αφεντιλικι και δικτατοριλικι, ιδιο πραγμα ειναι ουσιαστικα.Το φαγητο, το νερο και ο υπνος είναι πραγματα ιερά και αν δεν υπαρχει πραγματικα σοβαρος λογος δεν πρεπει να διακοπτονται.
Δεν το παιρνουμε απο μπροστα του ουτε και χώνουμε τα ξερά μας μεσα στο πιατο του την ωρα που τρωει.
Δεν είναι εκπαιδευση να παιζει καποιος με το φαγητο του σκυλου. Απλά του δειχνει οτι δεν τον σεβεται και τον βασανιζει άσκοπα. Αυτος που το κανει δεν πουλάει αφεντιλίκι αλλά δικτατοριλίκι.
.
θεωρω κι εγω οτι το σκυλι οταν τρωει , δεν πρεπει να ενοχλειται.
ΕΑΝ ομως ενοχληθει, πρεπει να γνωριζει οτι εγω και τα παιδια μου, ειμαστε πιο ιεροι απο το φαγητο του.
γι αυτο, εφοσον και εγιναν ολα οσα επρεπε να γινουν οταν ηταν κουταβια -και μεγαλυτερα- τα σκυλια μου, φροντιζω να τους το θυμιζω τακτικα, με "ευπεπτους" γι αυτα τροπους(ξερεις,η δικτατορια πολλες φορες θελει τροπο κι ολοι θεωρουν πως ειναι ελευθεροι και η δουλεια γινεται υπογειως)...
για παραδειγμα, θα βαλω τα παιδια μου να τους προσθεσουν φαγητο την ωρα που τρωνε, η θα σκουντηξω ...κατα τυχη με το ποδι το πιατο τους, η θα περασουμε ξυστα απο το κεφαλι τους, η θα το παρω -και καλα να το παω δεκα ποντους πιο κει επειδη σφουγγαριζω-...
τετοια απλα καθημερινα πραγματα , που εγω μεν τα κανω επιτηδες, ειναι ομως καταστασεις που γινονται αυθορμητα μεσα στην ημερα μιας οικογενειας και δεν νοειται να χεζομαστε να πλησιασουμε η να κανουμε κανενα "λαθος" μπας και μας αρπαξει ο σκυλος επειδη τρωει.
εχεις ελεγξει τις αντιδρασεις της ηρας την ωρα που τρωει, εαν τυχον η κορη σου κανει κατι που την ενοχλησει?
η θεωρεις οτι δεν εχει κανενα δικαιωμα να την ενοχλησει οταν τρωει, οποτε κραταει παντα αποσταση ασφαλειας?