προβλημα απο "φιλοζωους"

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
μπορει καποιος να με βοηθησει να αντιμετωπισω ενα προβλημα που μου δημιουργησαν οι "φιλοζωοι της γειτονιας μου"?
εδω και 3 μηνες η σαρα, ενα 9μηνο μαυρο λυκακι (ημιαιμο)δεν εκανε "καλα" κακα. εκανε τουρτες πολυ νερουλες με αιμα ή χρωματιστες. αφου εχουμε κανει οτι ειναι ανθρωπινως δυνατον, κτηνιατρο, αλλαγη μαρκας σκυλοτροφων, διαιτα και φαγητο συγκεκριμενης μονο ποσοστητας, σταματημα μασουληματος κοκκαλων ή γουρουνοαυτιων, σιτηση μονο μεσα στο σαλονι και οχι στον κηπο......και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις, βρηκα σημερα ενα γραμμα απο τους φιλοζωους της γειτονιας μου οτι ταιζουν το σκυλο μου απο τα καγκελα γιατι λεει τον αφηνω νηστικο.......................................................
τι πρεπει να κανω τωρα ρε παιδια? εχω το βαλει το σκυλι στο σαλονι και κλαψουριζει γιατι θελει να βγει εξω. (εχω κηπο) ομως φοβαμαι γιατι ο καθε "φιλοζωος"περναει και ταιζει την σαρα ποιος ξερει τι... και φυσικα επειδη ειναι "φιλοζωος" δεν σκεφτηκε οτι αν πεισει ενα σκυλι να φαει απο ξενο το σκυλι καλλιστα θα φαει και φολλα αν του πεταξουν.
μπορει καποιος να βοηθησει? εχω στειλει e mail ακομη και στον δημο της περιοχης μου αλλα δεν ειμαι σιγουρη για το τι μπορουν να κανουν....δεν εχουν υπογραψει το γραμμα τους με τα ονοματα τους.
βοηθεια

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
bale μια ωραια ανακοινωση στο μερος που έχουν πρόσβαση οι "φιλοζωοι" εξηγωντας οτι ορισμενοι δημιουργουν πρόβλημα υγειας στ σκύλο σου ταίζοντας τον κατι που για την κατασταση του δεν ειναι επιτρεπτό...

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Τι θα έκανες αν έβρισκες ένα γράμμα από τους "φιλάνθρωπους" της γειτονιάς ότι κερνούν στο παιδί σου σοκολάτες και σουβλάκια όταν παίζει στον κήπο γιατί το αφήνεις νηστικό;

Τι θα "έλεγε" αυτό για εσένα και σε τι σκέψεις θα σε έβαζε (όχι για τους γείτονες);

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
το σκεφτηκα και εγω αλλα μενω σε μονοκατοικια γωνιακη με καγκελα γυρω γυρω.εχουν προσβαση απο παντου.και με τις σημερινες καιρικες συνθηκες πολυ φοβαμαι οτι θα βραχει και θα καταστραφει το χαρτι.σκεφτομουν μηπως με τον τιτλο "φιλοζωοι της γειτονιας" λειτουργει καποια πραγματικη οργανωση και οχι καποιος ασχετος γειτονας και θα μπορω να επικοινωνησω και τους πω τι κοτσανες γραφουν και πως εχω ταραξει ενα σκυλι που δεν εχει τιποτα στην διαιτα εξαιτιας τους...μηπως ξερεις κατι?

σου ζητω συγνωμη αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις.οτι δεν το ταιζω πραγματικα ή οτι καποιος προσπαθει να μου κανει κατι?

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
μμμ.ωραια ερωτηση. ομως τα παιδια μου ειναι μεγαλα. δεν ειναι ενα 9μηνιτικο κουταβι.αν ταιζαν το παιδι μου αγνωστα φαγητα επειδη πιστευουν οτι δεν το ταιζω?χμ. μην θυμωσεις, αλλα μαλλον θα τους χτυπουσα και θα τους εκλεινα φυλακη.

σημειωση:εχω 4 παιδια απο 18χρονων μεχρι 8μηνων

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Τα παιδιά σου πριν μεγαλώσουν ήταν μικρά, οπότε ας πούμε ότι είναι μικρά και ας πάρουμε και την περίπτωση που δεν τους συναντάς για να τους χτυπήσεις και να τους κλείσεις φυλακή (αν μπορούσες να κάνεις αυτό θα ήξερες και ποιοί είναι και εδώ μιλάμε ότι δεν τους έχεις δεί, δεν τους ξέρεις).

Τι θα έκανες λοιπόν αν στη θέση του σκύλου σου ήταν το παιδί σου;

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Πόσο ικανοποιημένη θα ήσουν με αυτή την λύση;

Τι να το κάνω το σπίτι με κήπο αν τον στερώ ακόμα και από τα παιδιά μου;

Υπάρχει άλλη λύση ή άλλες εναλλακτικές;

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
αυτη τη στιγμη νιωθω τοσο εγκλωβισμενη ωστε αυτη τη λυση βλεπω μονο. δεν μπορεις να φανταστεις τι ειναι να προσεχεις ενα σκυλι και να νομιζεις οτι εχει προβλημα με τα εντερακια του και οτι πιθανος να πεθανει και να μαθαινεις τα "νεα". πως να την αφησω τωρα εξω...η σαρα ζει εξω συνεχεια και εχει για σπιτι το δωμα της ταρατσας που παει οποτε θελει γιατι ειναι ανοιχτο. εχει φιλια μετονδιπλανο σκυλακο και τα βραδυα αν περναει σκυλος απο εξω του γαυγιζουν και οι δυο μαζι. τωρα ειναι στο σαλονι, στα ποδια μου, κοιταει την εξωπορτα και κλαψουριζει. ομως αν την αφησω εξω τωρα ποιος μου λεει οτι ο φιλοζωος δεν ειναι καποιος βραδυνος τυπος? ουτε θελω να την δεσω εξω μακρυα απο τα καγκελα. δεν το πολυσυμπαθω το δεσιμο παρα μονο αν ειναι αναγκαιο. εσυ τι νομιζεις?

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Έτσι είναι τα παιδιά και τα σκυλιά, με ευθύνες και προβλήματα που ζητούν λύση και είμαι σίγουρος πως σαν μάνα 4 έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ πιο δύσκολα θέματα...για πες λοιπόν, υπάρχει άλλη λύση ή άλλες εναλλακτικές εκτός της απομόνωσης;

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Θα σου προτείνω κάτι και αυτό προσπαθώ να κάνω, να δω τι θα ταίριαζε στην δική σου περίσταση.

Για πες λοιπόν, υπάρχει άλλη λύση ή άλλες εναλλακτικές εκτός της απομόνωσης;

Τι θα έκανες για το παιδί σου (μια που στο θέμα παιδί σίγουρα έχεις μεγάλη εμπειρία);

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
βραχυπροθεσμα θα το απομονωνα και θα το παρακολουθουσα
μακρυπροθεσμα θα το εκπαιδευα
για το σκυλι μιλαω

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Βρε πες μου για το παιδί και θα τα βρούμε και με το σκυλί.

Πες μου τι θα ένιωθες και όσο μπορείς με μια χρονική σειρά τι θα έκανες.

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Ανέλυσε λίγο τις σκέψεις σου αλλά και τις ενέργειες που θα έκανες.

Σαν μάνα, σκέψου άλλα προβλήματα που έχεις αντιμετωπίσει...Πες ένα πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει ανάλογης σημασίας και χωρίς να γινόμαστε αδιάκριτοι;

MAN.F

Active Member
10 Οκτωβρίου 2010
32
0
athens
ακριβως οτι σου ειπα
στην αρχη θα το ειχα στο σπιτι μεσα και σιγα σιγα οταν το αφηνα εξω θα το παρακολουθουσα ωσπου να τους πετυχω. τοτε θα ερχοταν η αστυνομια....
οταν θα αρχιζε να καταλαβαινει θα του εξηγουσα γιατι δεν πρεπει να παιρνει τιποτα απο ξενους.
αν το εκαναν τα μεγαλα μου παιδια πρωτα θα τους ελεγα να μην ξαναπαρουν τιποτα και μετα σπιτι και απομονωση αν δεν το εκαναν.

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Άκου τώρα τις δικές μου σκέψεις και πράξεις σαν γονέα και σαν ιδιοκτήτη σκύλων.

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα με έβαζε σε σκέψεις για το πόσο καλό είναι αυτό που κάνω, να αφήνω το παιδί ή το σκυλί μου για κάποια ώρα (όση) χωρίς επίβλεψη, σε χώρο που έχουν πρόσβαση άλλοι (και κατά τα φαινόμενα με ποικίλες ανησυχίες).
Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αλλάξουν κάποια πράγματα στην καθημερινότητα μου, στις συνήθειες μου και τις συνήθειες των παιδιών και σκυλιών μου.Ίσως να άλλαζα και ιδέες ή απόψεις για το πως και που πρέπει να μεγαλώνει ένας σκύλος.

Μήπως είναι καλύτερο για τον 1ο καιρό της ζωής του να είναι σε ένα πλήρος ελεγχόμενο περιβάλλον;

Μήπως, όπως και το παιδί μου, θα ήθελα να το προφυλάξω από κάθε είδους βλακεία μέχρι να είμαι σίγουρος ότι του έχω δώσει μια βασική εκπαίδευση, βασικές αρχές;

Μήπως είναι καλύτερος ο έλεγχος από την εμπιστοσύνη σε πολλά σημεία;

Επίσης, θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου στο να δυσκολέψω τον κάθε βλάκα να ταϊζει το παιδί ή το σκυλί μου.

Πλαστικοποιημένη (για να αντιμετωπίσουμε και το θέμα βροχή) ταμπελίτσα "Μη ταϊζετε κλπ κλπ", πλέγμα, φράχτης με φυτά ή ότι άλλο για να μη περνάει χέρι ή ότι άλλο στον κήπο και φυσικά πάντα με δική μου ή άλλη παρουσία εκεί, τουλάχιστον για ένα διάστημα.

Σίγουρα, περιορισμός εντός του σπιτιού μέχρι να περάσουν και τα συμπτώματα (ώστε να είμαι σίγουρος ότι ήταν από εκεί) και βόλτες μόνο με λουρί και συνοδεία δική μου ή άλλου.

Απαραίτητα εκπαίδευση βασικής υπακοής, πάντα χρήσιμης για πάρα πολλά θέματα.

Τέλος, μια καλή και σταθερή διατροφή σε συνενόηση με τον κτηνίατρο μου, όπως και για την θεραπεία του και συνενόηση με έναν εκπαιδευτή για τα υπόλοιπα.

Μητέρα (όχι δική μου, αλλά των 4), τα πράγματα με το σκύλο είναι πιο εύκολα από ότι με το παιδί αρκεί να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.Φαντάσου ότι αν έκανες τα ακριβώς αντίθετα ή του κεφαλιού σου, από αυτά που σου έλεγαν παιδίατροι και δάσκαλοι ή και έμπειρες μαμάδες δεν θα είχες φτάσει εύκολα των αριθμό 4 (και δεν θα είχες και την ευχέρεια του διαδυκτιακού διαλόγου τώρα)...

Καληνύχτα κι ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες για το τι να κάνεις και με τι να ασχολήθεις στο εγγύς μέλλον. :)