ΜΑΚΗΣ said:
να το χτενίζεις καθημερίνα για να μη τζινιάσει.
εαν δεν μπορείς ή βαριέσε ΜΗΝ το πάρεις :wink:
Αυτο το λες εσυ- και εγω, που ξερουμε απο σκυλια!
Ξερεις ομος οτι ο περισσοτερος κοσμος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, οτι ενα Σι Τζου πχ, θελει καθημερινα μιση με μια ωρα σχολαστικο χτενισμα.
Η οτι το Westie οπος φαινεται στης φωτογραφιες θελει στριππινγκ??
Νομιζουν οτι αυτα τα σκυλια ειναι απο μονα τους ετσι!
Και ετσι δεν πιανουν να τα περιποιουνται και οταν ειναι αργα καλουμαστε εμεις οι κομμοτριες να συμβιβασουμε τα ασυμβιβαστα.
Χτες χτενισα ενα Bobtail, τρομερο σκυλι, πανεξυπνο, γλυκυτατο!
Το καλοκαιρη την κουρεψα γουλι, επειδι ειχε τζιβιασει εντελος- ενα στρωμα δυο δαχτιλα παχος- ολο τζιβα. Σαν πανοπλια!
Χτες κανονικα παλι γουλι ηθελε!
Μου βγηκε η ψυχη, κουραστικα πααρα πολυ και η καιμενη πονεσε.
Αλλα ειναι τοσο υπομονετικη και καθησε και που και που κλαψουρισε λιγακι.
Την μουρη τους επρεπε να την κουρεψω, επειδη κατω απο το σιαγονι και τα μαγουλα τις, της κρεμοντουσαν "τουβλα" σε μεγεθος μανταρινιου!
Τι το θελει αυτος που το εχει???
Το χαραμιζει το σκυλι.
Τι τραβαμε πολλες φορες δεν λεγεται.
Μου ερχονται σκυλια μες στο τσιμπουρι- ψυλλοεκτροφεια.
Βαζεις την μηχανη και βλεπεις να τρεχουν να σωθουν και να κρυφτουν σε ολες τις μεριες.
Το μαλλι φευγει σε ενα κομματι απο το λαιμο, μεχρι την ουρα.
Και μετα μου λενε " εγω προσεχω τον σκυλο μου, τον φερνω καθε χρονο για κουρεμα!!!
Η το αλλο " θελω το κανισακι μου να το κανετε ετσι, οπος ειναι στα βιβλια και στης εκθεσεις". Ναι, αμε- αλλα αυτο θελει καθε 4-6 εβδομαδες ψαλιδι και μηχανη και 2 με 3 φορες την εβδομαδα καλο χτενισμα απο σας- απαντηση "Αααα, ναι εεε- Τοτε καντε το καλυτερα γουλι παλι!
Και τωρα και το αλλο θεμα:
Τα σκυλια, οτι και να λενε τα βιβλια- ζεσταινονται, οταν εχουν μια πανοπλια απο μαλλι πανω τους.
Εχω δει μαυρο, νεαρο Πομερανιαν, να κλαταρει σχεδον- μολις κουρευτικε χοροπηδαγε ολη μερα!
Και το μαλλι του, το επομενο φθηνοπορο ηταν και παλι μαρκη και οραιο- σαν να μην ειχε κουρευτει ποτε!
Εγω κουρευω και γατες! Τις προαλλες ηρθε μια περσικι- και αυτη με πανοπλια- δεν μπορουσε πια να αφοδευσει! Ειχε κλεισει ο πισινος απο τις τζιβες! Απο κατω απο την πανοπλια βρηκα ενα εκζεμα- σε μεγεθος παλαμης- βρωμουσε και ηταν σαν λαδομενο!
Το δερμα δεν μπορουσε να ανασανει και αντεδρασε!
γιατι να μην κουρευουμε τα σκυλια μαςςς...."
καλο θεμα...
ολα τα αρνητικα μου ερχονται καθε φορααα
Μα γιατι το λες αυτο oscar???
Εκτος απο μερικες φυλες που οντος χαλαει το τριχομα τους με το κουρεμα (π.χ Chow Chow, Samojede, Husky) , τα περισσοτερα σκυλια εποφελουνται απο το τακτικο κουρεμα- η τουλαχιστον δεν τρεχει και τιποτα, το μαλλι ξαναμακραινει και γινεται οπος ηταν, μετα απο λιγες μηνες.
Και να μην λεμε τωρα- μα στην φυση τι θα κανανε...
Απο την φυση τους, δεν θα ειχαμε και τοσο μακρυτριχα σκυλια, ουτε θα υπηρχαν εκει ( σε κλιματα) που δεν επρεπε.
Ακομα και πολλες εργασιακες φυλες, δεν ειναι δυνατον να δουλεψουν πια, λογο του υπερβολικου τριχωματος τους. Αν συνκρινουμε παλιες Φωτογραφιες απο π. χ Bearded Collie, Collie, Bobtail- με σημερνες, δεν εχουν καμια σχεση.
Εμενα ειναι βεβαια δουλεια μου- αλλα την λατρευω και θελω να την κανω καλα.
Δεν θα εκανα ποτε κακο σε σκυλια.
Αρνουμαι να κουρευω μερικα σκυλια- επειδη ξερω οτι θα υπορφερουν.
Ξερω Collie που πεθανε μετα απο κουρεμα, επειδη ντρεποταν τοσο πολυ που δεν αντεξε!