τσιουαουα και εκπαιδευση

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
καλησπερα! εχω ενα τσιουαουα 1,5 μηνος. θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι απαραιτητη η εκπαιδευση στα μικρα σκυλια? υπαρχει καποιος αποδεδειγμενα καλος εκπαιδευτης συμφωνα με την εμπειρια σας? προφανως η εκπαιδευση θα πρεπει να γινεται στον χωρο του ζωου ετσι? χιλια ευχαριστω!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Όλα τα σκυλάκια πρέπει να μαθαίνουν έστω τη βασική υπακοή. Εκπαιδευτές σίγουρα υπάρχουν πολλοί και καλοί. Ανάλογα την περιοχή σου ψάξε για τον κατάλληλο!

Να σου ζήσει το μικρό... Πολύ μικρό όμως δεν το πήρες; Σε αυτή την ηλικία εκπαιδεύεται από τη μαμά και τα αδερφάκια του..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αρχικά να σου πω οτι μέχρι τους 2 μήνες το σκυλί πρέπει να μένει με τη μανα, εκείνη του δίνει μαθήματα συμπεριφοράς που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν απο κάποιον άνθρωπο, αν έχεις τη δυνατότητα επέστρεψέ το στη μαμά του και πάρτο όταν κλείσει τις 60 μερες. Σε περίπτωση που δεν εχεις διαβάσει το φορουμ να σου πω επίσης οτι τα σκυλάκια απο byb(pet shop και ιδιώτες) έχουν πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν απόκλειση χαρακτηριστικών της φυλής αλλά και προβλήματα υγείας (καλή ώρα το δικό μου τσιουάουα), γι'αυτο και ο εκτροφέας ενδύκνειται ως η καλύτερη πηγή απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου.

Τώρα στο ερώτημά σου, δε νομίζω με το τσιουάουα να αποκτήσεις προβλήματα που έχουμε όσοι έχουμε μεγαλόσωμα σκυλιά (βλ. να σου βγάζει το χέρι στη βόλτα ή να σου παίρνει πράγματα πάνω απο τα έπιπλα), ωστόσο εγώ θα πρότεινα να κάνεις το σκυλί μια βασική υπακοή και να του μάθεις ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και πότε. Το γεγονός οτι είναι μικρό δε σημαίνει οτι δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα (βλ. γάβγισμα χωρις λόγο, δάγκωμα-μη το βλέπεις τωρα που ειναι μικρο- οταν μεγαλώσει έτσι και σου δώσει καμία απο τα νεύρα του θα σου ανοίξει πληγή, κτητικό με το φαγητό του-θα τρώει και δε θα τολμας να πλησιάσεις, δε θα αφήνει άνθρωπο να μπει σπίτι απο την παραξενιά του και άλλες τέτοιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές οι οποίες δημιουργούνται λόγω της άποψης οτι 'τα μικροσωμα δε χρειάζονται εκπαίδευση' και χαντακώνουν τα τσιουάουα ως στριμένα, κακιασμένα και σπαστικά. Αυτά μπορείς να το μάθεις στο σκυλί και μόνη σου, δε χρειάζεται ντε και καλά να συνεργαστείς με κάποιον εκπαιδευτή αν δε θέλεις. Η εκπαίδευση γίνεται είτε στο στίβο του εκπαιδευτή είτε στο χώρο σου, εσυ διαλέγεις. Υπάρχουν κατατοπιστικότατα άρθρα και συζητήσεις στο υποφορουμ της εκπαίδευσης αν θέλεις να ενημερωθείς.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
vas επειδη ειμαι και εγω εκτροφεας γατων γνωριζω οτι το ζωακι δεν πρεπει να φυγει απο την μαμα του πριν τις 60 ημερες. Αυτο το σκυλακι απλα προεκυψε, ειναι μεγαλη ιστορια δεν θα ηθελα να την αναλυσω, το θεμα ειναι πως αυτη την στιγμη το εχω στα χερια μου και θα πρεπει να επιτελεσω χρεη μαμας οπως ηδη κανω. Θελει υπομονη, επιμονη και θεληση για να πανε ολα κατ'ευχην. Τα διαθετω ολα αυτα σαφως για να προβω στην επιλογη αποκτησης σκυλου απλα μερικα πραγματα με προβληματιζουν σχετικα με την εκπαιδευση. Για τις γατουλες ξερω τα παντα οπως καταλαβαινεις, αλλα για τα σκυλακια δεν εχω τοσο εκτενη γνωση σε ολα τα ζητηματα που με απασχολουν!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εμείς στο μικρό αρχίσαμε 4 μηνών στον χώρο μας που σημαίνει δουλεία για το σπίτι και για εμάς-εσάς.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Αν θες να έχεις έναν ισορροπημένο σκύλο που θα μπορείς να τον παίρνεις μαζί σου παντού χωρίς να δημιουργεί προβλήματα τότε ναι, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη!

Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές που είτε κάνουν την εκπαίδευση στον χώρο σας είτε στον εκπαιδευτήριο τους.Το που θα γίνει είναι δική σου απόφαση!

Φρόντισε για σωστή κοινωνικοποίηση και σίγουρα μην το μάθεις στις αγκαλιές αν δεν θες να το κάνεις σαν κάποιες που βλέπω στον δρόμο που έχουν κάτι καημένα τσιουάουα χωμένα μέσα στη τσάντα τους ή αγκαλιά φορτωμένα με χίλια δυο "αξεσουάρ" που δεν έχουν μάθει να περπατούν στο δάπεδο και γαβγίζουν σαν υστερικά στα πάντα..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Δεν έχω δει ακόμα ισορροπημένο τσιουαουά, είτε εντός Ελλάδας είτε εκτός

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν έχω δει ακόμα ισορροπημένο τσιουαουά, είτε εντός Ελλάδας είτε εκτός
Εγώ έχω δει!!Πριν μια εβδομάδα είδα ακόμα ένα ισορροπημένο τσιουάουα και μάλιστα ήταν στον ηλεκτρικό σταθμό..το είχε ένας άντρας κανονικά στο λουράκι του και πραγματικά πρώτη φορά βλέπω ένα τόσο μικρόσωμο σκυλάκι τόσο καλά κοινωνικοποιημένο που καθόταν ανετότατα χωρίς ίχνος φοβίας ή ανησυχίας μέσα στον εκατοντάδες κόσμο που περίμενε το τραίνο..
Και σε εκθέσεις που έχω πάει έχω δει και εκεί αρκετά!!

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
πρεπει να ασχοληθεις με το σκυλι για να μαθει..επισης οντως η κοινωνικοποιηση παιζει μεγαλο ρολο στην ολη διαδικασια της εκπαιδευσης. Γενικα δεν υπαρχει καλη γνωμη για τα τσιουαουα αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι και ετσι. Ολα τα ζωα θελουν τον χρονο τους, τον χωρο τους και να ασχοληθεις μαζι τους ουσιαστικα! Αυτος ο μικρος μου, εχει βγει πολυ τσαμπουκας! Ελπιζω να στρωσει στην πορεια το γλυκουλι!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το σκυλι απο την μαμα φευγει πανω κατω στις 45 μερες.μετα δεν την βλεπει συνεχεια κ μενει με την ομαδα απλα,οπως κ πρεπει.στους δυο μηνες χωριζει η τοκετομαδα κ πανε στα νεα τους σπιτια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θα ήθελα πολύ να δω ένα τσιουάουα με ΒΥ :)
Επειδή ακριβώς τα σκυλιά αυτά δεν έχουν την δύναμη να σου κάνουν την ζωή δύσκολη στην βόλτα ο κόσμος δεν τους κάνει καμία εκπαίδευση και δεδομένου και του δυναμικού τους χαρακτήρα τα βλέπουμε συνήθως σε έκδοση τερατινίων!
Πολύ μου αρέσει όταν βλέπω ιδιοκτήτες μικρόσωμων να τα αντιμετωπίζουν σαν σκύλους πρώτα από όλα. Σχετικά με την ΒΥ καλό θα ήταν αν ρωτήσεις έναν εκπαιδευτή για το πότε γιατί ίσως εξαρτάται και από την φυλή. Άλλοι λένε στους 7 μήνες και άλλοι πιστεύουν πως μια προεργασία πρέπει να γίνεται από τους 4 μήνες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
ΒΥ στους 7 μήνες;! γιατί οχι πιο πριν;
Δεν είμαι εκπαιδεύτρια. Απόψεις δικές τους μετέφερα. Σε κάθε περίπτωση να ρωτήσει εκπαιδευτή. :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Nαι φυσικά, απλά μου φάνηκε μεγάλη η ηλικία, στους 7 μήνες ο δικός μου ήδη "με πήγαινε βόλτα" .
Καλημέρα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
εμενα 2μιση μηνων εκλεινε τα φωτα.3ων του εβγαλα διπλωμα για μηχανακι κ εβγαινε μονος του για βολτα.
Σταμάτα μωρέ, ότι τραβούσε είπα όχι ότι τετραγώνισε τον κύκλο!!! :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Άλλοι λένε στους 7 μήνες και άλλοι πιστεύουν πως μια προεργασία πρέπει να γίνεται από τους 4 μήνες.
Εχει καθιερωθεί κάποιοι να προτείνουν έναρξη ΒΥ σοτυς 7 μήνες (για την ακρίβεια, στους 6), όταν πρόκειται η εκπαίδευση να ακολουθήσει τη "Γερμανική" φιλοσοφία...
Αλλιώς, από τη στιγμή που έχει κάνει τα εμβόλιά του το κουτάβι και μπορεί να βγει έξω, μπορεί να αρχίσει και η εκπαίδευση... ακόμα και πριν να μπορεί να βγει έξω, η εκπαίδευση αρχίζει μέσα στο σπίτι...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
οταν εκπαιδευσεις το τσιουαουα σου , πολυ θαθελε να το δω !!!!! προσπαθω 3 χρονια να τον μαθω να κανει την αναγκη του εξω .........αλλα δεν ............ασε που ειναι τοσο μικτουλης που δεν καταλαβαινεις οτι εχει σηκωσει το ποδι , για να προλαβεις ...........αυτο που σιγουρα εχει μαθει και το θεωρω απαραιτητο ειναι να ερχεται αμεσως μολις τον φωναζω , λογω μεγεθους μπορει πολυ ευκολα να τον χασεις ................και αν μυρισει θυληκιααααααααααα , την εκανε !!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul