προβλημα με το φαγητο του...

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Καλησπερα σε όλο το φορουμ, απο τοτε που πηρα τον μικρο μου παντα με θυμαμαι να εχουμε προβλημα με το φαγητο του... οταν τον πηρα τον ξεκινησα με ξηρα μετα απο κανα μηνα, ουτε να την μυρίσει δεν ηθελε, μετα πηγαμε σε μπαρφ που την ετρωγε σαν τρελος μεχρι πριν 1 μηνα που αρχισε να του <<βρωμαει>>και αυτη...αν του εδινες ξηρα αυτο το μηνα το καλυτερο του...τωρα του βρωμανε και τα δυο ! σημερα ειπα να του μαγειρεψω μπας και δουμε προκοπη.. το προβλημα ειναι οτι ειναι κουταβι ακομα (10 μηνων) και αγχωνομαι ... προχθες που ζυγιστηκαμε ηταν 29.3 kg δεν μπορω να πω οτι ειναι λιποβαρης αλλα σιγουρα δεν ειναι και <<δυνατος>>
τι προτεινετε να κανω με το φαγητο του? οι γονεις του ειναι καμια 40αρια ο μπαμπας και περιπου 36 η μαμα.. ο δικος μου τωρα οπως σας ειπα ειναι 10μηνων, θα παρει κιαλλο με βαση την ηλικια του?

υ.γ. αν εισαι στο τραπεζι και σε δει οτι τρως ερχεται σαν το ζητιανακι να του δωσεις αλλα απο το μπολ του 1 φορα τη μερα θα φαει και αυτη μιση!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν θελει να φαει θα φαει. Βρες του μια καλη ξηρα και μεθε τον σε αυτη. Μην τον κακομαθαινεις ουτε να κανεις σαν τις ελληνιδες μανες που μπουκωνουν τα παιδια τους και τα κανουν σαν γιουβρλακια.
Το βαρος των γονιων του ειναι σχετικο. Μπορει ο δικο σου να ηταν το μικροτερο της τοκετομαδας, λεω εγω τωρα, και να εμεινε λιγο μικροτερος απο τα αδερφια του. Παντως καλυτερα λιγοτερα κιλα παρα παραπανω. Δεν ξερω τον σκυλο σου αλλα το αν θα παρει ακομα και το ποσο εξαρταται απο τη φυλη του ή αν ειναι ημιαιμος απο τις φυλες του:)

tzinaki_21

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2013
48
99
Καλησπερα σε όλο το φορουμ, απο τοτε που πηρα τον μικρο μου παντα με θυμαμαι να εχουμε προβλημα με το φαγητο του... οταν τον πηρα τον ξεκινησα με ξηρα μετα απο κανα μηνα, ουτε να την μυρίσει δεν ηθελε, μετα πηγαμε σε μπαρφ που την ετρωγε σαν τρελος μεχρι πριν 1 μηνα που αρχισε να του <<βρωμαει>>και αυτη...αν του εδινες ξηρα αυτο το μηνα το καλυτερο του...τωρα του βρωμανε και τα δυο ! σημερα ειπα να του μαγειρεψω μπας και δουμε προκοπη.. το προβλημα ειναι οτι ειναι κουταβι ακομα (10 μηνων) και αγχωνομαι ... προχθες που ζυγιστηκαμε ηταν 29.3 kg δεν μπορω να πω οτι ειναι λιποβαρης αλλα σιγουρα δεν ειναι και <<δυνατος>>
τι προτεινετε να κανω με το φαγητο του? οι γονεις του ειναι καμια 40αρια ο μπαμπας και περιπου 36 η μαμα.. ο δικος μου τωρα οπως σας ειπα ειναι 10μηνων, θα παρει κιαλλο με βαση την ηλικια του?

υ.γ. αν εισαι στο τραπεζι και σε δει οτι τρως ερχεται σαν το ζητιανακι να του δωσεις αλλα απο το μπολ του 1 φορα τη μερα θα φαει και αυτη μιση!
καλησπερα βασικα το θεμα ειναι οτι πλεον ξερει οτι του κανεις τα χατηρια συνεπως σε δουλευει σου λεει ολο και κατι αλλο θα φαω εκτος απο αυτα κ αυτο θα κανει αν δεν εισαι αυστηρος...Πηγαινε αγορασε μια καλη ξηρα τροφη οπως ειπε κ ο φιλος παραπανω κ βαζε του στο μπωλ του αν δεν το φαει μεσα σε 20λεπτα μαζευεις το μπωλ μετα το απογευμα ξαναβαζεις το μπωλ παλι η ιδια διαδικασια ωστοσο δεν του δινεις τπτ αλλο εννοειται θα δεις οτι μαξιμουμ 2 μερες θα μεινει νηστικος την επομενη θα το φαει σαν λυσσασμενος...Να του εχεις το νερακι του παντα ομως!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Το ποσο θα παρει εξαρταται απο τα γονιδια του και την ποσοτητα-ποιοτητα της τροφης. Σε αυτη την ηλικια, πανω κατω, εμφανιζουν μεταπτωσεις στην ορεξη τους τα κουταβια λογω ορμονικων αλλαγων κυριως. Αν καποιες μερες δεν θελει να φαει, η γνωμη μου ειναι μην τον πιεζεις. Μπορεις παντως να βρασεις κοκκαλα και να ριχνεις λιγο ζωμο πανω απο την ξηρα πριν του το δωσεις, αυτο θα σε βοηθησει και αν θες να παρει βαρος αλλα εχει και αλλα θετικα για την υγεια του.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις... το θεμα μου ειναι οτι ειναι κουταβι και με αγχωνει, αν ηταν ενηλικας δεν θα ειχα τοσο θεμα. νομιζω πως θα κανω τη καρδια μου πετρα ομως χααχαχ και θα τ βαζω το μπολ του και αν θελει ας φαει(ε καποια στιγμη θα φαει λογικα) για καποιον φιλο που ρωτησε πριν pit bullakos red nose :D
οσο αναφορα την ξηρα, να του παρω με κρεας βοδινο που ειναι για πιο πολυ ογκο/βαρος? κοτοπουλο? καποια ιδεα?

tzinaki_21

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2013
48
99
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις... το θεμα μου ειναι οτι ειναι κουταβι και με αγχωνει, αν ηταν ενηλικας δεν θα ειχα τοσο θεμα. νομιζω πως θα κανω τη καρδια μου πετρα ομως χααχαχ και θα τ βαζω το μπολ του και αν θελει ας φαει(ε καποια στιγμη θα φαει λογικα) για καποιον φιλο που ρωτησε πριν pit bullakos red nose :D
οσο αναφορα την ξηρα, να του παρω με κρεας βοδινο που ειναι για πιο πολυ ογκο/βαρος? κοτοπουλο? καποια ιδεα?
καλυτερα κοτοπουλο ειναι πιο ελαφρυ για κουταβι!