ταξιδι

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
θα παω Κροατια ,οχι τωρα αλλα το φεβρουαριο ,ομως επειδη ειναι το παρθενικο μου ταξιδι για εξω δεν εχω ιδεα για τιποτα,πρεπει να αρχισω την οργανωση απο τωρα ,στην αρχη σκεφτηκα να παω μεσω Ιταλιας ,ομως τσεκαρα τις τιμες που παιζουν και ειναι πανακριβα συν οτι δεν εχει καθημερινα δρομολογια και ειναι σοβαρο μιας και η ημερα αναχωρησης θα αποφασιστει την ιδια στιγμη ,ετσι λοιπον αποφασισα να κανω ολοκληρο το ταξιδι οδικως ,λοιπον θελω τα φωτα σας ,οποιος ειναι απο εκεινα τα μερη οποιος εχει κανει ταξιδι που να εχει περασει απο εκει ,ας μου πει τη γνωμη του

θελω να μαθω
1)απο που πρεπει να περασω ,που θα βρω χαρτες, διαδρομη
2)θα εχω ενα σκυλο ,μπορει να ειμαι μονη μου ,δεν ξερω αν μια φιλη τελικα θα μπορεσει να ερθει ,ποσο ασφαλες ειναι ταξιδι για μια γυναικα ή δυο
3)τι χαρτια πρεπει να εχω για να μην εχω προβλημα στους ελεγχους
4)που εκει μπορω να βαλω βενζινη ,χυμα κανονικα οπως εδω σε οποιο βενζιναδικο ή μπορει να την πατησω και πρεπει να προσεξω κατι
5)υπαρχει κατι εκει που απαγορευεται και πρεπει να το προσεξω
6)ο καιρος εκει δημιουργει προβληματα στο οδικο δικτυο ,μιας και θα παω χειμωνιατικα

ή οτι αλλο που πρεπει να εχω το νου μου αλλα δεν το γνωριζω

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διάφορους χάρτες πουλάνε σε μαγαζιά, έχω δει, μάλλον έχουν και τα βιβλιοπολεία. Πας μέσω Σκοπίων; Πού ακριβώς στην Κροατία;

Ο κτηνίατρος θα πρέπει να ξέρει να σου πει τί θέλει από χαρτιά για το σκύλο (μάλλον ότι έχει κάνει τα εμβόλια για τη λύσσα, αλλά δες αν χρειάζεται και τίτερ τεστ), εσύ πρέπει να έχεις το διαβατήριό σου και δες αν θέλει visa για Κροατία (για τα Σκόπια και για τη Σερβία δε θέλει). Χειμώνα υπάρχει περίπτωση να χιονίσει, αλλά μόνο χιονοθύελλες θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Το ταξίδι είναι ασφαλές όσο θα ήταν και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, μην παίρνεις hitchhikers (δεν υπάρχουν κι όλας, αλλά έχε το νου σου) και θα είσαι μια χαρά.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
hitchhikers
berna τι ειναι αυτα ?

δεν ρωταω για το σκυλο τα χαρτια ,αλλα για μενα τι πρεπει να εχω εγω ,λυσσα εχω κανει αλλα δεν με εχει πιασει:D

βρε παιδια θελω να μου πει καποιος τη καλυτερη διαδρομη να ακουσω γνωμες ,γιατι αν παρω εγω χαρτη και τη βγαλω μονη μου ενας Θεος ξερει ποτε θα φτασω εκει

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έχω πάει εγω ,με αυτοκίνητο Κροατία για το Ευρωπαικό
Λοιπόν, καταρχήν συμφέρει να πας μέσω Σκοπίων και Σερβία Συμφέρει να μείνεις Ευζώνους , το προηγούμενο βράδυ ώστε να ξεκινήσεις πολύ νωρίς το πρωί
Εμείς ΄φύγαμε από Αθήνα το μεσημέρι,φτάσαμε με στάσεις για τα σκυλιά , στους Ευζώνους, στις 8
Το πρωί είμασταν στα σύνορα στις 6
Τα Σκόπια τα περνάς σε δύο ώρες χωρίς να σταματήσεις Οι δρόμοι τους είναι καινούργιοι,οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα και έχει παντού πινακίδες Φρόντισε να αλλάξεις κάποια χρήματα στα σύνορα για τα διόδια τους μόνο
Η διαδρομή μέσα από τη Σεβία είναι πανέμορφη Πρόσεχε να τηρείς τα όρια ταχύτητας γιατί έχει συχνά μπλόκα Οι δρόμοι είναι μιά χαρά
Για τα συνορα Κροατίας παλι έχει πινακίδες και στα διόδια και βενζινάδικα πληρώνεις παντού με ευρώ
Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι στα διόδια Σκόπια/Σερβία και Σερβία/Κροατία ιδίως μπορεί να χρειαστεί να δώσεις κανένα εικοσάευρο η τσιγάρα σε αυτούς που κάνουνε έλεγχο στα αυτοκίνητα για να περάσεις εύκολα
Να έχεις όλα τα χαρτιά των σκύλων έτοιμα ,και ιδίως να τσεκάρεις τα τσιπ τους Στην επιστροφή πέσαμε σε ένα μαλάκα ο οποίος επέμενε να σκανάρει σχεδόν όλα τα σκυλιά για να δει τα νούμερα
Στις 8 το βράδυ , με στάσεις πάντα για καφέ , είχαμε φτάσει Ζάγκρεμπ
Στείλε μου ΠΜ , για όποια πληροφορία θέλεις και λεπτομέρειες
Χάρτες μπορείς να πάρεις από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
πηγαινε
http://maps.google.com/

Δωσε στην αναζητηση την διευθυνση σου στα Ελληνικα...μετα πατα (πανω αριστερα) ληψη οδηγιων και δωσε Dubrovnik (πες και που πας ακριβως ντε:p)

θα σου βγαλει μια διαδρομη μεσω Ιταλιας....πιασε με το ποντικι τη διαδρομη και σειρε την δεξια να σου δωσει και διαδρομη απο στερια...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βέβαια δεν ξέρω με τα χιόνια τι γίνεται τον Φεβρουάριο Αυτό θέλει προσοχή Εμείς είχαμε πάει Ιούνιο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
hitchhikers είναι αυτοί που κάνουν autostop.

Η καλύτερη διαδρομή είναι να πας μέσω Σκοπίων και Σερβίας, κατά τη γνώμη μου. Τα Σκόπια έχουν καλούς δρόμους, στη Σερβία ένα κομμάτι από τα σύνορα μέχρι τη πόλη Niš είναι λίγο χάλια (περνάς από στενά και αν βρεθεί κάποιο παλιο-zastava μπροστά σου θα κάνεις ώρες να το προσπεράσεις) αλλά ο δρόμος Niš-Βελιγράδι είναι πολύ καλός και φτάνεις γρήγορα. Μετά το δρόμο Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ δεν τον ξέρω αλλά πρέπει να είναι καλός απ' ότι άκουσα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι χάλια ,είναι μία υπέροχη διαδρομή μέσα από το βουνό Έχει δίκιο η Berna για το zastava Αλλά εμείς βρίσκαμε κάποιες ευθειες και τα περνάγαμε
Ο δρόμος από Σερβία ΄Ζαγκρεμπ είναι μία ευθεία με πινακίδες παντού Δεν μπορείς να χαθείς και να θέλεις
Επίσης, περνάς μέσα από το Βελιγράδι ΥΠΕΡΟΧΟ και μετά μέχρι τα σύνορα είναι μία ατελείωτη ευθεία

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
όπως είπαν και οι προηγούμενοι,να δεις την διαδρομή μέσω google maps(το έκανα μόλις τώρα,εύκολο) και ένα gps με τους χάρτες των χωρών που θα περάσεις πιστεύω θα είσαι μια χαρά.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
zouzounos
υπαρχει και
http://www.youtube.com/watch?v=GeDdLMlFnbs
μπορω να στο δωσω για αυτες της μερες
:D:D:D:Dαπιστευτη διαφιμηση

θα παω το φεβρουαριο ,το σκεφτηκα να παρω gps αλλα και μια που το ξεχασα για να μειωσω τα εξοδα

θα παρω χαρτες και θα δωσω στη σκυλα να μου διαβαζει τις διαδρομες :D που θα με παει δεν ξερω :cool:

παντως σε ευχαριστω πολυ !!!!!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
δεν εκανα πλακα στο δανειζω για της μερες που θα πας
το εχω τεσταρει 2 φορες εκτος ελλαδος και μια χαρα με παει.
γραφει καμερες,ορια ταχυτητας, σουπερμαρκετ, βενζιναδικα ξενοδοχεια αν θες να πας με διοδια η χωρις κ.α
οταν φτασει ο καιρος και το θες στειλε μου ενα πμ να βρεθουμε
καπου να στο δωσω
και ανταλαγμα θελω(εμ τι ετσι θα σε αφηνα?)ενα καφε 2-3 ωρες
για τα μου πεις,τι αλλο?ροτ!!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να σαι καλα ευχαριστω πολυ !!!!!
οσο για τη ροττι-κουβεντα οποτε θελεις αρκει να εχουμε καφε με πολυ κανελα,δεν ειναι αναγκη να περιμενουμε το ταξιδι
στειλε μου πμ οταν μπορεις να κανονισουμε ΄
ελα και ροκ βραδια

angels warriors btm

Active Member
11 Οκτωβρίου 2010
37
0
bullterrier.gr
ΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Κ ΕΠΕΙΤΑ 50 ΜΕ 70 ΧΛΜ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.
Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ) ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.
ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΛΥ CHECK!!!!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ!!!!!!!
ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.
ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ;-)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να τον πάρεις τον φίλο σου τηλέφωνο και να του πεις, ότι αφού μπήκε στον κόπο και πόσταρε, αντί να πάρει την φίλη του τηλέφωνο, να το κάνει ολοκληρωμένα. Με τον γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο, του νέου μέλους. Ετσι; Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε; Δεν είναι τρόποι αυτοί... Να χαρεί και ο δικός μας φίλος Allegro... :):p