Εχω την εντυπωση οτι εχουμε χασει τη μπαλλα. Δηλαδη η λυση για το συγκεκριμενο προβλημα ειναι το να μην περναει μπροστα απο τη σπιτι της "κυριας" ? Ή να πρεπει να μαθει το σκυλι του να ειναι φιλος με το κοπαδι της απεναντι με κινδυνο, βεβαιως, τοσο δικο του οσο και του σκυλου του ? Δηλαδη που βλεπετε την λογικη σε αυτο. Η γειτονια μου εχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα με μια αντιστοιχη "κυρια" (7 σκυλια σε κηπο 50τ.μ). Γινεται να μην περναω μπροστα απο το σπιτι της ? Δηλαδη ΕΓΩ θα πρεπει να συμμορφωθω? Με το παιδι μου τι γινεται? Ειναι 3 ετων. Δηλαδη να μην παιζει με το ποδηλατο του στην γειτονια με το φοβο μηπως ξεφυγει (κατι που γινεται συνεχεια) καποιο απο τα σκυλια ? Αναγκαζομαστε να μην χαιρομαστε τον πεζοδρομο μπροστα απο το σπιτι μας επειδη η "κυρια" εχει στρεβλη αντιληψη για την φιλοζωηα. Δεν μιλαμε βεβαια για την βρωμα και την φασαρια....Ουτε το μπαλκονι χαιρομαστε , αλλα ουτε και τον υπνο. Κανονικα θα επρεπε η αστυνομια να επεμβαινει αμεσα σε τετοιες περιπτωσεις και να κινει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ τις διαδικασιες απομακρυνσης των ζωντανων και ΟΧΙ να πρεπει ο πολιτης να κανει καταγγελια και να μπαινει στην διαδικασια δικαστικου αγωνα. Οι συστασεις και οι συννενοησεις δεν οδηγουν καπου. Ο ανθρωπος ο οποιος συντηρει 7 σκυλια στον κηπο του δεν παει καλα στα μυαλα του αρα η λογικη συζητηση αποκλειεται εκ των προτερων. Τετοιες προσπαθειες πεφτουν παντα στο κενο και καταληγουν σε τσακωμους και απρεπεις χαρακτηρισμους που θιγουν την αξιοπρεπεια του μεσου ανθρωπου (οχι ομως και της "φιλοζωης" "κυριας").
Φυσικα οταν εχουμε απαιτησεις απο τους αλλους να μας σεβονται οφειλουμε και εμεις να σεβομαστε τους υπολοιπους. Εννοω οτι οσο λαθος ειναι η κυρια , αλλο τοσο λαθος ημαστε και εμεις που συντηρουμε 1 σκυλο στην πιλωτη της πολυκατοικιας μας ή στην αυλή ή στο μπαλκονι της μονοκατοικιας μας. Εχουμε ελεγξει εαν το γαυγισμα για λογους "φυλαξης χωρου" ενοχλει τους γειτονες ? Τι θα πει "εχω το σκυλο για φυλακα" ? Ρωτας τους γυρω σου εαν θελουν να τον ακουν να σε φυλαει απο πιθανους ή απιθανους παραβατες της περιουσια σου? Δυστυχως ο σκυλος γαυγιζει ανεξαιρετως σε οποιον και οτι κρινει αυτος ειτε προκειται για γατα, ειτε για αρουραιο (εχει γεμισει ο τοπος) είτε για τον ξενυχτη γιο του γειτονα, είτε για την σκυλα που του αρεσει. Θα επαναλαβω κατι που διαβασα στην φιλοζωηκη σελιδα μεγαλης Αθηναικης εφημεριδας :η εξουδετερωση ενος σκυλου ειναι θεμα δευτερολεπτων, οποιος θελει φυλαξη του χωρου του βαζει συναγερμο. Εκτος εαν εισαι τσοπανης και φιλαει τα προβατα απο τους λυκους και τα τσακαλια. Γιαυτο τα σκυλια μας ΜΕΣΑ στα σπιτια μας. Ειναι φασαρια , το ξερω, αλλα ετσι λεει ο Νομος και ετσι ειναι το σωστο.
Σε ολους μας αρεσει να εχουμε κατοικιδια μικρα ή μεγαλυτερα, αλλα θα πρεπει να εχουμε ΠΑΝΤΑ στο μυαλο μας τους συναθρωπους μας και τις δικες μας δυνατοτητες . Οποιος δεν μπορει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις συντηρησης ενος σκυλου, οι οποιες ειναι (πιστεψτε με) μεγαλες, αγοραζει παπαγαλακια για κατοικιδια.