Δεν είμαι καθόλου σίγουρη τι σημαίνει "σκυλί φύλακας" διότι με το Μουφ έχω παρατηρήσει τα εξής:
Καταρχήν το σπίτι είναι δικό του κι εγώ είμαι η χαζή που δε συνειδητοποιώ τον κίνδυνο που ενέχει το γεγονός ότι άλλα άτομα κυκλοφορούν στο δρόμο και το διπλανό που, ως γνωστόν, ανήκουν στο Μουφ! Εάν ακούσει ομιλίες κοντά στο σπίτι, είναι σίγουρα συνωμότες που ετοιμάζονται να μας σφάξουν. Οπότε γαυγίζει.
Τώρα αν βγω και μιλήσω με κάποιον που το Μουφ θεωρεί κακοποιό στοιχείο (δηλαδή έναν απλό άνθρωπο που τολμησε να περπατήσει στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι), τα πράγματα είναι εντάξει όσο μιλάω με το άτομο. Αν τολμήσει το άτομο να ξανάρθει και δεν του έχω μιλήσει, θα γαυγίσει. Επιπλέον όσοι χτυπάνε το κουδούνι, συμπεριλαμβανόμενης και μένα αλλά ΚΑΙ ηθοποιών στην τηλεόραση, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζονται να μας κατακρεουργήσουν. Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνει τι εστί κουδούνι διότι δε γαυγίζει ακριβώς σε μένα αλλά στο φάντασμα που βρίσκεται από πίσω από την άτιμη αυτή πράξη!
Από την άλλη μεριά, ο κακοποιός ταχυδρόμος που τόλμησε να μας φέρει πακέτο, του πρόσφερε λιχουδιά και επομένως το Μουφ έγινε σούπα, όχι όμως αν ξανάρθει με ή χωρίς λιχουδιά. Επομένως δεν είμαι σίγουρη αν συνειδητοποιεί τι ακριβώς γίνεται και αν συνδέει τα γεγονότα και τη σημασία τους.
Με εκπαίδευση υποθέτω ότι διορθώνεται το κουδούνι, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν μπορεί να γίνει "φύλακας" με την έννοια ότι θα ξεχωρίζει τους κακούς από τους καλούς. Σίγουρα όμως θα μπορέσει να ξεχωρίσει τον κακό άμα έχει άμεση επαφή μαζί του διότι έχει μια έκτη αίσθηση αν όντως κινδυνεύω. Οπότε δε φαντάζομαι ότι άμα συναντήσω το δολοφόνο με το αλυσοπρίονο, ότι το Μουφ θα τον αφήσει να με αλυσοπριονίσει αν πάρει λιχουδιά.
Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι το σκυλί-φύλακας είναι ευφημισμός για αγριόσκυλο ανεκπαίδευτο και αντικοινωνικό, άρα επικίνδυνο.