υπάρχει περίπτωση να σε δαγκώσει σκυλί που ταϊσες?

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
εδώ και μέρες κυκλοφορεί στη γειτονιά ένας ΚΟΥΚΛΑΡΟΣ αδεσποτάκος.. με τη δικιά μου έχουν μυριστεί και όταν τη βγάζει ο φίλος μου βόλτα, ακολουθει και παίζουν. Το ταϊζουν αρκετοί στη γειτονιά και σήμερα έκανα και εγώ την πρώτη συνάντηση μαζί του.

Βρεθήκαμε το πρωϊ, όλα καλά.. φιλικότατο, ηρεμότατο και παιχνιδιάρικο.

Τον βρήκα έξω απο την πόρτα μου το απογευμα πάλι όλα καλά. Του εδωσα και έφαγε απο το χέρι μου κάμποσες χούφτες ξηρα τροφή και ήπιε και νερό απο το μπολάκι που του έβαλα..

τώρα όμως που βγήκαμε πάλι για βόλτα και μας πήρε στο κατόπι, έκανε 3-4 φορές κίνηση να μου αρπάξει το χέρι.. Δε ξέρω αν μπορω να το περιγράψω σωστά αλλά το έκανε διακριτικά και μόνο όταν είχε πρόσβαση στο χέρι μου.

Επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως ήθελε να με δαγκώσει, σκέφτομαι σαν ενδεχόμενα τα εξής:

1) επειδή το τάισα απο το χέρι μου, ήθελε να δει αν στο χέρι μου είχε φαγητό

2) επειδή είχα την Κίλλα στο λουρί, ήθελε να ελευθερωσει την Κιλλα για να παίξουν ελευθερα.

Παρ'ολα αυτά, χ#στ#κα απο το φόβο μου γιατί είναι και αρκετά μεγαλόσωμος ο όμορφος..
προσπάθησα να μην αντιδράσω, να μη δείξω την τρομάρα μου και απλά πήρα τη δικιά μου και γυρίσαμε σπίτι.

τι μπορεί να σημαίνει η συμπεριφορά του? ? :( να τον αποφευγω στη βόλτα ή να το προσπεράσω το γεγονός?

edit: τώρα που βγήκα, μου χει κλέψει 2 μπλούζες απο τη μπουγάδα και τις μάζεψα απο το δρόμο:eek::eek:

Last edited:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
πθιο φυσιολογικό θα μου φαινόταν να πάει να αρπάξει τον σκύλο σου παρά εσένα.
τι ακριβώς σου έκανε?σου γρύλιζε η απλά πλησιάζε το χέρι σου?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν και δε μας περιεγραψες πως το εκανε(σηκωσε το χερι σου με το κεφαλι του;εσπρωξε το χερι σου με τη μουσουδα του;σε αρπαξε ελαφρα και συνεχιζε να σε ακολουθει;καπως αλλιως; ),υποθετω οτι αν ηθελε να σε δαγκωσει,θα το ειχε κανει.Δε θα σε ντρεποταν!:DΜαλλον επειδη τον ειχες ταισει ηθελε να δει αν ειχες και αλλο...Σλουρπ!:p

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
πιο φυσιολογικό θα μου φαινόταν να πάει να αρπάξει τον σκύλο σου παρά εσένα.
τι ακριβώς σου έκανε?σου γρύλιζε η απλά πλησιάζε το χέρι σου?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Από ηλικία πως πάει; Μήπως είναι κουτάβι και κυρίως παίζει;
Αυτό με την μπουγάδα, θεικό...:D

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
απο ηλικία, μεταξύ 1 και 2 χρονών πρέπει να ναι..

δε μου γρύλισε ποτέ, απλά όταν η Κιλλα απομακρυνόταν λίγο απο δίπλα μου (την ειχα στο φλέξι) πλησιάζε το χέρι μου και άνοιγε το στόμα να με δαγκώσει..καμια κινηση επιθετικότητας είτε προς εμενα είτε προς τη σκύλα μου γενικότερα.

φαίνεται φοβισμένο που τώρα εχει αρχίσει να εξοικιώνεται με τους ανθρώπους.. ειναι καρακούκλαρος λέμε!!!!

οταν μας βλεπει στο δρόμο, έρχεται τρεχάλα με την ουρά ελικόπτερο και μόλις πλησιάσει αρκετά υποκλίνεται.. (σταση παιχνιδιού ειναι αυτό ή υποτακτικότητα??)
μαλλον φαγητό ηθελε ο μπαγασακος και με τρόμαξε αδικα δηλαδή ε?

mareco, πιο πολύ ανησυχω για τη μπουγαδα τωρα παρά για το χέρι μου....!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απο τα γραφομενα σου μοιαζει περισσοτερο σαν να θελει να παιξει ή να σου τραβηξει την προσοχη παρα να σε δαγκωσει.
Το έκανε και η Φανη, μια αδεσποτη σκυλιτσα που έδωσα πριν μερικες μερες για υιοθεσια.
Σε ακολουθουσε όταν περπατουσες και (επειση ήταν κοντουλα) πηδαγε να δαγκωσει τα χερια. Και έχει κατι δόντια η άτιμη!
Εγω αυτο που εκανα ήταν να σταυρωνω να χερια μου και να την αγνοω πληρως.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν