τι κανει κανεις οταν υποψιαζεται καποιον για φολα;

cookie

Member
14 Αυγούστου 2009
5
0
Δυστυχως το ακους να συμβαινει γυρω σου αλλα το θεωρεις μακρινο και δεν πιστευεις οτι θα συμβει σε εσενα! Ειναι η 5η μερα που εχει εξαφανιστει ο σκυλακος μας και εχουν χαθει οι ελπιδες μας! Τον εχουμε ψαξει παντου και λογικα αν ηταν ζωντανος θα επρεπε να ειχε γυρισει.... Τον ειχαμε σε ενα κτημα και εφυγε την Κυριακη και λεγαμε οτι θα γυρισει αλλα περναν οι μερες και δεν εχει γυρισει. Ειναι 7 χρονων και πιστευουμε οτι μαλλον πηγε καμια βολτα και θα εφαγε φολα και δεν ξαναγυρισε. Αλλιως εχουμε ψαξει ολη την περιοχη.... θα τον ειχαμε βρει. Μενουμε βεβαια επαρχεια και το πιο πιθανο ειναι να μην υπαρχει πια. Αλλο ενδεχομενο ειναι να τον εχουν παρει τπτ πακιστανοι (εχουν φαει πολλα...) που ειναι στην περιοχη αλλα δεν νομιζω... Ουτε ειναι καμια ρατσα να πεις οτι τον πηρε καποιος! Το θεμα ειναι οτι εχουμε υποψιες για εναν γειτονα αλλα δεν εχουμε καμια αποδειξη! Τι μπορουμε να κανουμε; Δεν μπορουμε να τον κατηγορησουμε χωρις να ειμαστε σιγουροι.... Το μονο που σκεφτομαι ειναι να κολλησω σε στηλους της ΔΕΗ ενα κειμενο που να τον βριζει με το γαντι "αυτον" που το εκανε... Εχετε καμια αλλη ιδεα; Αλλα καπου εκει κοντα θα τη εφαγε τη φολα... ΔΕν θα ειχε γυρισει σπιτι απο ενστιχτο; Δεν τον εχουμε βρει , εστω και ψωφιο... Τι λετε;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Τον ειχαμε σε ενα κτημα και εφυγε την Κυριακη και λεγαμε οτι θα γυρισει αλλα περναν οι μερες και δεν εχει γυρισει.
Τι να πώ, τι να πώ και μετά λέμε ''τις πταίει;. Λυπάμαι για το σκυλάκι, εύχομαι τα καλύτερα. Τώρα το θέμα δεν είναι οι φόλες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Τι να πώ, τι να πώ και μετά λέμε ''τις πταίει;. Λυπάμαι για το σκυλάκι, εύχομαι τα καλύτερα. Τώρα το θέμα δεν είναι οι φόλες.
δυστυχώς συμφωνώ!!:(:(:(:mad:

Τι σε κάνει να χρησιμοποιείς την έκφραση ''έστω και ψώφιο'' για το σκυλάκι σου?

Εύχομαι να είναι καλά!

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Εχω την ιδια απορια ...Τι κανεις οταν υποψιαζεσαι τον γειτονα αλλα δεν εχεις αποδειξεις?
Δυστυχως συμβαινει σε μια γειτονια που ξερω να εχουν 5 κρουσματα μεχρι στιγμης:mad::mad::mad:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Όταν υποψιάζεσε κάποιον χωρίς αποδείξεις σημαίνει πως μπορεί να κάνεις και λάθος, οπότε περιμένεις να σιγουρευτείς.

Αποδείξεις δεν έχεις, τι ενδείξεις όμως έχεις που υποδεικνύουν το συγκεκριμένο άτομο;

Ίσως βοηθήσουν στο να βρεθούν οι αποδείξεις.

Μετά περνάμε στο 2ο σκέλος.
Άντε και αποδείξαμε ότι αυτός ρίχνει φόλες, τι κάνουμε;
Λογικά προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη, αλλά σημαντικότερο όλων προσέχουμε να μην αφήνουμε τα σκυλιά μας ανεξέλεγκτα στις επικύνδινες περιοχές και έχουμε πάντα μαζί μας φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες.

Καλύτερα να προλάβουμε το κακό, παρά να ζητάμε παραδειγματική τιμωρία για να απαλύνουμε τον πόνο μας.

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Δικαιοσυνη ε?Με λιγα λογια και αποδειξεις να υπαρχουν τρεχα γυρευε:mad:
Σε γειτονιες με πολλα κρουσματα δε νομιζω οτι υπαρχουν και πολλα να κανεις...Το σκυλι θα πρεπει να ειναι συνεχεια μεσα και παντα υπο ελεγχο...
Και δυστυχως θεωρω οτι οι ανθρωποι που δηλητηριαζουν τα ζωα με αυτο τον τροπο θα ηταν ικανοι για οτιδηποτε...
Εμπειρικα σκυλια που εχουν κανει εκπαιδεση για αρνηση φολας τα καταφερνουν?
Νομιζω οτι ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα να μαθει ενας σκυλος και δυσκολα θα αντισταθει

cookie

Member
14 Αυγούστου 2009
5
0
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μου κανετε επιθεση. Τα σκυλια δεν τα ειχαμε στο σπιτι αλλα τα ειχαμε σε μεγαλο κτημα με περιφραξη και τα ειχαμε ελευθερα να τρεχουν. Δεν τα ειχαμε παρατημενα αλλα καθε μερα παιζαμε μαζι τους 2-3 ωρες. Ισα ισα που δεν τα ειχαμε σε καποιο μπαλκονι σε διαμερισμα κλεισμενα αλλα ηταν στο φυσικο τους περιβαλλον. Αυτο θεωρησαμε οτι ηταν καλυτερο για τα σκυλια. Το θεμα ειναι οτι μονο μια μερα τα ειχαμε εξω απο το δικο τους περιφραγμενο χωρο και παλι ομως ηταν σε περιφραγμενο μερος. Αλλο αν βρηκε ο σκυλος μια τρυπα και τρυπωσε και βγηκε εξω. Δεν θεωρω οτι καναμε κατι λαθος.
Τωρα το θεμα ειναι οτι δεν εχει γυρισει ο σκυλος ακομα οποτε γι αυτο συμπεραινουμε οτι εφαγε καποια φολα. Γενικα εχω διαπιστωσει καποιους "φιλοζωους " οτι βιαζονται να κατηγορησουν ...
Οταν λεω εστω και ψωφιο εννοω οτι θελω να ξερω τι εγινε με το σκυλο. Στο κατω κατω να τον θαβαμε απ το να ειναι καπου ψωριο να το τρωνε τα κορακια κ.α. ή να ειναι για καμια βδομαδασε δρομο πατημενος και αλλα τετοια που δεν θελω να σκεφτομαι. Ευτυχως πλεον εχουμε το αλλο σκυλακι και καπως παρηγοπουμαστε....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ προσωπικά δεν κάνω επίθεση σε κανέναν!

Θεωρώ οτι το σκυλί πρέπει να ζεί με τον ιδιοκτήτη του για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και για την ασφάλειά του(του σκύλου).

Δεν είμαι κριτής κανενός, ο κάθε ένας στην ζωή του οφείλει να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες.

Η λέξη ''ψόφισε'' προσωπικά με ενοχλεί! Πες το βίτσιο ή ιδιομορφία μου!
Μπορεί να είναι κατεγεγραμμένη στα λεξικά ως''θάνατος ζώου'' στην καθημερινότητά μας όμως εμπεριέχει την έννοια της υποτίμησης,εξού όταν χρησιμοποιείται για άνθρωπο (π.χ. ψόφισε ο/η.....) έχει σαφέστατα χλευαστικό και μειωτικό χαρακτήρα.

Για αυτό εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για τα φιλαράκια μου!

Συνεχίζω και σου εύχομαι να έχεις τα καλύτερα νέα για τον σκυλάκο σου!:)

cookie

Member
14 Αυγούστου 2009
5
0
ok, σε καμια περιπτωση δεν υπηρχε "υποτιμηση"... Τον ειχαμε καλυτερα και απο παιδι...
Παντως πιστευετε οτι υπαρχει ελπιδα ακομα; θα ειχε γυρισει τοσες μερες.:(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, έτσι που μου τα λέτε σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω εκείνο το σύστημα που πουλάει το Sam's Club που έβαλε μόλις σοβαρές εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά: είναι τηλεόραση υγρών κρυστάλλων που έρχεται με ένα σωρό μικρές κάμερες. Εγκαθιστώ τις κάμερες παντού στην Αθήνα, βάζω την τηλεόραση στο closed circuit mode και πληροφορώ τους γείτονες ότι έχω κάνει κάτι τέτοιο, οπότε αν πάθει κάτι ο σκύλος μου, θα τους έχει πάρει η κάμερα, οπότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Το ότι επιτρέπεται να τις εγκαταστήσω και μετράνε ως μαρτυρία στο δικαστήριο το ξέρω θετικά διότι το ίδιο ισχύει και για συναγερμούς.

Τελικά δηλαδή πώς έχουμε γίνει στην Ελλάδα? Μ' αρέσει που υπάρχει και έκφραση: "Σικάγο γίναμε, Σικάγο!" τη στιγμή μάλιστα που κυκλοφορώ μόνη μου στο Σικάγο τη νύχτα και δε φοβάμαι ότι θα μου επιτεθούν/αρπάξουν την τσάντα, κλπ. Άσε την καθαριότητα και την ευγένεια των κατοίκων. Να μην πω δε που κυκλοφορώ το Μουφ στο Σικάγο και πέφτουν όλοι ξεροί στο δρόμο και γίνονται σούπες "Ααααααχχχχχχ! Τι ωραίο κουταβάκι!!!!! Έλα δω κουταβάκι, κάτσε, ξέρεις να δίνεις το χέρι σου να χαιρετάς?! Γλύκα είναι? Πώς το λένε?!" (εκεί φυσικά μπερδεύουνε τη γλώσσα τους:p:p:D:D). Άραγε το ξέρει ο δήμαρχος του Σικάγου να υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία στην Ελλάδα?!:p:p Όχι τίποτ' άλλο, αλλά η Ελλάδα σκύλιασε (δικαίως) και κυνήγησε τους Άγγλους που γράφανε στα καταστήματά τους τη δεκαετία του 1970 "Έλληνες μην κλέβετε!" και τους Γάλλους που το λήμμα "Έλληνας" στο Λεξικό Λαρούς (το επίσημο γαλλικό λεξικό) είχε, ανάμεσα στις άλλες ερμηνείες, και κείνη του κλέφτη και του απατεώνα!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σε τι να τον εκπαιδευσει ? σε αρνηση τροφης (φολα)?

προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αυτο ειναι αδυνατο οτι ειδος εκπαιδευσης και να χρεισιμοποιησει για την αρνηση, αν δεν το εχουμε δουλεψει εμεις απο την πρωτη μερα που το πηραμε μωρο δεν θα το πετυχει ποτε

φαινομενικα στα μαθηματα αλλα και αργοτερα παρουσια εκπαιδευτη και ιδιοκτητη ο σκυλος ναι θα αρνειται δεν θα παιρνει απο κανεναν και απο πουθενα κανενα μεζεδακι οσο πινασμενος και να ειναι γιατι θα φοβαται την τιμωρια - το μαλωμα , οταν ομως θα ειναι μονος του μεσα στο χωρο του και του πεταξει καποιος κατι απο εξω κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια αν θα το φαει η οχι .

καλο θα ειναι απο μωρο ενα κουταβι να τρωει μονο απο τα ατομα της οικογενειας και μονο μεσα στο πιατο του ποτε απο χερι ουτε καν απο το δικο μας , ισως ετσι του περασουμε μηνυμα-συνηθεια και αν το εχει και μεσα του το καλιεργησουμε θετικα με τη βοηθεια στη συνεχεια των εκπαιδευτων και με σταθερη συμπεριφορα δικη μας και παντα εφορου ζωης επαναληψεις

αλλιως αν περιμενουμε να το μαθει ο εκπαιδευτης μετα την ηλικια των 5,6,7 κλπ μηνων εχοντας κανει εμεις απο την αρχη τραγικα λαθη στο θεμα αυτο μην περιμενουμε θαυματα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλύτερα να προλάβουμε το κακό, παρά να ζητάμε παραδειγματική τιμωρία για να απαλύνουμε τον πόνο μας.
Πολυ σωστό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Και ερωτω:
Τι κάνεις όταν καποιος σε απειλει ότι θα βαλει φολα;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καταγγελία στην αστυνομία να του κάνει σύσταση.
Ακριβως. Ετσι θα εχει και το φοβο αφου σε περιπτωση φολας θα ειναι ο πρωτος υποπτος. Ο φοβος φυλαει τα ερμα λενε στα χωρια μας!