φαγητο και υπακοη

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το φαγητο, το νερο και ο υπνος είναι πραγματα ιερά και αν δεν υπαρχει πραγματικα σοβαρος λογος δεν πρεπει να διακοπτονται.
Δεν το παιρνουμε απο μπροστα του ουτε και χώνουμε τα ξερά μας μεσα στο πιατο του την ωρα που τρωει.

Δεν είναι εκπαιδευση να παιζει καποιος με το φαγητο του σκυλου. Απλά του δειχνει οτι δεν τον σεβεται και τον βασανιζει άσκοπα. Αυτος που το κανει δεν πουλάει αφεντιλίκι αλλά δικτατοριλίκι.

.
αφεντιλικι και δικτατοριλικι, ιδιο πραγμα ειναι ουσιαστικα.
θεωρω κι εγω οτι το σκυλι οταν τρωει , δεν πρεπει να ενοχλειται.
ΕΑΝ ομως ενοχληθει, πρεπει να γνωριζει οτι εγω και τα παιδια μου, ειμαστε πιο ιεροι απο το φαγητο του.
γι αυτο, εφοσον και εγιναν ολα οσα επρεπε να γινουν οταν ηταν κουταβια -και μεγαλυτερα- τα σκυλια μου, φροντιζω να τους το θυμιζω τακτικα, με "ευπεπτους" γι αυτα τροπους(ξερεις,η δικτατορια πολλες φορες θελει τροπο:p κι ολοι θεωρουν πως ειναι ελευθεροι και η δουλεια γινεται υπογειως:rolleyes:)...
για παραδειγμα, θα βαλω τα παιδια μου να τους προσθεσουν φαγητο την ωρα που τρωνε, η θα σκουντηξω ...κατα τυχη με το ποδι το πιατο τους, η θα περασουμε ξυστα απο το κεφαλι τους, η θα το παρω -και καλα να το παω δεκα ποντους πιο κει επειδη σφουγγαριζω-...
τετοια απλα καθημερινα πραγματα , που εγω μεν τα κανω επιτηδες, ειναι ομως καταστασεις που γινονται αυθορμητα μεσα στην ημερα μιας οικογενειας και δεν νοειται να χεζομαστε να πλησιασουμε η να κανουμε κανενα "λαθος" μπας και μας αρπαξει ο σκυλος επειδη τρωει.
εχεις ελεγξει τις αντιδρασεις της ηρας την ωρα που τρωει, εαν τυχον η κορη σου κανει κατι που την ενοχλησει?
η θεωρεις οτι δεν εχει κανενα δικαιωμα να την ενοχλησει οταν τρωει, οποτε κραταει παντα αποσταση ασφαλειας?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
συμφωνω απολυτα με την Γαλαζια.

ο σκυλος ακομα και στις ιερες του στιγμες πρεπει να εχει ηπιες,αναγνωρισιμες και καθολου απροοπτες αντιδρασεις.

οταν ο Τορο τρωει καμια φορα του βαζω το χερι μου μεσα εκει που τρωει...καμια αντιδραση απλα περιμενει να συνεχισει.

ΚΑΘΟΛΟΥ αποδεκτη οποιαδηποτε μορφη ή ενδειξη αγριοτητας ποσο μαλλον βιας απο τον σκυλο.ο ισορροπημενος σκυλος δεν δαγκωνει ή τρωει και το χερι του αφεντικου του μαζι με την ξηρα τροφη του.Αν συμβει κατι τετοιο,εχουμε τεραστιο προβλημα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ειπα πουθενά ότι διαφωνω στο να μπορεις να παρεις κατι από το πιατο του σκυλου ή να τον ενοχλησεις εάν είναι τετοιος ο σκοπός όπως τον περιεγρεψε η Κρινα.

Όταν το ανελυσε συμφωνησα και τελειωσε. Το ποστ μου που παραθετεις είναι παλιοτερο από της Κρινας.

Συνεχιζω όμως να διαφωνω στο να γινεται αυτό σε συνεχη βάση για να αποδειξουμε κατι ή λογω της κακιάς πληροφοριας ότι ετσι ενισχυεται η θεση μας απεναντι στον σκυλο.

Δεν θυμαμαι να ετυχε ποτέ να προσπαθησει να παρει κατι φαγωσιμο η Ζωη από την Ηρα. Θυμαμαι όμως χαρακτηριστικα ότι της πηρε παιχνιδι και μασουλητηρι.

Εγω παντως μπορω αποδεδειγμένα να παιρνω από το πιατο της ο,τι θελω ή να της πω σταματα και ελα και θα ερθει εστω και με μιση καρδια. Απλά δεν το εκανα συστηματικα για τους λογους που ειπα.

Και ας το πω κι αυτο με παντα τον κινδυνο να παρεξηγηθω.
Αρκετα την εχω ταλαιπωρησει τοσον καιρο με την ασχετοσυνη μου. Ας φαει το ζωντανο ενα πιατο φαϊ με την ησυχια του και ας χαρει τον υπνο του.

Torres

Active Member
1 Απριλίου 2009
25
0
Εμένα ο δικός μου είναι 8 μηνών (cane corso) από δύο μηνών που τον πήραμε είχαμε πρόβλημα με το φαγητό του....δεν γουστάρει με τίποτα να τον ενοχλούμε την ώρα που τρώει...δοκιμάσαμε τα πάντα μέχρι τώρα τις περισσότερες φορές με καλό τρόπο (τον ταίζουμε με το χέρι , ανταλλαγή με κάτι καλύτερο από την ξηρά τροφή και δυό τρεις μέρες με πνίχτη όπως μας είπε κάποιος εκπαιδευτής στον οποίο τρόπο όμως αντιδρούσε όλο και χειρότερα οπότε το σταματήσαμε) δεν μου άρεσε κιόλας αυτός ο τρόπος. Το καλό είναι ότι με αφήνει να του πάρω οτιδήποτε από το στόμα αν το βρει στο δρόμο ακόμα και κόκαλο οπότε το πήρα απόφαση και τον αφήνω να τρώει με την ησηχία του και είναι όλα καλα...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι 8 μηνών το σκυλί!!!! Θα αντιμετωπίσετε σοβαρότατα προβλήματα στο μέλλον αν επιτρέψετε σ' αυτή τη συμπεριφορά να συνεχιστεί!
ο καλό είναι ότι με αφήνει να του πάρω οτιδήποτε από το στόμα αν το βρει στο δρόμο ακόμα και κόκαλο
Αυτό ισχύει ίσως τώρα. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου όμως. Στο μέλλον, αν βρει κάτι πραγματικά καλό, γνωρίζοντας ότι οι αγριάδες πιάνουν δεν πρόκειται να σε αφήσει να του το πάρεις. ΠΡΕΠΕΙ να μάθει την εντολή "ΑΣΤΟ" και μάλιστα να την εκτελεί βρέξει-χιονίσει.

Μου το 'χει κάνει και μένα λίγες φορές αλλά σε μεγάλη ηλικία (αγριάδα με το φαγητό). Απλά του έπαιρνα το πιάτο στο παραμικρό "γκρρ". Του το άφηνα αργότερα και ξαναδοκίμαζα την υπομονή του - όσο άσχημο κι αν ακούγεται αυτό. Αν συμπεριφερόταν καλά είχε και μεζέ.

Κόκαλο δεν μπορώ να του πάρω απ' το στόμα χωρίς να αντισταθεί και δε μου αρέσει καθόλου αυτό. Του δίνω, άλλωστε, από σπάνια έως ποτέ. Όμως το "άστο" το ακούει, ακόμα και με κόκαλο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Το σκυλί μου, κ άλλο να έρθει να φάει από το πιάτο του ή να της πάρεις το κόκκαλο από το στόμα, δεν τρεχει μία.
Με το φαγητό δεν είναι καθόλου κυριαρχική κ της το'χω διδάξει από κουτάβι αυτό.
Προχθές ήρθε ο σκύλος του γείτονα (μαζί με τον γείτονα :D) βόλτα κ η λώρα μασούλαγε ένα μασουλητήρι. Πήγε ο κύριος, της το πήρε από το στόμα κ έκατσε πιο πέρα κ το απολάμβανε.:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul