανομαι. Να ειστε ολοι καλα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξεκόλλα!!!!! Φυσικά να φέρεις και τη μικρή!!! (οταν τελειώσει με τα εμβόλια). Τιποτα απολύτως δεν παθαίνει! Είπαμε οτι τα μεγέθη παίζουν απο μινι σε XXXL στις βόλτες. Ολα μαζί κυκλοφορούνε!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Δεν υπάρχουν πιο καλόβολα πλάσματα απο τους Keagan, Tσούφι, Σωτήρη, Δάφνη και Νελλίτσα!!!! :) :) :)
το μονο προβλημα που ειχα ηταν οτι ηταν σαλιαρης ο Τσουφι και με εκανε καινουργια.Αλλα η αληθεια ειναι οτι οταν τα ειδα, τρομαξα λιγο (οχι, ψεματα...ΠΟΛΥ) αλλα μετα απο καποια λεπτα, ηρθε η καρδια μου στη θεση της. Ειναι οντως φοβερα πλασματα. Αλλα, τελος, εχω αδυναμια στη Νελλη(τωρα το εγραψα σωστα;;; ) απο την πρωτη στιγμη. δεν ξερω. ενα κλικ. Εντελως κουλο. Δεν ξερω.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Το σημαντικό είναι πως δεν το βάζεις κάτω και πως αγωνίζεσαι. Από προσωπική μου εμπειρία σου λέω πως κάθε εμπόδιο σου φαίνεται βουνό, όταν το περάσεις καταλαβαίνεις πως δεν ήταν και τόοοοσο μεγάλο και νιώθεις μια χαρά, μα μια χαρά.....
Μάθε από τη Χόουπ περισσότερα από όσα προσπαθείς να τη μάθεις, αφέσου λίγο και εμπιστέψου κάνει καλό, ακόμα κι αν πονάει μερικές φορές...:)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
θυμηθηκα κ κατι αλλο τωρα που ειπα κουλο...Ειχαμε παει με τον καλο μου σε εναν φιλο του που ειχε κατι σκυλακια, δεν θυμαμαι τι ρατσα, αλλαθυμαμαι οτι ηταν μιρκου μεγεθους τυπου κανις, μαυρα ομως. Και μας ειπε ο τυπος προσοχη στη μαμα, γιατι δνε τα παει πολυ καλα με τους ανθρωπους. χεσμεντεν η Εβελυνα. Καθομαι στη γωνιτσα μου, χεσμεντεν ξαναλεω, και ρε παιδια, ηρθε η μαμα και εκατσε διπλα μου! κουλο εντελως! ολοι το σχολιασαν και κυριως ο ιδιοκτητης. να σας πω την αληθεια, εγω νομιζα οτι το ελεγε ετσι, ξερετε κοπλιμαν. Αλλα δεν ηταν γιατι σε αλλους γρυλιζε. Περιεργα πραγματα ε; δεν κουνηθηκε απο διπλα μου για 2 ωρες..και οταν σηκωθηκα να φυγω ηρθε στο κατοπι μου.

σορρυ για το καραοφ τοπικ.