υιοθεσία ημίαιμου/αδέσποτο

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Τέσσερις μέρες μαζί και προσπαθούμε και οι δύο να βρούμε τους ρυθμούς μας
Νόμιζα πως δεν είναι ζημιάρης αλλά σήμερα έφαγε το στρώμα του. Όσο είμαι στο οπτικό του πεδίο είναι κύριος, όταν δεν είμαι δοκιμάζει τα όρια του και τα νεύρα μου
Στην βόλτα δεν έχω λόγια, κύριος, με κόσμο επίσης.
Δεν μπορώ να τον βουρτσίσω γιατί μόλις τον ακουμπάω ....... τραχανάς

• Haha
  • Love
Reactions: vrmode and Mava

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
471
292
46
Τέσσερις μέρες μαζί και προσπαθούμε και οι δύο να βρούμε τους ρυθμούς μας
Νόμιζα πως δεν είναι ζημιάρης αλλά σήμερα έφαγε το στρώμα του. Όσο είμαι στο οπτικό του πεδίο είναι κύριος, όταν δεν είμαι δοκιμάζει τα όρια του και τα νεύρα μου
Στην βόλτα δεν έχω λόγια, κύριος, με κόσμο επίσης.
Δεν μπορώ να τον βουρτσίσω γιατί μόλις τον ακουμπάω ....... τραχανάς
Είναι υπέροχος!καλη ζωή να έχετε!!σε 3 εβδομάδες θα αρχίσετε να δένεστε.και όσο του μιλάς και κάνετε πράγματα μαζί θα λες άνθρωπος είναι αυτός όλα τα καταλαβαίνει :love:

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
471
292
46
Επίσης για το μάσημα οποσδήποτε μασουλητηρια,kong κτλ

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Είναι υπέροχος!καλη ζωή να έχετε!!σε 3 εβδομάδες θα αρχίσετε να δένεστε.και όσο του μιλάς και κάνετε πράγματα μαζί θα λες άνθρωπος είναι αυτός όλα τα καταλαβαίνει :love:
Η ιστορία θα μας πει , χαχαχα
Ευχαριστώ!!!! Να είσαι καλά

• Love
Reactions: Mava

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.495
10.758
Athens
Ε τον κακομοίρη, μέσα σε 4 μέρες ηρέμησε και αισθάνεται επιτέλους ότι ανήκει σε σπίτι ο δόλιος.
Ντόγκο διακρίνω και κάτι σε μολοσσό?
Ποια είναι η ιστορία του (πρώην) κακομοίρη;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.851
20.200
Μαααα...άσπρος ΚΑΙ καραφλός ρε φίλε;;;;;;;;;;;;;;
Κρίμα η τόση πλύση εγκεφάλου που έκανα!!!!!!
ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ!!!!!!! Ο ΜΙ ΤΖΙ δηλαδή :p

Ο πρόσφατος τηλεοπτικός Τραχανάς πάντως (το έβλεπες μήπως; ) ήταν κοριτσάκι στην πραγματικότητα, θέλω να σου πω, χωρίς να σε ταράξω :LOL:

Να σου ζήσει πολλά υγειή και απροβλημάτιστα (κατά το δυνατόν :p ) χρόνια, σου εύχομαι! Το μόνο έξτρα που θα σου πω στα σοβαρά...μην ξανοίγεσαι, μην ξεθαρρεύεις, μην επαναπαύεσαι. Θα περάσουν πολλοί μήνες, για να είσαι κάπως πιο σίγουρος, για τον χαρακτήρα του. Και πάλι ίσως όχι, εντελώς. Προς το παρόν, μην πιστεύεις ότι βλέπεις. Να είσαι επιφυλακτικός. Οποιος φυλάει τα..."ρούχα" του, τα έχει όλα! :)(y)

Ασπρος και καραφλός! Ασπρος και καραφλός! Ασπρος και καραφλός! :censored:

• Love
Reactions: lawrence-gr

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.547
808
Ξεσσαλονικη!!!
Να τον χαίρεστε!!!!
Είναι κάπως νωρίς για συμπεράσματα και μην γελαστείτε να αφήσετε πράγματα να «πέσουν κάτω» για να μην τον στεναχωρήσετε.

Βάλτε όρια από την αρχή.Τα όρια και η συνέπεια αυτών,προσφέρουν σιγουριά στον σκύλο και ξεδιαλύνει τα πράγματα στο μυαλό του και τα τοποθετεί σε σειρά.

Επι τροχάδην και «στο πόδι» ,ξεκίνηστε και παρέχετε τροφή μόνο από το χέρι,καθόλου μπωλ και πάντα με «δουλειά».
Επίσης αγοράστε και χρησιμοποιήστε μποξ.
Προσπαθήστε να φτιάξετε σχέση εμπιστοσύνης και όχι απλά οικειότητας.

Το «δέσιμο» δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο,οπότε και μην έχετε στο μυαλό σας κάτι συγκεκριμένο σαν χρονικό περιθώριο.

Για μάσημα,να προτιμάτε ,κοντά στα άλλα ,κόμπους και σχοινιά.
Θα σας φανούν χρήσιμα για τα δόντια του,αφού βοηθούν και στον καθαρισμό τους και αργότερα θα αποφεύγετε ναρκώσεις για καθαρισμό.

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Καλημέρα! σε όλους . Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!
Νέα από το μέτωπο, τρελαίνεται για τις μπάλες οπότε το απόγευμα του πήρα ένα μαύρο kong του έχωσα μέσα λιχουδιά και τρελάθηκε στο παιχνίδι, σκέφτομαι την επόμενη φορά να του βάλω πατάκια για να μου κάνει και ένα γυάλισμα στο πάτωμα , να μην πάει τόσο γλίστρημα τζάμπα ,χαχαχχαχα
Το μεσημέρι του έδωσα ένα χοιρινό κότσι /κόκκαλο καπνιστό , νόμιζα πως θα του κρατήσει μια μέρα, σε 20 λεπτά το είχε ξεφτιλίσει , ευτυχώς του έχω από την πρώτη μέρα, ένα κέρατο ελαφιού οπότε είμαστε καλά
Πρώτο βράδυ που κοιμήθηκε έξω από το crate , εγώ την έβγαλα στον καναπέ , το σπίτι στην θέση του , χαχαχαχα
Σήμερα για πρώτη φορά τον χάιδεψα στο κεφάλι και δεν απλώθηκε σαν τραχανάς
Μία μέρα του πήρε να μάθει το ασανσέρ, τώρα μπαίνει πρώτος και μάλιστα κοιτάζεται και στον καθρέφτη.
Τις δύο πρώτες μέρες η ουρά του στην βόλτα ήταν κάτω και τώρα κεραία , fm/ am καμπάνα χαχαχαχχα
Σήμερα έχω κανονίσει να τον πάω σε dog park , θα έχει λίγα σκυλιά και μου είπαν πως για πρώτη φορά θα είναι καλύτερα. Στην βόλτα δεν μπορώ να πω πως δίνει ιδιαίτερη σημασία σε άλλα σκυλιά , μόνο γνωριμία θέλει , μέχρι εκεί
Και κάτι τελευταίο, εχθές το βράδυ για πρώτη φορά με άφησε να φάω ήσυχα στον καναπέ , τις προηγούμενες μέρες για να τον ξεγελάσω όταν έτρωγα του έδινα ένα φύλλο από κινέζικο λάχανο και έφευγε

• Like
Reactions: spyv and mareco

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Να τον χαίρεστε!!!!
Είναι κάπως νωρίς για συμπεράσματα και μην γελαστείτε να αφήσετε πράγματα να «πέσουν κάτω» για να μην τον στεναχωρήσετε.

Βάλτε όρια από την αρχή.Τα όρια και η συνέπεια αυτών,προσφέρουν σιγουριά στον σκύλο και ξεδιαλύνει τα πράγματα στο μυαλό του και τα τοποθετεί σε σειρά.

Επι τροχάδην και «στο πόδι» ,ξεκίνηστε και παρέχετε τροφή μόνο από το χέρι,καθόλου μπωλ και πάντα με «δουλειά».
Επίσης αγοράστε και χρησιμοποιήστε μποξ.
Προσπαθήστε να φτιάξετε σχέση εμπιστοσύνης και όχι απλά οικειότητας.

Το «δέσιμο» δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο,οπότε και μην έχετε στο μυαλό σας κάτι συγκεκριμένο σαν χρονικό περιθώριο.

Για μάσημα,να προτιμάτε ,κοντά στα άλλα ,κόμπους και σχοινιά.
Θα σας φανούν χρήσιμα για τα δόντια του,αφού βοηθούν και στον καθαρισμό τους και αργότερα θα αποφεύγετε ναρκώσεις για καθαρισμό.
Αυτό δεν το έχω κάνει , τρώει σε μπόλ , απλά όταν τρώει είμαι μαζί του και τον χαϊδεύω λίγο (εντολές εκπαιδευτή, μην ρωτήσεις γιατί , μου είπε πως κάποια στιγμή θα μου εξηγήσει )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.789
7.988
Να σου ζήσει είναι πολύ όμορφος ο άτιμος!
To όνομα τέλειο...Ξέρω κι άλλον ένα Tobby, καραφλούλη!
images.jpg

Πως είναι όταν μένει μόνος; Κάνει ζημιές;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.547
808
Ξεσσαλονικη!!!
δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε να κοιμάται έξω από το κρειτ.
Επίσης,κατά την ταπεινή μου εκπαιδευτική άποψη,αποφύγετε τα σκυλοπαρκα.
Ειλικρινα,δεν υπάρχει λόγος.

• Like
Reactions: saras and vrmode

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Να σου ζήσει είναι πολύ όμορφος ο άτιμος!
To όνομα τέλειο...Ξέρω κι άλλον ένα Tobby, καραφλούλη!
View attachment 78375

Πως είναι όταν μένει μόνος; Κάνει ζημιές;
μόνο το στρώμα του κατέστρεψε , οπότε πάει για χαλάκι μπάνιου από το jysk :LOL:
Τον αφήνω 10 με 30 λεπτά μόνο του και ακόμη δεν έχει κάνει ζημιές , έχουμε δρόμο ακόμη

• Like
Reactions: l.Kyveli

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε να κοιμάται έξω από το κρειτ.
Επίσης,κατά την ταπεινή μου εκπαιδευτική άποψη,αποφύγετε τα σκυλοπαρκα.
Ειλικρινα,δεν υπάρχει λόγος.
Έχεις δίκιο , απλά θέλω σιγά σιγά να δω τι γίνεται. Ίσως βιάζομαι
Το πάρκο πιο πολύ για εκτόνωση, το σ/κ περπατήσαμε συνολικά 10 ώρες αυτουνού του βγήκε η γλώσσα και εγώ έχασα 3 κιλά

• Like
Reactions: mareco

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Ε τον κακομοίρη, μέσα σε 4 μέρες ηρέμησε και αισθάνεται επιτέλους ότι ανήκει σε σπίτι ο δόλιος.
Ντόγκο διακρίνω και κάτι σε μολοσσό?
Ποια είναι η ιστορία του (πρώην) κακομοίρη;
Την συνταγή δεν την ξέρει κανείς:LOL:
Το ιστορικό του είναι εντελώς άγνωστο, βρέθηκε παρατημένος με κομμένα αυτιά , χωρίς ένα νύχι , χωρίς τσιπάκι (φυσικά) και με διάφορα τραύματα μάλλον από καυγάδες με άλλα σκυλιά? λύκους? αρκούδες ?. Από την φιλοζωική δεν έχουν καταφέρει να μάθουν κάτι.
Το περίεργο είναι πως ακούει το ΄΄ μη ΄΄ και το ΄΄έλα΄΄ την ανάγκη του την κάνει μόνο έξω και με το λουρί στην βόλτα τέλειος ( δεν τραβάει και το κεφάλι του είναι στον μηρό μου )

• Like

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.547
808
Ξεσσαλονικη!!!
Η εκτόνωση μόνο με την σωματική άσκηση είναι ελλιπής,έως και λάθος και προβληματική.
Κοιτάξτε να κουράζετε τον σκύλο και εγκεφαλικά με δουλειά!
Είναι σημαντικό στοιχείο!10 λεπτά αυστηρής υπακοής,είναι σημαντικότερα από μισή ώρα να τρέχει σαν κουνούπι.

Για το κρειτ,σίγουρα βιάζεστε και δεν υπάρχει και λόγος όχι απλά να βιαστείτε,αλλά και να το ξεφορτωθείτε.
Δουλέψτε το,είναι εργαλείο και ακόμη καλύτερα να πηγαίνατε σε μποξ,αλλά οκ.

Επίσης,αυτο με το μπωλ και τις εντολές δεν το κατάλαβα…
Δλδ κάνετε τι;Παράδειγμα ,κρατάτε το μπωλ ,τρώει και λέτε εντολές απλά για να τις πείτε η εκτελεί παράλληλα;Πως εκτελείται αυτή η άσκηση;

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
19
42
54
Η εκτόνωση μόνο με την σωματική άσκηση είναι ελλιπής,έως και λάθος και προβληματική.
Κοιτάξτε να κουράζετε τον σκύλο και εγκεφαλικά με δουλειά!
Είναι σημαντικό στοιχείο!10 λεπτά αυστηρής υπακοής,είναι σημαντικότερα από μισή ώρα να τρέχει σαν κουνούπι.

Για το κρειτ,σίγουρα βιάζεστε και δεν υπάρχει και λόγος όχι απλά να βιαστείτε,αλλά και να το ξεφορτωθείτε.
Δουλέψτε το,είναι εργαλείο και ακόμη καλύτερα να πηγαίνατε σε μποξ,αλλά οκ.

Επίσης,αυτο με το μπωλ και τις εντολές δεν το κατάλαβα…
Δλδ κάνετε τι;Παράδειγμα ,κρατάτε το μπωλ ,τρώει και λέτε εντολές απλά για να τις πείτε η εκτελεί παράλληλα;Πως εκτελείται αυτή η άσκηση;
Ερώτηση, τι είναι το μποξ ?
Όχι, απλά τον χαϊδεύω λίγο και ο σκύλος γυρίζει κανά δυο φορές και με κοιτάει, περισσότερες πληροφορίες δεν έχω.
Σήμερα είναι η πέμπτη μέρα, οι αλλαγές και για τους δύο μας είναι (πιστεύω ) πολλές .Νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) χρειαζόμαστε ( χρειάζομαι) κάποιον χρόνο προσαρμογής
Σίγουρα θα ασχοληθώ και με την νοητική του άσκηση.

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.495
10.758
Athens
Για το πάρκο σκύλων συμφωνώ με @lawrence-gr θα το άφηνα στην άκρη.
Ακόμη δεν τον ξέρεις, δεν σε ξέρει, δεν σε εμπιστεύεται/ακούει και δεν ξέρεις τι εμπειρίες και χούγια έχει.
Και δεν είναι και κανας χλιμίτζουρας, ντόγκο έχει μέσα και κάτι άλλο πιθανό από κάποιο κατηγορίας μαδαφάκα.
Σε πρώτη φάση σύσφιξε σχέση.

• Love
Reactions: lawrence-gr

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.280
Μέλη
20.052
Νεότερο μέλος
eleutheria