τα χαδια χαλανε το σκυλο;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω συμφωνω με ολους πανω κατω....ειναι λιγο ετσι κ λιγο αλλιως το θεμα.πιστευω εχει να κανει κ με τον χαρακτηρα του σκυλου...σε καποιες περιπτωσεις παντως το χαδι θελει προσοχη σε πιο σημειο γινεται...δεν ειναι δεκτο δλδ ενα σκυλι να κλαει κ εσυ να το χαιδευεις,ειναι επιβραβευση.κατα τα αλλα,επειδη το χαδι στον σκυλο ειναι αγχωλητικο,δεν γινεται να το σταματησουμε.

ειδικα σε σκυλια που ζουνε μεσα στο σπιτι δεν κοβεται.απλα ειναι ακομη καλυτερο πριν απο καθε χαδι να εκτελει κ κατι.ειναι πραγματικα καλο.οχι οτι αν μας βγει καπου ασχετα δεν θα το κανουμε,αλλα οπως κ να εχει θεωρειται κ λιγο επιβραβευση.ας παρουμε το παραδειγμα του ερχεται στα ποδια μου κ το χαιδευω....συνδιασμενη πραξη...παω στα ποδια οπωτε θελω χαδια.τελειωσε το ζητημα.

για αυτο πολλες φορες κατα την εκπαιδευση αλλα κ μετα,αν το σκυλι καθεται καπου που θελουμε κ ησυχο ειναι καλο να το επιβραβευουμε με χαδι η λιχουδια.ειναι πανω κατω οπως την λιχουδια..για αυτο προτιμουμε αλλες λιχουδιες απο αυτες που συνηθιζει να τρωει στην εκπαιδευση.αν εχει παρα πολλα χαδια σε ασχετες στιγμες,μετα το χαδι της επιβραβευσης ισως χασει την αξια του,οπως η επιβραβευση με κροκετα ενω το ζωο εχει πηξει στην κροκετα καθημερινα.

απο κει κ μετα,οπως ειπε κ το χαρη,αλλο τα χαδια τα δικα μου κ της οικογενειας κ αλλο του εξω κοσμου.απο τον εξω κοσμο δεν θελω πολλα πολλα.τον μυριζει,τον χαιδευω εγω που ειναι καλος την ωρα που "μετραει" τον αλλον,για να ειμαι κ διπλα την ωρα της γνωρημιας μην γινει κανα θεμα αντιπαθειας, κ ως εκει.ο απλος γνωστος δεν απλωνει χερι στο σκυλι.

υπαρχουν περιπτωσεις σκυλων που ζητανε χαδια απο παντου.οπως ομως γραψατε παλι μερικοι,ειναι καλο να ξεχωρησουμε κ πως θελουμε να ειναι το ζωο κ σε τι εργασια προκειται να μπει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eυτυχως που εγραψε η Κρινα... μεχρι εκεινη τη στιγμη σκεφτομουν οτι τον εχω ηδη χαλασει το σκυλο μου...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Το καλυτερο πραγμα ειναι "παν μετρον αριστον", ναι στο χαδι και στον επαινο αλλα οχι σε υπερβολη και μονο οταν εμεις θελουμε, μιας και εμεις ειμαστε οι αρχηγοι της αγελης, οποτε θα αποφασισουμε εμεις ποτε θα γινουν και θα τελιωσουν τα χαδια!
ricos με προλαβες... το ιδιο ήθελα να γραψω...
απλά να προσθεσω..... οσο μεγαλυτερος ο σκύλος τοσο μεγαλύτερο το μετρο... :p
περαν της κοινωνικοποιησης ,θεωρω οτι τα χαδια τα εισπρατει απο την οικογενεια και απο τους φιλους της οικογενειας ,απο εμενα μονο ειναι αστειρευτα και οποιαδηποτε στιγμη ,δε θεωρω οτι χαλαω τα σκυλακια μου επειδη εχουμε αγκαλιες και φιλια και επειδη κιλιομαστε σαν γουρουνια ή επειδη βλεπουμε μαζι τηλεοραση στο κρεβατι ,το ταπεραμεντο παραμενει το ιδιο και η ενεργεια για εργασια ,θεωρω οτι η αγαπη ειναι απαραιτητο συστατικο για την ομαλη εξελιξη του οποιουδηποτε ζωντανου οργανισμου ,η αγαπη αυτη πρεπει να εκφραζεται και ειναι η μοναδικη πηγη ζωης
+1000 ακριβως τα ιδια....
μερικες φορες... επιτρεπω να χαιδευουν τον μολοσσο στην βολτα.... ακομα.......

μερικες φορες κι οχι παντα αποφευγω οταν ειναι απαιτητικα για χαδια...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Προσωπικά την λιώνω στα χάδια ακόμα και τώρα που είμαστε σε φάση εκπαίδευσης μια χαρά ανταποκρίνεται και δεν νιώθω να την χαλάει κάτι. Από ανθρώπους που θέλω επιτρέπω να την χαιδεύουν όσο θέλουν και θέλει!

Σε αγνώστους το απαγορεύω όταν πάνε να την πιάσουν χωρίς να ρωτήσουν με εκνευρίζει απίστευτα! Αν δω άνθρωπο να πάει με χαρά και να με ρωτήσει το επιτρέπω!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
περαν της κοινωνικοποιησης ,θεωρω οτι τα χαδια τα εισπρατει απο την οικογενεια και απο τους φιλους της οικογενειας ,απο εμενα μονο ειναι αστειρευτα και οποιαδηποτε στιγμη ,δε θεωρω οτι χαλαω τα σκυλακια μου επειδη εχουμε αγκαλιες και φιλια και επειδη κιλιομαστε σαν γουρουνια ή επειδη βλεπουμε μαζι τηλεοραση στο κρεβατι ,το ταπεραμεντο παραμενει το ιδιο και η ενεργεια για εργασια ,θεωρω οτι η αγαπη ειναι απαραιτητο συστατικο για την ομαλη εξελιξη του οποιουδηποτε ζωντανου οργανισμου ,η αγαπη αυτη πρεπει να εκφραζεται και ειναι η μοναδικη πηγη ζωης
+1000

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελένη,άλλο κακομαθημένος τρόπος ζωής με χάδια και άλλο σωστός τρόπος ζωής με χάδια!Άλλο να είναι απείθαρχος ο σκύλος και να τον κακομαθαίνεις με τα χάδια στις "ανεπιθύμητες" συμπεριφορές και άλλο ένας πειθαρχημένος σκύλος με χάδια!Μπορούν να συνδιαστουν και να βγει ότι σκύλος θέλεις!

Η γνώμη μου είναι ότι ο σκύλος δεν χαλάει με τα χάδια,χαλάει με το κουκουλωμα των ανεπιθύμητων συμπεριφορών μέσα από τα χάδια!Πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει ο σκύλος τις στιγμές!Ο σκύλος μου ξέρει ότι εκεί που κάθεται θα πάει η οικογένεια και θα τον χάιδεψει στο άσχετο,μερικές φορές θα σηκώσει το πόδι και θα θέλει χάδια,άλλες φορές θα τον εξιτάρουμε με τα χάδια και αν παω να δω ότι δεν συμμαζεύεται η κατάσταση με κοφτό βλέμμα η ένα όχι τελειώνει και άλλες φορές θα το δείξει ότι δεν θέλει!Αυτα με τα της οικογένειας!Ο δικός μου ο σκύλος δεν χαϊδεύεται από ξένους πλέον γιατί είναι επιλογή μου,πλέον κάνω συγκεκριμένα πράγματα με τον σκύλο και δεν χωράνε χάδια από ξένους!Έχει κοινονικοποιηθεί σε τέλειο βαθμό αλλά δεν θέλω!Ωστόσο δεν σημαίνει ότι αν το επιτρέψω εγώ δεν θα χαϊδευτεί και θα γίνει και χαλί μπορεί και σουστα από την χαρά του ενίοτε!Ανετότατα!

Για μένα λοιπόν δεν έχει να κάνει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97