σε τι μοιαζει η Φρίντα ;

chpanag

New Member
4 Μαϊου 2009
3
0
καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στο forum και φρέσκος ιδιοκτήτης μιας σκυλίτσας που βρήκαμε στο παρκινγκ της σχολής πριν τρείς βδομάδες. Συνέπεσε μάλιστα σε μια περίοδο που σκεφτόμασταν να πάρουμε σκύλο. Το κουτάβι βαφτίστηκε Φρίντα, κ απ'ότι μας είπε κ ο κτηνίατρος είναι το πολύ 2 μηνών και την πρώτη φορα που τη ζυγίσαμε ήταν 2,3 κιλά.
Τι χαρακτηριστικά φυλών βλέπεται να έχει πάνω της και στα πόσα κιλά πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κλασσικό γλυκύτατο ελληνικό ημιαιμο σκυλάκι (εγώ χαριτολογώντας τα αποκαλώ greek koprex :D)!
Το πόσο θα φτάσει είναι kinder έκπληξη (το βλέπω μάλλον για μεσαίου μεγέθους)

Να σας ζήσει! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τώρα ειδική δεν είμαι με τίποτα, αλλά μου φαίνεται ότι η Φρίντα σου (που είναι πολύυυυυ χαριτωμένη και περιμένουμε φωτογραφίες και άλμπουμ και όλα τα συναφή:D) πρέπει να έχει και ολίγον ελληνικό ποιμενικό μέσα της. Αν είναι ημίαιμη ή όχι δεν ξέρω, αλλά αν έχω δίκιο τότε θα σου βγει μεγαλούτσικη. Τα μέλη που έχουνε ελληνικούς ποιμενικούς ή ξέρουνε γι' αυτούς σίγουρα θα μπορούνε να σου πούνε περισσότερα.

Να σου ζήσει πάντως! Πανέμορφη είναι.:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι είναι κίντερ έκπληξη το ποσο θα φτάσει σε ύψος, σε κιλα, τι χαρακτήρας θα βγει..

Λένε πως πάνω κάτω μπορείς να δεις κάποια πράγματα από την πατούσα του..
Αν έχει μεγάλη δηλαδή μάλλον θα βγει μεγάλος σκύλος..
Αλλα εγγυήσεις σε αυτά δεν μπορούμε να έχουμε ποτε..
;)
Να σου ζήσει είναι πανέμορφο.:)

Καλώς ήρθες!!:)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Είναι κούκλα!!Μπράβο σου που το πήρες.
Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει μεσαίου μεγέθους αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Να σου ζήσει!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Λένε πως πάνω κάτω μπορείς να δεις κάποια πράγματα από την πατούσα του..
Αν έχει μεγάλη δηλαδή μάλλον θα βγει μεγάλος σκύλος..
Αλλα εγγυήσεις σε αυτά δεν μπορούμε να έχουμε ποτε...
κ η σαλσα μεγαλες πατουσες ειχε αλλα....:D

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Δωσε μας και αλλες πληροφοριες .... πχ σε ποια σχολη την βρηκες ποσα σκυλια ειναι τριγυρω ...πλακα κανω !! Αδεσποτακι ειναι δηλαδη ο πατερας αγνωστος και η μανα του ιεροδουλη:D !!!
Εγω πιστευω πως θα γινει καπως ετσι :
:D:D:D:D:D:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να σου ζήσει!:D
Μην το ψάχνεις τι ράτσα είναι!Όπως σου είπαν όλοι, είναι ένα πανέμορφο Greek Koprex!!!!!!
Για το μέγεθος του οι περισσοτεροι κτηνίατροι έχουν κάποιους χάρτες που σε αναλογία με το βάρος και την ηλικία, με βάση στατιστικές μελέτες, μπορούν να πιθανολογήσουν το τελικό μέγεθος!;)

Sara τα περισσότερα ημίαιμα κουταβάκια, και μερικά καθαρόαιμα σε μικρή ηλικία, μοιάζουν να έχουν μέσα τους Ελληνικό Ποιμενικό!Αν κάνεις μια βόλτα, διαδικτιακή, στα διάφορα άσυλα, όχι μόνο της Ελλάδας, θα δεις ότι πολλά κουταβάκια θα σου φέρνουν εκεί γύρω στους 2-3 μήνες θα σου φέρνουν σε Ε.Π.!;)
Δεν έχουν όμως καμία σχέση με Ε.Π. με ελάχιστες εξαιρέσεις!Μια εξαίρεση είναι τα Γιάννενα, που σπούδαζα, όπου τα περισσότερα ημίαιμα που περιφέρονταν πέριξ της πόλης είχαν Ε.Π. μέσα τους γιατί απλά ζευγάρωναν με τέτοια σκυλιά που κατέβαιναν το χειμώνα με τα κοπάδια!

Βy the way...Φρίντα έλεγαν και την δική μου.....

chpanag

New Member
4 Μαϊου 2009
3
0
ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια, εχει κλέψει πολλές καρδιές ήδη η μικρή.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να εκτιμήσω την ποσοτήτα της τροφής της, καθώς απ'ότι έχω δει το βάρος της τροφής έχει να κανεί με την προσέγγιση του βάρους του ενήλικου σκύλου.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Τι τροφή της δίνεις? Γράφουν πόση ποσότητα στο πίσω μέρος ανάλογα με την ηλικία, να της δίνεις πάντως 3 με 4 γεύματα την ημέρα οποσδήποτε.

chpanag

New Member
4 Μαϊου 2009
3
0
αν θυμάμαι καλά γιατι δεν είμαι σπίτι τώρα της δίνω αυτή http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-puppy-all-breed-lamb-rice/6 που την πήρα από τον κτηνίατρο την πρώτη μέρα που την πήγα για εμβολιασμό. Ακόμα βέβαια δεν είχα ιδέα ιδέα τi παίζει με τις τροφές, κ ούτε είχα ανακαλύψει το forum. Όντως η συσκευασία γράφει πίσω αλλά εκτός απο την ηλίκια του κουταβιού μπαίνει και άλλη μια παράμετρος, το μέγεθος του ενήλικου σκύλου, εγώ ομώς δεν μπορώ να ξέρω τι θα μου βγει η kinder έκπληξη... Τα γεύματά της είναι 3 την ημέρα προγραμματισμένα με αποκλιση το πολύ ώρας. Της δίνω γύρω στα 100γρ σύνολο ημερησίως.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Εγώ πάντως που ρώτησα 2 κτηνιάτρους μου είπαν για τον μικρό ότι όσο είναι κουτάβι να μην του περιορίζω τη τροφή. Να του δίνω να φάει όσο θέλει και μεγαλώνοντας θα ξεκινήσουμε να παίζουμε με ποσότητες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βλακεία σου είπαν.
Φυσικά και πρέπει να τρώει σωστά γεύματα (όπως όλα τα μικρά θηλαστικά) και να ΜΗΝ του αφήνεις έξω το φαγητό να το παίρνει όποτε θέλει.

Και για τον καλό του (βάρος/ανάπτυξη),
ΚΑΙ για να μπορείς να "προβλέπεις" πότε θέλει κακά/τσίσια,
ΚΑΙ για να γνωρίζεις κι εσύ ΠΑΝΤΑ τι μπαίνει μέσα στο κουτάβι σου και σε τι ποσότητα,
Και (το βασικότερο) για να μην κακομαθαίνει.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
να ΜΗΝ του αφήνεις έξω το φαγητό να το παίρνει όποτε θέλει.
Καλημέρα. Μίλησα καθαρά και μόνο για την ποσότητα. Φυσικά και τα γεύματα πρέπει να είναι προγραμματισμένα. Δεν εννοούσα να έχει το μπωλάκι του όλη μέρα και να τρώει όποτε θέλει. Απλά μου είχαν πει να μην δώσω σημασία στα γραμμάρια. Τώρα που έχει χρονίσει η τροφή του είναι ζυγισμένη.

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
εγω παντος της βαζω οσο λεει η συσκευασια και αν καμια φορα μου πεσει λιγο παραπανω δεν το τρωει.
γενικα δεν ειναι λεμαργη,τρωει οσο πρεπει απο μονη της.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli