τροφες ...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Παιδες Dog Lovers.
Tην ταϊζω ενα μηνα τωρα και της εχει κατσει μια χαρα. Μονο 43ευρω το 14κιλο.
4* στο dogfoodanalysis.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Συστατικά: Καλαμπόκι, υδρολυμένο κρέας πουλερικών, απομονωμένη φυτική πρωτεΐνη, γλουτένη αραβοσίτου, ζωικά λίπη, ζωικές πρωτεΐνες, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, μέταλλα, πολτός τεύτλων, έλαιο σόγιας, ιχθυέλαιο, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ψύλλιο, σκόνη αυγού, L-λυσίνη, εκχύλισμα μαγιάς, DL-μεθειονίνη, ταυρίνη, υδρολυμένα οστρακόδερμα, υδρολυμένος χόνδρος, εχυλίσματα καλέντουλας.

Αυτά είναι τα συστατικά της συγκεκριμένης τροφής. Αυτήν θα δώσετε στα κουτάβια σας και θα δώσετε και τόσα λεφτά???!!!!
Προφανως κ θα δωσω την τροφη που εχει κατσει καλυτερα απο ολες στο δικο μου σκυλο! αν εσενα δεν σου αρεσει καλα κανεις δεν στη λεει κανεις οποτε μη το κανεις κ εσυ κ μας κραζεις! α κ κατι αλλο.. ρύζι, αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, αφυδατωμένη πρωτεΐνη χοιρινού*, καλαμποκάλευρο, ζωικά λίπη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, γλουτένη καλαμποκιού, καλαμπόκι, μεταλλικά άλατα, πούλπα σακχαροτεύτλων, φυτικές ίνες, απομονωμένη φυτική πρωτεΐνη*, έλαιο σόγιας, ιχθυέλαιο, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό), φρουκτοολιγοσακχαρίτες, εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), υδρολυμένα οστρακόδερμα (πηγή γλυκοζαμίνης), εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης), υδρολυμένος χόνδρος (πηγή χονδροϊτίνης). αυτα ειναι τα συστατικα της ρογιαλ!

Αυτη την προσφορα 15+3 την εχει καιρο τωρα η ProPlan. Mηπως μπερδεςφυτηκες;;
οχι ουτε καν! στο αμαζον παιζει τετοια προσφορα με τα 3 χλγ δωρο τσεκαρε το αν θες!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Παιδες Dog Lovers.
Tην ταϊζω ενα μηνα τωρα και της εχει κατσει μια χαρα. Μονο 43ευρω το 14κιλο.
4* στο dogfoodanalysis.
Ασε να φάει δυο-τρία τσουβλάλι για να έχεις πιο σφαιρική άποψη. Εμένα μετά το τρίτο φάνηκαν τα αποτελέσματα. Δεν έμεινα καθολου ικανοποιημένος. Χάλια δόντια, αναπνοή άστα να πάνε, τρελά αέρια, χάλια μυρωδιά σώματος κα. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση όταν ακούω τόσα άτομα να έχουν μείνει ευχαριστημένοι ενώ στις δικές μου δεν τους έκατσε. Εκτός αυτού η Dog lovers που υπάρχει εδώ είναι Ευρωπαϊκή και είναι διαφορετική από την Αμερικάνικη που βαθμολογείται στο dogfoodanalysis.
Εκτός και παίρνεις απ΄έξω.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Tα ειχα ακουσει ολα αυτα.
Μεχρι τωρα ειναι οπως ηταν και με την Pro Plan εκτος απο 2 διαφορες:
- Πολυ λιγοτερα κακά (σχεδον 1/3) και σκληρα
- Πιο μαλακό τρίχωμα

Και ενα αρνητικό για το οποιο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος ακομα οτι ισχυει: Iσως μυριζει λιγο το δερμα της.

Αλλα οπως λες, θα συνεχισω για πιο ασφαλη συμπερασματα

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Προφανως κ θα δωσω την τροφη που εχει κατσει καλυτερα απο ολες στο δικο μου σκυλο! αν εσενα δεν σου αρεσει καλα κανεις δεν στη λεει κανεις οποτε μη το κανεις κ εσυ κ μας κραζεις! α κ κατι αλλο.. ρύζι, αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, αφυδατωμένη πρωτεΐνη χοιρινού*, καλαμποκάλευρο, ζωικά λίπη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, γλουτένη καλαμποκιού, καλαμπόκι, μεταλλικά άλατα, πούλπα σακχαροτεύτλων, φυτικές ίνες, απομονωμένη φυτική πρωτεΐνη*, έλαιο σόγιας, ιχθυέλαιο, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό), φρουκτοολιγοσακχαρίτες, εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), υδρολυμένα οστρακόδερμα (πηγή γλυκοζαμίνης), εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης), υδρολυμένος χόνδρος (πηγή χονδροϊτίνης). αυτα ειναι τα συστατικα της ρογιαλ!

οχι ουτε καν! στο αμαζον παιζει τετοια προσφορα με τα 3 χλγ δωρο τσεκαρε το αν θες!
Χαλάρωσε λίγο!!!! Δεν έκραξα κανέναν. Την γνώμη μου είπα κι αν σ' αρέσει εσένα πήγαινε και παρ' την. Και τα συστατικά είναι αυτά που έγραψα.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Χαλάρωσε λίγο!!!! Δεν έκραξα κανέναν. Την γνώμη μου είπα κι αν σ' αρέσει εσένα πήγαινε και παρ' την. Και τα συστατικά είναι αυτά που έγραψα.
μη σκαλωνεις κ εσυ ρε Αντουαν! απλα δεν νομιζω να ειναι τοσο κακη τροφη οσο λες κ πεταμενα λεφτα απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι που την εχουν χρησιμοποιησει εχουν μεινει ευχαριστημενοι κ απο ποιοτητα κοπρανων κ απο ποιοτητα τριχωματος κ απο διαφορες ευωδιες που μπορει να προκαλλουν καποιες τροφες! κ εδω μεσα στο φορουμ θα ακουσεις απο πολλους τα καλυτερα για την ακανα! εμενα μου πηδηξε ολο το πεπτικο του σκυλου (του επεφτε βαρια με αποτελεσμα πολυ μαλακα κ βρωμερα κακα)! δεν μπορω ομως να πω οτι δεν κανει γενικα επειδη δεν κανει σε εμενα!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
μη σκαλωνεις κ εσυ ρε Αντουαν! απλα δεν νομιζω να ειναι τοσο κακη τροφη οσο λες κ πεταμενα λεφτα απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι που την εχουν χρησιμοποιησει εχουν μεινει ευχαριστημενοι κ απο ποιοτητα κοπρανων κ απο ποιοτητα τριχωματος κ απο διαφορες ευωδιες που μπορει να προκαλλουν καποιες τροφες! κ εδω μεσα στο φορουμ θα ακουσεις απο πολλους τα καλυτερα για την ακανα! εμενα μου πηδηξε ολο το πεπτικο του σκυλου (του επεφτε βαρια με αποτελεσμα πολυ μαλακα κ βρωμερα κακα)! δεν μπορω ομως να πω οτι δεν κανει γενικα επειδη δεν κανει σε εμενα!
Όλα καλά......απλά η γνώμη μου είναι (αν ισχύουν βέβαια όλα αυτά που λέγονται και εδώ μέσα και έξω) ότι βάση συστατικών δεν έπρεπε να θεωρείται από τις καλές τροφές.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Όλα καλά......απλά η γνώμη μου είναι (αν ισχύουν βέβαια όλα αυτά που λέγονται και εδώ μέσα και έξω) ότι βάση συστατικών δεν έπρεπε να θεωρείται από τις καλές τροφές.
καλα οι αποψεις εδω μεσα ειναι αντικρουομενες σε πολλες περιπτωσεις! κ οχι μονο εδω μεσα! διαφορετικες αποοψεις μπορει να εχουν οι εκτροφεις μεταξυ τους οι κτηνιατροι μεταξυ τους κ ακομα κ οι ψιλικατζηδες μεταξυ τους μπορει να εχουν αντικρουομενες αποψεις! εγω ας πουμε εμπιστευομαι πολυ την κτηνιατρο μου γιατι το εχει κερδισει αυτο με την αξια της κ μου εχει πει οχι ακανα λογω υψηλης πρωτεινης που συμφωνα με ερευνες προκαλλει καρκινογεννεσεις!!! επισης μου εχει πει οχι σε τροφες με πολλα φρουτα γτ μαλακωνουν τα κοπρανα! κ θεωρει την ρογιαλ (για την Ελλαδα) μια απο τις καλυτερες τροφες κ με πολλα επιχειρηματα! Τελοσπαντων για να καταληξω καπου για μενα (υποθετω κ για σενα κ για ολους) σημασια εχει η τροφη να "καθεται" καλα στον σκυλο μας! εγω μετα απο 5 τροφες βρηκα την ρογιαλ! αλλος μπορει να δοκιμασει 25 τροφες μεχρι να βρει την καταλληλη (οχι καλυτερη βαση συστατικων) αλλος μπορει να τη βρει απο την πρωτη μερα!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Συμφωνώ σε όλα που έγραψες. Εμένα π.χ. ο δικός μου κτηνίατρος έχει κολλήσει με την biomill. Λέει ότι είναι από τις κορυφαίες.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Εγώ πάντως να πω την αλήθεια η δικιά μου λίγες φορές έχει φάει σκέτη τροφή. Πάντα την ανακατέβω με λίγο κιμά ή κανένα αυγό ή λίγο κοτόπουλο και γενικά με ότι τρώμε εμείς και έχει σχέση με κρέας.

teomarnountsidis

Active Member
19 Οκτωβρίου 2012
27
0
p.f
παιδια εγω εδινα αρχικα royal η οποια ειναι κορυφαια τροφη αλλα καποια στιγμη ο σκυλος μου σταματησε να την τρωει και ετσι την αλλαξα και πηρα winner plus(18kg 45 eurw) με την οποια μπορω να πω οτι ειμαι ποιο ευχαριστημενος γιατι μαλλον ειναι πιο γευστικη και την τρωει καλυτερα το παιδι και λιγοτερη τριχωπτωση παρατηρησα και πιο στερα τα κακα του.. πριν 10 μερες αρχισα να του δινω και viacutan plus το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι κορυφαιο συμπληρωμα ..

teomarnountsidis

Active Member
19 Οκτωβρίου 2012
27
0
p.f
Εγώ πάντως να πω την αλήθεια η δικιά μου λίγες φορές έχει φάει σκέτη τροφή. Πάντα την ανακατέβω με λίγο κιμά ή κανένα αυγό ή λίγο κοτόπουλο και γενικά με ότι τρώμε εμείς και έχει σχέση με κρέας.
εγω δεν του εχω δωσει ποτε σπιτικο φαγητο γιατι μετα δεν θα ετρωγε την τροφη σκετη οπως η δικια σου και δεν το ηθελα αυτο με τιποτα. πιστευω οτι τα σκυλια πρεπει να μαθαινουν να τρωνε μονο την τροφη τους ωστε να μην διαταρασεται το πεπτικο τουσ συστημα και εχουν διαρροιες .

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Όχι κ κορυφαία τροφή η RC.Υπερτιμημένη στη χώρα μας (ως προς την ποιότητα),υπάρχουν πολύ καλλύτερες τροφές από RC και σε καλλύτερη τιμή!

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Όχι κ κορυφαία τροφή η RC.Υπερτιμημένη στη χώρα μας (ως προς την ποιότητα),υπάρχουν πολύ καλλύτερες τροφές από RC και σε καλλύτερη τιμή!
θελεις λιγο να επιχειρηματολογησεις πανω στο συγκερκριμενο θεμα? εγω πιστευω πως ειναι οτι ζηταει κανεις κ οτι ταιριαζει στον σκυλο του καλυτερα! αν καποιος δηλαδη με ρωτησει ποια θεωρεις την καλυτερη τροφη θα απαντησω τη ρογιαλ κανιν γιατι αυτη ταιριαξε σε εμενα! γενικα νομιζω πως οσο κ αντικειμενικοι να προσπαθουμε να ειμαστε το συγκεκριμενο θεμα(καλυτερη τροφη) ειναι καθαρα υποκειμενικο!!!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πες μου ποια φόρμουλα της RC δίνεις να επιχειρηματολογήσω συγκεκριμένα,αν θες,κανένα πρόβλημα.
Γενικά η RC συμπεριλαμβάνει στα συστατικά της καλαμποκάλευρο,λάδι σόιας και γλουτένη.
Κάνε ένα search στο google για τα παραπάνω συστατικά και δες γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή του σκύλου.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε κρέας επίσης,γενικά.Με αυτά τα δεδομένα,την κατατάσω στις μέτριες (σε καμία περίπτωση κορυφαίες),και αρκετά υπερκοστολογημένες τροφές.

Όσο για το πως θα κάτσει στο σκύλο ...έχεις δίκιο έν μέρει.Πριν κάνουμε τη δοκιμή για να δούμε την αφομείωση στο σκύλο,πρέπει πρώτα η τροφή να περάσει τα δικά μας stadar.

Πολλά σκυλάκια τρώνε από τις χύμα τροφές που πουλάνε στα pets,που είναι full στα δημητριακά και δεν δείχνουν να έχουν κάποιο πρόβλημα επιφανειακά.Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή έκατσε η τροφή στο σκύλο,αυτομάτως η τροφή αναγάγεται στις "κορυφαίες" τροφές.

Χωρίς να θέλω να μειώσω όσους επιλέγετε να δώσετε RC - η γνώμη η δική μου απλά είναι αυτή που κατέθεσα!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
αυτα τα συστατικα ειναι και ο λογος για τον οποιο επελεξα να αλλαξω τροφη... τωρα βεβαια ο καθενας κανει ο,τι νομιζει :)

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Πες μου ποια φόρμουλα της RC δίνεις να επιχειρηματολογήσω συγκεκριμένα,αν θες,κανένα πρόβλημα.
Γενικά η RC συμπεριλαμβάνει στα συστατικά της καλαμποκάλευρο,λάδι σόιας και γλουτένη.
Κάνε ένα search στο google για τα παραπάνω συστατικά και δες γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή του σκύλου.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε κρέας επίσης,γενικά.Με αυτά τα δεδομένα,την κατατάσω στις μέτριες (σε καμία περίπτωση κορυφαίες),και αρκετά υπερκοστολογημένες τροφές.

Όσο για το πως θα κάτσει στο σκύλο ...έχεις δίκιο έν μέρει.Πριν κάνουμε τη δοκιμή για να δούμε την αφομείωση στο σκύλο,πρέπει πρώτα η τροφή να περάσει τα δικά μας stadar.

Πολλά σκυλάκια τρώνε από τις χύμα τροφές που πουλάνε στα pets,που είναι full στα δημητριακά και δεν δείχνουν να έχουν κάποιο πρόβλημα επιφανειακά.Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή έκατσε η τροφή στο σκύλο,αυτομάτως η τροφή αναγάγεται στις "κορυφαίες" τροφές.

Χωρίς να θέλω να μειώσω όσους επιλέγετε να δώσετε RC - η γνώμη η δική μου απλά είναι αυτή που κατέθεσα!
RC maxi junior (κτηνιατρικη οταν βρισκω αλλιως την κλασικη του εμποριου).. τωρα θα το γυρισουμε σε adult!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
εγω δεν του εχω δωσει ποτε σπιτικο φαγητο γιατι μετα δεν θα ετρωγε την τροφη σκετη οπως η δικια σου και δεν το ηθελα αυτο με τιποτα. πιστευω οτι τα σκυλια πρεπει να μαθαινουν να τρωνε μονο την τροφη τους ωστε να μην διαταρασεται το πεπτικο τουσ συστημα και εχουν διαρροιες .
Δεν είπα ότι δεν την τρώει σκέτη. Εγώ θέλω να του συμπληρώνω και κάτι ακόμα (σωστό για τον σκύλο). Καλό του κάνει σίγουρα, όχι κακό! Εδώ βλέπεις και συζητάμε για το πια τροφή έχει το περισσότερο κρέας!!! Φαντάσου να του δίνεις καθαρό κρέας!!!!

teomarnountsidis

Active Member
19 Οκτωβρίου 2012
27
0
p.f
Δεν είπα ότι δεν την τρώει σκέτη. Εγώ θέλω να του συμπληρώνω και κάτι ακόμα (σωστό για τον σκύλο). Καλό του κάνει σίγουρα, όχι κακό! Εδώ βλέπεις και συζητάμε για το πια τροφή έχει το περισσότερο κρέας!!! Φαντάσου να του δίνεις καθαρό κρέας!!!!
απο οτι μου εχουν πει αρκετοι κτηνιατροι το πολυ κρεας δημιουργει ανεπαρκεια στα νεφρα λογο υπερβολικης δοσης πρωτεινης γι αυτο τον λογο ειπα οτι δεν ειναι καλο . οπως για παραδειγμα η orijen της acana η οποια ειναι μια κορυφαια τροφη αν μενεις στον καναδα η στην ρωσια που εχει κρυο ωστε η πρωτεινη να απορροφαται και να δινει ενεργεια στον σκυλο ..εδω στην Ελλαδα που εχουμε υπιο κλιμα οποιο σκυλι καταναλωνει μεγαλες ποσοτητες πρωτεινης(ετσι τα νεφρα υπερλειτουργουν ωστε να την διασπασουν) με τα χρονια αποκτα προβλημα στα νεφρα.. αυτα που λεω ειναι αποψη που εχω διαμορφωσει απο αυτα που εχουν πει κτηνιατροι και απο προσωπικες εμπειριες με σκυλια φιλων

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog